Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18611) Huma válasza llll (#18609) üzenetére


Huma
addikt

Az első egysejtűek végtelenül primitívek voltak. Tehát amikor te szervrendszerről beszélsz akkor tulképp valami nagyon primitívet kell elképzelni. A prionokról már gondolom hallottál. Nem is számítanak élőlénynek. Mégis képesek "megfertőzni" és átalakítani más fehérjéket a saját hasonmásukká. Ezt nevezhetjük akár szaporodásnak is.
Persze a létezésükhöz szükség van egy gazdatestre. Egy már létező, bonyolult felépítésű élőlényre.
Na most képzelj el egy olyan valamit ami hasonlatos ezekhez a prionokhoz csak az őslevesben található. Még nem számít élőlénynek, de már képes reprodukálni magát. A környezetben található anyagokat felhasználva, azokkal kölcsönhatásba lépve képes létrehozni a saját hasonmásait. Aztán a harminccsilliárdadik hasonmással történik valami. Kozmikus sugárzás, elektromosság, hőhatás, kémiai hatás, stb éri amitől megváltozik. Majd még egy és még egy és ...
Ne feledd hogy a kutatóknak csak pár évtized áll rendelkezésükre a kísérleteikhez. A földnek erre jóval több ideje volt.

Ez persze csak elmélet. Viszont logikus és hihető. Egy szakértő alighanem nagyon jól és részletesen el tudná magyarázni hogy hogyan is történhetett a dolog.

És azért elég nagy szakadék tátong egy jól megalapozott tudományos elmélet és egy babonás, ókori alak által kitalált esti mese között. Ha te ezt nem látod akkor tényleg nincs miről beszélni.
Már az is vicc, hogy egy szintre próbálod emelni ezt a két dolgot.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.