Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-17 11:05:23

LOGOUT.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16001) Stanlee válasza tibor23 (#16000) üzenetére


Stanlee
őstag

Az AVM ertekesitesenek a nagyobbik reszet most mar a szolgaltatoi keszulekek teszik ki. A szolgaltatoknak nem erdeke, hogy tul sok mindent allithasson be az ugyfel, mert annal tobb problema adodhat, es sok idobe telik kibogozni nekik, hogy miert nem mukodik valami. Szoval inkabb kevesebb beallitasi lehetosget adnak az ember kezebe (annak is, aki nem brandelet keszuleket vesz). Amugy az az erzesem, hogy az AVM eszkozok osszessegeben veve sem adjak mar azt a funkcionalitast, mint mondjuk 10 evvel ezelott. Nagyon sok jo termekuk van, de inkabb lettek consumer beszallito, mint az, ami regebben voltak. VoIP-ra mar egyre tobben az elmeg keszulekeit javasoljak. Persze nem baj ez, hiszen a normal felhasznalonak az kell, hogy megkapja a dobozban a modem/routert, a kezelesi utmutato alapjan osszedugdossa, bekotik nala a netet, es autoprovisioning-gal az esetek 99%-ban menetkesz a dolog, mindent lehet hasznalni, a vasarlonak nem kell informatikusnak lennie, hogy beallitsa az internet hozzaferest. Ezt meg megadja nekik az AVM jo funkciokkal, jobbal, mint a Telekom vagy Vodafone sajat eszkozei.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#16002) tibor23 válasza Stanlee (#16001) üzenetére


tibor23
senior tag

Teljesen igazad van, én is ezt látom. Én elég szépen kihasználom a Fritzbox adottságait: 10-nél több voip fiók (Dellmontok,magyar, román, olasz szolgáltatók) analóg-isdn-dect-Fritzfon készülékek, kaputelefon funkció, priorizálás a fiókok közt, stb. és több bugot látok,amik kicsit se csökkentek a sok fw. frissítés és jelzésim ellenére az AVM felé sem. Több ismerősnek is kötöttem be Fritzbox-ot és a 7170 talán a legjobban bevált. Látva hogy az ismert bugokat nem fogják kijavítani, a legjobb megoldásnak tűnik elmozdulni az asterisk felé, ha meglesz hozzá a tudás.
Amúgy érdekes, hogy nem adnak a prifibb felhasználók kezébe egy custom firmware-t, amivel jobban bele lehetne piszkálni legalább a voip-ba, mivel voipos tudása nélkül a nemzetközi piacról szerintem a kutya sem venné a készülékeiket. Na mindegy, maradjanak meg a német beszállítói piacon ha nekik ez a lényeg.

(#16003) Stanlee válasza tibor23 (#16002) üzenetére


Stanlee
őstag

Meg egy kicsi offtopic. Ami pozitivumuk, hogy relative sokaig frissitik a firmware-t, hosszabb ideig, mint a legtobb gyarto. Sok funkcio be van epitve a keszulekbe, amit a nagy szolgaltatok keszulekei nem tudnak. A nemet piac eleg nagy nekik, par millio elofizetovel rendelkezik csak az 1&1, akik majd 2 evente cserelik a keszulekeket, de a Kabel Deutschland is toluk vesz hardware-t, hogy csak a legnagyobbakat emlitsem. Mo-n az ara miatt nem lehet nyero szinte egyik keszulekuk sem, mert a szolgaltatok nem hajlandoak kifizetni egy ilyen draga routert, meg szerintem igeny sincs amugy ra, felhasznaloi oldalrol.

freetz.org-ot nezted mar? nekem sose volt kedvem/idom foglalkozni veluk. De ha mar olyan sok keszuleket beuzemeltel, valoszinuleg ismerheted oket.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#16004) tibor23 válasza Stanlee (#16003) üzenetére


tibor23
senior tag

Én elismerem a Fritbox-ot, másképp nem gyűjtöttem volna belőle ennyit. Annyit írnék én is az előnyeihez, hogy nagyon stabil, energiatakarékosség szempont, és egy átlag felhasználó el lesz tőle élvezve voipon is :) Viszont egyedül a voip/telefonos tudása az amitől (árban is) kiemelkedik a szép számú konkurrenciától.
Freetz.org-ot ismerem de oda is Linuxos tudás kell és tudtommal az említett dolgokat pl. kodekek onnan sem lehet piszkálni. Moduloknként be-ki lehet rajt kapcsolni bizonyos funkciókat pl. voipot ki lehet kapcsolni ha nem kell, lehet vele torrentezni, meg hasonlók.

(#16005) glaci válasza Stanlee (#16003) üzenetére


glaci
őstag

+ a Magyar szolgáltatók hozzáállására jellemző, hogy még a komolyabb HGW -ken is inkább lebutítják / korlátozzák a készüléket, csak hogy az ügyfél nehogy jól érezze magát.
(Emiatt volt pár köröm az UPC -vel, amikor cseréltem egy komolyabb HGW -re. Először bekapcsolva a funkciók tömkelege, aztán amikor rádugtam a koaxra szoftvert frissített és eltűnt minden jó funkció.)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#16006) balaaa88


balaaa88
aktív tag

Valaki használja a TLS-t bármelyik VOIP szolgáltatónál? Konkrétan a beállítására lennék kíváncsi CsipSimple esetében. Köszi.

(#16007) tibor23 válasza glaci (#16005) üzenetére


tibor23
senior tag

Ha én lennék szolgáltató én is lekorlátoznám valahogy - rettenetes ügyfelek vannak ám! Ebből a szempontból a Fritzbox középútja nagyon korrekt. Ha nem teszed "expert" módba, nem sok lehetőség van - mondjuk egy Tréhometól még úgy is messze jobb. Én egy felkészülteknek íródott fw változatot hiányolok tőlük.

(#16008) balaaa88 válasza balaaa88 (#16006) üzenetére


balaaa88
aktív tag

Bocs. Másképp kérdeznék: van-e olyan VOIP szolgáltató (belföldi, külföldi mindegy), ahol én tudok hívást indítani (mobilnetről, WiFi-ről) úgy, hogy az a hívás a gyakorlatban is - valameddig - titkosítva van (TLS/SSL)? És van ennek értelme? Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#16009) Stanlee válasza balaaa88 (#16008) üzenetére


Stanlee
őstag

Egy-ket egzotikumtol eltekintve nem tudok arrol, hogy barmelyik is standard beallitaskent adna TLS-t. En amiket hasznalok egyiknel sincs TLS. Ha nagyon fontos, hogy legyen TLS, akkor sajat freePBX szerver, ott engedelyezed a TLS-t, es a ket keszulek kozott, ami a sajat szerveredre van bejelentkezve, tudsz titkositottan telefonalni. A legtobb esetben a titkositas ott szakad meg, amikor VoIP-rol atmennek PSTN-re.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#16010) allfinanz


allfinanz
senior tag

00362121...@sip.nordtelekom.hu cimek nem hivhatoak igy kulon sipcimen? nekem nem sikerul sipcimmel hivnom reenger szamokat.

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#16011) Maximusz válasza Zeki (#8535) üzenetére


Maximusz
aktív tag

Szia!

bocs, hogy ezzel kapcsolatban írok, de valami baj van... - vettem egy E52-t (előtte E51-em volt/van, azon megy a browsercalls), de nem tudom beállítani az internet telefont, mert nincs olyan menüpontom. Feltelepítettem valami szolgáltatást a linkelt oldalról, de most sem jelent meg az internet telefon lehetőség - szoftvert is frissítettem, most a 091.003.C00.01- van fent (*#0000# benyomásával tudod megnézni, neked melyik van). Neked hogyan sikerült mégis életre kelteni az internet telefon menüt? Mit ronthattam el?

maximusz

[ Szerkesztve ]

(#16012) Maximusz válasza Maximusz (#16011) üzenetére


Maximusz
aktív tag

Azt hiszem sikerült megtalálni az advanced sip settings telepító egy nem nokia/microsoft oldalon ... - beállítottam amit be lehetett, most már csak kapcsolódási hibát ír :)

(#16013) McLaca válasza Maximusz (#16011) üzenetére


McLaca
őstag

Bár nem nekem címezted, de ilyen menüpont nem is lesz benne. Ha a „sip voip.settings...“ kiegészítést telepítetted fel, akkor annyi történik, hogy a beállítások/kapcsolatok/rendszergazdai beállítások/internetbeállítások menüben megjelenik az „advanced voip settings“ menüpont. Ott tudsz új szolgáltatást beállítani. Ha már állítottál be a rendszergazd.beáll./sip beállításokban profilt, akkor azt át is tudja venni.

Szerk.: gyorsabb voltál. :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#16014) Dluinet válasza Maximusz (#16012) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Működő beállítások Nokia E52-re

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#16015) Zeki válasza Zeki (#1186) üzenetére


Zeki
nagyúr

AZ AWCDMA ON !!!
Azt elírtam!
Ezzel tud 3G-s mobilnetre menni.

És a stun beállítás hanyagolható, nem kell vele foglalkozni.

(#16016) ElFeo válasza #23310336 (#15902) üzenetére


ElFeo
tag

Tudnál segíteni a Reenger beállításában? Egy szerüen nem megy. A netes java alapú, a kliensen keresztüli sem. Hiába próbáltam többféleképpen, nem lehet vele hívást kezdeményezni.

(#16017) KTU válasza ElFeo (#16016) üzenetére


KTU
addikt

Esetleg [link]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#16018) Fecogame


Fecogame
veterán

iPhone esetén milyen VoIP appot használtok?

Amit én próbáltam, az a Zopier, de gyenge hangminőséget ad G711a hangkodek esetén is, a másik a media5-fone, de az a feltüntetés ellenére nem tudja a SIP URI hívást ( pedig csak arra kellene ).

Olyanra lenne szükségem, ami jó hangminőséget ad, hozzá lehet adni tetszőleges SIP szervert, valamint tudja a SIP URI hívást. Szerintem nem túl nagy elvárás.

Tudtok ilyent?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#16019) KTU


KTU
addikt

Zoiper Audio Latency Benchmark [link]
Ez jó valamire? :F

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#16020) whbear válasza KTU (#16019) üzenetére


whbear
senior tag

Szerintem semmire. Egyszer azt az eredményt adta hogy az átlagtól sokkal rosszabb a telefonom, máskor meg hogy sokkal jobb. LG G2

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#16021) Arolotifar válasza KTU (#16019) üzenetére


Arolotifar
őstag

Elrettentő példának? :)

"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."

(#16022) ElFeo válasza KTU (#16017) üzenetére


ElFeo
tag

Köszönöm!
Ezekkel sem megy.
A reenger saját alkalmazása a belépésnél folyton autentikációs hibát ír:
A próbált sip kliensek pedig server hibát. Szerintem ez sima lehúzás. A pénzt levonják, de telefonálni nem lehet.

(#16023) club1 válasza ElFeo (#16022) üzenetére


club1
veterán

Én most fél hónap kihagyás után beléptem, de semmi hiba, egyenleget is korrektül írja.

(#16024) whbear válasza ElFeo (#16022) üzenetére


whbear
senior tag

Én egész nap használtam és jól működik zoiperrel,most is.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#16025) studiod1 válasza ElFeo (#16022) üzenetére


studiod1
tag

Zoiperel használom semmi gond,az egyenleget a javas alkalmazással ellenőrzöm időnként.

(#16026) ElFeo válasza club1 (#16023) üzenetére


ElFeo
tag

Valamit helytelenül csinálok, mert egyszerűen nem megy.

(#16027) Arolotifar válasza ElFeo (#16026) üzenetére


Arolotifar
őstag

A 0621-es telefonszámmal és a kapott jelszóval akarsz belépni?
Az ügyfélszolgálatnak jelezted?

[ Szerkesztve ]

"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."

(#16028) club1 válasza Arolotifar (#16027) üzenetére


club1
veterán

Én a 00362121xxxxx számmal lépek be.

(#16029) ElFeo válasza Arolotifar (#16027) üzenetére


ElFeo
tag

A 003621******* számmal és a beállított jelszóval lépek be, ami biztosan jó, mert az egyenlegfeltöltéshez be enged lépni. De vagy autentikációs hibát vagy szerver hibát ír.

(#16030) whbear válasza ElFeo (#16029) üzenetére


whbear
senior tag

Mobilnet? Nincs blokkolva a sip/5060 port?

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#16031) sipi25 válasza ElFeo (#16029) üzenetére


sipi25
tag

Nekem 2 különböző jelszavam van. Egy a bejeletkezéshez és egy az egyenlegfeltöltéshez. A kliensben az SMS-ben kapott jelszót kell használni!

(#16032) ElFeo válasza sipi25 (#16031) üzenetére


ElFeo
tag

Aha, ez lesz a gond. Nincs meg az SMS-ben kapott jelszó. Azt lehet valahogy pótolni?
Köszönöm!

(#16033) phanfantom válasza ElFeo (#16022) üzenetére


phanfantom
senior tag

Nálam is minden rendben van, a webes alkalmazás is fut rendesen.
Az egyenleget is jól számolja.

(#16034) club1 válasza ElFeo (#16032) üzenetére


club1
veterán

https://www.nordtelekom.hu/accounts/index.php?p=fps
Add meg az oldalon a számhoz regisztrált e-mail címedet.

(#16035) betyarr válasza club1 (#16034) üzenetére


betyarr
veterán

egek...ez kellett volna nekem.már vagy kétszer megjártam,hogy nem küldtek sms-t.én barom meg írogattam nekik az emailt.persze sose válaszoltak :W

(#16036) ElFeo válasza club1 (#16034) üzenetére


ElFeo
tag

Ezen az oldalon csak a feltöltéshez szükséges jelszó változtatható. Az nem, amit eredetileg SMS-ben küldtek.

(#16037) club1 válasza ElFeo (#16036) üzenetére


club1
veterán

Én az itt megváltoztatott jelszóval használom a voip telefonomat. Azzal ugye elég nehéz feltölteni...

(#16038) KTU válasza ElFeo (#16036) üzenetére


KTU
addikt

Nekem csak 1 jelszavam van, amit küldtek.
weben egyenleg feltöltés és az alkalmazáshoz, pl. Zoiper

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#16039) phanfantom válasza KTU (#16038) üzenetére


phanfantom
senior tag

szintén egy jelszót használok, azt amit először megküldtek sms-ben

(#16040) medica


medica
senior tag

Hi! Blazer-re fizetnék be (amatőrként), azt kérdezném hogy egyrészt érdemes e, másrészt ugyanazzal a felhasználónévvel több eszközre is be lehet jelentkezni? Pc, tablet pl? Köszi.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#16041) ElFeo válasza club1 (#16037) üzenetére


ElFeo
tag

Megváltoztattam a jelszót azon az oldalon, amit linkeltés, de továbbra is autentikációs hibát ír ki. Tanácstalan vagyok.

(#16042) KTU válasza medica (#16040) üzenetére


KTU
addikt

VoipBlazer?

Lehet használni több platformon, akár 1xre,
csak akkor jön a büntetőpercdíj.
Mint minden Delmontnál.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#16043) KTU válasza ElFeo (#16041) üzenetére


KTU
addikt

De weben be tudsz lépni?

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#16044) medica válasza KTU (#16042) üzenetére


medica
senior tag

Köszi! Van kedvezőbb vagy jobb megoldás (belföldi mobilszámokhoz főleg)?

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#16045) Fecogame válasza medica (#16044) üzenetére


Fecogame
veterán

Nincs. Csak akkor jár a büntetőpercdíj, ha egyszerre több helyről ugyanazzal az accounttal telefonálsz.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#16046) medica válasza Fecogame (#16045) üzenetére


medica
senior tag

:R

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#16047) ther válasza Fecogame (#16045) üzenetére


ther
aktív tag

Azért azt érdemes hozzátenni, hogy nem minden esetben lehet párhuzamosan használni. Én jellemzően PC-ről használom VoipConnecttel meg okostelóról MobileVoippal. Ha az egyikbe bejelentkezek, akkor a másikból kidob, de ugyanez igaz akkor is, ha PC-n használom, és másik PC-n lépek be.

Ahogy én használtam párhuzamosan, az okostelón SIP + PC-n VoipConnect-tel.
Gondolom akkor SIP hívások esetén ezt lehet skálázni, több SIP-pel is.

[ Szerkesztve ]

Aálírás

(#16048) csferke válasza ther (#16047) üzenetére


csferke
senior tag

Szia!
Ez a VoipConnect -> MobileVoip előzőleg Rynga volt. Ezt használom már évek óta a PC-n.

Kérdezném, hogy az Androidos telón melyik telefonkönyvet használja? A telefonét vagy azt amelyik a PC-n is van.
Gondolom valamilyen módon "felhőben" tárolódnak a számok mert ha 1 másik gépen lépek be az én felhasználónevemmel akkor is látom a saját telefonkönyvemet mint az otthoni gépen.

köszi

(#16049) nOvOp


nOvOp
senior tag

Sziasztok!
- A freevoipdeal és a voipblazer között van különbség minőségben?
- Illetve ha a voipblazer-re regisztrálok, akkor esetleg kell figyelni, hogy mondjuk ne magyar címet adjak meg, hanem valami pl. USA címet? Vagy teljesen mindegy, mert ugyanannyi lesz a tarifa?
- Illetve a voipblazer-nél van valami bónusz, mint a freevoipdeal-nél (pl. ingyen percek vonalasra 4 hónapig)?

(#16050) csferke válasza nOvOp (#16049) üzenetére


csferke
senior tag

Ezek a VOIP-ok mind a DELLMONT Sarl céghez tartoznak. Még a kinézetük is nagyon hasonló. ez persze percdíjakról és az ingyenes napokról nem mondható el.

Ezen a címen [link] tudod megnézni, hogy mi is a kínálat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.