Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#3199) Dany007


Dany007
veterán

Na nézzük mit találtam a legértékesebb ember evangéliumából....

"# Mindazt tehát, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom mennyei Atyám előtt.
# De aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.
# Jézussal vagy Jézus ellen. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak. Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem, hogy kardot.
# Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert atyjával, a lányt anyjával és a menyet anyósával.
# Saját házanépe lesz az ember ellensége.
# Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.
# Aki föl nem veszi keresztjét s nem követ engem, nem méltó hozzám.
# Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt, de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt. "
[link]

"Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám."

Na nee ez azért már dúrva. Biztos lehet ezt is szépen meg jól értelmezni, de ez nekem kb annyit jelent, hogy egy olyan embert akit soha nem is láttál, nem is hallottál élőben jobban kell szeretned mint a saját anyádat, vagy lányodat! (?) Normális ez?
Milyen emberi értékrendeket akar ezzel felállítani? Hogy képzeli mindezt? Milyen közösségek jönnének létre ha jobban szeretnék egy ismeretlen"ismerőst" mint a saját lányomat? Ez egy kicsit sok úgy érzem.ű

"Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt, de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt."

Nemtom pontosan mit értett "meg találni az életet" rész alatt, de azt értem, hogy aki Ő érte veszti el az életét az fogja megtalálni.
Ennyit a szabad akaratról. Jó trükk. Végülis azt csinálsz amit akarsz, de csak akkor lesz "jó" neked ha azt csinálod amit én mondok. Kb így hangzik dolog.

Amúgy az ilyen szövegeket mindig sokféleképpen lehet értelmezni. Tehát ha valaki nagyon akarja akkor bármelyik részbe kimagyarázhatja a lehető legjobb verziót, vagy épp amit jónak tart.
Egy példa Nostredamus versei. Abból is azt lehet kimagyarázni amit épp akarunk. Elvégre már 98-ban el kellett volna jönnie a 3. Vh-nak. A 20 és 7 évig tartó háborúnak ami az arab világból érkezik. Majd 27 év után a két nagy ellenség összefog és békét hoz a világra stb stb stb .... Szerencsére még ebből se lett semmi.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.