Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19336) Attila2011 válasza Ujjlenyomat (#19335) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Én nem tartom helyesnek ilyen erős módosító szavakat beletenni a Szentírásba, mint ez esetben a "csakis", főleg ha az nincs benne az eredetibe. Úgy vélem ilyen aprócska, de annál erősebb szavakkal számos részét kilehetne forgatni (és igyekeznek is kiforgatni).

Míg az eredeti szövegben sehol nem szerepel az, hogy a Szentlelket ne adhatnák tovább a későbbi apostol utódok, addig a manipulált szövegből azt lehet kiolvasni.

Te írtad:
Nem írja a Biblia, hogy mások által is adatna. Ha ezt a képességet csakúgy osztogatni lehetne, akkor Magyarországon közel nem lenne ekkora probléma a nyelvvizsga hiány.
Igaz, hogy ez a nyelveken szólásról van (korábban gyógyítás és felt. is volt), de azzal próbálod igazolni, hogy a "szellemet" nem lehet tovább adni. Ezért utaltam egy olyan szentírási részletre, ahol a sokkal hétköznapibb adományok is szerepelnek. Tehát ezzel nem tudod bizonyítani, hogy a mai emberekben ne munkálkodhatna a Szentlélek, csak mert nem támasztanak fel holtakat vagy szólnak nyelveken.

De nem ezt írja. Csak az apostolokról ír.
Szamária épp ekkor volt megtérőben; Péter és János mentek oda, hogy közvetítsék a Szentlelket. Nem tudom ki mástól kérhette volna Simon akkor ott.

Persze nem azt mondom, hogy mindenki aki megkapta a Szentlelket tudja is közvetíteni, de ahogy az apostolok tudták, úgy tudják utódaik is.

Egy furcsaságot még észre vettem. Azt írod a Szentlélek erejével feltámasztották a holtakat, nyelveken szóltak, gyógyítottak, még is igyekszed Őt ledegradálni és a "szellem" szót használod helyette, ráadásul kis betűvel, mintha egy lenne a sok közül.

A kókler és szektás fordításos megjegyzésemet pedig ne haragudj, de fenntartom. Ezek sok helyütt tartalmaznak ferdítéseket, hogy saját tanaikat igazolják készítőik. Ezeket a fordításokat(ferdítéseket) a világon sehol sem fogadják el, csak az adott készítők és híveik.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.