Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz abcde22 #30700 üzenetére
Megkérdezted a VOIP - mélyvíz (Asterisk és társai) topikba is.
Láttam nem írtak rá a szakik.
Lehet épp nem érnek rá, stb.
lehet kevés információt adtál.Milyen VoIP szolgáltató, ott a beállítások megfelelőek, mit állítottál be?
PAP2T egyik fiókjáról hívod a másikat?
Egy helyen lennének a mellékek?Fapados megoldás
DECT telefonok?
Lehet egyszerűbb megoldás egyik DECT bázist kinevezni fő bázisnak, ahhoz csatlakoztatni a többit,
így a DECT telefonok tudják egymást hívni (hogy hogyan ez készülékfüggő)
Kinti bejövő hívásnál mindegyik csörög.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30702 üzenetére
Próbáld meg SIP -pel PJSIP helyett!
Bár így is működnie kellene, próba!
Portokat jól beállítani! Nem csak a SIP-et, hanem az RTSP-t is.[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30704 üzenetére
SIP másik porton van, nézz utána nálad mire van állítva, de elvileg kiírja az extension beállításnál a freepbx.
[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30706 üzenetére
Akkor nézni kell egy asterisk konzolt. Azon látszik mi történik a háttérben.
Freepbx-es gépen konzolban kiadni az alábbi parancsot:
asterisk -rvvvv
A v-k száma adja meg a log részletességét.Lan-on belül van a szerver és a PAP is?
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30706 üzenetére
Általában az adapterben a saját port-ját is meg lehet változtatni. Nem azt írtad át?
Helyesen a szerver ip címe után kettősponttal kell megadni az alap 5060-tól eltérő port számot. Pl.:192.168.1.2:15060
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30710 üzenetére
Előszöris a képeken PJSIP-es bejegyzések vannak. Mindkét melléket át tetted SIP-re?
A PAP beállításánál preferred codec: G723
Nem hiszem, hogy azt használná, de inkább ulaw legyen!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30710 üzenetére
Megnéztem egy saját PAP-on, nem jó a beállítás, ha nem az 5060-as portot használod.
Ahogyan írtam is, a proxy-hoz az ip, vagy gépnév után :-al kell megadni a portot. Az oldalon szereplő port a PAP portja, nem a szerveré!Ugye tudod, hogy a PAP 2 melléke tudja hívni egymást freepbx nélkül is?
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz abcde22 #30713 üzenetére
Van még mit olvasnod!
A G711u = ulawBiztos, hogy 5060 a SIP??? Mert szerintem a friss verziójú freepbx-ben már a PJSIP az.
[ Szerkesztve ]
-
-
v-man
őstag
Gigaset hálózatán keresztül is tudjuk hívni a másikat a telefonkönyvből, köszi mégegyszer a segítséget, Karácsonykor került beüzemelésre a készülék.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ha egy Xpenoban futtatnék egy asterisket és lenne egy "saját VoIP szerverem" azzal mobil appon keresztül milyen módon tudnék vezetékes vagy mobil számot hívni? Illetve valóban elég a szerver vagy még kell valami köztes kapocs ?
Átolvastam itt a topicot de még nem túl tiszta...ezért is bátorkodtam kérdezni.
-
petir
senior tag
válasz whbear #30725 üzenetére
Azt hiszem kezdem nem átlátni..
Szóval :
- vannak okosmobilok nettel
- van otthon egy Xpenology 0-24be fut
Más eszközöm nincsMit szeretnék?
Ingyen vagy a lehető legolcsóbban telefonálni - csak kimenő hívást indítani. Fogadni nem az okosmobilokon szeretnék.
Ha ehhez kell az Xpenology ottvan ha nem akkor nem - csak láttam asterisket synon azért vettem bele... -
whbear
senior tag
Megoldható az egymás közötti hívás. Az olcsó kimenő hívás is. De ezt itt elmagyarázni lehetetlen. Javaslom egy tetszőleges Dellmont klón használatát és kész.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
itanczos
senior tag
Az egész olyan, mint egy régi analóg céges telefon központ.
Az asterisk (vagy freepbx, stb) központ váltja ki a régi céges telefonközpontot. A mellékek (SIP telefonok, vagy szoftveres kliensek) egymást ingyen hívhatják a szoftveres központon keresztül. De ahogyan egy fizikainál is, kellenek fővonalak. Ezek jelen esetben SIP trunk-ök, amelyek fizetősek. Ahogyan előttem ajánlották, ezek lehetnek dellmont klónok (stuntcalls, browsercalls, stb), vagy akár Digi nomadikus szám.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
whbear
senior tag
válasz itanczos #30728 üzenetére
Arról van infód hogy idegen eszközzel hogy lehet beloggolni a DIGI-hez? Van nekünk telefon az internet mellé de semmilyen információt nem adtak hozzá csak a számot és hogy be kell dugni egy telefont az RJ11-be. Ki használ már olyat? El is felejtettem. Most hogy írod, felvenném trunknek tartalékba mikor a Reenger nem megy.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
KTU
addikt
válasz whbear #30729 üzenetére
Diginél is van nomadikus előfizetés. [link]
Ennek kiadják az adatait.Amit szolgáltatás mellé "adnak", annak nem adják ki az adatait.
kb. 1 éve ez volt a helyzet, azóta nem néztem.
Nekem is van Invitel/Digi szolgáltatás, mellé adott telefon is, azt beledugtam a Gigaset RJ11 "analóg" bemenetébe. Legalább egyben van, de konfigurálni nem lehet."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Tartósan küzdök egy IP problémával és nem tudom rá a megoldást.
Van egy UPC előfizetés -> Netgear R6400v2 router-> A690 IP telefon (fix IP-n)
Be vannak forwardolva a szükséges portok még is olyan hibával küzdők, hogy a bejövő hívások 70%-t eldobja. Most is felhívom mobilról, kicsöng egyet, aztán a mobilom szerver hibát ír ki és eldobja a hívást. Az IP telefon meg csöng tovább, vagy ha fel tudod venni értelem szerűen nincs "benne" már senki.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
KTU
addikt
válasz zsamiatt #30734 üzenetére
Milyen fiók amin eldobja a bejövő hívást a Gigaset A690 IP?
Másik fiókkal próbáltad, avval is ezt produkálja?[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
-
Stanlee
őstag
válasz zsamiatt #30736 üzenetére
Adtak STUN szerver cimet? sokszor van hogy NATolas utan STUN nelkul nem megy, hiaba a protforward.
Probaltad ugy, hogy a voip fiokod egy mobil app-ban regisztralod be es a mobilod wlan-on csatlakozik a kabelnetedhez? Ugyse mukodik?
A sip hibakodot is ird majd le.
[ Szerkesztve ]
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
petir
senior tag
válasz itanczos #30728 üzenetére
Hát így, hogy leírtad ezt most azt hiszem elengedtem. Saját semmiképp nem kell magán célra felesleges.
Stuntcalls, browsercalls, stb. appokon keresztül némi ellenösszegért tudok telefonálni ha jól értem. Melyik szolgáltató ajánlott?
Illetve
DIGI nálunk szóba jöhet... És a Zoiper.
Itt jól értem, hogy a jól beállított appon keresztül a Zoiper-rel tárcsázva egy DIGI-s vezetékes számot gyakorlatilag díjmentesen lehet hívni? Egyéb számot meg a tarifacsomag percdijanak megfelelő összegért ? -
hbala
aktív tag
válasz instantwater #30607 üzenetére
Hát, nem tartott sokáig Kivették az EU irányt.
-
kazan23
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a freevoipdeal-t összebarátkoztatni a zoiperrel, de nem megy
Piros X - Regisztráció sikertelen (DNS Timeout (503)).
Mobilevoip-ot száz éve használom, a kezdetek óta pár évente rámtör, hogy felrakom a zoipert, de mindig volt valami nyűg.
Szervercím
sip.freevoipdeal.com
Felhasználói név
amit a Mobilevoip-ba irok
Jelszó
amit a Mobilevoip-ba irok
Próbáltam a szervercím végére a :5060-at, a felhasználói név végére @freevoipdeal.com-ot, hálózati beállításoknál 600s, TCP/UDP/TLS... minden volt.
Letöröltem a usert> új setup > outbound proxy SKIP> mindegyik config SIP TLS/SIP TCP/SIP UDP/IAX UDP piros: not found...
Kifogytam a trükkökből. -
anadroid
senior tag
válasz kazan23 #30740 üzenetére
:5060 helyett :6000 ?
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
kazan23
aktív tag
válasz kazan23 #30742 üzenetére
Kiválaszthatom-e az app-ban a Caller ID-t, vagy csak a freevoipdeal oldalán?
Az egész család használja a Mobilevoip-ot ugyanazzal az előfizetéssel és ki-ki a maga regisztrált ID-jével, ami magától értetődően működik. Hívó azonosítónak beírtam a számomat, de egy másik, a freevoipdeal oldalán kiválasztott számot ír ki... -
anadroid
senior tag
válasz instantwater #30744 üzenetére
És legyen bekapcsolva a hívószámküldés, mert anélkül sokkal drágább az EU-s számok hívása.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
einstein5
csendes tag
Már elvileg nem lehet átutalni otp-ről sem. Nekem ma tiltották ott a kártyámat. Január 1-től úgy tudom változások vannak. Valakinek elvileg véleménye?
-
petir
senior tag
Erre valaki ?
-
kazan23
aktív tag
válasz instantwater #30744 üzenetére
Merrefelé lehet az appban választani?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest