Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19378) Noddy válasza Ujjlenyomat (#19377) üzenetére


Noddy
senior tag

Szerintem Kezdő Vagyok-nak nem az szó szerint a baja, hogy a Királyság evangéliumát hirdettek, hanem azt amit a Királyság evangélium név alatt hirdettek. Mert az a baj, hogy nem pont azt mondjátok, amit Jézus a tanítványokra bízott (pl. hogy a Szent Lélek micsoda/kicsoda, hisz éppen Jézus nevezi személynek, a Vígasztalónak), bár meg kell hagyni, hogy éppen olyan buzgók vagytok mint annak idején a tanítványok és ez figyelemre méltó és tisztelendő.

Köszönöm az idézett igéket, de azok nem reménységről beszélnek, hanem bizonyosságról. Nem egy bizonytalan faktor az Istennek tetsző élet és nem bizonytalan dolog, hogy örök életem lesz-e, hanem bizonyos, tehát az üdvösségben nem reménykedek, hanem biztosan tudom az utat oda :)
"Aki hitet gyakorol", "akik engedelmeskednek" stb... amire utaltam, tehát nincs bizonytalansági faktor. És az idézett igékből is kiderül, hogy Isten leginkább hitet vár el, aminek, ahogy Jakab és Jézus mondja látszatja van a cselekedetekben. Lehet te is így gondolod, de nekem az előző hsz-ből az jött le, hogy csak reményled az üdvösséget és fogalmad sincs, hogy a tiéd-e.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.