Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6512) cucka válasza kymco (#6511) üzenetére


cucka
addikt

Értem, tehát ha leegyszerűsítem, akkor a tízparancsolat ellenére (ami univerzális és mindenkire vonatkozik), született egy olyan kompromisszumos megoldás, miszerint mégis lehet ölni, de csak ha buzikról, házzaságtörőkről, bálványimádókról van szó. De a tízparancsolat azért rájuk is vonatkozott, csak nem annyira, mint amennyire ránk. A tízparancsolatot tekintve mindenki egyenlő volt, kivéve Isten népét, akik egyenlőbbek.
Amúgy szerintem a mostani társadalomban is lehetne ilyen jó kompromisszumra jutni, például az abortusz és az eutanázia tekintetében. A tízparancsolat ránk is vonatkozik, de ugye most meg olyan időket élünk, amikor ez megengedhető lenne, nem? Miért tiltakozik ennyire az összes keresztény, amikor felmerülnek ezek a kérdések, amikor a bibliai időkben maga Isten jóváhagyásával történtek ehhez hasonló kompromisszumok? Végül is, most komolyan, 6 milliárdan vagyunk, mi szüksége az emberiségnek olyan gyerekekre, akiket a szüleik nem akarnak? Kinek hiányzik, hogy még többen legyünk?

Kereszténynek meg képzelhetsz bármit és bárkit is. De ennek, mint minden másnak vannak kritériumai, és ezek nem szubjektívek. Én vallhatom magam USA állampolgárnak, de szerintem még te sem hinnéd el nekem, hogy az vagyok pusztán azért, mert nagy hangon hirdetem
Igen, csak amíg az okmányodat előkaphatod a zsebedből és megmutathatod bárkinek, aki megkérdőjelezi azt, hogy igazságot mondasz. Ezt hívják bizonyítéknak. Mit csinálsz azzal, ha megkérdezem, hogy mutasd a bizonyságot arra, hogy keresztény vagy? Nem tudsz mutatni. Annyi bizonyosságot tudsz mutatni, hogy elmondod nekem, hogy benned él Jézus, meg kommunikálsz Istennel, meg ehhez hasonlók. Ami pontosan ugyanannyit bizonyít, mint ha azt mondanád, hogy amerikai állampolgár vagy. Azon túl, hogy kijelented, hogy keresztény vagy, semmiféle bizonyosságot nem tudsz mutatni, mert nem is lehet rá mutatni. Rám van bízva, hogy hiszek-e neked vagy sem. Most már érted, miért mondom azt, hogy nevezzük kereszténynek azt, aki annak vallja magát? Milyen más bizonyítékot hozhatna fel a kijelentésen kívül? Semmilyet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.