Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18834) Huma válasza kymco (#18833) üzenetére


Huma
addikt

Ha elolvasod a kérdéses részt akkor láthatod, hogy Isten rosszindulatúan megátkoz mindenkit kicsinyes dühében. Ez lenne az igazságos és bölcs Isten? Egy olyan lény akinek csak alantas átkokra futja?

És tessék egy kis idézet mert látom neked nehezedre esik másképp olvasgatni a saját hitedről:
"Az Úristen így szólt a kígyóhoz: "Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján.
Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba."
Az asszonyhoz pedig így szólt: "Megsokasítom terhességed kínjait. Fájdalmak közepette szülöd gyermekeidet. Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad."
Az embernek ezt mondta: "Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján.
Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned.
Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza.""

Ráadásul még hazudott is Isten mikor azt mondta, hogy gyümölcs halálos, ha esznek belőle.

De már egyszer régebben szépen összefoglaltam Isten jellemhibáit, amiből meglehetősen sok van. Egy egocentrikus, beképzelt alak aki csak saját magával törődik és a legkisebb szánalmat sem érzi a saját teremtményei iránt. Rosszindulatú és bosszúálló. Ráadásul még hazudik is, ha kell.
És ezek nem légből kapott vádak. Mindegyikre van megfelelő példa a bibliában. Rengeteg olyan szörnyűséget követett el a bibliai mesék szerint amiket elolvasva rájöhetünk hogy Sztálin vagy éppen Hitler csupán csak egy kezdő hozzá képest.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.