Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz Ajándékok #23298 üzenetére
Talán a Nokia E52 volt az, ahol egy kis gyári segédappot rátéve a telóra, a telefonkönyben sip beállítást is lehetett csinálni, és azt alapértelmezetté tenni. Onnantól bárkit hívtál a telefonkönyvből, az voip volt.
Mintha Xiaomi Redmi 1S-ben is lenne gyárilag SIP állítás, de nem tudom alapértelmezetté lehet-e tenni. Kérdezz utána a teló topikjában.
Gondolom ha egy telóban alapértelmezett sip hívás, akkor talán működhet. -
Ajándékok
aktív tag
A dect nem voipos, de Bluetooth-ot tud. Akkor a kérdésem máshogyan: Mobilra csatlakozó Bluetooth-os headsetről lehet voip hívást indítani? Ha igen, hogyan?
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Ajándékok
aktív tag
Ahogy írtam, a dect-et használnám itthon. Így a mobil-t nem kell hordoznom, akár a töltőn is lehet, mégis mindenhol fel tudom venni, de néha én is szeretnék hívni.
Nem tudtok rá megoldástNagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Zeki
nagyúr
válasz hgabor19 #23293 üzenetére
Én még nem láttam olyan vpn-t, amivel jobb lett volna a ping, mint itthon simán csatlakozva.
A külföldi vpn-es progikkal meg jelentősen rosszabb.
Amúgy is nem oszt, nem szoroz, jó készülék, jó sip szerver kell, jó programmal.
Na ezt kell mindenkinek egyénileg kikísérleteznie. És még akkor sem tuti, mert minden szaros programot hetente frissítenek, és simán el is tudják baszarintani azt, ami addig jó volt. -
hgabor19
aktív tag
Nemrég vki írta itt, hogy VPN-t használ VOIP-hoz.
Van olyan free VPN, amivel esetleg Dellmont serverek felé a ping csökkenthető?Vagy VPN-nel mindenképp növekedni fog a ping?
-
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
Segítség kellene. Bluetooth-os Panasonic dect telefont használok itthon. Ez hívásra is alkalmas headsetként csatlakozik a mobilomhoz. Milyen programmal, hogyan lehet megoldani, hogy ne a sim-en, hanem voipon menjenek ki a hívásaim.
Köszi
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
embe
nagyúr
válasz KILLERLALA #23289 üzenetére
Szia!
A múltkor végig küszködtük a Zoiper beállítást. Dobtam az alkalmazást, sajnos nálam nem jött be. Nagyon rossz hangminőséget produkált Samu S5-el, T-Mobile 3-4G-vel, és wifivel is.
Így maradt a MobileVOIP.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
LámaZ
addikt
válasz Sayuar #23287 üzenetére
Értem, köszönöm!
Azt még hozzá kell tenni, hogy a Local Access csak azoknak jó, akik helyi vezetékes számokat alacsony díjért tudnak hívni a mobiljukról, mert van ilyen csomagjuk vagy szolgáltatásuk megrendelve. A kártyás telefonosok esetében – tudtommal – a Telenornál van ilyen lehetőség, de pl. a Vodafone-nál nincs, a Magyar Telekomnál meg nem tudom mi van.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
TMhun
tag
Olyat lehet csinálni, hogy több Dellmont klónba regisztrálom ugyanazon számo(ka)t Caller ID-nek?
-
LámaZ
addikt
válasz #79335424 #23276 üzenetére
Olvastam a 17285-ös hsz-ed, és nagyon jól leírja a lényeget.
Az infók (a Local Acceshez szükséges behívószámok) amúgy ott vannak a voipos szolgáltatók honlapján (pl. StuntCalls), de jól elrejtve.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
-
KTU
addikt
Valaki írta a Telenor topikba, hogy talán 30 perc alatt 5 vagy 6 darabot rendelt 1 névre.
Akkor többet nem tudott egymásután rendelni.
Még csak a 4.-nél tartok, bár "csak" kb. 3 havonta rendelem.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
TMhun
tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy az akciós mobilnet lehetőségét kihasználva többen rendeltek egymás után SIM kártyákat. Én is megragadnám ezt a lehetőséget. A kérdésem csupán az, hogy ti minden esetben ugyanazon személyes adataitokkal regisztráljátok a kártyákat? Ha igen, akkor ebből nem lehet gond?
Köszi a válaszokat!
-
KTU
addikt
Telenor vezetékes-hívó, mobilról vezetékest 9 Ft-ért.
Igen emelkedett, de a leírás volt a lényeg."A másik:
„Így 500Ft havonta 1-1-1GB mobilnetnet.”
Nekem ez soha nem bírta ki az egy hónapot. A két hét már nagyon jó volt."Nyilván ha nagyobbak az igények, nagyobbat kell keresni.
Nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Nem kötelező ezt választani.pl. gorbep fórumtársnak elég 100MB, [link]
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
LámaZ
addikt
Az a baj a linkeddel, hogy a „ha Telenoros vagy, akkor tudod aktiválni az ingyenes, vezetékes hívó szolgáltatást.” rész homályos.
Hol kell ezt aktiválni?A másik:
„Így 500Ft havonta 1-1-1GB mobilnetnet.”
Nekem ez soha nem bírta ki az egy hónapot. A két hét már nagyon jó volt.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
edk-
őstag
Ha pedig havonta <1GB elég, akkor Domino 5-öt érdemes rendelni. 490 Ft-ért küldik és 1GB adatot adnak hozzá, ami 3 hónapig érvényes.
http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/akciok-kedvezmenyek/aktualis/1-gb-extra-adatforgalom
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
KTU
addikt
válasz n@p@lm #23258 üzenetére
Telenor sim kártya rendelés ingyen: link
1500Ft feltölt,
ebből megrendel:
Klikk 1 GB promóciós időszak ............................ Egyszeri díj 1500Ft,
Így 500Ft havonta 1-1-1GB mobilnetnet.
Adat keret elfogyása után nincs tovább net."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
n@p@lm
őstag
válasz KamuMazsola #23234 üzenetére
Ezt az 500 ft / 1 GB-ot hogy sikerült összehozni?
szerk:
Ha elfogy a keret lekapcsolják a netet? Viber üzenet sem megy át?[ Szerkesztve ]
-
antal750
aktív tag
válasz KamuMazsola #23255 üzenetére
Kártyát a neten rendeled? Ingyenes vagy kell fizetni érte?
-
nfer
tag
válasz KamuMazsola #23234 üzenetére
telenor netet használok 500 Ft/1 GB/hó
Ezt hogy, melyik csomag.
-
ben-ga
tag
Sziasztok, láma kérdések...
Kipróbálnám ezt a voipos telefonálást, leginkább otthonról gondoltam használni laptopról.
Hogyan kezdjek hozzá, melyik lenne erre jó? -
4Grider
nagyúr
válasz cincinatus #23247 üzenetére
A tartózkodási ország percdíja csak akkor igaz, ha az adott ország telefonszámát használod. Ha magyar mobillal mész oda, akkor magyar mobilt fog a voip szolgáltatód felhívni, tehát azt számlázza, plusz lesz rajta még egy roaming díj is a fogadott hívásért, amit viszont a gsm szolgáltatódnak külön fizetsz.
[ Szerkesztve ]
-
cincinatus
tag
Van-e valakinek tapasztalata, hogy külföldön (nem EU) indított callback-nél hogy megy a számlázás?
Ha jól sejtem: tartózkodási ország percdíja + célország percdíja + kapcsolási díj.
-
hgabor19
aktív tag
válasz hgabor19 #23241 üzenetére
Úgy néz ki sikerült leszűkíteni a problémakört.
Regisztrációs hiba lehet, legalábbis erre tippelek..Dellmont klónoknál mik az ideális alábbi értékek?
-WiFi SIP registration refresh interval (60s)
-Mobile SIP registration refresh interval (60s)
-WiFi keep alive interval (25s)
-Mobile keep alive interval (9s)Zárójelben a mostani beállításaim
-
hgabor19
aktív tag
Ez milyen probléma lehet szerintetek?
Bria - Android app
Huawei E5377 4G MiFiTegyük fel be van állítva egy Dellmontos klónhoz a megadott 5060-as port.
Minden szép és jó, lehet telefonálni.-Aztán lesz egyszercsak egy Huawei MiFi reboot
Ezután nem lehet telefonálni, pontosabban kicseng, de ha felveszik engem hallanak, én nem hallok semmit.
(De már tudom előre h nem lesz jóa hívás, mert ilyenkor megváltozik a kicsengés hangja. Mintha USA-t hívnám)És ha ezután átállítom a portot pl. 5070-re a Bria-ban, akkor megint minden szép és jó, lehet vígan telefonálni. ..a következő router újraindulásig.
Ötlet esetleg valakinek, hogy mi a fene lehet ez?
-
KamuMazsola
őstag
válasz Merlini #23238 üzenetére
Nem tudom milyen telója van, hogy így ragaszkodik hozzá, de ha nem valami drága samu, vagy szifon, lassan jön a karácsony, lepd meg egy ilyesmivel. 20-23 ezerbe belefér és azért nem olyan buta telefon, energiafogyasztása is egész jó, béhuszat is tudja. A feleségemnek vettem fut rajta a viber, mobilvoip és a messenger. Ezeket használja, de van hogy második nap kerül csak töltőre.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
Merlini
tag
válasz Indiant #23232 üzenetére
Call back (még) gazdaságosabb, de kell hozzá internet.
A Local Access internet nélkül is használható, pl. "butatelefonban". Vagy ha nincs internet, pl. pénteken behalt a Telenor internetje, vagy erdő mélyén.Somatom: 7 napos Mymenu-sből írtam „Perc+SMS+Hipernet” netes ajánlatot. Deezeres részarányost írtad régebben is másik topicban, de jó tudni, hogy még most is így működnek. Ha elfogy a ciklusos lekapcsolós internet, akkor így (is) meg tudja oldani az ember, a következő fordulóig teljesen rugalmasan.
Egy év után most jövők ki flottából. Ott a havonta kb. 10 nap alatt lefogyott a 200MB-os internet, ez után is használható volt. Egészen egy héttel ezelőttig amikor a Telenor beállította, papírforma szerint. Alapdíjban lévő perceknek a felét, harmadát beszéltem le. Így most több internetre és igény szerint lebeszélhető percekre állok át. Köszi az infót!
KamuMazsola: Szintén zenész, majd 3,5 éves dual sim-es 3G telómat augusztusban cseréltem le, 4G (B20-at is tudó) dual sim-esre.
Nem mindenki ilyen tudatos telefonvásárló, mint az itteni fórumlakók.
Öcsém nem akarja lecserélni a Telenor függő telefonját és használja 51Ft/perc-es praktikumját. Remélem rá tudom beszélni a Local Access-re, van egy elfekvő 3 éves FVD ac erre.[ Szerkesztve ]
-
hgabor19
aktív tag
Aki Telenyomor HiperNyetet használ, az ma délelőtt óta tapasztal megint hálózati anomáliát?
Ma 11:00-tól kezdve folyamatosan romlik a sávszél, és a mostani max 6Mbps mellett nem megy ki a VOIP hívás. -
KamuMazsola
őstag
válasz Merlini #23230 üzenetére
Csak független készüléket veszek egy ideje, a szolgáltatófüggő hitelre vett telefon a múlté. Amúgy dualsim és telenor netet használok 500 Ft/1 GB/hó. Kimenő hívásra voip.
A bejövő hívások fogadására is telenoros kártyám van, de arról az elmúlt években nem indítottam hívást, esetleg vezetékest, amikor nagyon szükség volt rá.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
törölt tag
válasz Merlini #23230 üzenetére
"Ha havidíjas pl. adatcsomagokra fordítjuk az egyenleget, akkor a kártyás havi ciklus elejére érdemes időzíteni a szolgáltatás megrendelést."
Ez sem feltétlenül igaz. Egyrészt vannak netes ajánlatok is a Mymenüsek között, amik fix egy hétre szólnak, függetlenül a számlafordulótól. Másrészt a Deezeres adatcsomagok részarányosak. Ha fordulónál rendeled meg, akkor 3000 -ret fizetsz 2GB -ért. Ez kb. 100Ft naponta. Tehát, ha az utolsó héten rendeled meg (fordulós lemondással), akkor csak 700Ft -ot fizetsz, de ugyanúgy 2GB -ot kapsz arra az 1 hétre.
-
gorbep
senior tag
egyszerű... mert nincs rá szükségem.... szinte minden hónapban elég a 100MB.... de az 500MB mindenképpen... tehát az pont 4250Ft-al drágább lenne nekem havonta... most egy évre fizetek 5000 Ft-ot
hiába korlátlan, ha nincs rá szükségem... pénzkidobás nekem... engem nem boldogít az a tudat, hogy akár éjjel nappal netezhetnék, beszélhetnék... olyan mint a korlátlan fogyasztás az étteremben 10e-erért... felesleges, mert nem eszem annyit...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Merlini
tag
válasz KamuMazsola #23228 üzenetére
Vodafone Tuti alternatíva, főleg ha Telenorhoz van kötve valaki az egyenlegével és/vagy telefonjával.
Telenor bármelyik kártyása & Vezetékes-hívó + Local Access
9 + 3(-6) = 12 (-15) Ft/perc (+9Ft kacsolási díj)Második percnél már biztosan egálban van a Tutival.
Sőt ha valaki ellő alkalmanként egy-egy 7 napra szóló mymenu-s ajánlatot.
„Beszélj percenként 9 Ft-ért kártyásként bármely hálózatba!”
„Perccsomag” 5Ft hálózaton belül, „Korlátlan hálózaton belüli csomagok”
„Perc+SMS+Hipernet” (Autópálya matrica vásárlás előtti napokban szoktam rendelni ilyet és akkor a két SMS-is ingyen van.)
+ Feltöltésért internet bónusz. 3000Ft-nál 150MB, 5000Ft-nál 300MB mobilinternet 30 napra.
Akkor már jobb is (lehet) mint a Tuti.Alapban mindkettő egy „butatelefonba” is rakható.
Somatom írta hét elején ezt Local Access-et, csak nem domborította így ki.Hátránya:
Ha havidíjas pl. adatcsomagokra fordítjuk az egyenleget, akkor a kártyás havi ciklus elejére érdemes időzíteni a szolgáltatás megrendelést.Tuti előnye:
Nem kell VOIP a 19Ft-os perc és SMS díjhoz.
Évi 2000Ft a fenntartása. (Egy riasztónál is előnyös ez, ha van megfelelő Voda térerő.)[ Szerkesztve ]
-
Herbali
tag
válasz KamuMazsola #23228 üzenetére
Én csak az internet miatt ajánlottam a Bluemobil-t. Mert a telekom hálozatán megy és 4G, és az bizony nagyon jó :-) Én sem használom a 33 forintos percdíjat, hiszen voipozok.
Csak nem értem, hogy hogyan lehet ma még 51 ft-os percdíjjal szolgáltatást eladni?! Mikor van olcsóbb is és a szolgáltató váltás nem túl bonyolult dolog. -
Herbali
tag
válasz Ferenc. #23200 üzenetére
Ha hèt megával jön a neted, akkor gyanítom, hogy az 3G. Használj 4G-t, mert az nagyon sokat javít a minősègen. A leírt problèmáid nekem is meg voltak 3G hálózaton.
Az 51 ft-os percdíjat meg nem èrtem! Mièrt nem váltasz Bluemobil-ra? Ott 33 ft a percdij ès jó minősègű 4G-t kapsz 1290 ft- èrt 1Gb-ot. -
LámaZ
addikt
válasz gorbep #23223 üzenetére
A korlátlan 4G 4750 Ft-ért miért nem jó?
(#23201) KILLERLALA
Call Back: „beszólsz” interneten a VoIP szolgáltatódnak, hogy kössön össze egy telefonnal. A szerver veszi a parancsot, és mint egy telefonos kisasszony kapcsolja neked a hívott felet, és rádcsönget, hogy vedd fel a telefont. Onnantól a beszélgetés a normál GSM-hálózaton megy, nem az interneten. Ezért jobb a minősége, cserébe kétszer annyiba kerül, mint egy VoIP-hívás, plusz van egy kb. 12 Ft-os kapcsolási díj is.
A mobilinternet tehát addig és azért kell, amíg létrejön a GSM-kapcsolat.
Igazából a Call Back kb. annyiba (≈8 Ft/perc) kerül, mint az olcsó mobilflottás díjak kétharmada (12,5 Ft/perc), tehát még mindig megéri.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
gorbep
senior tag
válasz Dracula72 #23222 üzenetére
adatjeggyel 1GB 1500 Ft , 3GB 2500 Ft, 5GB 3500 Ft, 10GB 6000FT, 30GB 9000 Ft
viszont ezek nem lassítósak... ha lefogyott, akkor nincs net... de bármikor töltheted újra, nekem 10mp-en belül múködni is szokott.... volt már hogy beszélgetés közben lefogyott... rátöltöttem, és mire a tárcsázó kapcsolt, már volt is mobilnetem újra...
És megy a 4G 150Mb/s... eddig a hétig kifogástalan volt...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Dracula72
senior tag
válasz gorbep #23221 üzenetére
Értem, köszönöm hogy válaszoltál.
Ez jó ár, ha nekem elég lenne ezt venném. Sajna úton nekem elmegy havi 600mega.
1700ft 4gigás nekem jobban megéri, voipra is, meg böngészni.
Igaz ez előfizus.( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/
-
gorbep
senior tag
válasz Dracula72 #23219 üzenetére
Ez egy sima töltökártyás... egyszerűen adatjegyet veszek.... 500Ft-ért 100 MB legtöbbször elég... ha többet telefonálok akkor 1000 Ft-ért 500 MB
a 3000 Ft-os feltöltésért adnak 150MB netet 30 napra... utána 6 hónapig elég a netre... így összesen 5000Ft a mobilnetem egy évre...gsm hívást már nem is emlékszem mióta nem indítottam...
Tudom lehetne olcsóbbra mókolni... de egy kártyás a telefonom... és évi 2-3 ezer forintért nem nagyon akarok "keverni"... ez talán így a legkényelmesebb
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz Cyberbeni #23204 üzenetére
Jó a Zoiper, esetleg próbáld ki a grandstream wave-t.
A legjobb a groundwire. Megvettem, tudja a push-t, vagyis nem meríti feleslegesen a t akkut. Ha csak hívni kell, akkor az előbbiek.[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Domestos
tag
-
gorbep
senior tag
Így még nem jártam... ma zsinórban nem sikerült telefonálnom MegaVoip-ról... már a kicsengésnél akadozott a hang, én szakadozva hallottam a másik felet, ők engem szerintem semennyire.... Telenor 4G.... wifiről meg megy tökéletesen... eddig sose volt gondom a Telenoros mobilnettel.... lehet hogy most van itt az idő nekem is átmenni a Vodafone Tuti-ra????
Másnak nincs gondja a Telenor 4G-vel? Vagy összeomlott a hálózatuk? Azért ez a szolgáltatási színvonal elég ciki, főleg ilyen pofátlanul magas mobilnet ár mellett....
Kellett nekem pár napja dicsérni a 4G hálózatukat...
[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
iOS10-es iPad-re kéne nekem valahogy Neophone-t beállítanom, de már vagy 10 programmal próbálkoztam és egyik sem akart menni, pedig a webes felületen be tudok lépni a számmal és jelszóval.
-
embe
nagyúr
válasz KILLERLALA #23202 üzenetére
Működik.
A beállítások pedig ugyanazok. Na próbálgatom az alkalmazást.
Köszi a segítséget!Egyszer amiatt szívtam, mert a Switkey-t használom szövegbevitelre. Ha a szótárból beajánlott szavakat elfogadom, automatikusan space-t tesz a szó után. Itt a felhasználóév után, és a szervercím után is azt tette. Most visszatöröltem egyet, hogy a kurzor az utolsó karakter után legyen, és úgy okéztam.
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851