Hirdetés
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
A Pannonnál azért volt bőven olcsóbb csomag ennél (Praktikum Pro, hétközben 56Ft, hétvégén 36).
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
club1
veterán
Akkoriban még a Vitamax City 30 másodperces hívásegységgel rendelkezett. Amikor (2004-ben) ezt 1 percre emelték, bement a percdíj 20 Ft alá (idegen és helyi mobilok hívása csúcsidőn kívül).
Ezt csak azért írtam, mert a percdíjak mellé célszerű betenni a hívásegységeket is, különben nem lesz összehasonlítható a mai árakkal. -
LámaZ
addikt
válasz allfinanz #4000 üzenetére
Na, tessék: mások is ezen filóznak:
„Már sokszor írtunk az sms túlzottan magas áráról, de ezt nem lehet elégszer elismételni. Egy sms legfeljebb 160 betűből állhat, ami 140 bájt adatforgalmat generál. Mivel elég nagy a szórás az sms-ek árában, vizsgáljunk két szélsőséges esetet. Az egyikben üzenetenként 25 forinttal számolunk, és ebben az esetben megabájtonként körülbelül 187 ezer forintra jönne ki az sms szolgáltatás ára. De még ha irreálisan alacsony 0,13 forintos árral kalkulálnánk (amire nincs magyar példa), és nagyjából 1000 forintba kerülne 1 megabájtnyi sms-forgalom, akkor is pont százszorosan lenne túlárazva az sms. Ennyiért ugyanis pont 100 megabájtnyi mobilinternetes adatforgalmat kapunk. Adódik hát a kérdés: mit használjunk az sms helyett?”[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
-
McLaca
őstag
És ha hozzá tesszük, hogy az sms-ek (legalábbis 2-2,5G hálózatokon) nem az adatátviteli csatornán (amin a hívások és a netforgalom történik), hanem a jelzőcsatornán (amire a telefon időről időre"ránéz", hogy riasztja-e a cella hívás, vagy egyéb miatt) történik, akkor gyakorlatilag rájöhetünk, hogy a szoftveres oldalt leszámítva gyakorlatilag ingyen van a szolgáltatóknak...
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
ActionPS
csendes tag
Igazság szerint semmilyen, szimplán szoftveres megoldásban nem hiszek. Jelenleg mindegyik gyerekcipőben jár, nem stabilak, folyamatos interferenciákkal küzdenek. Nálunk a Cisco SPA301-ek és 303-ak működnek vegyesen és ez a hardver + szoftver kombó már hozza azt amit egy VOIP-tól elvárhatunk. Lehet kísérletezni szoftveres megoldássokal, de csak pénzpazarlás
-
Slem
tag
Budapesten folyamatosan romlik a mobil VoIP alapú hívások minősége. A kliens CSipsimple, mobilvoip. Más is tapasztalja ugyanezt?
-
Zeki
nagyúr
Maga a freevoipdeal.com szarakszik, webes felületen is.
Se mobilevoipban, se weben nem tudtam belépni délelőtt. -
McLaca
őstag
Nekem a mobilevoip és a SIP protokoll megy, a weben nem tudok belépni én sem, de az egész dellmont vacakol, mert a callingcredit accountom sem megy weben.
Üdv!
-
St3ven
addikt
Kizárólag callback-et használva (FVD) mennyiben jelentene alternatívát a CSipSimple a MobileVoip-pal szemben?
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
őstag
Callback-nél pár kbyte adatforgalom elég a hívás elindításához, utána nincs szükség netre, se a programra amivel indítottad.
MobileVoip kiírja az egyenleged, választhatsz a a beregisztrált telefonszámaid közül, hogy melyiken szeretnél callback-et indítani, kezeli azokat a szolgáltatókat is, amiknek nincs sip szerverük (pl. voipyo).
Ha FVD callback-et csak egyetlen telefofonszámról szeretnél indítani, és megfelel a CSipSimple felülete is, akkor nincs különbség a programok között.
[ Szerkesztve ]
-
bigbuda
aktív tag
sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi adatforgalmat generál körülbelül 1 percnyi voip hívás? Illetve másik kérdés, hogy T-mobil mobilnet korlát felhasználása után a korlátozott sebességgel működtethető?
-
bigbuda
aktív tag
jaaa azt meg kell duplázni ilyenkor? tééényleg
valakinek tapasztalata az üggyel kapcsolatban? Nagyon f.sza lenne ha így működne
Szer.:
illetve annyi kérdés, hogy hol tudnám letesztelni, van olyan voip szolgáltató, ahol regisztrációért kapok pár ingyen percet? Akár vezetékeset is.... És akkor azonnal kipróbálnám és megosztanám a tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Hétfőn volt szerencsém Bécsben kipróbálni a MobileVoip-t az osztrák Orange 3G hálózatán. Stabil, jó minőségű volt a hívás. Az ottani egyik freewave wifi hotspottal viszont már voltak gondok: akadozó, érthetetlen hang. A hotspottal lehetett a gond, mert többen használták.
-
McLaca
őstag
válasz bigbuda #4025 üzenetére
Nekem van konkrét tapasztalatom korlátozott T-s nettel. Használható, de csak jó kodekkel (pl. iLBC, aminek nagy a hibatűrése). SIP protokollon és MobileVoIP-pal is próbáltam, ment mindkettőn, de némileg bizonytalanabb volt, mint nem korlátozott nettel, azaz ritkábban 1-1 akadás volt, mondjuk percenként 2-4. Viszont itt is 3G-n működőképesebb, EDGE-en korlátozott nettel már szinte biztosan lesz akadás, igaz, használható még így is, csak hosszú távon zavaró lehet.
Nálam 400-450kB egy perc, mint SIP-en, mint MobileVoIP-pal.Üdv!
-
McLaca
őstag
Ez lehet területfüggő is szerintem, mert egy terhelt cellában a korlátos netnek alacsony lesz a prioritása.
Üdv!
-
elodman
aktív tag
Ave!
Köszi a sok jó Voip infot e topicban! Ugyanis már 4 éve tejeltem a Skype korlátlan vezetékes telcsis hívására sajna, és végre izgi lehetőségekről írtok!
Eme topikbeli remek SIP Voip stuffok (kliensek?) - pl. mobielVoip, freeVoipDeal - jól látom, h. nem futnak Linuxon?
Esetleg a Linuxos Wine progi segítségével műxenek?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
elodman
aktív tag
egy híres SIP voip-nak se találtam linuxos verzióját még.
köszi a linket,
ott biztos az alsó részen, a software confignál láccanak a fontos paraméterek a SIP klienshez.Szóval gondolom SIP klines lehet pl. a Linphone is, amivel működésre bírták a VoipBustert is Linuxon.
(http://web.ist.utl.pt/jmfv/VOIPBUSTER_Linux.html)[ Szerkesztve ]
-
otps
aktív tag
Nektek van olyan, hogy felhívtok valami céget, a telefonos menüig még tök hallható minden, de amikor végre kapcsolja az operatort, olyan halk lesz, hogy nem lehet hallani semmit?
-
otps
aktív tag
Meg tudjátok erősíteni, hogy amióta töltöttem, még mindig a FreeVoipDeal a legolcsóbb szolgaltató (magyar mobilhívásra)?
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Tesztelo.hu #4043 üzenetére
Nem is fognak.
-
Slem
tag
Sziasztok,
FVD-t használok. Sajnos a mobilvoip (android, Alcatel OT-997D, ICS) kliens olyan halk, hogy a túloldal rendszeren panaszkodik. Átálltam Csipsimple-re. A hangerő állítható, de rendszeresen megszakad a kapcsolat. T-Mobil-os mobil internet előfizetés, Budapest belvárosi használat; nagyjából a Nagykörút kb. 0.5 km-es sávja.
Próbáltam a codec beállítást váltani. Legutóbb csak az iLBC volt megadva. Szakadás ugyanúgy.
Összefoglalva: a szakadás, hangerő, codec hármas-t kellene optimalizálni.
Hogyan tovább?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
LámaZ
addikt
válasz Tesztelo.hu #4043 üzenetére
A Skype-on is fordult már elő velem - többször is -, hogy 06-30-asra küldött SMS-em elkallódott. Reklamáció után visszafizették a pénzt, de azóta megismétlődött ugyanez. Azóta e-mailezem, vagy felhívom az illetőt voip-pal.
Legyen minden jó!
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy átmegyek a T-mobilhoz, mert a Mozaik XS-ben van 200MB, Voip korlátozás mentes internet. Ilyen csomag sajnos nincs a Telenornál. Számot sem tudok hordozni, mert sokan panaszkodtak, hogy az ilyen számok néha nem elérhetők. Egyébként ez a probléma még nincs megoldva? A T-mobile-nál is hasonló a Voip minősége, mint a Telenornál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- BMW topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Razer Blade ADVANCED 15" i7-11800H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3070 8GB QHD 165Hz PATIKA, ÚJ AKKU! GAR
- 2024 Mac Mini - M4 CHIP - 10C CPU / 10C GPU / 24 G RAM / 512 SSD - Bontatlan
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo E580 i5-7.gen (kishibás) akku jó /Bontás/
- PlayStation 5 Digital 30th Anniversary Limited Edition / Bontatlan - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest