Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6520) Dalai Láma válasza cucka (#6518) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ezek szvsz nem meghaladott nézetek.

Tudományosan igazolható, hogy akik családban nőnek fel, azok jobban teljesítenek, kiegyensúlyozottabbak, stb... Nem hiszem, hogy vita tárgyát kéne képeznie, hogy családban jobb-e felnőni, vagy sem.

A nemi élet elsődleges célja a gyermeknemzés, ez elég egyértelmű. Tudományosan magyarázható. Az élvezet, szórakozás, szeretet kifejezés másodlagosak. Persze az ember esetén változhatnak a prioritások, de alapvetően a gyereknemzés a szex célja. Biológiailag mindenképp.

A házasság előtti szexuális élet tilalma sem légből kapott hülyeség. A Bibliában pedig azt lehet olvasni, hogy ha szexelsz valakivel ,az onnantól a feleséged. Tehát ez összefügg.

Az önkielégítést nem tudom, melyik egyház tiltja.

A gyereknemzés minél később történik, annál nagyobb a kockázata sérült gyereknek, mert az örökítőanyag sérül.

A nők dolgoznak, de alapvetően fontos a család szerepe, a nő anyai, és a férfi apai szerepe. Ezekre szükség van a gyerek egészséges fejlődéséhez.

A nyugdíjrendszerünk recseg-ropog, egyre fontosabb lesz, hogy a gyerekeke segítsenek a szüleiknek, mert egyre kevesebb lesz a nyugdíj. A felkopaszodó korfa hátrányairól kisregényt lehetne írni.

társadalmilag elfogadott a házasság nélküli együttélés. De ha szeretik egymást, vajh mi riasztja el őket, hogy összekössék az életüket? Talán gyávaság, bizonytalanság, vagy gyengeség. Mert házasságban élni nem mindig könnyű. De megvannak a maga örömei.

A családok széthullása hatalmas probléma. társas lények vagyunk, szükségünk van közösségre, amit elsősorban a családban tapasztalunk, és tanulunk meg. Ha nincs meg a család, az későbbiekben károsan hat ki az emberre.

Mivel a munkába visszatérés ideje lerövidült, különösen fontos lehet a nagyszülők bevonása a gyermek nevelésébe. Óvodás korig mindenképpen. A távol élő nagyszülők sokszor nehézség, mert a szülőknek idegent kell fogadniuk a gyerekvigyázásra. Megoldás, de lehetne jobb is.

Lehet, hogy nehezebb több gyereket nevelni, de fejenként 2,3 gyerek kell ahhoz, hogy a népesség ne csökkenjen. Az Ormánság hanyatlása jól mutatja, hova vezethet az egykézés.

Röviden ezek jutottak eszembe.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.