Hirdetés
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
anadroid
senior tag
válasz betyarr #27000 üzenetére
Kb. 273 Ft eladási USD + 27% FA. A hét elején 267 volt a közép, 2% marginnal kijön.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
drpele
senior tag
válasz betyarr #26994 üzenetére
Kizárólagos kliensként használjuk a Groundwire-t a családban, s szerencsére a PUSH nálunk problémamentes, s ha egy kis hangkésésre nem vagy érzékeny, akkor a hangminőség is tökéletes. Összességében nézve mindenképpen megérte az árát.
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Melyik VOIP szolgáltatóhoz érdemes most befizetni?
-
fradi81
veterán
válasz abw6291 #27007 üzenetére
Ha meg nem telefonálsz annyit hogy megérje havidíjat fizetni akkor stuntcalls.
moto g72, Ninebot d28e
-
pinnacle
nagyúr
válasz whbear #27006 üzenetére
Köszi! Mindig a másik oldalnál van probléma, akármit próbálok. MobileVoip, Reenger, Immmr, lehet mobilon semmi nem működik tökéletesen. Olyan is van, hogy nálam még cseng, miközben a hívott fél már felvette, persze ő meg hiába hallózik. Már rengeteg telefonnal próbáltam, Samsung S Advance, J5 2016, 2017, S3 Neo, LG L5 II, Xiaomi Note 4, de nincs változás. Illetve lehet az a helyzet, amit korában írtak, hogy csak az iPhone-nál tökéletes a szoftver, hardver összhang? Voltam már Telenor, Blue Mobil, Telekomnál, nincs változás.
Lehet az összefoglalóba is be kellene rakni, hogy milyen telefonokkal problémamentes a VOIP hívás.[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz pinnacle #27010 üzenetére
"Olyan is van, hogy nálam még cseng, miközben a hívott fél már felvette, persze ő meg hiába hallózik."
Ez tipikus Dellmontos hiba. Nem hiszem el, hogy Reengerrel is előfordul.
Múlt héten voltunk 1 hetet Horvátországban, a szálláson volt egy Huawei router, ami a 4G mobilnetet osztotta wifin. A 3 éves Lenovo tabletemmel (1GB ram) voipoltam. Be VPN-eztem az otthoni Fritzbox-ba, és Media5phone szoftverrel csatlakoztam hozzá SIP kliensként. Teljesen tökély, hibátlan volt a hangminőség, én is csodálkoztam. Több hívásom volt, sőt az otthoni kaputelefont is fogadtam és az echo tesztet is próbálgattam.
Megpróbáltam a Mobilvoip-ot is Stuncalls klienssel, de alig érthető sz@r volt. -
whbear
senior tag
válasz pinnacle #27010 üzenetére
Ez nem kifejezetten Dellmontos probléma. Szinte 100%, hogy NAT probléma van.
Tapasztalatom alapján közvetlen csatlakozás a szolgáltatóhoz sohasem lesz jó mobilneten. Kell egy PBX ami csatlakozik a szolgáltatóhoz stabilan, a kiterjesztéseket meg szépen be lehet konfigurálni az APN ismeretében szerver és kliens oldalon. Így jó lesz. Esetleg egy VPN sokat segíthet, de inkább valami gyors IPSEC alapú, az OpenVPN lassú hozzá.[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
mcll
senior tag
válasz itanczos #26630 üzenetére
Itthon nálam (UPC) nem is kellett. De anyáméknál nem megy másképp. Ráadásul a telefont ha a routerre dugom, akkor a beérkező hívás sehogy nem ok (több VOIP eszközzel is tesztelve), azaz a hívó félnél kicseng, de maga a telefon semmit sem csinál, jelez. Kifele telefonálás megy.
Ha a modemre dugom közvetlen és nem állítok be port forwardot az 5060-as portra, akkor a bejövő hívás nem működik, ráadásul a hívó félnél az "ezen a számon előfizető nem tartózkodik" (vagy valami ilyesmi) hallható. Amint beállítom a port forwardot az 5060-as portra a T-s modemen rögtön kicseng a telefon. Szóval csak így működik.
Azt tudni kell a router normálisan csak úgy működik a T-s modemnél ha a a modemben a router IP-jét DMZ-be rakom. Másképp a portok részben nem működnek. Mondjuk ezt sem vágom miért, de tény hogy így van, ráadásul van hogy egyik nap a portok egy része nem megy át, másnap meg minden ok azokkal, és előfordul hogy ilyenkor más portok nem működnek. Szóval DMZ-be rakva működik a dolog, egyedül a VOIP eszköz nem, az csak a modemre dugva ok, de ott is csak akkor 100%-os ha a modemben rajta van a VOIP IP-jén az 5060-as port forward."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
-
mcll
senior tag
Na hát eddig tartott. Ma reggel már a port forward-al sem megy. Kimenő hívás hibátlan, de bárhonnan bárki hívja anyámékat, a telefon nem cseng, nem jelez semmit. Valami a T rendszerén blokkolja a VOIP hívásokat? Így próbálják az ügyfeleket a saját telefonjukhoz kötni vagy mi? Mert ha igen, akkor ez egy szemét dolog.
Másnál működik?"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
micafighter
nagyúr
válasz KamuMazsola #27017 üzenetére
Az oké hogy te úgy hallasz, de téged is úgy hallanak?
-
pinnacle
nagyúr
válasz KamuMazsola #27017 üzenetére
Én is jól hallok mindenkit, engem nem hallanak vagy ki sem megy a hívás. Mikrofont is felhúztam, de azt mondják, hogy elmászik a hangom, mintha az űrből beszélnék. Csináltam egy hívást tesztet, azon jól hallottam magam. Inkább az a gond, hogy nekem még cseng, miközben már felvették.
mcll nekem UPC vezetékesre nem megy ki a Reenger hívás, lehet a szolgáltatók tudnak korlátozni.
-
KamuMazsola
őstag
válasz micafighter #27020 üzenetére
Igen, engem is jól hallanak, volt hogy direkt rákérdeztem. Hivatalos ügyben is telefonáltam így.
Üdv.: KamuMazsola
-
betyarr
veterán
no,végül megvettem az acrobits softphone alkalmazást.próbáltam stuntcall-os accal,neophone accal és céges accal is.mindegyik teljesen jó eredményeket hozott wifin és mobilneten is.stuntcallson volt egyszer egy éppen alig észrevehető bicsaklás a másik fél hangjában,de nem volt zavaró,teljesen lehetett érteni mit mondott.késés,visszhang vagy hallózás nem volt egyik esetben sem
-
LámaZ
addikt
Reenger+Zoiper
Többször előfordul, hogy nem akar/tud hívni senkit, ahogy kiválasztom a hívandó felet, és megnyomom a zöld gombot, azonnal el is dobja, time-out meg hasonló hibaüzenetekkel.
Végülis, rájöttem, hogy ilyenkor a Beállítások→Alkalmazásokban le kell állítani a Zoipert, majd újraindítás után működik. Valószínűleg az AppPermission kavar be, pedig ott minden engedélyt megadtam már a Zoipernek.Utóirat:
Most pl. azt csinálta, hogy hívtam valakit a vezetékes telefonján, de nem volt otthon, az üzenetrögzítő jelentkezett be. OK, letettem, majd hívtam 3-szor is a mobilján, de minden esetben Request Time-out-ot kapok. Újra kell megint indítani. Eléggé zavaró.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
olloczky
senior tag
MIUI-n zoipert használva, találkozott valaki olyannal, hogy telefonálás után, nem lehet bezárni az alkalmazást? Ha az alkalmazáskezelőben mindent bezárok, akkor a Wifi beállítások menüpont ugrik fel, amiből szintén nem lehet kilépni. Olyan megoldást találtam, hogy a home gombot hosszan nyomva feljön a google keresés, és abból már ki lehet lépni. Zoiper a legfrisebb, és 8.5 miui global van a telón.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
zeon.hu
nagyúr
Apám most hívott Egyiptomból, az egyik Dellmont számlámat szokta használni EU-n kívül.
Olyan hibátlan volt a hangminőség mindkét oldalon, hogy rá is kérdeztem, min hívott#?*@&!
-
outdoor
aktív tag
válasz betyarr #26986 üzenetére
A GSM már zömében VoIP hívásként valósul meg. A Telenornál biztosan, ezért rosszabb a hangminőség. A Telenor GSM hívásoknál tapasztalható késés a VoIP alkalmazása miatti késés. Teljesen interneten vannak, és potom pénzért adják a túlterhelt, vacak szolgáltatást. 5000 forint körül adja a Telenor a korlátlan ócskaságot.
A Vodafone még tartja magát. Valós időben hallod a másikat. Az internetnek megkérik az árát, de pöpec, gyors, kifogástalan. A számoktól, átlagtól, mutatóktól, maximum értékektől függetlenül egyszerűen jobb a Vodafone internet.
[ Szerkesztve ]
A proper digital assistant could be my best friend
-
tibor23
senior tag
válasz outdoor #27032 üzenetére
Info honnan van? Én úgy tudom, hogy a T fix telefonjai (amik nem eleve voip routeren keresztül élnek), bent a központban voip-ra vannak alakítva.
DE ettől még nem indokolt a rossz hangminőség, a különbség csak transfer réteg (adatkapcsolt vagy csomagkapcsolt), ami már egy sima kommersz internetnél sem okoz semmiféle hibát (visszhang, jelentős-hallható késés, kiesés, torzítás, stb.) Ahhoz pl., hogy a skype-skype rosszul szóljon, tényleg nagyon tré internet kell, mondjuk 2G mobilnet útközben 150km/h-vel. De szinte ugyanez a helyzet ha pl. sip uri a kapcsolat, soha semmi hiba nincs két célhardver között. Tehát maga a voip technológia hibátlan, a hibák 99%-a az okostelefonok és a megbízhatatlan szolgáltatók körül van.
-
Zeki
nagyúr
válasz tibor23 #27033 üzenetére
Ott a pont!
Ezért volt az, hogy anno a Nokia E52-vel a direkt rá írt sip kiegészítővel nagyon jó volt a VOIP még 3G-n is.
És mivel manapság van ezerféle hardver meg így-úgy átalakított droid a telefonokon, nem egyszerű ezekre optimalizálni appokat. Most jó, jön egy frissítés és vagy kissé rosszabb lesz, vagy nagyon. Vagy akad egy másik appal, vagy nem.
Nehéz megtalálni azt, ami a mi készülékünkön jól működik.
Én most örülök mint majom a farkának, hogy a rebtel teljesen jól mükszik a telómon.A mobilevoip néha szívatott, hogy elvettem a fülemtől, maradt sötét, vagy ha vissza is jött, csak a fejléc, és nem volt gomb, hogy lerakjam. Hosszan kellett nyomva tartani a kikapcsoló gombot, hogy kikapcsoljon a telefon, és megszakadjon végre a hívás, hogy utána bekapcsolva tudjam használni a telefont.
Az immmr meg minőségben hullámzott, sokszor volt hallózás, meg semmit nem hallott a másik fél, míg én őt tisztán.
-
olloczky
senior tag
válasz herdsman12 #27030 üzenetére
Jogos kérdés de nem Most ezt a törlést megcsináltam, hátha segít. Mert valóban, nem a kezdetektől csinálja, csak vagy 2 hete kezdte el.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Fenyi Leopol
tag
VOIP-ra Skype-ot használok. Canadai nagybácsi címével regisztráltam. 400 perc 6,5 Euro. Most felmondtam volna az előfizetést, erre ajánlottak 30% kedvezményt. Így 4,55 Euro lesz.
FL
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Eddig HTC M9 gyári tárcsázójából használtam VOIP-ot egy Voipblazer accounttal. A telefont most lecseréltem egy S7 Edge készülékre, ahol ugyanúgy bejelentkeztem a gyári tárcsázó alkalmazásban a SIP szerverre az accountommal, viszont teljesen érthetetlen, akadozó a hangminőség, többszöri próbálkozásra is. A HTC telefonnal jelenleg is tökéletes a hangminőség. Mi lehet a gond? -
vg
addikt
válasz Fenyi Leopol #27036 üzenetére
Ez a skype kirja a saját számom? (bocsi ha már volt ilyen kérdés)
-
outdoor
aktív tag
válasz tibor23 #27033 üzenetére
Igen, a hiba a szolgáltató ( Telenor, Telekom) igénytelensége. Ha rákérdezel, kimagyarázzák valahogy. Nagyon kevesen jutnak el a panaszig, per pedig úgysem lesz belőle. Így jön létre a busás haszon a tehénlepény szolgáltatásért.
A proper digital assistant could be my best friend
-
milenda
tag
válasz Fenyi Leopol #27036 üzenetére
Hány hónap után lengetted be az előfizetés felmondását?
-
8
senior tag
HungaroFon-hoz mit kell pontosan beállítani zoiperben?
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
drpele
senior tag
válasz _ATi_1 #27037 üzenetére
Sajnos ezen kívül a népszerű SIP kliensek is problémásak ezen a típuson. Valószínűleg HW-beli és SW-beli adottságok egyszerre felelősek a problémáért. Próbáld ki a Grandstream Wave-et vagy a Groundwire-t, ez a kettő kliens biztosan hibátlan S7-en (is).
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
whbear
senior tag
válasz drpele #27045 üzenetére
Kipróbáltam az lncredible PBX/Wazo című bithalmazt. Nálam az erősen nem ajánlott kategóriába került. Pár hét Google használat után lehet hogy mentem volna vele valamire. A 3CX, Freepbx, PBXes tapasztalatom semmit nem ért, teljesen más koncepció. Pilótavizsga kell hozzá, wiki nincs csak egy felületes help. Marad a FreePBX, működik, egyszerű, logikus, tökéletes. Tökéletes Freepbx 14--> Saját ISO kizárólag.
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
spe88
senior tag
Hali!
Stock Android 6-on (redmi 4x) van olyan opció, hogy internetes hívás SIP-fiókkal. Érdemes ezzel kezdeni valamit? Vagy csak a külön app (Zopier stb.) a megoldás?
tx
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest