Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17467) Noddy válasza llll (#17434) üzenetére


Noddy
senior tag

Az hogy Istent úgy ugráltatod ahogy TE szeretnéd, az nem mindehatóság. (esetleg a te részedről)
Felhoztál olyan példákat, ahol Isten nagyon drasztikusan beavatkozott az emberek életébe. Ha megnézed ezeket a szituációkat akkor azt láthatod, hogy Isten mindig vár, mielőtt büntetésével lesújtana, hogy az emberek észrevegyék magukat. Már sokkal hamarabb figyelmeztet próféták által, a mai világban a hívő emberek által.
Amikor az emberek oda mennek Jézushoz, hogy Pilátus megöletett sokakat mikor éppen istentiszteleten voltak tudod mit válaszolt?

Isten soha nem olyan indulatból gyilkolászik mint ahogy mi tennénk. Akkor meg is nézhetnénk magunkat. De te mégis ugyan olyan gyarló viselkedést vársz el tőle. Isten nem olyan mint egy ember.

Az angyalok és Éváék se azért lázadtak mert nem volt meg mindenük, hanem mert Istenek akartak lenni. Szerintem te is tudod mit jelent irigynek lenni és mi a elégedetlenség közötti különbség.

"de ezekből is levehetném azt is megint, hogy vmiféle vele való kapcsolathoz (feltételhez?) vannak kötve ezek a dolgok is
és ugyan miért??"
Szerintem te is mondtad (de ha nem akkor javíts), hogy az embernek nincs ereje uralni a világát. Istentől várod a szabadságot és Ő megadja azt. Oldalakat ezen siránkozol hogy adja meg a szabadságodat, az nem feltétel, hogy Tőle kéred és várod? És ami az egészben vicces, hogy Ő meg is adná neked, de te mint aki süket csak hajtogatod a mondandódat, de nem foglalkozol vele... éhen halsz a terített asztal mellett, na ez tényleg pokol :)
Ebben a világban élsz, magadtól teremteni nem tudsz. Gyenge és törékeny vagy. Élveznéd azt a sok mindent ami itt van úgy hogy aki adta azt gyalázod, semmibe veszed... :( Próbálsz használati utasítás nélkül használni egy gépet és panaszkodsz, hogy nem működik jól... és ezt szorozd meg 7 milliárddal.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.