Hirdetés

Aktív témák

• emitter

őstag

Hali!

hiren's/bootCD-ről akartam particionálni a laptop-vinyómat (amin egy partíció volt ubuntuval, + swap), először a Paragon Partition Manager-t próbáltam ki. Rögtön indulás után kiírta, hogy vmi hibát talált, vmelyik szektornál nem egyezik az LBA vmi más cuccal :B no lényeg, megkérdezte, h javítsa-e? Sajnos igen-t nyomtam neki, gondoltam ha hibát talált, miért is ne javítsa.. ez lett a baj, mert következő bootoláskor az ubuntu elakadt. A root-filesystem ellenőrzésénél fagyott ki, pontosabban fatális hibát talált, gondolom azért mert a Paragon szépen megjavította a ''hibát'' :U

Szóval nem tok bebootolni, sőt a particionálás sem működött a HirensCD-ről, nemtom miért..

Egyetlen ötletem maradt: kimenteni az adataimat egy másik gépre, majd újrahúzni az ubuntut.
    A kimentéssel kezdődtek az újabb problémák: a másik (amúgy XP-s) gépen felbootoltam egy dapper-liveCD-ről. Ott tartok, hopgy összekötöttem a két gépet egy hálókábellel, de innentől nem tudom, mit csináljak, hogyan fog létrejönni a hálózat :F totál nem értek ehhez, pls segítsetek!

Vagy az könnyebb (és gyorsabb) lenne, ha kiszedném a vinyót a laptopból, bekötném az asztali gépbe, és úgy másolnám át a cuccokat? Egy ilyen 2,5''-os vinyónak is uolyan IDE-csatlakozója van, mint az asztaliknak? :B

Előre is köszi minden segítséget!

Aktív témák