Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
INUM szám hívása nálatok megy Viberről? Nekem pár napja nem.
-
Landsmann
addikt
válasz
allfinanz #30545 üzenetére
E-phone-al. Regisztrációkor meg kell adni a segélyhívó körzetet. Alapból a választott földrajzi körzetszámhoz tartozó települést lehet megadni. Például 66-os körzetnél Békéscsaba. Külön felhívják a figyelmet, hogy a földrajzi körzetszámú számokat helyhezkötött módon lehet használni. Ha nem így használja, minden kár és költség az előfizetőt terheli. Magyarán nincs megtiltva, hogy mobil kliensről használja az ember, de ha ezzel plusz költséget okoz valakinek, azt rá háríthatják. Nyilvánvalóan helyhezkötött telefonvonal esetén ilyen probléma nem merül fel.
-
allfinanz
senior tag
112 melyik VOIP-pal hívható?
-
amstro555
tag
Egy éve szívatott a voip (G A540 + browsercalls), mire rájöttem, hogy valójában a wifi router (TP-Link Archer C7 v5) a hibás. Most openwrt van rajta, kifogástalan. A hiba az volt, hogy kicsöngött, a hívott már rég felvette és hallózott, nekem még mindig kicsöngött. Volt, hogy percekig. A hangminőség is sokkal rosszabb volt.
-
KTU
addikt
válasz
Siriusb #30541 üzenetére
Van egy "Milyen dect telefont?" topik, de .........
Az IP-s Gigaset-ek tudják azt hogy kiválasztott névjegyeket át lehet küldeni androidos telefonról, mikor azonos hálózaton vannak.
Tudom plusz költség az IP, de tudja kezelni az X szolgáltató által biztosított "vezetékes telefonszolgáltatást".
pl.: GIGASET IP Telefon A690IP (A540IP utódja) 21 000 Ft -
Siriusb
veterán
Bocsánat az off-ért, csak nem tudom melyik fórumban lenne releváns a kérdésem, s itt biztos vannak átfogó ismeretekkel rendelkező egyének.
Vezetékes telefonszolgáltatáshoz tudtok olyan DECT készüléket, amelybe a telefonkönyvet csv vagy más formátumban importálni lehet?
Valamint létezik olyan nagyobb méretű külön kijelző, amiről könnyen leolvasható a hívó fél? Van erre valamilyen megoldás? -
kiskkas
tag
A beállitásnál a domain sip.cosmovoip.sip nél hiba.
cosmovoip.sip nél -regisztrálás - hiba. -
kiskkas
tag
Jó kérdés! Nem tudom, mert (sajnos luser létemre) nem csináltam mentést.A Grundwire fekete wigettel volt az előzően a mostani meg szines .
Lehet hogy a fiók beállitással van az újnál gond, mert a fiókoknál kéken világit a kimenő hívás jelzése, probál csatlakozni majd hibát ir.
Új fiokot probalok hozzáadn -CallingCredit-. mindegyik mellé hibát ír.
Külön külön mennek voip hivások csak a Grundwirevel nem. -
kiskkas
tag
Elkövettem azt a hibát hogy frissitettem a Grundwire, jól müködő aplikációját. Az új 5.3.5 buil számú sajnos nem tudja az általam használt CosmoVoipot inditani. Úgy néz ki kapcsolódik de azonnal átvált hibásra. Persze lehet hogy én vagyok béna és valamit elnézek a beállitásoknál. Tud valaki segiteni, vagy régebbi mentéssel kisegiteni?
-
Stanlee
őstag
Anyukam nagyfelhasznalo, nem tette szova, hogy nem mukodik rendesen...
-
v-man
őstag
válasz
herdsman12 #30529 üzenetére
Ha már stuntcalls, 1 eur közelébe ért az egyenleg, kb 2 éve töltöttem rá utoljára. Erre érdemes pénzt tenni, vagy van ajanlottabb delmont klón manapság?
-
herdsman12
őstag
Egy-két hónapja leállt a VoIP a Gigaset A510-IP-n, pár napja volt időm ránézni.
Az iNum/ippi működik, a mostanában nem használt StuntCalls fiókjaimat viszont felfüggesztették.
Most újra próbáltam és elfelejtett jelszóval visszaengedett. -
Stanlee
őstag
válasz
zoolio #30523 üzenetére
Szia, ha megy a nemet nyelv, akkor ez az AVM hivatalos leiras hozza, a 3-as 4-es pontot kell figyelembe venni.
-
tibor23
senior tag
válasz
((d(-_-)b)) #30525 üzenetére
Mobilod nincs, amin ismerősök el tudnak érni? A munkahelyit meg teljesen tiltod hívásfogadásra és kész. Ha valahogy tiltani sikerülne a Caller ID-t, akkor az lenne a baj, mert azt sokan fel sem veszik (nálam is tiltva van).
-
mikung
aktív tag
válasz
((d(-_-)b)) #30525 üzenetére
A telefonba bepötyögött DTMF kódok inkább az analóg rendszereknek szólnak, például megmondja az ATA egységednek hogy híváskor ne küldjön számot.
Natív kliensnél van ahol implementálják (r=1 user megszokta alapon), van ahol a menüben kell kiválasztani vagy beállítani.
Mindezektől függetlenül a lánc végén lévő kimenő szolgáltató még mindig dönthet úgy hogy figyelmen kívül hagyja a kérést és elküldi a számod.
Itt jegyezném meg hogy nem szép dolog ám névtelenül/más számmal hívogatni, de ha ilyenre adod a fejed, akkor olyan szolgáltató kell hozzá ami ezt támogatja.
-
((d(-_-)b))
csendes tag
válasz
Stanlee #30520 üzenetére
Köszönöm a választ. Csak az a baj, hogy egyik se működőképes.
*31# nem jó. nordtelecomnál van több, mint 1000 percem amit le akarok használni.
Napközben se hivogassanak, ha bent dolgozom, akkor ne zaklassák anyám. Illetve nem jó a számkorlátozás, mert barátok és rokonok is szoktak hívni, akiknek változhat a száma.Nekem csak egy egyszerű számkijelzés tiltás kellene.
Nem gondoltam, hogy ami mobilon 4 gombnyomás azt így megbonyolitja a nordtelecom. Sajnos ez nekem nagyon megneheziti a munkám.
Saját mobilról, meg céges melokért nem fogok fizetni. -
Siriusb
veterán
Most jöttem rá, jól kiherélték a Zoiper ingyenes verzióját és beraktak mindent valami combo pack nevű csomagba.
Visszatérek a groundwire-re, hátha jó minőségben tudok ismét telefonálni vele. -
zoolio
tag
válasz
((d(-_-)b)) #30519 üzenetére
Nekem is ilyen routerem van, és nem kis meglepődésemre tényleg működik a *31#-es hívószámkijelzés-tiltás (azt gondoltam, ezt csak a PSTN szolgáltatók tudják kezelni). Én Dellmont fiókot használok, szóval úgy látszik, a router is és a Dellmont is tudja ezt értelmezni. Öt próbából ötször sikerült. Persze Dellmontéknál semmire sincs garancia, nem biztos, hogy százból százszor sikerül, náluk minden megtörténhet meg annak az ellenkezője is. Viszont ugyanezt a fiókot Zoiperrel használva már nem tudtam hívást indítani ezzel a tiltó kóddal, úgy látszik, ő már nem tudja ezt értelmezni. Érdekes.
-
Stanlee
őstag
válasz
((d(-_-)b)) #30519 üzenetére
szia, *31# a hivoszam kijelzes tiltasa, de attol meg a nord telekom figyelmen kivul hagyhatja a kerest.
Lehetoseg meg, hogy hasznalsz helyette egy dellmont klont, az biztos nem ir ki semmit.
utolso lehetoseg, hogy kikapcsolod a hivasfogadast meghatarozott idore, vagy csak par telefonszamot engedsz at, a tobbit blokkolod mondjuk este 18-08 oraig.
-
((d(-_-)b))
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Fritz!Box Fon WLAN 7390 routeren keresztül hardveres voippal szoktam telefonálni reengerrel. Telefon egy vezetékes Siemens Euroset 2015.
Homeofficeban Ügyfeleket hívnék a fenti összeállítással, de nem szeretném, hogy lássák a számomat és bármikor visszahívjanak (pl. éjjel családomat is felriasztva). Ehhez csupán egy egyszerű számkijelzés tiltás kellene.Próbáltam már a telefonon #31#-gyel és minden beállítással a telefonon és a routeren is , de csak kiírja ez a nyavajás mindig a 06 21-es számot a mobilomra. A szolgáltató nordtelekom.huoldalon se kapcsolhatom ki.
Talán a számkijelzést sehogy se lehet kikapcsolni a 06 21-es számoknál?
-
KTU
addikt
válasz
MaCS_70 #30516 üzenetére
Azoknál nem az volt a lényeg hogy régebbi modell,
hanem egyszerűen "butább", hiányoznak az IP és még sok egyéb más funkciók.
Mint írtam az A420 is "buta", IP bázishoz csatlakoztatva, még az órát sem mutatja.
INT 5 Gigaset A420 DECT a képen, hiányzik a hívás előtti fiók kiválasztás, csak 1 db fiók állítható be fixre.
Alatta INT 6 C530 DECT, ennél már ott van ez a funkció, bekereteztem. -
KTU
addikt
válasz
MaCS_70 #30513 üzenetére
Az ajánló hsz.-ban leírtam.
"Teljes funkcionalitásában képes kiváltani az 510 vagy 540 fő kézibeszélőt.
Már használok egy ilyet."Persze hogy nem IP, ez csak egy DECT, de fő kézibeszélőként is használható.
A saját bázisa csak töltőként fog funkcionálni,
Gigaset A510 IP vagy A540 IP bázishoz kell csatlakoztatni.Ahogy asdf_ fórumtárs is írta, létezik Gigaset C530 IP,
ez ugyan az a C530HX kézibeszélő, mint amit C530 IP-be csomagolnak, csak a bázis más, de erről már írtam fentebb.pl. amit a Gigaset A510 IP vagy A540 IP bázis webes felületén nem találtam,
másik kézibeszélő leválasztása a bázisról.
Ezt a funkciót csak a fő kézibeszélők tudják, Ez is tudja. -
asdf_
veterán
válasz
MaCS_70 #30513 üzenetére
C530-bol van IP-s is, igy kenytelen lesz kompatibilisnek lenni. No meg ugye mindenkihez be van kotve az internet, es leellenorizheti.
-
KTU
addikt
válasz
Stanlee #30504 üzenetére
Van egy Gigaset A420-am is, ez sajnos sokkal butább, nem alkalmas fő készüléknek.
Bázisállomást nem lehet kezelni róla, csak 1 db, a bázison beállított fiókról lehet hívást indítani.
Míg egy fő készülékről kilehet választani, hogy melyik fiókból szeretnék hívást indítani.Ez csak pár, de lényeges különbség. Bár ezek csak akkor szembetűnőek, ha Gigaset IP központhoz csatlakozik a DECT telefon.
Ezekhez mindig fő készülékeket csomagolnak.
Persze az egyszerűbbeket is lehet csatlakoztatni Gigaset IP központhoz ahogy fent írtam, A420 vagy A220 ilyenem is van, sajnos ezek még az időt sem mutatják ha nem saját bázishoz csatlakoznak.
Ahogy MaCS_70 fórumtárs is írta, sokkal komfortosabb a használata mint a mobiltelefon. -
válasz
Stanlee #30506 üzenetére
A Gigasetek valahogy tényleg furcsán bánnak az akkukkal.
Eleve nagyon lassan kezdenek tölteni, ráadásul rendes töltőben 100%-ra töltött akkumulátorokra három helyett csak két pálcikát ad.
Az elhasználódás kérdésében azt tapasztalom, hogy elég gyorsan leamortizálják az akkukat egy napos üzemidőre -- de azt évekig tartják. Négy készüléken tapasztalom ezt, bár tudom, hogy semmi értelme...
MaCS
-
Stanlee
őstag
Ha a kovetkezot veszem, valoszinuleg ez lesz.
Amugy akinek siemens keszuleke van, annak mennyire "fogy" az akku a kezibeszeloben? En nagyjabol evente uj akksikat rakok az osszesbe, de nem vagyunk extrem sokat telefonalok, igy nem ertem, hogy miert adjak meg magukat olyan gyorsan. Es nem a minosegtol fugg, mert eneloo, gp, amazon, mind hamar megdoglik.
-
Köszönjük!
Egyébkéntis ajánlom bárkinek, aki nem veti el egy lakáson belüli megoldás lehetőségét.
Lassan 10 éve használom ennek a készüléknek az elődeit (jelenleg négy van napi használatban), és sok szempontból komfortosabb, mint a mobiltelefon.
És mellesleg a névjegyeket át lehet vinni rá.
MaCS
-
KTU
addikt
Aki esetleg szeretné frissíteni, leváltani Gigaset A510 IP vagy A540 IP kézibeszélőjét, (természetesen szimultán is lehet használni a régi kézibeszélő mellett).
eMag-on most jó áron Gigaset C530 vezeték nélküli telefon 11 990 Ft + 700 Ft szállítás.
Teljes funkcionalitásában képes kiváltani az 510 vagy 540 fő kézibeszélőt.
Már használok egy ilyet.
Van rajta jack csatlakozó fülhallgatónak, bár még nem teszteltem,
inkább kihangosítva használom.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest