Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Nem ionizáló sugárzás az elektromágneses sugárzásnak az a spektruma amin a kommunikációs eszközök működnek. Innentől kezdve maximum annyi élettani hatása van, hogy ha a kisugárzott teljesítmény elnyelődik a szövetekben és azt ezáltal melegíti így extrém esetben szétrobban a sejtburok és kész a károsodás. Ezt több kW ERP esetén lehet elképzelni, azt is igen kis távolságból besugározva. Olyan volt azonban, hogy műholdas feladó nyitott tápvonal szerelés közben ráadták a powert és a szerelő azonnal megvakult. Olyan 20 kW 12 GHz-en közvetlenül az arcba.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
blueye
veterán
Hagyjátok, ő ezt hiszi, más meg pl. a jósnak hisz. Ez még egész ártalmatlan hit.
[ Szerkesztve ]
-
dandadude
csendes tag
Koszi a sok hozzaszolast, kifejezetten orulok az ilyen valaszoknak (raadasul meg normalis is volt mind), megnyugtato es megfontolom majd nyilvan, s ugy tunik, hogy hozzaerto infok voltak, ami szinten szuper!
Viszont visszaterve az eredeti tervemre (mert azert nem mondanek le rola azonnal), most mit gondoltok leghatekonyabbnak a leirtakra, ha felretesszuk azt, hogy mit/miert csinalok? :-) Melyik szolgaltato, milyen telefon, s ugy egyaltalan megvalosithato-e siman?
Koszi!Nincs
-
4Grider
nagyúr
válasz dandadude #31553 üzenetére
Általában a vezetékes voip telefonok elég drágák (a cordless megoldások olcsóbbak). Cordless-t viszont nem ajánlok, mert a Dect-es sar értékek a mobiltelefonáláshoz hasonlóan jóval magasabbak, mint a wifi mellett mérhetőek.
De ha veszel egy ilyen voip készüléket, rávarázsolsz egy olyan sip szolgáltatást, ami a mobilos telefonszámod tudja használni (pl. Dellmont klónok), akkor a kimenő hívásod már megoldott. Befelé meg az otthoni (vezetékes) telefonszámra irányítod az összes bejövő hívást (vagy csak elérhetetlenség esetére, amikor ugye repülő módba teszed a mobilod).
Hátrányok:
1., A Dellmont hívás minősége sokkal rosszabb, mint a VoLTE vagy VoWiFi hívásé.
2., Az átirányítás flat (korlátlan hívást tartalmazó) csomagok esetén külön, jellemzően elég magas percdíjjal működik kis hazánkban. -
dandadude
csendes tag
válasz 4Grider #31554 üzenetére
Nagyon koszi!!!
A vezetekes VOIP telefon egyszeru befektetes, valoszinuleg belefer (meg van hasznaltan par ezresert hardverapron stb).
Igen, olvasgattam errol a Dellmont temarol, de akkor jol ertem, hogy kizarolag annal szamitsak arra, hogy kijelezhetem a mobilszamomat? Tehat ha ezt a funkciot szeretnem, akkor azt kizarolag rossz minosegben tudom megvalositani? S ha igen, a Dellmont klonok kozul melyik a legjobb?
Illetve, ha megis ujragondolnam ezt a kijelzes dolgot, s mondjuk bevallalom, hogy valami uj szamot kijelez a keszulek, s azonkeresztul probalnak majd meg valszeg visszahivni (amit el szerettem volna kerulni), akkor olyat tudok csinalni vajh, hogy aki azon hiv az kap egy hangpostauzit, hogy hivja a mobilomat, de azert a mobilom atiranyitasa nem fut hangpostara? :-) Ez lenne az ultimate megoldas, s maris dobhatom a Dellmont temat :-)Nincs
-
asdf_
veterán
válasz dandadude #31553 üzenetére
Veszel egy ATA-t (jézusúristen, hova ment ezeknek az ára inkább akkor egy ilyet, ha tud két voip profilt) arra felprogramozol egy Dellmont klónt, amire rá van hitelesítve a mobilszámod, ebbe beledugsz egy vezetékes telefont és készen is vagyunk.
Befele irányban meg egy ephone szám (nem 0621-es!, mert annak esetleg drága lesz az átirányítása) havi 100-ért vagy mennyi, ezt a fiókot is bekonfigolni az ATA-ba (azt hiszem, lehet egynél többet is) és akkor egyetlen vezetékes telefon elég hozzá. Ha meglévő vezetékesre irányítod, akkor egyen bejön a hívás, egyen kimegy.[ Szerkesztve ]
-
dandadude
csendes tag
Koszi, ez eleg jol hangzik!
Viszont a rossz minoseg miatt lehet kihagynam a kepletbol akkor a mobilszamom kijelzeset, ugyanakkor nem akarom, hogy masok azon visszahivhassanak, de azert kapjanak infot arrol, hogy a mobilomon kellett volna csorgetniuk :-)
Akkor ket ephone szam es kesz, s az egyiket beallitom kimenonek, s ha hivnak azon akkor hangposta-uzi, mig a masik meg az atiranyitasos bejovo lesz, ami rejtve marad masok elott.
Ez jo es megvalosithato elkepzeles? :-)Nincs
-
-
martonl
senior tag
válasz dandadude #31545 üzenetére
B verzió, Telekomhoz hordozod a számod, ha nem ott van. Veszel egy multisimet és egy külső antennás asztali mobiltelefont. Ilyet nálunk nem tudom, lehet-e kapni, talán a Doro márkának lehetnek itt ilyen termékei. Telepítesz hozzá egy külső antennát tetőre, falon kívülre, vagy oda, ahol már úgy érzed, nem zavar a sugárzás. Egyszeri nagy beruházás, macera, de utána nem kell semmit átirányítani, teljes értékű mobilhasználatod fog maradni.
Pl. ilyen telóval -
tibor23
senior tag
Én már vagy húsz éve használom a voip-ot Fritzbox cél hardverrel, de már csak 2 dellmont kliens van meg, és egyáltalán nem ajánlom ezeket, mert botrányosan sz@r a minőség magyar mobilra. A Fonio-tól is el kellett hordoznom a számom vissza a Telekomhoz, mert teljesen megbízhatatlan lett a cég. Be kell látni, hogy a voip-nak leáldozott, már csak speciális célokra ajánlott.
A Nordtelekom volt a fénykor, teljesen megbízható jó hangminőséggel és 2,5Ft-os árral, bár ennek is volt hátránya.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #31568 üzenetére
Sokmindenben egyetértek veled, de szerintem nem áldozott le a voip-nek. Nálunk a családban egy FreePBX-re csatlakozik mindenki, van 3 szolgáltató. Minden telefonban csak egy dominó sim van mobilnettel. Egymás között ingyen beszélünk saját rendszeren belül, kifelé meg hívásiránytól függően valamelyik trunk - ön keresztül. Kifogástalan, évek óta üzemel és gyakorlatilag zéró költsége van összehasonlítva pl 8 db flottás korlátlan csomaghoz képest.
Szerk: g729 vagy ilbc mobilnetről, gyakorlatilag semmi adatot igényel és g711u wifiről.[ Szerkesztve ]
-
bishop100
csendes tag
Megkérdeztem ezt a tudtomon kívül újra hívós dolgot az ügyfélszolgálattól.
Azt mondják, hogy egyes esetekben más úton is megpróbálják újra hívni a számot. Így van beállítva a rendszer és nem tudnak rajta változtatni.
Szószerint:
In some cases we try to call the number again via a different route, our system is set up like that and we can not change that.
-
whbear
senior tag
válasz bishop100 #31578 üzenetére
Hangminőség, rendelkezésre állás bizonyos prémium hívásirányok. Magán célra sőt vállalkozásra is bőven elég a standard. De ki lehet próbálni. Nekem standard van beállítva alapból és a Platinum prefixszel hívok pár külföldi számot.
-
dandadude
csendes tag
-
dandadude
csendes tag
válasz whbear #31579 üzenetére
Minden elismeresem az otthoni rendszeredhez, ez durva!
Ha ez a CommPeak a cel, nem konfoltam ilyeneket, de van alapveto IT hatter (de azert nem akarnek nagyon belemelyedni, ahogy Te, hanem max fel ora alatt ossze akarom tudni loni, 0 kezdeti tudassal), akkor minimum 2 vonalat tudo IP-telefont vagy adaptert (netan Fritzboxot?) vegyek inkabb, s konkret tipust is tudsz-e ajanlani?Nincs
-
tibor23
senior tag
válasz whbear #31571 üzenetére
Az egymás illetve a legtöbb ismerős ingyenes hívására ott van a Messenger+Viber HD minőségben.
Dellmont annyira kiszámíthatatlan és legtöbbször kritikán aluli, hogy csak mazohistáknak ajánlható magyar mobilra, főleg, hogy alig olcsóbb, mint egy Domino kártyás 9/19Ft-os tarifa.Commpeak-et nem ismertem, most regisztráltam be, de nem regisztrál sem a Zoiper sem a Fritzbox. Jelszó ugyanaz, mint a honlapra belépési jelszó vagy valami más?
-
whbear
senior tag
válasz dandadude #31581 üzenetére
Nem mentem vezetékes irányba így típust nem tudok mondani. Minden extension mobil. Inkább a gsm-voip gateway amivel mostanában küzdök.
A többieknek:
A CommPeak nem a legolcsóbb szolgáltató de nem is az a cél.
CommPeak esetén létre kell hozni egy SIP felhasználót, neki külön be kell állítani jelszót. Ez nem az a jelszó mint az oldalon a belépési jelszó és felhasználó. Ha van az egyenlegen és él a SIP vonal akkor mennie kell neki. Ha mégsem akkor pl vasárnap éjfélkor is 1 percen belül válaszol a support és értenek is hozzá.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #31584 üzenetére
Van ami sohasem változik...
+3670 irányba a Standard route 0.021 USD áfával. És tényleg annyi, nemrég néztem meg a logot is.
De ez biztosan drágább mint a 19 forintos Dominó Most és semmi értelme sincs a Voip-nek, a CommPeak pedig egyenesen önkínzás.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz bishop100 #31598 üzenetére
Mindenkit rá akarnak beszélni a nagyobb csomagra. Küldi biztosan. Nekem egyszer volt olyan, hogy nem ment ki a hívás egy távoli helyre. Olyankor kell a Platinum Trunk . (Ott a beállítások között le van írva milyen prefixszel kell kimenni hogy azt használja.) De oda a Dellmont se megy ki, hiába van benne a díjszabásban az ár.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony ZV-E1 BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest