- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Processzorról a meleg viz, megy a kártyára?
Én elélyük beraktam volna egy plusz radiátort... -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Lehet az EK rendszerhez kapni egy tisztitó folyadékot, én általában a merlinből szoktam vásárolni, nagy lerakodás nincs akkor sima ioncserélt vizzel vagy desztilált vizzel célszerű jól átmosni, kiszáritani.
Zárt rendszernél pedig javasolt az EK tisztitó folyadék használata ami használ.
Mellesleg, 1-2 év után nálam mindig az a legjobb megoldás, hogy a blokkokat szét szedem és kipucolom. Pedig szűrőt is használok a rendszerben. -
ÁdiBá
veterán
Leresztő csapot alúra, tartályt meg lehető legmagasabb pontra tervezném.
-
ÁdiBá
veterán
Úgy nézki takaritas utan is hol forog hol nem, a pumpa. Megnéztem mind kettő D5 müködik viszont az egyik roto bele szerintem elkopott, csak rotort lehet hozzájuk kapni?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, a mai nap arra lettem figyelmes hogy az egyik D5 30w pumpám nem dolgozik egyáltalán, majd szét szerelés után egy kis tisztogatás után, hol forog egy picit hol nem, mint ha szorulna.
Szerintetek mi lehet a gond?
Olyan mint ha a mágneses elemekre kicsapodott volna valamilyen folyadék adalék.
Szerintetek mit csináljak vele? Valaki tud ilyet javítani?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, lesz egy X570 lapom. ASUS STRIX X570 GAMING-E a kiszemelt. Kérdezem én, mennyire problémás a VRM része?
5900X tervezek bele.
Rendeljek hozza Ek monoblokkot vagy elég ha direktbe csak a cpu hűtöm? -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Ahhoz azért tudni kell... 50 fokot ugy eltudsz érni hogy nem mennek a ventilátorok, de még az sem biztos, mert a pumpa az keringeti a vizet...
Volt már úgy hogy silent modban játszottam Overwatchot
Mondom 52-55 fokos a VGA egy jó pár parti után, szabályosan kétségbe voltam esve.
Természetesen a fejhallgató rajtam volt, aztán mikor levettem nézem, állnak a gépházban a radiátor ventik
Pumpa meg ment keményen 1500 al.Nálam 3 beállitás van.:
Extrém gémeléshez tekertetem a rendszerhűtőket 70% , 2 pumpát is 90% on..
Csináltam egy médiumot, böngészés, ottülös munka közben ezt használom.
Illetve van egy Silent, amin tudunk aludni, na ilyenkor minden kikapcsol.
Pumpák is csak csorgatják a vizet, de mivel, hogy 2 db D5 öm van igy nem probléma.
Ebben a módban is tudok játszani csak melegebb lesz tölle a vas.
De még igy sem éri el a 2080Ti OC a 60 fokot. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
RAM modulokat van értelme vizzel hűteni?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sikeresen majdnem eláraszottam a gépem tegnapi gépipitésnél...

Két D5 pumpa van a rendszeremben, ami forgatja a vizet, éppen töltöttem fel, majd véltelenül kinyitottam a leeresztő csapot, csak úgy spriccelte ki a vizet...
Nagyon elegem lett ezekből a Coolermaster meg AKASA ventikből és szépen lassan cserélgetem őket át mindegyiket noctuára... eddig 6 db kicseréltem.
Olyan gyorsan tönkre mennek a radiátoron az AKASA ventik, meg ezek az RGB szarok.
Igy lemondok az RGB-ről és mindenhova Noctuát vásárolok.
Csapágyasak lesznek a ventik! -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Fiúk, nem értem. Kicsit beparáztattatok.
Gondol egyet a tápom és szét égeti a 2080Ti, menten szivrohamot kapok...Én azt hittem minden annyi feszültséget, áramerősséget fog felvenni, amennyire neki szüksége van...
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Az AIO Pump és a Water Pump között mi a különbség?!
A D5 XRES TOP ráköthetem az AIO Pump csatlakozóra is?
Jelenleg mind a kettő a Water Pump részét használja a lapon, egy elosztóval. -
ÁdiBá
veterán
Azért személy szerint nem bántam meg, hogy áttértem a levegőről a vizes rendszerre.
Az i9 7900X olyan hőt termel, nagyon tudom hogyan lehetne ezt levegővel lehűteni 4,6 Ghz illetve felette.Az feltűnt, hogy ahogy megszűnt a dugulás a rendszeremben, hűvősebb lett a vizem.
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Nyilván szebben is meglehetett volna oldani...
Igen, durva hangzavart tudok vele csinálni.
Igazából azt a két db 240Radiátor külön szabályozom, hiszen az hűti közvetlenül a VGA-ból kiáramló melegvizet.Nagyon lassan pörgetem a ventilátorokat a gépemben.
(#58355) KAMELOT 280 A gépház tetején, 120 vastag, a gépház hátuljában, 2x240 pedig lent a HDD-k alatt.
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Szeretném kikérni a véleményeteket azzal kapcsolatban, hogy a második D5 Pumpát hova telepitenétek az én helyemben?
D5 -» Felső 280 Radiátor -» X299 Monoblock -» Hátsó EX120 vastag Radiátor -» EK RTX2080Ti FullCover -» 240 EK -» 240 Radiátor -» vissza D5!
Én arra gondoltam hogy beszúrom a Felső Radiátor után az X299 elé, vagy az X299 után.
Mind a kettőt az alaplapról fogom vezérelni, van rá elosztom. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Egy rendszerre rálehet kötni több pumpát? Ha igen kiépitésnél mire kell figyelni?
Ha az alsó pontra ahol nekem egy csap van belekötök egy D5 pumpát ami a 140 D5 pumpába nyomja vissza a vizet a tartály tetején ez okozhat valami problémát a szivattyúknak?EK-XRES 140 Revo D5 PWM (incl. pump) ilyenem van, és kap egy ilyet is EKWB EK-XTOP Revo D5 RGB PWM - Plexi (incl. sl. pump).
Most arra gondoltam, hogy az új pumpát a legalacsonyabb végpontra bekötöm és onnan tolja vissza a folyadékot a 140 Revo tartály tetejébe.
Ez igy szerintetek működhetne? -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
EK-XRES 140 Revo D5 PWM (incl. sleeved pump) pumpám van, szerintetek lehetséges kicserélni csak a pumpa részét?
Lényegében a köritést mindent megakarok hagyni, és csak a pumpát akarom kicserélni egy újra, szerintetek lehetséges ez?
Illetve lehet ennél jobbat beletenni? -
ÁdiBá
veterán
Az EKWB EK-XRES 140 Revo D5 picike tartályocskájába mennyi az ajánlott folyadék mennyiség?
Picit lentebb van a felénél, vagyis a benne található EK műanyag plexit már nem lepi el, ez még nem okoz gondolom problémát? -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Nálam 2 blokk, 4 radi, 2 áramlásjelző, és egy 6 - 7 db derékszögű könyök, és kb 4-5 db 45 fokos könyök van bekötve.
Az áramlás az változik, tehát a tudom állitani viszont marha karcsún dolgozik, csap alatt is probáltam és ott se volt meggyőző.
Néztem a videó róla, és hát nem igazán azt produkálja amit egy D5 nek kell.[link]
Kb úgy dolgozik mint egy SPc60 as. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem szar a pumpám. Nagyon gyengén keringeti a vizet. :/ pedig kilwtt takaritva minden....
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
EK-XRES 140 Revo D5 PWM (incl. pump)
Sziasztok
Ezt a pumpát hogyan tudom maxon járatni, normalia dolog hogy a pwn szabályzó vezetéke csak két kábelből áll? -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Vizhűtés kivitelezésénél minden képen figyelni kell arra, hogy a pumpát illetve a tágulási tartályocskát állitva helyezzük el?!
Problémát okozhat a D5 pumpának ha fektetve, vizszintesen instaláljuk? -
ÁdiBá
veterán
Szeretném hamarosan szét szedni a vizhűtő rendszeremet, kiakarom takaritani.
Elég szerintetek sima ion cserélt vizzel feltöltenem és megforgatnom a pumpával, vagy szoktatok valami adalékot mellé rakni? -
ÁdiBá
veterán
Levegős volt, valahogy megszorult benne...
Olyan jellegű kérdésem lenne, ha kiakarom takaritani a rendszert, van erre valami speciális folyadék, vagy csak simán desztilált vizzel addig töltögetem amig tiszta nem lesz?
Feltöltöm leengedem, feltöltöm leengedem...
Folyamatosan szines folyadékokat használok, nem tudom menyire fogja meg belül a radiátorokat...
-
ÁdiBá
veterán
Más kérdés, milyen pumpát érdemes venni helyette ami elég erős?
-
ÁdiBá
veterán
Minimális áramlás van csak, annyit látok hogy épp csak csordogál hiába is állitok rajta nem történik semmi.
Biosban csak annyit hallani hogy kurutyól folyamatosas, de éppen hogy csak keringeti a vizet, annyira hogy a monoblock is félig üres a tetején ahol átfolyik a viz, lehet látni szabad szemmel hogy nem jó valami.
Játékokban...
Overwatch alatt, 120% kitolva a kártya, megáll a kép, csak alapon nem.
Procit se lehet húzi mert az is gondol egyet és kiakad. ...
Gyanús hogy a VRM fölött nem kap elegendő áramlást... -
ÁdiBá
veterán
Az utobbi napokban folyamatosan fagyok, már felmerül bennem az is hogy valami hardveresen megdöglött.
Leengedtem a gépet, most arra lettem figyelmes, hogy szó szerint áll a viz a gépembe. Próbáltam direktbe bekötni a pumpát akkor is ez a jelenség. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Hogyan tudom meg állapitani biztosra hogy a pumpa tönkre ment a gépemben?! -
ÁdiBá
veterán
Ugyan ezt kaptam én is, alá tudom támasztani.

-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
A blokkhoz magához semmit nem kapsz, egy darab papirt sem, kaptam két csikot, azt szopjam ki az ujjamból hova való...
Azért kerestem rá, hogy most mi a franc van, első videóban a csávó nem rakott a tekercsekre semmit, valaki közvetlen hővezető pasztát tolt rá, mondom az is érdekes.
Aztán most linkeltek egy profi csávót aki magyarázza hogy bizony ez meleg tud lenni.
Ez miatt meg is rendeltem ahogy kiderült, csak marha nagy meló megint leengedni a rendszert szét szedni a kártyát ez miatt, viszont azt se akarom hogy kisüljön az agya....Sajnos jelölés nem volt benne...
Ez alapján csináltam, nekem fullra az jött le hogy tekercsre nem kell
Telepitési útasitást nem kaptam a blokkhoz, semmit... -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy RTX 2080Ti videokártyám amin az EK-tól rendelt full nikkel blokk van.
A kérdésem az lenne hogy a kártyám található VRM rész van csak hővezető szivacskával ellátva.
Ez a kártya elején, és a gpu mögötti részen található.
Aki ismeri a hardvert az tudja miről beszélek.
Videó alapján raktam fel rá a blokkot, és ott egy szó nem esett a tekercsekről, majd láttam egy másik szakit aki hővezető szivacsot rakott a tekercsekre is. (picike kockák egy sorban, szintén elől és hátul is található a kártyán a VRM mellett)ASUS DUAL kártyáról van szó, gyárilag ez sem hűti a tekercseket.
Kérdésem annyi lenne, hogy érdemes az miatt szét szednem a hűtést hogy a tekercseket is szivacskával hűtse a blokk?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Én próbáltam forditva is és érdekes jelenséget tapasztaltam...
A túl oldalán található kamra nem telitődik folyadékkal lehetett látni hogy fröcsög, csobog benne a viz, ha visszafelé folyik.
Mig ha úgy kötöd be ahogy a papir szerint kell, akkor nincs ilyen gond.
Viszont én egy sokkal gyengébb pumpával próbáltam, nem egy D5 el amim most van, de nem kisérletezek vele.Gondolom szintén számit az ASIS STrix GTX1080Ti blokknál is hogy merről folyik merre?!
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy X299 monoblokkom a deszkán és felmerült bennünk, nekem és a merlinhardveres ügyfélszolgálatos cimborával, hogy forditsam meg az áramlási irányt...
Kérdezem én...
Az x299 monoblokknak mindegy, hogy merről folyik bele a viz?
Vagy azzal inkább ne szorakozzak?Pontosabban egy Asus strix x299 gaming e alaplaprol van szó amin van egy Ek strix x299 rgb monoblokk.
-
ÁdiBá
veterán
Kicsit megijedtem mikor a Strix X299 e monoblokkomban egy boburék bal oldalt fent figyelt, és több tizperc üresjárat esetén sem akart onnan eltünni.
Majd játszottam fél órát a géppel, és arra lettem figyelmes, hogy 2-3 cm visszaesett a puffertartályomban a viz, és eltünt a levegő a monoblokkbol.
Létezik hogy valahogy beszorul ennyi levegő?
Folyni nem folyik, sehol. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Én is hasonlót vasaroltam 4 ezer ftért. Lényege hogy ha van valami a rendszerrel ráláss a folyadék negfelelően áramlik. Kb ennyi.
-
ÁdiBá
veterán
A pumpa teljesitménye mennyire befojásolja a hűtést?
Illetve rendeltem egy vizfok mérőt, és egy áramlás jelzőt a rendszerbe.
Azokat hova célszerű beépiteni? -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
D5 vs X4 vs SPC-60 Pump Comparison
A D5 meg az SPC-60 majd nem ugyan úgy teljesit, de a video végén milyen pumpa az?
Nagyon durva...Bár még is egy picit erősebbnek nézki a D5
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Bocsánat, 240 mellé lesz két radiátor még telepitve.
Igazából minden csak következő hét vége felé lesz meg, az új sapka az i9 7900X - re, ami alatt kicserélem a hővezető pasztát a grizzliről CLU-ra.
Majd leszedem a Strix kártyáról a gyárihűtést, és rápakolom az EK 1080Ti Strix full cover átlátszó water blokkot, ez mellé rendeltem egy hátlapot is.
Mondtátok, hogy kevés lesz a 240 radiátor, ez mellé rendeltem egy EX 120 as azt a nagyon vastag radiátort, illetve egy 280 ast is.
Általában 75 fokos a kártyám, 2 Ghz fölött, nem pörgetem 100% on a ventilátorokat a kártyán.Jó lenne legalább egy 10 fokot nyerni a hűtéssel.
-
ÁdiBá
veterán
Csak a kivitelezés miatt gondoltam erre, mert még a 140 es mellé 2 radiátorral lesz bővitve a rendszer, és egy Strix blokkal.
Arra gondoltam hogy a felső radiátorból leviszem az alsó radiátorba a HDD mellett a csövet akkor szépen lépcsőzetesen tudom felépiteni a rendszert belül, mert a 120 radiátor középütt helyezkedne el.
Bár még átgondolom még egyszer, én azért szeretnék CPU és a GPU között egy radiátort beiktatni.
Itt mondták már a kollégák hogy ilyen rendszernél mindegy... -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek egy ilyen pumpa EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM (incl. pump) elbir egy 240-280-120-as radiátorral amire rávan kötve egy GTX1080Ti blokk, és egy X299 monoblokk (i9 7900X) vagy mindenképpen néznem kellene pumpát hozzá?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Abban tudnátok segiteni, hogy két radiátor össze kötésénél mire kell figyelnem, illetve hogy a leghatékonyabb a bekötés?
Keringető nyomja bele a monoblokkba a vizet, ott megy tovább a felső radiátorba ami megy tovább az alsó radiátorba, ami megy tovább a videkártyába, és úgy vissza a keringetőbe?Ez igy megfelelő?
Azon agyaltam hogy a videokártyától távozó forró viz megy vissza a tartályba utána processzorra, az normális dolog?
Vagy esetleg a 2. radiátort a két rendszer közé kell bekötni?
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Szeretnék segitséget kérni, hogy egy ASUS STRIX GTX1080TI OC kártyára gondolkodom hogy veszek egy blokkot és rákötöm a rendszerre.
A kérdésem annyi, hogy szerintetek van értelme, vagy már akkora hőt termel a kettő, három egység hogy ne csináljam?EK 240 Slim KIT - Tehát nem egy erőmű.
Ezen van egy Strix monoblock ami hűti a VRM és az i9 7900X et, erre kötném rá a GTX1080Ti ha kapok rá megfelelő blokkot, illetve mire kellene figyelnem még vásárlás előtt?(#51991) syC Értem, tehát a radiátor lenne a gyenge láncszem, én is arra tippeltem.
Megnézem mekkora férbe maximum a Cosmos2 gépházba valószinű hogy 280 radi csak...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Eladó Sony Xperia L1 2/16GB fekete / 12 hó jótállás
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi