- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kispx
addikt
válasz
Buster17 #12496 üzenetére
Silverlightot az MS követte el. Szóval az nem lesz Linuxra. És nem sok alternatíva van, talán ezt ajánlanám: Pipelight
A javát legegyszerűbben a webupd tárolójától lehet feltenni. De ha nem bízol meg a külső tárolóban, akkor manuálisan is feltelepítheted.
-
Buster17
addikt
flash player végül jó lett most viszont a java program kéne. azt hol tudom leszedni?
-
törölt tag
Ubuntu 12.04 x64 (Hd3000+Nvidia laptop).
- Compiz leáll hiba miatt
- "Az Ubuntu belső hibát észlelt" dialógus ablak
Ezeket a problémákat hogyan tudnám kiküszöbölni? Megkeresném a hiba okát, de nem tudom merre induljak el. Most megy fel egy friss telepítéssel a rendszer. A pulseaudio részt egy javaslatra leszedném, de nem tudom akkor a hangerő állítást az óra mellé mivel tudnám kitenni az Alsa-hoz. -
válasz
sanchomuzax #12488 üzenetére
Kukkants bele a ~/.bashrc fájlodba és írd át a problémás részt.
-
sanchomuzax
aktív tag
Valamit elmacskáztam, mert Terminal indításkor mindig ezt látom:
Hogyan javíthatom?
-
karamblo
tag
válasz
leslieke #12458 üzenetére
Végül is mennyi ideig lehet használni régebbi verziókat ? A frissítések hiánya mit okozhat ? Nekem 10.10 Maverick figyelt a gépemen, nagyon sokáig használtam elégedetten, de miután megszűnt a támogatása, lecseréltem 12.04 LTS- re. Ettől megcsömörlöttem, és jelenleg Elementary OS-t és DEBIAN 7-t használok.
De megvan a 10.10-es telepítője...:-)) Lehet, fel kellene tenni.
-
megema
őstag
válasz
stopperos #12464 üzenetére
Köszi! Vagy mégse?
sudo apt-get install --install-recommends xserver-xorg-lts-raring
Így csináltam. Frissült a kernel, meg minden más, ami kell.
XBMC-ben (mással nem nézek filmet) javult a Képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez opció (24p) film indításkori alkalmazása, de egy kis frame drop még van indításnál, és a hang is később indul (de szinkronban van). Kicsit off, de erre van ötleted esetleg? Ha nem kapcsolom be ezt az opciót, akkor nincs frame drop.
Viszont most ha átkapcsolom a forrást a TV-n, majd várok amíg elaltatja az XBMC a képernyőt, majd megpróbálom XBMC remote app-pal felébreszteni, akkor nem történik semmi. Egérmozgatásra visszajön a kép, XBMC megfagyva fogad (vagy ugyanúgy hangyafoci és TV ki-bekapcsolás után fogad megfagyva). Syslogban semmi, XBMC logban semmi. Ha kilövöm az XBMC-t, akkor:
Nov 23 00:35:04 Castle kernel: [ 5001.150843] xbmc.bin[4502]: segfault at 968 ip 00007ff1119fe56c sp 00007fffb4b41120 error 4 in libX11.so.6.3.0[7ff1119c3000+130000]
Nov 23 00:35:04 Castle acpid: client 4204[0:0] has disconnected
Nov 23 00:35:04 Castle acpid: client connected from 4733[0:0]
Nov 23 00:35:04 Castle acpid: 1 client rule loaded
Nov 23 00:35:07 Castle rtkit-daemon[2872]: Successfully made thread 4917 of process 4917 (n/a) owned by '104' high priority at nice level -11.
Nov 23 00:35:07 Castle rtkit-daemon[2872]: Supervising 2 threads of 2 processes of 2 users.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Successfully made thread 4923 of process 4917 (n/a) owned by '104' RT at priority 5.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Supervising 3 threads of 2 processes of 2 users.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Successfully made thread 4924 of process 4917 (n/a) owned by '104' RT at priority 5.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Supervising 4 threads of 2 processes of 2 users.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Successfully made thread 4927 of process 4927 (n/a) owned by '104' high priority at nice level -11.
Nov 23 00:35:08 Castle rtkit-daemon[2872]: Supervising 5 threads of 3 processes of 2 users.
Nov 23 00:35:08 Castle pulseaudio[4927]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.Szóval TV-forrás váltásra fagy meg, kb. mint az RPi. Viszont itt (még) nincs CEC...
Simán bejelentkezve ugyanúgy jelentkezik a hangyafoci, mint eddig. Szóval csak rosszabb lett...
Megpróbálom visszacsinálni.
Viszont úgy néz ki, hogy nem kell elaludnia a képernyőnek, elég forrást váltani a hangyafocihoz. Legalábbis most.
-
kispx
addikt
válasz
Buster17 #12480 üzenetére
Ez fura. Nem a HTML5-ös videólejátszó jön be? Kattints az egyikre, és ha nincs ott az Adobe Flash névjegye menüpont akkor az nem a Flash.
sudo apt-get purge flashplugin-installer
sudo apt-get install flashplugin-installer
Parancsok után javul a helyzet? A böngésző legyen bezárva. -
válasz
vicces #12476 üzenetére
azt hiszem megvan a hiba..
adblockot használnék és a youtube reklámot inditana az első videonál. mivel ennek a domainje le van tiltva nem indul és gondolom kimarad a videokérés is. másodszorra nem szokott lenni reklám. ilynkor indul is a video szépen. visszagombra már harmadszor történik video inditás és gonodlom raklám még ekkor sem jönne és indul is az elsőnek kivánt megnézendő video. leszedtem az adblockot és megy minden szépen. sajnos -
Buster17
addikt
Lubuntura leakarom tölteni a flasht de valami Alkalmazás inditása ablak ugrik fel és nem tudom, hogy ilyenkor mit kell betallózni?
-
sziasztok!
hogy tudnám a chromiumot maradéktalanul eltávolitani. újratelepités a cél. kb 1 hete elkezdett a flash vacakolni. a youtube videok csak ugy indulnak el, hogy mellékattintok a videonak és amikor elkezdi betölteni akkor a visszagombra kell kattintanom és ugy indul csak az eredetileg megnézendő video. illetve a google maps sem 100%-os.
már probálkoztam az szoftverközpontból az újratelepítéssel és az összes böngészési adat törlésével. a facebook már jobban jelenik meg, de sajnos nem tökéltesek a flashes oldalak..
pedig ez a kedvenc böngészőm. -
Faterkam
addikt
Nincs senkinek még egy kósza ötlete sem?
-
megema
őstag
Sziasztok!
Senki sem tapasztal olyat, hogy ha átkapcsolja a monitort/TV-t másik bemenetre, eközben a gép lekapcsolja a képernyőt, majd visszakapcsolja a TV-t a gépre és utáná ébreszti fel a képernyőt, akkor hangyafoci és fekete képernyő váltják egymást folyamatosan? Ilyenkor TV ki-bekapcsolás után rendesen lehet látni a zárolt képernyőt / XBMC felületet, amit éppen használok. Ha előbb a gépet "ébresztem fel", és utána váltok bemenetet a TV-n, akkor nincs ilyen.
Ubuntu 12.04 felfrissítve, 3.5.0.43-as kernel, HDMI kábel. Az i915_enable_rc6=0 boot opció elhagyása miatt Intel Pentium G645T-ről (Sandy) G2030T-re (Ivy) váltottam, de a helyzet változatlan... Amíg nincs távirányítóm, hanem XBMC remote app-ot használok, addig nem gond, de ha lesz távirányító (valószínűleg PulseEight HDMI-CEC adapter), akkor elfogadhatatlan hiba lesz. A gép éjjel nappal megy (NAS, webszerver), így máshogy nem tudok spórolni, csak képernyő kikapcsolással...
Kutattam a témában, de eddig semmi konkrétumot sem találtam. A 3.12-es kernelt is felraktam kipróbálni, de semmi változás.
-
rybank
senior tag
válasz
leslieke #12458 üzenetére
Éppen semmi gond nem lesz a 14.04-el, hiszen gyorsabb lesz, meg frissebb, meg kap néhány újítást, ha mást nem legalább a 12.04-hez képest. Épp csak szerintem ez kevés ok a váltásra. Jó lesz az a 12.04, úgyis támogatott még vagy 3 évig, addigra meg vagy az akkori lts lesz a jobb, vagy a 14.04 lesz már nagyon stabil.
-
-
rybank
senior tag
Csak én vagyok akit 13.10 óta nem izgat az Ubuntu? Nemsok mindent hoznak desktop-on. A 14.04 is hasonló lesz valszeg. Marad a 12.04 egy jó ideig.
-
-
törölt tag
válasz
ngabor2 #12452 üzenetére
Majdnem én is csináltam ilyet. Csak én menet közben észrevettem a rohamosan csökkenő szabad helyet. Először letöröltem a nagyon nagy helyet foglaló progikat (LaTeX doku, meg ilyenek), majd kilőttem az említett 5%-ot, kezdtem törölni a már telepített programok telepítőcsomagjait, és így nem futottam ki.
-
stopperos
senior tag
válasz
ngabor2 #12452 üzenetére
Ha ext4 fájlrendszert használsz, akkor az alap beállítás szerint 5%-nyi hely van fenntartva a root-nak, hogy ha a felhasználók tele is pakolják, de a rendszer folyamatok működjenek, pl loggolás és telepítés-
Az apt-get elszáll hibával és nem települ fel a csomag, ha kifogy a hely. Ha futtatsz még egy dist-upgrade -et akkor azt az egy csomagot újra telepíteni próbálja, mivel úgy érzékeli, hogy nincs fenn (és valószínűleg nincs is). Úgyhogy nem kell átvizsgálni, mert vagy sikeresen települt, vagy felkínálja a telepítést/javítást az apt-get. -
ngabor2
nagyúr
egy apt-get dist-upgrade közben elfogyott a helyem a / partíción
igaz, csak egy csomagnál írt ki hibát telepítés közben, de elég sokáig volt 0 a szabad hely. hogyan lehet átvizsgáltatni a rendszert és a telepített csomagokat, hogy aminek a telepítése nem teljes, azt kiegészítse?
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok!
Sajnos Google nem talált választ, Ubuntuhoz létezik már olyan SW, ami le tud játszani MVC 3D filmet?
-
válasz
atesss #12443 üzenetére
"A telepítés végén valami hibát írt ki."
Mi az a valami? Itt jelentenek is valami a hibaüzenetek
Atiban nem vagyok otthon. De mi van, ha nem szoftközpontból, hanem a jockey-ból (a drivertelepítős kis app) kérdezed le, hogy mit lehet felrakni? Az nézi azt is, hogy milyen cucc van a gépben, és ahhoz van-e driver.
Szoftközpontból meg azt tesz fel, amire rányomsz.Amúgy ha nem megy az ATi zárt, akkor a nyílt driverrel próbáld meg (sok mindent nem támogat már a zártjuk, de azokat úgy-ahogy viszi a nyílt, ami egyre jobban fejlődik is), csak akkor tényleg nem tudom, hogy fog menni a két monitor. Ilyen tapasztalatom csak nVidiával van.
Nvidiák ha jól tudom, driver szempontból jobbak.A winyó felosztását pedig a Gparted-del tudod megtenni, de leginkább live rendszerről jó, mert nem tudom, felcsatolt partíciót tud-e átméretezni
A swap lehet közös. Az csak egy kb. nyers adatterület, mintha ram lenne. Még a live cuccok is olyanok, hogy ha találnak egy swap parti sünt, akkor elkezdik használni.
-
atesss
addikt
Jól jönne ha a jelenlegi gépben lévő HDD-t fel tudnám osztani utólag, és akkor felmehetne erre a másik gépre való rendszer - próbaként.
Ez egy 40GB-os HDD, jelenleg úgy van felosztva, hogy 14GB Ext4 "/"; 24GB Ext4 "/home", és 2,1GB swap.
Ha jól rémlik, mindegyik partició elsődleges.
Hogyan tudnám ezt egyszerűen felosztani, hogy legyen egy új min. 5GB-os partició, amire egy másik Ubuntu fel tud menni ?
Mivel úgyis teszt célból lesz, itt nem kell külön partició a "/home"-nak. A Swap lehet közös a két rendszernek ? -
atesss
addikt
válasz
#68216320 #12418 üzenetére
Milyen NV kártyával milyen szintű HW gyorsítás lenne ?
Ugyanis egy másik, kicsivel erősebb gépen gondolkodok.
Van pár tartalék alkatrészem, amiket nem igazán használok, és amiből össze tudnám a gép nagy részét rakni.
Ez így költséghatékony + végül is én se járok rosszul, mert gyakorlatilag így "el tudom adni" ezeket a hardvereket (összességében talán nem a legjobb áron, de legalább egyben).
Egy normális videókártya viszont biztosan kelleni fog.
Mennyi plusszt tudna HW gyorsításban egy Nvidia 6-os sorozathoz képest egy 8-as, vagy akár 9-es sorozatú ?A legproblémásabb eleme a gépnek az alaplap, ugyanis VIA chipsetes, egy Asus P5VD2-MX vagy P5VD2-MX SE.
Ami alapból problémás, Linux alatt meg úgy tudom még inkább.
Az integrált VGA-val (illetve az csak kb. "képkimenet") nem kell foglalkozni mert ugye lesz külső VGA, de ez a chipset még lehet így is problémás lesz. -
atesss
addikt
Megpróbáltam felrakni a szoftverközpontból a "Bináris Ati X.Org meghajtó"-t.
A telepítés végén valami hibát írt ki.
De egy restart után is azt írja hogy telepítve.
A Rendszereszk. - Beállítások - AMD Catalyst C. C. pedig inicializálási hibát ír ki :"Nincs AMD Grafikus illesztőprogram telepítve, vagy az AMD illszetőprogram nem működik megfelelően."Az AMD letöltési oldalát megnéztem, és az a helyzet, hogy PCIe-s Radeon HD-khez van Linux driver (HD2000-hez a 13.1), de az AGP-sekhez csak Windows-ost mutat.
-
ngabor2
nagyúr
problémám van a tapipaddal. a gép egy HP nc6320. a legutóbbi dist-upgrade előtt csak a függőleges görgetés működött, és úgy volt jó. most viszont a vízszintes is bekapcsolt, ami nekem gond, mivel megszokásból küzvetlen a gombok feletti részt szoktam a tapipadon használni, így meg elmászik az asztal. nem lehet ezt valahogy szelektíven kikapcsolni? a kétujjas görgetés nem jön be, úgyhogy azt ne ajánljátok.
-
sonar
addikt
Helló,
A tegnapi Linux Mint 13 (maya) frissitésekkel nem volt valakinek gondja?
Teli vagyok ilyen hibaüzenetekkel
W: Failed to fetch http://packages.linuxmint.com/dists/maya/import/i18n/Translation-en_US Unable to connect to packages.linuxmint.com:http: -
Shao
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám Thunderbird 24.1.0-t használok ubuntu 13.04 alatt, csatolmányt szeretnék küldeni a hálózaton elhelyezett mappából, sajnos Thunderbird alatt nem látom a hálózatot. Hol lehet ezt engedélyezni?
Ubuntu alatt látszik a hálózat. Egy asus N65u routert használok központi adattárként. -
törölt tag
Unity-vel használom a 12.04-et. Szeretnék benne ikonokat cserélni. A neten látni jópárat. Az érdekelne, hogy ikonoknál számít, hogy milyen ablakkezelőhöz készült vagy simán mehet a /usr/share/icons könyvtárba és már választható is lesz?
Ja és még egy. Ezzel a Compiz-nak nevezett bughalmazzal lehet valamit kezdeni, hogy ne álljon le idönként vagy ez ennyire stabil valami. Esetleg kizárólag az én gépemet tiszteli meg vele?
-
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy a pingeléskor azt kapom, hogy:
connect: operation not permitted
Rootként csinálok mindent.Van valaminek ötlete?
-
sh4d0w
félisten
14.04-ben sem lesz Mir, ahogy az várható volt. Hirtelen munka ritkán jó.
-
válasz
#19617792 #12429 üzenetére
Domainbe léptetésről itt van egy kis szösszenet
Sosem csináltam még ilyet, de elég sokaknak volt ilyen bajuk a Google szerint. Muszáj lesz végigolvasni... Én is csak akkor tudnék segíteni, ha megtenném, de perpill melóhelyen vagyok.
Mondjuk a feladat nagy része szerver oldali beállítás.
-
törölt tag
az a féléves feladat, hogy legyen egy Server 2008 R2, Active Directory-vel, DNS-sel, domainnel és egy Ubuntu képes legyen ebbe a domainbe becsatlakozni és be lehessen lépni a tartományi felhasználókkal.
ez a feladatkiírás:
" Windows szerver + Linuxos desktop kliensek 1-2 db.
Szolgáltatások: AD, FTP, RemoteDesktop
Jogosultságok:
o Felhasználók: tulaj1, admin1, user1-4
o Csoportok: adminisztrátorok <admin1>, főnökök <tulaj1>, eladók <user1-3>, számlázás <user4>
o Fájlmegosztáson adminok és főnökök mindent látnak, számlázás csak a saját állományait látja, user1-
3 közös megosztást használ.
A főnökök és az adminok távolról beléphetnek a saját gépükre távoli asztallal, de a dolgozók nem.
Adminok távolról a szerverre is beléphetnek.
Alkalmazzon naplózást a belépésekre és a fájlok hozzáférésére.
Legyen egy hálózaton megosztott nyomtató (PDF printer megosztva a kliensekkel, Win2008 szerveren egy
PrintServer role)
A windows szerver állapota (load, tárhely, stb.) legyen monitorozva.
[OPCIONÁLIS]
Legyen naplózva ki mit mikor nyomtatott (pl.: PaperCut Print Logger)
[OPCIONÁLIS]
Készítsen egy powershell szkriptet amely valamilyen feladatot automatizál."Ubuntu 12.04.3 LTS alatt próbálkoztam, a likewise-open-gui csomag alkalmazásával.
Error: Lsass Error [code 0x00080047]
9502 (0x251E) DNS_ERROR_BAD_PACKET - A bad packet was received from a DNS server. Potentially the requested address does not exist.
ennyi volt az error.
-
-
törölt tag
ehh, már lassan a hajam tépem
féléves feladatnak kaptam suliban, hogy alakítsak ki egy virtuális "gépparkot" Windows Serverrel és Ubuntuval, valakinek valami egyszerűbb, érthető leírása arról hogy kell csinálni?amit eddig próbáltam sikertelenek voltak. DNS-hibákra hivatkozott folyton (annak ellenére hogy a server domain nevét tudtam pingelni)...
-
karamblo
tag
(#12415) karamblo Erre valaki ???
-
válasz
God Vazzeg #12424 üzenetére
Az zsír. Én ezt még nem néztem
-
válasz
atesss #12421 üzenetére
Ubuntuban van egy kis progi a programok között (nem tudom, Unityn hol van), További Illesztőprogramoknak hívják. Azzal tudsz feltenni drivereket, fel is ajánlja, hogy majd ő tesz.
Nviiánál nincs nagyon eldugva, a driverek letöltésénél választasz szépen cél oprendszert, van Linux, megnéztem neked.
Az mondjuk fogós, hogy mit csinál, ha megjelenik a második monitor. Valószínűleg nem adja vissza rá a képet. Windows sem feltétlen amúgy
Bár a 7 már egész jól lekezeli ezt.
Xorg.conf faragással tuti meg lehet csinálni hogy figyelje a 2. monitort amúgy. Még sosem kellett ilyet alkotnom. -
atesss
addikt
Ok, megnézem akkor az NV oldalán (remélem nincs nagyon eldugva a linuxos információ).
Ubuntuban hol kell megadni ? Software Centerben ?Az ok, hogy csak 1 monitorral megy; de a kérdés az hogy el tud-e állítódni, ha utána meg vissza van dugva mindkét monitor ?
A mostani lap AGP-s.
Driver a mostanihoz:
Ok, végül is megpróbálhatom, ha nem bonyolult.
Ati (HD 2600XT AGP)-hez pontosan hogyan rakjam fel a drivert ? -
válasz
atesss #12417 üzenetére
Azért nézz utána a Nv oldalán a driverek között, mert ot pontosabban meg van határozva, mi támogatott még, én csak emlékezetből mondtam, lehet már nem támogatják (de különben megnéztem, az FX5000-es szériához idén januári az utolsó driver). Viszont drivert letölteni nem onnan kell, az Ubnak külön toolja van erre! Indítás után szépen guiból lehet neki drivert megadni.
Ha az egyik monitor nincs rádugva, akkor általában észreveszi, és akkor csak egy monitorral megy.
AGP-s a lap, vagy PCIE-s?
Kártyához tegyél fel drivert, sokat segít.
-
atesss
addikt
Akkor azt mondod FX 5000-s széria is elég lenne ?
Mert aprón azok vannak legolcsóbban (ki lehet fogni 6000-st is alig drágábban, de az jó áron ritka).
Ez a 2 monitor beállítás így egyszerűnek tűnik - reméljük a gyakorlatban is tényleg működik így.
Illetve mi történik ha egy így beállított, NV kártyával szerelt gépen úgy indítom a rendszert, hogy az egyik monitor nincs rádugva ?
Elszállhat a 2 monitoros konfiguráció ?
Vagyis hogy utána visszadugva - és ha szükséges akár újraindítva a rendszert (ezt a felhasználók is meg tudják tenni) - nem áll vissza a 2 monitoros kiterjesztettre magától ?
Ha igen, akkor ebből a szempontból lehet különbség hogy melyik monitor (elsődleges/másodlagos) lett kihúzva ?A probléma az, hogy úgy tűnik az XBMC-hez kevés a gép.
Memóriával úgy tűnik nincs probléma (XBMC-s lejátszás alatt sem megy 400MB fölé a memóriahasználat a rendszermonitor szerint). Valószínűleg a CPU lehet a kevés (ami amúgy egy P4 2.4Ghz).
Elkezd csúszni a hang (kb. 3 perc alatt már 3-4 másodpercet), és mintha kicsit akadna a kép is néhol.
A videofájlok 720*576-os AVI-k (asszem xvid).
VLC alatt lejátssza csúszás/akadás nélkül.
Az is lehet, a VLC ki tudja használni a videokártya hardveres gyorsítását, az XBMC pedig nem ?
Ugyanis jelenleg a saját AGP-s ATI HD 2600XT-m van a gépben.Amúgy párszor elszállt a rendszer tegnap. Az esetek nagyobb részében akkor, ha videólejátszást indítottam el (VLC-ben).
Nem néztem végig pontosan, de a lényeg hogy a videokártya driverre panaszkodott.
Nem raktam fel semmit a kártyához, gondoltam próbának ez is elég lesz (ezt a saját HD2600 kártyámat úgy sem adom oda a gépbe).
Mivel úgyis NV kártya kerülne bele, majd ahhoz felrakok.
Csak azt akartam kipróbálni, megy-e a géppel az XBMC úgy ahogy kell. De pont hogy úgy tűnik hogy nem nagyon... -
törölt tag
Jó lenne megoldani, hogy bootoláskor vagy alvásból ébredéskor ne 100%-on menjen a háttérfény a laptopon. Sajnos a beállításoknál hiába veszem le a fényerőt, újraindításkor ismét 100%-on világít. Sötétben ez elég kellemetlen. Valakinek van ötlete?
Időnként lerohad a compiz. Ez másnál is előfordul vagy az én laptopomat tiszteli csak meg vele?
-
karamblo
tag
Sziasztok. Bocs, hogy ide írok, de a Debian fórum kissé nehezen forog. Szóval Debian Wheezy-t használok Gnome 3-mmal, és egyszerűen nem tudok hátteret váltani, fotót feltenni.MI lehet a gond ? Az usr/share/desktop-directories fájlt kellene bütykölni ?
-
-
válasz
littledon #12412 üzenetére
Többet visz mindenképp, több driver van a kernelben. Linuxnál nem annyira igaz, hogy régebbi=gyorsabb régebbi gépen. Az újabbak, főleg a light verziók minimálisan lassabbak a régi kiadásoknál.
Ha nagyon kevés az erőforrás, akkor meg lehet rájuk brutál fapad ablakkezelőt tenni (Blackbox) , bár a flash player azzal sem lesz gyorsabb :S
-
n00n
őstag
Érdekes.
Én a magam részéről sosem kedveltem a Mintet, pont az ilyen dolgok miatt.
-
válasz
littledon #12407 üzenetére
Van jó pár ilyen, de egyik sem új, hiszen az említett LTS Ubuntu kiadásnak is már lejárt a támogatása. De például az én Belkin F5D7050-m (Ralink RT2571W) tökéletesen megy. A lényeg, hogy korabeli legyen és ne kelljen hozzá zárt eszközmeghajtó (pl. a Broadcom-hoz kell). A Ralink és az Atheros chipekkel úgy általában nincsen gond, csak olyan kell neked amit 2010 előtt is már forgalmaztak.
-
littledon
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani (feltéve ha létezik) olyan usb wifi adaptert ami out of box működik 10.04 Lucid Linux alatt?
Nagyon szépen köszönöm! -
válasz
rybank #12405 üzenetére
Gyenge gépekre azt szoktam ajánlani. Minek tegyen rá amúgy egy full Unitys cuccot, ha nem tetszik neki, meg amúgy is videót kell lejátszani azon a gépen, és valószínű a kutya nem fog hozzányúlni?
Különben nem annyira fapadz az az LXDE, nekem van 3 saját gépemen, meg anyámén. Nem sok hártányát érzem... A saját asztalimon KDE van, de az el is bírja. -
válasz
atesss #12402 üzenetére
Nv-n FX5200 is megy még asszem. Ilyen 8600-ak tuti simán mennek még.
A Nvidia driverből nagyon egyszerű két monitort beállítani. Majdnem olyan, mint winnyózon.
Ha Lubuntut teszel fel, akkor még elég is lehet az 512Mb RAM. Próbáld ki! 720p-t még egy Pentium M-en is elvisz, igaz nekem 1Gb van a masinában. Ráadásul Lubuntuval nem is Unity felületed lesz. -
atesss
addikt
Üdv !
Egy Pentium 4 2.4 alapú gépet használnánk médialejátszásra, Ubuntu 12.04 LTS-el.
XBMC alatt kellene 3-4 médiát (nem HD, sima 720x576 AVI Xvid/DivX) lejátszani, és ennek az időzítése + hangerőállítás miatt XBMC remote-al távirányítjuk Androidos telefonról.
Jelenleg a gépben 512MB ram van, ezt mindenképp bővítem.
És kellene egy videókártya is, mert az integrált Intel Extreme Graphics-al nem nagyon akar menni az XBMC. Illetve a 2 kimenet is jól jönne. Apróról vennék használtan, lehetőleg minél olcsóbban - ezt a 2 alap dolgot kellene csak tudnia.
Viszont a 2 monitoros beállítás nem túl egyszerű. Mit ajánlotok, amivel ezt a legegyszerűbb lenne megoldani. Úgy tudom NV-hez létezik zárt driver, és azzal egyszerűbb mint egy Ati-val.
De NV-n belül, melyik széria amit a legfrissebb zárt driver is még támogat ?Illetve hogyan lehet kikapcsolni - véglegesen - a Unity felületet ?
-
rlazol
veterán
Felmentem a Linuxwacom IRC oldalára segítséget kérni.
kiderült, hogy az általam megvett CTH480-as típushoz még nincs driver, patch-elni kell, és utána "build the said driver"
Egy nagyon segítőkész srác megdta a forrás meg a patch linkjét is, meg egy csomó egyebet, de én egy kukkot nem értek belőle.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=110408
patches
compiling
sources "download snapshot should work"A PhD munkámhoz kellene a toll, mert sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a ugyanaz a munka egérrel.
vsz valakinek, aki profi linux alatt nem ügy, de nekem sajnos az.Szíves megfizetem, ha valaki megcsinálja nekem, hogy működjön, akit érdekel, keressen pirvátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elfelejtettem a film címét
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest