- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
az mitől van, hogy ha voipblazeren hívok valakit, akkor az ő hangja visszhangzik saját magának, és én meg késve hallom, őt? Majd 1 óra múlva újra ugyan így hívom és minden jó, pedig ugyan úgy HSPA-n van a telefonom.
-
Ferenc.
tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mivel a voip hívás nálam nem kielégítő minőségű, és olyan emberekkel beszélek, ahol jó lenne nem égni a rossz minőség miatt, így én a call back azaz phone2phone részt szoktam igénybe venni a voip szolgáltatómnál(browsercalls). Itt már gsm minőség van. Az oké,s persze valamit valamiért, hogy kétszeres a percdíj, de van kapcsolási díj is, amit ha nem vesz fel a másik fél, akkor is ki kell fizetni.
Ezért azt kérdezem, hogy van olyan voip szolgáltató ahol nincs kapcsolási díj a call back azaz P2P hívásokra? Mert szinte mindenhol 0,05 eur vagy 0,039 eur a díj. Így az első perc(ha egyáltalán felveszik), máris 26Ft a browsercallsnál ami nem túl kedvező, minden további perc pedig 15Ft kb. Melyik voip klónnal jön ki legolcsóbbra a call back (p2p) hívás, magyar mobilra? Köszönöm. (A Stuntcallsnál a legolcsóbb a percdíj ahogy látom főleg usa címmel, de ha 0,05 eur kapcsolási díj van az elég húzós, 0,039 kicsit jobb, főleg dollárban mint a browsercallsnál (-10% -al kevesebbre jön ki forintban az ár mint euróban számolva, igaz régen ez majd -30% is volt)
-
Mate
nagyúr
Voip.ms-t ismeritek? Van vele tapasztalat?
-
Ferenc.
tag
válasz
Rodzser Mór #23439 üzenetére
Szerintem a megoldás a számítógépen a Vezérlőpult - Hardver és hang - Hangeszközök kezelése , s itt ezen belül a Felvétel fül, majd a Mikrofonra s tulajdonságok, s itt szokott lenni olyan hogy mikrofon erősítése +10 +20 dB stb , na itt érdemes állitgatni, mert alapból 0 dB van.
-
Rodzser Mór
senior tag
Hello!
Faterom számítógépre telepített mobilvoip progival szokott hívni a mobilomon. Nagyon halk szokott lenni a hívás. Én maximumra állítom a telefon hangerőt és nála is állítólag maximumon van a mikrofon.
Másnál is ilyen halk ha szgépről(windows) megy a hívás mobilra?
Arra is gondoltam, hogy szar a mikrofonja. Hogy lehetne kideríteni, hol a bibi? -
Tök meglepődtem ma, mivel szifonon (iOS 10) a híváslistában megjelennek a voip hívások, és odaírja alá hogy mobicalls hang. A hívás a mobilevoip appon keresztül ment.
Örülök hogy ilyen szépen van az iOS-ba is integrálva. -
joelke HU
őstag
válasz
Ajándékok #23432 üzenetére
Én a bluet használom, a 90 Ft-osat. Nekem tökéletesen megfelel. Ennél olcsóbb nincs folyamatos mobilnetkapcsolatra. 3G lefedettségű területen is mükszik lassított net esetén a voip vele, főleg ha G729 kódeket használok. De ha pl olyan helyen vagyok ahol csak edge van, akkor meg ott a callback. Szóval lehet ezzel élni. De ha többet szánsz rá, akkor ott a telenor net havi 500 Ft 1 giga három hónapig egy kártyával.
-
törölt tag
válasz
_kullancs_ #23434 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Reenger kliens egy CSipSimple klón. Vagyis, SIP beállításokkal is működnie kéne.
-
KTU
addikt
válasz
_kullancs_ #23434 üzenetére
Bármilyen sip / VoIP alkalmazás
Nem értek az almához.
Gondolom ott is van store vagy akármi,
keresőszavakat leírtam.
De úgy emlékszem Groundwire biztos van. -
_kullancs_
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.. iPad -ra szeretném tenni a Reenger-t.
Mivel tudom felrakni? mobilevoip-pal nem megy. Zoiper nincs iPad-ra.
Valami ötlet? -
Victoryus94
őstag
válasz
Ajándékok #23432 üzenetére
Hátránya igazából speciális esetekben lehet. Amíg a 33 megát el nem használod, szinte semmi nincs. (hacsak nem vidéki vagy, és épp egy másik szolgáltatónál lenne stabilabb neted)
Egyébként maximum a hangminőség lesz gyengébb egy picit, mint egy 4GB-s 4G-s telenoros kártyával. -
amstro555
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! Valamiért nem kapcsolja össze a hívószámot és a névjegyzékben található nevet a telefon bejövő voip hívás esetén. -
Victoryus94
őstag
Az X5 PRO jó teló, de az a 4000-es akksi szinte semmivel nem bírja tovább, mint egy 2500mAh-s LG telóé.
Aki csak voipra akar netet én egy 200-500 mb-s netcsomagot vennék az eddigi (kártyás) sim-jére. Az a legegyszerűbb annak, aki most kezdi a voipot, nem kell dual sim-es teló, és nem kell mindig online lenni. Lassabban merül, és ha őt hívják akkor az se gond ha vacak a net. Amikor ő hív, csak akkor kell "figyelnie" normális netkapcsolatra. -
filkó
újonc
Van még egy kis apróság:
Nem minden családtagomnak van androidos telefonja, ezeket le kellene cserélni.
Mire kell odafigyelnem?
Mekkora legyen minimum az aksi?
Nyilván Dual sim-es kell.
És legalább milyen legyen az android verziója?
Melyik az a legolcsóbb telefon ami ezeknek a szempontoknak megfelel? -DOOGEE X5 PRO kínából? -
hgabor19
aktív tag
Benne van az, csak kihagyták belőle a G.711 jelölést:
-aLaw=G.711 A-law
-uLaw=G.711 μ-lawNa akkor jó, ha most rögtön kicsörög
És próbálgasd, hogy csak az aLaw van egyszer engedélyezve, másszor meg csak az uLaw és úgy beszélj vele.
Nekem az volt a visszajelzés, hogy aLaw codec esetén jobban hallanak, tisztább a hangátvitel.
Külföldi fórumon is ezt témázgatták egy helyen.. -
hgabor19
aktív tag
válasz
Victoryus94 #23414 üzenetére
Q10-en Bria-t használtam.
Akku gond lesz, jó esetben 12 órát fogja bírni a telefon.
(és 2 éve még volt olyan gondjuk, hogy bejövő hívásnál sötét volt a képernyő, ergo nem lehetett felvenni a VOIP hívást. Állítólag a BBerry nem adott oda neki vmilyen API hozzáférést).
..de ez 2 éve volt,azóta lehet reszeltek rajta valamit. -
filkó
újonc
válasz
hgabor19 #23413 üzenetére
Nem tudom lehet e köze hozzá, de néhány perce feltettem a zoiper bétát.
Kerestem volna g711 codec-et de nem találtam csak g722, azzal nem ment. Még a hívás sem csörgött ki.
Visszaállítottam az alapbeállítás szerinti GSM, uLaw, illetve aLaw codec-eket és azzal elsőre azonnal kicsörgött. Ha nem meríti az akksit akkor a főpróba pipa. Lehet a kicsörgési késlekedés oka a codec, vagy a béta verzió segített?
Tesztelem néhány napig majd jelentkezem.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. -
Zeki
nagyúr
válasz
Victoryus94 #23416 üzenetére
megavoip.com a legolcsóbb.
-
Victoryus94
őstag
válasz
pietrrr #23415 üzenetére
Zoiper és VOIP. Utóbbi a legegyszerűbb, és a legtöbbeknél stabil. Előbbi több beállítást kínál.
Topik összefoglaló:
"Jelenleg ajánlott VoIP szolgáltatók:
StuntCalls ( legolcsóbb mobil hívás )
Browsercalls ( legolcsóbb vezetékes hívás )"Stuntcalls-ra van pl. viszonteladó, de szerintem 3-4 ezer ft-t megér. Máshol ez egy havi számla, itt meg fél - 1 évig ellehetsz vele.
Ha visszaolvasol, van létezik próbahívás is... ha csak a technikai hátteret ellenőriznéd (működik-e a telódon, elég-e a neted, stb.) -
pietrrr
aktív tag
Mi a legolcsóbb "csomag", amire kezdés és próbaképp be lehet/be érdemes fizetni, és hol?
Ingyenes szoftverek közül melyik a leginkább ajánlott? Leggyakrabban talán a Zoipert emlegetitek. Jól sejtem, hogy nem véletlenül?Köszönöm a segítséget, most akarom elkezdeni VOIPos pályafutásom!
-
Victoryus94
őstag
Blackberry Q5 / Q10 hogy áll a VOIPhoz? (stuntcalls)
Édesapámnak nem jött be az érintős Android... -
hgabor19
aktív tag
Androidnál úgy néz ki, hogy nem mindegy hogy milyen az az Android amin a VOIP softphone fut, és persze a vas...
Volt nekem nemrég egy dual-active SIM-es Gigabyte remekmű(dual-active miatt annak tűnt), 4.2.x Android volt rajta. Csirke volt ugyan az akksija(1.900mAh), de azt is hamar megette a Bria vagy a Zoiper. Átlagban 10 órát jó, ha kibírt.Most egy kicsit erősebb telefonon, "berhelt" CM13 alapú ROM van a telón, vagy 40 app van feltelepítve, +Acrobits softphone(Groundwire kistesója) és a Zoiper legújabb beta, mindkét kliensen 2 SIP fiók beállítva. És ha nem nyesztetem sokat a telefont akkor átlagban 1.5-2%-t merül az akku óránként.
-
filkó
újonc
Kedves KTU!
Nagyon hálás vagyok a kimerítő válaszért, köszönöm!
Igen próbáltam már a Zoipert, mivel a digi ezt ajánlotta, de nem tudom mi értelme?
Mivel androidot használok és ott a oprendszer alatt is beállítható a sip fiók így a Zoipert letöröltem.
Így sem tapasztalok mást, mint amit leírtam. Mikorra megcsörren a telefon a hívó fél már a hangpostánál jár...
Lehet, hogy a keleténél jobban bealszik a mobil és mikorra felébred már késő. -
edk-
őstag
Tudtommal a VoIPot már nem tilthatják semmilyen csomagban.
1500 Ft havidíjért Telenyomornál és Vodkánál is van 1GB-os netcsomag prepaidre.
Mindkettőnél kihozható olcsóbban is, mert Telenymornál a Klikk 1GB szolgáltatás 1500 Ft az első három hónapra (évente négy alkalommal új SIMre kell aktiválni), Vodkánál pedig a Net+ 5000 Ft-os feltöltésekor adnak 1GB netet egy hónapra.
-
KTU
addikt
"-Egyáltalán működik az elgondolás?"
Igen, működik, én is használom.
Elérhető vagyok:
Fonio, Neophone, CallCentric számaimon."-Milyen gyorsan merítené ez az akksit? Egy napot kibír?"
Androidos telefon?
Ha igen vedd meg a Groundwire alkalmazást, Push-al "komunikál",
így nem merül a telefon."-Mekkora adatforgalmat kellene rendelnem napi max:2 óra beszélgetés esetén?"
G.711 codec-el kb. 120 - 140MB, a többivel kevesebb, feltéve ha használható minőséget produkálnak."A mobilom jelenleg wifin csatlakozik a netre. Regisztráltam a neophone-nál egy 0621-es számot. Minden működik, DE HA FELHÍVOM, A HÍVÓ TELEFONON LEGALÁBB ÖT CSÖRGÉST HALLOK ÉS A HÍVOTT MOBIL (tehát a 0621-es) CSAK EZT KÖVETŐEN KEZD EL CSENGENI. Szélsőséges esetben ekkorra már bekapcsol a hangposta. Ez mitől lehet????"
Ha nem csupa nagybetűvel írsz, azt is el tudjuk olvasni!
Milyen alkalmazás?
Gondolom Zoiper.
Lásd fentebb, használd a Groundwire alkalmazást. -
filkó
újonc
válasz
Victoryus94 #23407 üzenetére
Tudom elég fura amit kigondoltam, de mindennek van értelme:
-mobilnet olcsóbb (1500Ft/hó)mint a havi díjas net a kártya mellé és garantáltan nem tiltja a voip-ot. Állítólag a kis csomagokban tiltják. De ez csak részletkérdés.
-A lényeg:
-azért lenne fontos a 0621-számon fogadni a bejövő hívást, mert a diginél ez saját hálózaton belülinek számít így a család digis fele ingyen hívna!!!
- A duál sim azért kellene, hogy egy feltöltőkártyás szám maradna a publikus számom, a 0621-es digis meg a nagy családé.Ez havi díjban szumma fix 1500Ft-ot jelentene. A mobilos szolgáltatók a hasonló megoldásokat 5-és 10 ezer között árulják.
-
Victoryus94
őstag
Nem kell venned mobil sticket hogy kártyád legyen.
Veszel egy sima kártyát, és rá egy havidíjas net csomagot.
Legolcsóbban flottával lehet kihozni.
Ha viszont egy feltöltőkártyás telót használnál internet csomaggal, akkor ugyanúgy lenne számod is. (pl. 20-as), és a hozzád érkező hívások nem az interneten keresztül érkeznének. -
filkó
újonc
Sziasztok!
Nem igazán találok választ az alábbi problémákra -segítenétek?
Szeretnék venni egy mobil stick-et, amiből kivenném a kártyát és beleraknám egy duál sim-es mobilba.
A mobil internet ezen formájára állítólag nem tiltják a VOIP szolgáltatást. A terv, hogy regisztrálnék egy 0621-es telefonszámot (diginél nomadikus szolgáltatásként árulják) és így fogadnám a bejövő hívásokat. Kimenő hívásra a Digi és a sipdiscont szolgáltatását szeretném használni.A problémám:
-Egyáltalán működik az elgondolás?
-A mobil a bejövő hívás miatt folyamatosan a neten lógna. -Milyen gyorsan merítené ez az akksit? Egy napot kibír?
-Mekkora adatforgalmat kellene rendelnem napi max:2 óra beszélgetés esetén?Próbáltam tesztelni:
A mobilom jelenleg wifin csatlakozik a netre. Regisztráltam a neophone-nál egy 0621-es számot. Minden működik, DE HA FELHÍVOM, A HÍVÓ TELEFONON LEGALÁBB ÖT CSÖRGÉST HALLOK ÉS A HÍVOTT MOBIL (tehát a 0621-es) CSAK EZT KÖVETŐEN KEZD EL CSENGENI. Szélsőséges esetben ekkorra már bekapcsol a hangposta. Ez mitől lehet????Kérlek segítsetek szűrgős!
-
hgabor19
aktív tag
Zoiper Beta használók közül sikerült vkinek megtalálni, hogy lehet kikapcsolni a "Voice Activity Detection" funkciót?
Mintha a stabil Zoiperben lenne ilyen kikapcsolható funkció.
Néha későn kapcsolja be a mikrofont.
Ezt leszámítva szipiszupi lesz ez a Zoiper...(#23396) embe
Lesz pár nap múlva. De eddig elég jónak tűnik. Még a végén jobb lesz, mint a fizetős Bria.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest