Hirdetés
Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Viszont ez elvileg valamilyen szinten rontja a víz hővezetőképességét.
Nemde?
Ezt kompletten öntöd a rendszerbe, vagy higítod még ezt is desztvízzel? - ezt nem értettem pontosan...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Laraxior
titán
válasz Ferdzsoo #24603 üzenetére
a folyadék 10%-a fagyálló a többi víz(kék színű).
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Saint
aktív tag
szia , ha nem ereszt akkor nem kell ráhúzni, semmit , ha meg ereszt akkor a hibát kell kijavitani,, teljesen felesleges csövekre csöveket húzni,,, a csö nem lukad ki és nem szakad el... eléggé birják ezt a terhelést,, csak ollóval ne garázdálkodj a házba és nem lessz baj...
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
Fel
addikt
válasz Ferdzsoo #24603 üzenetére
Szerinted ahová ezt eredetileg kialálták, ott mi a szerepe? Csak nem hűtőfolyadék??
Szerintem nem fontos, hogy a fagyálló tele legyen mindenféle adalékokkal. A legjobb ha a legegyszerűbb összetételű, azaz egyszerű etilén-glikol. A feladatát tökéletesen ellátja, azaz megakadályozza a baktériumok és egyéb élő szervezetek elszaporodosását a vízben, gátolja a korróziót. A vízzel elegyedik. Gyenge hígitásban tökéletes, 1:10 fagyálló : ioncserélt víz.
A valvoline-t húzd le a retyin...
[ Szerkesztve ]
-
jozef72
tag
Nekem 50 mm-es plexicsőből van a kiegyenlítő tartály,és a gyártó (CoolerMaster) szerint nem szereti a fagyállót a plexi.Erre külön felhívta a figyelmem.Akkor most mi van a fagyállóval?
Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.
-
nyunyu
félisten
Budai szerelvenyboltok elmehetnek a sunyiba.
Multkor kerestem 1/4" kb konyokot, sehol nem lehet kapni, pedig 3 boltban+Obiban neztem.Ma poenbol bementem fater videki telephelyen alberlo kis viz/gaz/futes szakuzletbe, erre siman hozzamvagtak raktarrol negy Viega gyartmanyut. (Pontos linket nem adok, anyam osregi gepe belerokkant a www.viega.hu-ba. )
Nem olcso, 500 penz volt darabja, de ez legalabb valami vorosontvenybol van, nem ilyen olcso sargarez ize, mint a pesti boltokban kaphato tucat kutyu.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
roland.75
tag
Hali!
Ha valakinek egy Asus Striker II extreme vagy Asus Striker II NSE lapja átesett egy teljes vizesítésen a régi höcsöves rendszert megvenném!
Űzenjen akár privátban is.
Előre is köszönöm. -
Laraxior
titán
válasz roland.75 #24612 üzenetére
rákérdeztem egyébként de az illető még csak a szivattyú és a VGa blokknál tart.... szerintem hónapokba is beletelik mire kész lesz a teljes rendszere
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
almaspece
tag
hello mindenki!
vízhűtésen gondolkodom, főleg a zaj miatt (húzva nem lesz benne semmi) :S szóval eléggé kezdő vagyok a témában kellene egy kis segítség (pl milyen alkatrészek kellenek )
a konfig a következő lenne:
asus rampage II gene lap
intel i7 920 proci
gtx295 vgaszóval gondolom kell vízpuma, csövek, radi, meg arra vmi venti, tartály
a pumpának van hangja? kb egy teljesen halk rendszert szeretnék
-
Saint
aktív tag
válasz almaspece #24614 üzenetére
szia a pumpának is van egy minimális zaja de nem vészes, egy venti sokkal hangosabb is lehet..
Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..
-
Fel
addikt
válasz almaspece #24617 üzenetére
Általában azért szeressük a tartályt, mert azon keresztül egyszerű feltölteni a rendszert, könyebben légteleníthető. Nem szabad telis-tele önteni, mert a hűtőfolyadéknak van egy kis hőtágulása, amely miatt repedhet valamilyen alkatrész (jellemzően maga a tartály...), ha nincs egy kis levegős tér a rendszerben, ahová tágulhat.
Bármekkora megfelelhet, csak az a lényeg, hogy az előbbi feladatokat ellássa. A főbb szempontok inkább az ár, elhelyezhetőség, anyagminőség. Szerinem... (Esetleg passzív radiátoros rendszerhez érdemes lehet a nagyobb mennyiségű víz miatt a nagyobb tartály). -
nyunyu
félisten
szia a pumpának is van egy minimális zaja de nem vészes, egy venti sokkal hangosabb is lehet..
Szabalyosan megijedtem, amikor eloszor bekapcsoltam a D5 Solart, mert a 230V-s, 12 centis, femlapatos Sunon ipari husdaralot megszegyenito hangja volt. (D201A 2123HST modell. 20W-ot zabal, 43dB )
Aztan ahogy szetcsapta az osszes buborekot a rendszerben, szep lassan lehalkult egy 12 centis SilentBlade II meg boven hallhato 19dB-s szintjere.
Sebaj, nem sporolom ki a szonyeget a gepembol...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
(Esetleg passzív radiátoros rendszerhez érdemes lehet a nagyobb mennyiségű víz miatt a nagyobb tartály).
Azert megneznem, mekkora radi kene egy i7 passziv hutesehez...
Mar nem is emlekszem, kit b@szogattunk tavaly itt a topikban, hogy mit akar epiteni az 5 Mora2-bol, talan padlofutest?
-
shteer
titán
szerintem jónak tűnik..
-
Ferdzsoo
addikt
AZ normális hogy most terhelve nekem 75 fok a memóriám?
Igazából annyira nem érdekel mert van rá még 8 év gari, de mégis?
Ez norma? Ráadásul hűtőbordás Geil-
Víz persze nincs rajta, meg a ventik is ugye megszűntek...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
KO.zmahov
tag
Sziasztok! Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani az alábbi linket!
The [link]! -
syC
addikt
Guruk: egy kérdés: tripla + dupla radi okozhat akkora ellenállást, ami a hűtési hatásfok rovására mehet? Mert az a helyzet állt elő, hogy a q6600-osom 3.6-on (1.32v-ot kap load alatt) prime alatt 75 fokig felkúszik ami szerintem nem egészen nooormális. Elképzelhető hogy szarul mér a szenzor? Mert a blokk éppenhogy langyos..
mod: a rendszer
[ Szerkesztve ]
•
-
jozef72
tag
Hali mindenkinek.
Ajánlanátok nekem vmi szép nagytornyot amibe komplett vízes rendszer beépíthető,2db dual radival.És még jól is néz ki?
Belefogtam a vízhűtésbe,nagy tervek előtt állok,és mindenképpen kell egy toronyház.[link][link]
Hőmérséklettek 21 fokos szobában,vízhőfok nem ismert.[link]Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.
-
Joshi
titán
válasz jozef72 #24646 üzenetére
Nem azt mondom hogy Chieftec házat vegyél, csak szemléltetem hogy kb mekkora házra lesz szükséged a kényelemhez.
Chieftec CA-01B-B-SL
Saját megoldás
Ekkora ház kb 30k-ba kerül. -
C^^
őstag
Sziasztok.
Vízhűtésen gondolkodom (sokadjára), és felmerült bennem egy pár kérdés.Először is egy nagyobb házba szeretném költöztetni a configom, egy Chieftec BA01-et néztem ki magamnak, gondolom ez méretben elég lesz.
Amit szeretnék hűteni:
-CPU (E2180 3GHz-en)
-FET-ek
-Északi és déli híd (Gigabyte EP35-DS3)
-GPU, VRAM, VGA FET-ek. (HD4850)Kérdésem az lenne, hogy milyen pumpa és radiátor(ok) kellenének ehhez? A későbbiben szeretném, ha erősebb procit is elbírna. Én úgy gondoltam, hogy a ház tetejét kivágva elférne egy tripla passzívban/félpasszívban, illetve még valahol egy szimpla aktív. Esetleg más javaslat? Ehhez milyen pumpa kéne?
A radiátoroknál van-e preferált márka? Itt a PH-n is láttam apróban gyári radiátorokat viszonylag jó áron.A másik dilemmám pedig a csövezés. Milyen átmérőjű csövezés az ideális?
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Delta-Laca
aktív tag
Szia!
Pumpa-ügyben Laing D5 a tuti (főleg a réztetős ), ehhez 13/10-es csövezés mindenhol. Mivel az egész konfigot vizezed, ezért a minimum egy NexXxos Extreme tripla radi, de lehet (sőt biztos ), hogy elkél mellé egy dupla is, és semmiféleképpen nem passzívban, hanem halk ventikkel
Üdv.: Delta-Laca
-
nyunyu
félisten
EP35-DS3-on milyen FETeket, meg deli hidat akarsz vizezni???
Elvannak azok hutes nelkul is, tapventi keltette legorveny boven eleg.egy Chieftec BA01-et néztem ki magamnak, gondolom ez méretben elég lesz
Nem lesz az egy *picit* tul nagy? Nem fer be egy atlag iroasztal ala (DA01-em volt regen...)
Masreszt elveszik benne a vizhutes...En eppen az ellenkezo veglettel kuzdok, tervek mar megvannak, hogyan passzirozzam be a rendszert a miniatur Centurion 5-be, csak par aprosag hianyzik, aztan jovo heten nekiesek:
-Noise Isolator tartallyal egybeepitett D5 Solar megy a felso 3 5.25" helyre, kupak helye haz tetejebol kivag.
-P35-DS3 eszaki hidjan marad a regi Nexxos NBX-N chipsetblokk (igaz picit atlosan all rajta, mert nF4 chipsethez lett tervezve, de nem erdekel )
-C2D E4400-en az XSPC Delta v2
-7900GTO-n a GPU-X 7900GTX
-vinyokat huto SilentStar Dualbox meg lekoltozik a haz aljara, a 3.5"-eket tarto keret helyere. (fent mar nem fer el a tartalytol)
-csovezest cserelodik 12.5/9.5-es ClearFlexre (felteve persze, ha ra birom huzni a HF csatik fitymajara...)
-Radiator meg marad a passziv Mora2, a haz melle allitva.Centurion 590-ben nyilvan jobban elfernek, de arra most nincs felesleges zse.
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OTP Bank topic
- Sorozatok
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Öregszem
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest