Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Buncaman #38329 üzenetére

"Tervezek végleg váltani Linuxra, pontosabban egyik ubuntu variánsra. (Kubuntu)"
    Először is, jól gondold meg (ne kövezzetek meg)! Ha nagyon régen használtál linux-ot, akkor lehetnek új dolgok. Én nem szívesen ugranék bele azonnal a mély vízbe. Ha megoldható a külön médiára telepítés - NEM GRUB ALAPÚ DUAL BOOT - akkor én így telepíteném. Ha nem, akkor először virtuális gépen ismerkednék vele és amikor már biztos vagyok a dolgomban, akkor telepíteném a fizikaira. A Kubuntu nem rossz választás, ha Ubuntu alapú rendszerben gondolkodsz, a KDE felületet a végtelenségig - és azon túl is - lehet finomhangolni, de az alapbeállításokkal is jól el lehet vele lenni és nem zabálja le a gatyádat.

"Ha megmaradnak a merevelemezeim, akkor az azokon lévő adatokat látni fogja a Kubuntu, miután a fő lemezt tisztítottam majd telepítettem?"
    Ha külön van adat és külön rendszerlemez, természetesen igen, bár lehetséges, hogy telepítened kell majd az NTFS-3g beépülőt. Kicsit majd masszírozni kell az fstab-ot, de menni fog a dolog. Hosszú távon, ha már nem lesz a gépen Windows, az ext4-re áttérés lesz a megoldás, mert bár kezeli az NTFS-t a linux, de sok a de... A telepítés idejére én azért lehúznám azt az adat lemezt :DDD
    Az office file-okat nem kell megmenteni, nem toronyba zárt szűz hercegnők. A LibreOffice - amennyiben nem valami nyakatekert többszörösen egymásba ágyazott függvényekből álló és szétmakrózott Excel táblázatról van szó, egész jól elboldogul az MS állományokkal. A Writer-nél sem tapasztaltam nagy problémákat - nekem inkább az a kellemetlen, hogy 2007 óta szalagos Office-t használok, a LO meg hagyományos menüs... - a Base viszont nem kompatibilis az MS Access adatbázisokkal.

Új hozzászólás Aktív témák