Aktív témák

• Batman

őstag

Hali!

Most először fekszek neki komolyabban az ubuntunak, vagyis inakbb a kubuntunak, megkéretek ,hogy rakjak fel egy gépre linuxot és ugy döntöttem nem inkább ubuntut mint gentoo-t , mert az gyorsabban felmegy.
    De ezután jöttek a problémák, pl a grafdikus telepítésnél nem lehetett kiválasztani a particiókat, ok menjünk text modba ott kitudtam őket válogatni, de nem dobott fel lehetőséget a swap kialakítására.....
    Na jo hagyuk így menjen fel a rendszer , ami fel is ment viszonylag gyorsan , azután fel akatam tenni pár ''alap'' programot, pl mplayer, opera , amsn....
    Kikeresgéltem neten milyen adatbázist kell megadni ,hogy megtalálja az apt-get , majd mikor telepíteni akarom milliónyi függőség amit persze nem tud és nem is akar feltenni, lehet hogy ez egy nagyon jó disztró és én vagyok kevésbé jártas ebben vagy , inkább nagyon hozzászoktam a gentoo csomagkezelséshez ami szerintem verhetetlen.

Ez csak egy kis szösszenet volt eddigi tapasztalatokról, most jön az olvasás fázis a goggle és a forumok olvasgatása... :)

üdv

Aktív témák

Hirdetés