Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4024) Dany007 válasza Dalai Láma (#4021) üzenetére


Dany007
veterán

Na ja, az abortusz az tényleg egy nehéz kérdés. És szerintem sose fognak az álláspontok egyezni.
Az, hogy hol kezdődik egy ember élete, megint egy jó kérdés.
Mindkét álláspontot meg kell érteni, vannak jó érvek ide is oda is.
A legnagyobb gond talán az, hogy akik ellenzik az abortuszt, nagyrészük nem képes belegondolni a másik fél helyzetébe, és nem képes azt átérezni, mert még soha nem volt olyan helyzetben.
Cs Orsi írt erről egy elég hosszú és elgondolkodtató cikket. Ott több száz hsz-en keresztül vitáztak, de az álláspontok nem közeledtek.

Én az abortusz mellett vagyok. Bár el kell ismerni, rengeteg olyan szintu van, ahol egyáltalán nem indokolt.
Szal az érvek amiket felhoznék, szinte már közhely a témában.
Szal ha az ember "véletlenül" kerül ilyen helyzetbe - mert ez is megesik - akkor ezzel akár derékba is törheti a saját életét. Sőt, másét is.
Aztán gondolni kell azokra akik nem lennének képesek eltartani, illetve normális körülmények között felnevelni a gyereket. Itt már magára a gyerekre is gondolni kell. Mert ilyen esetekben vagy javítóintézetben végzik, vagy olyan körülmények között nőnek fel, amit mi sem kívánnánk magunknak, vagy pedig a kukában.

De ezt tényleg lehetne vesézni oldalakon át. Persze elismerem, hogy a teherbe eső leendő anya is hibás, viszont a probléma maga az abortusz kérdés már nem erre a részre tartozik, hanem amikor már megtörtént a dolog.
Szerintem nem csak azt kéne figyelembe venni, hogy mikortól tekintjük életnek azt az életet, hanem azt is, hogy az az élet mikortól ébred tudatára...
Mert én speciel erősen kétlem, hogy egy 2-3 hónapos magzat, ami teljes emberi fejlődése ~ cirka 1,2%-nál tart tudatánál van-e?
Szerintem ilyen korban még minden élettevékenység reflex szerű, ösztönös. És egyáltalán nincs tudatánál. Bár ezt nem tudom semmilyen tudományos forrásból alátámasztani.
Szerintem a helyzetet át kell élni. Nem minden teherbe esett nő egy k@rva.
Sokadrészt pedig a születéséig fizikai összeköttetésben van a nő a magzattal. Ergo a nő testéhez tartozik amivel szabadon rendelkezhet. Persze, egy különálló élet, de valójában az összes sejt is egy különálló életforma.

Szal, hogy a témánál is maradjak, a vallási vezetőknek könnyű azt mondani, hogy az abortusz bűn és gyilkosság, de nekik fogalmuk sincs arról, hogy az adott személy milyen ember, milyen helyzetben van, és, hogy milyen körülmények vezettek odáig.

/csúnya példa, de én is mondhattam volna apámnak, hogy vazzeg minek rinyálsz a derekad miatt itt 49 évesen, nem kellett volna asztalosnak tanulnod, lettél volna inkább ügyvéd és akkor talán jobban is élnénk.
De egyáltalán nem tehetek ilyet, mivel az akkori körülményekben és a lehetőségeihez képest az volt a helyes döntés /

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.