Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-17 11:05:23

LOGOUT.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30301) Zeki válasza amstro555 (#30299) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem tilt a Telekom.
Olcsó szolgáltató, többfajta VoIP program, többféle telefon.
Ki kell próbálni melyikkel megy jól a telefonod.

(#30302) amstro555 válasza Zeki (#30301) üzenetére


amstro555
tag

De laggol sokszor. Azt el tudom képzelni, hogy bár nem tiltja, de szándékosan rontja a minőséget.

Nokia 6120, Nokia E52, utána vagy 10 féle androidos, 4-5 app, de soha nem volt elfogadható minőségű egy üzleti beszélgetéshez. Csak a célhardver, a gigaset a540ip hozta azt, amit elvártam. Ha van erre alkalmas jó mobiltelefon, megveszem.

Szolgáltatóból is volt jó pár. A routeren openWRT van. Lehet, hogy megpróbálom ezt az asterix-et...

[ Szerkesztve ]

(#30303) itanczos


itanczos
senior tag

Mobil net-tel felejtős a VOIP!
Nem tolerálja a lag-et!
A viber és Skype sokkal jobban tűri a kapcsolati hibákat.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#30304) outdoor válasza betyarr (#30298) üzenetére


outdoor
aktív tag

Erre tehát beállíthatom a voip accountomat, és wifin kapcsolódik?

Tud hívást fogadni is? Hogyan? (dellmont voip calling credit)

A mobil számomat bizonyára nem tudom rajta használni. Esetleg a kaputelefont praktikus lenne. A megadott oldalon valaki a DNS-ről panaszkodik.

mikung:
Sajnos nem csak a voippal van gond, hanem a sima mobiltelefonos hívásoknál sem tiszta a mikrofon.

Sem a külső mikrofon, sem a samsung készülékek saját mikrofonja. Emellett tisztán és megfelelő hangerőn beszélek.

Teljesen sima fogadott hívásokról van szó a számomon.

Amióta már nem GSM-en zajlanak a sima telefonhívások, hanem kinyomják a szolgáltatók voip protokollra, nagyon kínlódok. Emlékszem, hogy régen órákig beszélgettünk mobiltelefonon. Ma már iszonyú nyögvenyelős a hangminőség. Élvezhetetlen. Azon túl pedig érthetetlen.

Próbálok jó mikrofont keresni, de ez a probléma nem dellmontos, hanem általánosan mobil telefonos. Nem hallják, amit mondok, és eddig nem találtam megfelelő külső vagy belső mikrofont.

Nemcsak a jack dugó tűnik el a korszerű okostelefonokról, hanem a hangminőség egy az egyben. A hálózatokat sem érdekli a színvonal, egyszerűen nem továbbítják az emberi hangot. Nem érdekli őket, addig spórolnak, hogy emberi hang már nem jut át a rendszeren.

[ Szerkesztve ]

A proper digital assistant could be my best friend

(#30305) Zeki válasza outdoor (#30304) üzenetére


Zeki
nagyúr

Én ilyen gonddal nem találkoztam sima hívásnál. Voipban a legjobb és stabilabb hangminőség a rebtel meg a Skype volt.

(#30306) whbear válasza itanczos (#30303) üzenetére


whbear
senior tag

Tudom, hogy otthon vagy a témában, de ezt a mobilnettel felejtős a voip, cáfolnám. Telekom, Telenor mobilneten, legtöbbször Mifi-n keresztül használok csak Voip-t. Gsm hívást évente maximum egyszer indítok. VitalPBX-re tértem át. A PJSIP stack-et el kell felejteni, csak a baj van vele. Legacy SIP protokoll, Groundwire kliens. Kifogástalan normális net esetében. Most ismét próbálgatom a Linphone-t, mivel az a VitalPBX hivatalos kliense és nagyon jól működik. Push nélkül sincs semmi plusz fogyasztás és 100% a bejövő hívás. Mindez csak TCP esetén igaz! Van hogy VPN-en keresztül is használom, kipróbáltam StrongSwan, WireGuard, Shadowsocks/R de a jó öreg OpenVPN használható csak. Az is kizárólag TCP-n. Úgy látom a VoIP igazán TCP-n érzi jól magát. Nem szereti a csomag veszteséget. TCP-n az meg nincs.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#30307) Landsmann válasza outdoor (#30304) üzenetére


Landsmann
addikt

Egy ismerősöm telefonjának is olyan ramaty a hangja, hoyg én alig hallom, alig értem. Mintha millió kartondobozba lenne bezárva a fickó és onnan beszélne. Tompa, halk, dinamikája semmi. Ha mellettem beszélgetnek, esélytelen hogy megértsem mit mond. Azt mondja, nem panaszkodott még senki. Lehet nem tartotta érdemesnek szóvá tenni, hogy rohadt egy hangminőséget produkál a telefon. Mással beszélve meg ha egy gombostű leesne, azt is meghallanám a telefonon keresztül. Nem nálam a hiba, mert már az előző telefonomat használva is ugyanez volt a helyzet. Mióta megvette azt a készüléket, ez a probléma fenn áll. Valami telefonokat forgalmazó cégtől rendelte, azok meg ki tudja milyen forrásból szerzik be. Kollégám telefonjának volt ilyen hangja, mikor a korhelyleves belefolyt a mikrofonba. :)

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#30308) itanczos válasza whbear (#30306) üzenetére


itanczos
senior tag

Hm... alapjaiban a SIP protokoll UDP-re lett kitalálva, ezért én eddig sehol sem láttam TCP-n. Köszi, érdekes amit írsz, erre nem is gondoltam, egyszer talán ki próbálom! :)
Sok androidos telefonon van rendszer szintű zaj szűrő, az is tud érthetetlen hangot produkálni!

Nem szeretnék hitvitát indítani, de mint sok másban, nekem az iphone az etalon hangminőségben!
A HD GSM kódolás is nagyon szépen működik és klasszisokkal jobb hangot ad, mint a normál.
De pl a fizetős Groundwire nálam G722 kódolással is torzít, fémes gépi hangot ad sokszor. Miközben egy viber, messenger, vagy Skype tökéletes.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#30309) betyarr válasza outdoor (#30304) üzenetére


betyarr
veterán

5 voip acc és egy analóg telefonvonal is beállítható rajta.van egy kis adapter,abba kell csatlakoztatni a netet vezetéken és nyilván van egy rj11-es analóg csatlakozás rajta,oda meg az analóg madzagot.lényegében olyan,mint egy vezetéknélküli,dect telefon.a dellmont klónoknál betudod állítani a saját számodat is és azt fogja elküldeni a kimenő hívásoknál.

(#30310) outdoor válasza betyarr (#30309) üzenetére


outdoor
aktív tag

Wifin nem tud?

zeki: Az emberek túlnyomó többsége észre sem vette, hogy már a sima hívások is voipon mennek. Ettől függetlenül áldozatai a dolognak, és minden bizonnyal sokkal kevesebbet beszélnek.

whbear: mindez kínai nekem. hogyan állítható be?

itancz: a Viber és Skype nálam is jó, de sajnos alig használ valaki Vibert az ismerőseim közül.
Akár megérné ami iphone-ra emiatt. Melyik generációtól ajánlod?

Akárki akármit mond, a samsungnak komoly gondja van a lejátszott hanggal is. Zenével például. Mintha büntetne, ha koncertfelvételt hallgatok tube-ról, de még lossless stúdiófelvételnél is büntet.

Ez egyszerűen tény. Igényes emberekből álló minta észrevenné.

[ Szerkesztve ]

A proper digital assistant could be my best friend

(#30311) tibor23 válasza itanczos (#30303) üzenetére


tibor23
senior tag

Anyámnál Domino kártyás mobilnetről megy a voip Fritzbox célhardverrel, és kifogástalan a hangminőség. Előtte tesztelgettem sokat és még 3G nettel is hibátlan volt. Androidos szoftverekkel már gond van.

[ Szerkesztve ]

(#30312) outdoor válasza tibor23 (#30311) üzenetére


outdoor
aktív tag

Tudnál adni linket a célhardverre? Ez jól működik dellmonttal?

A proper digital assistant could be my best friend

(#30313) tibor23 válasza outdoor (#30310) üzenetére


tibor23
senior tag

Manapság a hívások nagy része HD hangminőségben megy a mobilhálózatokon nagyon-nagyon jó hangminőségben még 2G hálózaton is nemhogy VOLTE-n, ahol széles sávú HD minőség van jó esetben. Ráadásul a Samsung telók mindig jók voltak hangminőségben, úgyhogy a te telefonoddal valami komoly probléma van. Nem írtad milyen típus, de igazán még egy nem okos Samsungnak is jó hangminősége. Az igaz, hogy nálam is úgy a hívások 20-30% gyenge minőségű, mert az emberek egy része mindenféle ócska kínai telefonokkal beszél.

(#30314) tibor23 válasza outdoor (#30312) üzenetére


tibor23
senior tag

betyarr kollega adott neked egy linket https://www.mall.hu/irodai-telefon/gigaset-a540-ip-vezetek-nelkuli-telefon-szurke?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=cse&utm_campaign=EF&utm_content=EF007&utm_term=979383
az a Gigaset egy nagyon jó megoldás, de vásárolhatsz potom pénzért egy használt Fritzbox 7170-et is (jófogás, hardverapro, vatera, ebay).
Dellmont-tal meg akármelyik voip account-tal működnek.

(#30315) Zeki válasza tibor23 (#30313) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem csak. Oda sem rakja a füléhez, a szájához sem rendesen. Sok ilyen van.

(#30316) whbear válasza itanczos (#30308) üzenetére


whbear
senior tag

Alapból UDP. Nekem engedélyezve van az UDP és a TCP is, tudok váltogatni közöttük. A TCP esetében szinte soha sincs NAT hiba, ugyanazon a konfigon már UDP esetében lehet hogy egyik irányban nincs hang. Valamint a média az RTP-n megy így is úgy is, de tapasztalatom szerint a TCP stabilabb. A Zoiper alapértelmezett Push beállítása is TCP, valamint ha talál TCP protokollt, azt ajánlja fel nem az UDP-t. A TLS is TCP-n megy, talán változtak a dolgok. Ez a TCP meltdown sincs már OpenVPN-en ezért nincs értelme az UDP-nek. (Szerintem.)

Szerk: Nálam elsődleges szempont a kommunikáció szempontjából az érthetőség, lehetőleg nulla lag. Ezeket a g711 bőven biztosítja. Ha hifizni akarok arra ott a Tidal Master.

[ Szerkesztve ]

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#30317) mikung válasza outdoor (#30304) üzenetére


mikung
aktív tag

Szerintem a telefonoddal lehet gond. Ismerősnek egy Huawei P8 Lite -al volt állandóan visszhangos gyakorlatilag mindenki. Workaroundként lehet a CSIP mikrofonérzékenységével játszani, de ... érdemesebb lenne vagy javíttatni vagy lecserélni.

#30303 itanczos
Ha nem 2G -n vagy túlterhelt/gyenge hálózaton próbálod akkor nincs vele semmi gond. a Telekom natzárás is áthidalható egy 30 mp -re állított keepalive -el.

(#30318) outdoor válasza mikung (#30317) üzenetére


outdoor
aktív tag

Írom lejjebb, hogy több samsung készülékem van.

Nem jó a hangjuk semmilyen szempontból. Nemcsak voipon döglődik a mikrofonjuk, hanem sima hívásnál is. A zene lejátszásuk kimondottan torz, zajos. A YouTube video halk.

Többfajta külső mikrofonnal is próbáltam. Bluetooth, retro kagyló egyik sem megy.

A Samsung csúcs modelljei felsülnek ott, ahol más képes teljesíteni. A 3g 4g telefonbeszélgetéseket a központ voipként kezeli. Ez tovább ront az amúgy is siralmas helyzeten. Gondolom, azért csinálják, mert olcsóbb nekik így. Amióta ezt csinálják, nem lehet normális beszélgetést folytatni egy Samsung színvonalú telefonon. Több is van, minden samsung egyöntetűen gyenge hang képességekkel.

[ Szerkesztve ]

A proper digital assistant could be my best friend

(#30319) KTU válasza outdoor (#30318) üzenetére


KTU
addikt

Tesztelted már a telefonok mikrofonjait hangrögzítő alkalmazásokkal.
Ne a telefonon hallgasd vissza, hanem inkább PC-n, hogy érzékelhetőbb legyen a különbség.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#30320) tibor23 válasza outdoor (#30318) üzenetére


tibor23
senior tag

Sajnos a hiba nálad van, hidd el. Ha csak a mobil telefonálással lenne gond, ott bekavarhat(na) kissé a szolgáltatód, de az is csak egyes speciális esetekben áll fenn.
Nekem pl. volt (van) egy gyatra hangminőségű Nokia 2xy hagyományos telefonom, de még annak is jó volt a hangja zenehallgatásra fülessel. A Samsung S5600-5610 szintén hagyományos teló meg már tudja a HD kodeket, ami jobb minőségű, mint egy tökéletes vonalas hang. Nálunk a családban nagyrészt Samsung okostelefonok (J5, A20) vannak, nem csúcsmodellek, de egy álom a hangminőség. Telekom a szolgáltató, engedélyezve van a VoLte (voip), azzal még jobb.

(#30321) betyarr válasza outdoor (#30318) üzenetére


betyarr
veterán

nekem az elmúlt 3-4 évben volt pár xiaomi telóm (redmi note 2-3,a1) majd op 6t,meg most van egy op 7pro,de mindegyiken használható volt a voip.azt nem mondom,hogy 100%-ban,de simán elfogadható.volt amelyik csak a mobilevoipon teljesített egész jól,de most mióta jól beállított zoipert használok,azóta nem panaszkodom.mondhatni állandóan legalább gsm minőségű a hívás.nincs visszhang,nincs (jelentős) késés.tkom 4g-n és wifin is jó a minőség.
igaz mióta van digi simem,azóta csak elvétve voipozok.

[ Szerkesztve ]

(#30322) mikung válasza outdoor (#30318) üzenetére


mikung
aktív tag

Ha a zenelejátszás is rossz akkor nem valószínű hogy ez VoIP hiba.

Nincsen véletlenül bejelentkeztetve kuglipléjbe és széjjeltelepítve minden kisebb-nagyobb cuki kis appocskával ami annyira lezúzza a procit hogy már alig él ? :U

Adatmentés után egy gyári visszaállítást kipróbálhatnál.

A kérdésre viszont nem érkezett válasz miszerint milyen klienssel próbálod ? CSIP, Zoiper, GSWave, ... ? Milyen neten ? Pl. Telener LTE mucsa alsón, DIGI LTE városban, Wifi DSL, koax,optika, ... Illetve milyen protokollon (UDP/TCP) milyen szerverre csatolsz (saját, digi, dellmont klón, ...) ?

(#30323) bishop100


bishop100
csendes tag

Ti, hogy szoktátok feltölteni a Delmontos egyenlegeteket?

Én idági mindig bankkártyával töltöttem az aktuális klón weblapján, viszont most láttam hogy a hanstel oldalán ugyan olyan 10€ értékű feltöltés olcsóbb mint magán a CallinCredit oldalán.

Milyen vízszonteladók vannak még ahol esetleg olcsóbban lehet tölteni?

(#30324) zoolio válasza bishop100 (#30323) üzenetére


zoolio
tag

10€ -t 4200 Ft-ért ad, nekem ez nem tűnik olcsónak. Vagy valamit elnéztem?

(#30325) MaCS_70 válasza betyarr (#30309) üzenetére


MaCS_70
félisten

A Gigaset egységek 6 SIP vonalat kezelnek. Egyébként szerintem is nagyon jók, lassan 10 éve használok többet is párhuzamosan.

Nem mellékesen GAP kompatibilisek, tehát más GAP-es készülék kézibeszélőjéhez is csatlakozni tudnak.

Amúgy a család egyik fészkében az egész helyi net mobilneten megy, és három párhuzamos SIP-hívás minden lag vagy szakadozás nélkül mehet.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30326) bishop100 válasza zoolio (#30324) üzenetére


bishop100
csendes tag

4044 ft volt, de ugyanez callingcredit -nél 4444 Ft.

Tudsz olcsóbbat?

(#30327) zoolio válasza bishop100 (#30326) üzenetére


zoolio
tag

Én pont a Callincreditet használom, saját oldalán szoktam vásárolni. 10 eurós feltöltés adóval együtt PayPalon keresztül töltve 10.61 euró. A jelenlegi középárfolyam +5 forinttal (kb. 345 Ft) számolva ez 3660 Ft. Nem értem, hogy jön ki a 4444 Ft.

(#30328) anadroid válasza zoolio (#30327) üzenetére


anadroid
senior tag

Az adó nélkül annyi. A 61 cent a kezelési költség + PayPal sarc.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#30329) instantwater válasza anadroid (#30328) üzenetére


instantwater
addikt

De hát mire való az amerikai, svájci, hamarosan angol nagybácsi? ;]

(#30330) zoolio válasza instantwater (#30329) üzenetére


zoolio
tag

Igaz, teljesen kiment a fejemből, nekem Guadeloupe-i nagybácsi fizet.

(#30331) p.t.r válasza bishop100 (#30326) üzenetére


p.t.r
aktív tag

Épp tegnap töltöttem fel 10 euróval. Paypal 10.61€ => 3610Ft volt a levonás. :F

(#30332) anadroid válasza zoolio (#30330) üzenetére


anadroid
senior tag

Aztán majd kopogtat nála a TEKNAV :Y .

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#30333) Protonmail


Protonmail
csendes tag

Van a családban 3 db Dellmont márkás előfizetésünk, szeretnénk egymást ingyen hívni. Tudtok ajánlani egy olyan androidos VoIP klienset (lehetőleg ingyenes), amiben lehet SIP-URI-t tárcsázni?

Ha K&H Bank, CIB Bank vagy Revolut Bank ajánlókódot szeretnél, írj üzenetet!

(#30334) Stanlee válasza Protonmail (#30333) üzenetére


Stanlee
őstag

zoiper, linphone, csipsimple tudta regebben kezelni a sip-uri hivasokat.

Nagyon keszulekfuggo lesz a hasznalhatosag, nekem valamiert regen a zoiper jol ment, most mar hasznalhatatlan ugyanazon a keszuleken, de a sipdroid alapu kliensek kozul is van ami rossz hangminoseget ad, van ami meg jo.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30335) whbear válasza Stanlee (#30334) üzenetére


whbear
senior tag

+1 a Linphone. Csak UDP-n mehet ami eszi az akkut. A Dellmont SIP URI hívások nem valami jó minőségűek általában. Ebben az esetben célszerűbb lenne csinálni egy központot pbxes.com - on, push képes klienssel csatlakozni, vagy az ingyenes Sipdroiddal TCP-n.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#30336) Stanlee


Stanlee
őstag

Sziasztok!

Csak nalam nem megy a dellmont?

Anyukam mondta, hogy nem tud telefonalni mar napok ota (ez Mo, telekom halozatbol) - browsercall-nal az elofizetes.

Nekem innen Nemetorszagbol nem megy a MobileVoip, fritzbox meg a csipsimple-vel sem. Hivtam vele mobil es vezetekes szamot is. Stuntcalls elofizetes. Mindenhol van eleg egyenleg...

404-es sip hibaval szakad meg a vonal, user unknown, vagyis a hivott fel nem ismert :-)

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30337) stefi68 válasza Stanlee (#30336) üzenetére


stefi68
addikt

Nálam sem mennek: Stuntcalls, Discountvoip :O

◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

(#30338) ther válasza Stanlee (#30336) üzenetére


ther
aktív tag

Ugyanez a hiba, én felvettem egy ticketet a customer supportnak a biztonság kedvéért, remélem hamar kijavul. (Stuntcalls)

Addig is valaki tud esetleg alternatívát ajánlani?

Aálírás

(#30339) Taktoj


Taktoj
aktív tag

Sziasztok.

4 en használunk egy voipot. Mind a 4 telefonon hivásnál, invalid numbert ír hibaként a mobilevoip és a stuntcalls is . Mit tudnék tenni , köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#30340) whbear válasza Stanlee (#30336) üzenetére


whbear
senior tag

DiscountVoip, VoipPro nem megy. CWU, Reenger és CommPeak működik.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#30341) zoolio


zoolio
tag

Dellmontok nálam sem mennek sem Fritzboxról, sem mobilról. Ilyet még nem pipáltam.

(#30342) bishop100


bishop100
csendes tag

Nekem is "invalid number (12)" hibaüzenet van mobileVoIP -ban.
CallingCredit

(#30343) Zeki


Zeki
nagyúr

Dellmontok mennek.

(#30344) Stanlee válasza Zeki (#30343) üzenetére


Stanlee
őstag

koszi, most mar nalam is jok.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#30345) ther válasza Zeki (#30343) üzenetére


ther
aktív tag

Nekem még (már megint?) nem működnek. Stuntcalls (bár nem hiszem, hogy számít a brand, ez Dellmont szintű probléma)

Aálírás

(#30346) vg válasza p.t.r (#30331) üzenetére


vg
addikt

Miért nem csinálsz egy amerikai fiókot úgy töltöd fel? Oregon államban pl nincs ilyen adó.

(#30347) Taktoj válasza ther (#30345) üzenetére


Taktoj
aktív tag

Milyen más app ot lehetne tartani a telefonon ilyen esetekre ami nem dellmont?

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#30348) Taktoj


Taktoj
aktív tag

Valaki jó angollal megnézné a callgate app ot, hogy is ad ingyenes hívást?

Alternatívának egész jó, a hangminősége is frankó. Centeket kell gyűjtögetni aztán azokat le lehet telcsizni.

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#30349) p.t.r válasza vg (#30346) üzenetére


p.t.r
aktív tag

Floridai címem van, ez az áfa nélküli tarifa

(#30350) vg válasza p.t.r (#30349) üzenetére


vg
addikt

Akkor miért euróval fizetsz?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.