Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17596) Noddy válasza llll (#17592) üzenetére


Noddy
senior tag

Ha nincs szó róla akkor minek viszed bele?
"Csak őmagára ne nyújtsd ki kezed"- Ezt hogy tudod úgy magyarázni, hogy Isten nem védi Jób életét?

Ha másképp látsz valamit abban nincs semmi baj, csak ne mondj olyat ami nem igaz... Márpedig a drukkolás és a kötélhúzás az volt.

"jób mindezek ellenére is hisz isten létezésében"
Sehol se látom a történetben, hogy Isten létezése lenne a kérdés, egyik szereplő számára se kérdés, hogy Isten létezik-e. Nem tudom ezt honnan szedted?

"illetve megtudhatjuk hogyan reagál a "többi" ember
úgy mint én"
A barátok nem úgy reagálnak mint te. Te Istent véded, bűnbánatra hívsz bárkit is? (Ilyen hozzászólásokból gondolom, hogy fogalmad sincs róla, hogy miről van szó Jób történetében... lehet hogy én is hamar vonok le következtetéseket, de nagyon kilóg a lóláb) Talán csak Jób feleségéhez hasonlít valamennyire a te hozzáállásodhoz.

Tudod mit mond Jób mikor a csapások hírét meghallja? Szerinted nincs igaza? Hol van itt szó arról, hogy a sátán a hunyó?

Az ember saját magát nagyon könnyen megtudja győzni, hiszen csak a saját maga által kitalált dologhoz kell ragaszkodnia. Nagyon kényelmes, nem kell másokra odafigyelni.
Az életben mindent értelmezni kell. Nem baj, ha másképp értelmezel, de itt szerintem nem arról van szó, hanem inkább arról, hogy ami nem illik az elképzelésedbe azt elengeded a füled mellett. Illetve utána se nézel.
Jób története arról szól, hogy Jób és a barátai megismerik Istent. Kiderül hogy Isten nem olyan ősz szakállú öreg bácsika, aki alig várja hogy ugorhasson ha valaki úgy gondolja. Talán annyiban hasonlítasz a "többi emberhez" hogy te se ismered Istent.
Most többre nincs időm, de majd válaszolok.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.