- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg #11498 üzenetére
AZT SOHA
Biztos van olyan, ami 4 eszközként látszik, meg olyan is, amin 4 input van
Ez csak a gyártón múlik
-
válasz
God Vazzeg #11496 üzenetére
Nem olyan biztos... Ha az eszköz 4 bemenetes, akkor az lehet, hogy 4 inputként látszik... Mint a TV tuneren, input 0 a tuner, input 1 a kompozit...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
atesss #11494 üzenetére
Digitalizálóknál a bemenetek külön eszközök általában, video0, video1.. stb.. Le tudod kérni külön őket! Szerintem a kernel neked a lényeges, hogy támogassa a kártyádat, ha elindul az eszköz, akkor már működnie is kell.
Megnéztem neked, a kamerám a video0 nálam, és vlc-vel simán meg tudom nyitni, látom a képét, hangot is tudok hozzá rendelni. Sasolj be a /dev mappádba, van-e több "video"-val kezdődő eszközöd.
Én egyébként azt vettem észre minél újabb a kiadás, annál jobban és többet támogat eszközökből. Érdemes lenne lubuntuból próbálni akár live módban párat, 12.04 kezdeném, aztán 13.04.
-
válasz
atesss #11494 üzenetére
Az Lubuntu kisebb hardverigényű, illetve van alternate telepítője, ami az ilyen esetekben is sokszor felmegy, amikor a normál nem.
Hogy melyikkel megy, az függ a frissítésektől feltett fw csomagoktól, kernelverziótól.
A többit nem tudom, nem ismerem ezeket a digitalizálókat.
Ellenben ha több csatornás, akkor lehet inputot választani, és azt lehet VLC-ből meg mplayerből is (ahogy a kompozit + tuneres TV tunereken is). Azzal lehetne próbálkozni. -
atesss
addikt
Miért, mit tud az Lubuntu ?
Pedig nem megy 12.04 LTS-el.
A régi laptopomon 11.04 van, azzal pedig működik - ezért akartam pont ugyanazt a verziót felrakni.Amit használni szeretnék, az egy EasyCap 4 csatornás digitalizáló, ilyen: [link]
Tavaly nyáron már kikísérleteztük egy Linuxhoz jól értő kollégával, hogy a 4 csatornás EasyCap-et olyan chippel szerelik (STK 1160), ami 13-as Mint alatt alapból működik (és amúgy 9-es Mint alatt nem). A 13-as mint pedig a 12.04-es Ubuntura épül.
Ezért egy másik helyre is ilyet vettem áprilisban, vateráról, az azóta is tökéletesen megy Ubuntu 12.04 LTS alatt.
Múlt héten ugyanettől az eladótól vettem 2 db ugyanilyet - azok még sem működnek 12.04 LTS alatt.
VLC-ben megnyitva 2-3 másodpercre megjelenik a kép, majd eltűnik.Annak ellenére hogy 4 csatornás volna, csak egy csatornát használtunk belőle mindig (nem sikerült olyat beállítani hogy - pl. a 25 FPS felezésével - nézhető legyen két csatorna képe is normálisan). De minimálisan olcsóbbak az 1 csatornásak, szóval nem foglalkoztunk ezzel túl sokat. Ez bevált Linux alatt, akkor ezt használjuk alapon.
Hétvégén felraktam a digitalizálókhoz adott drivert és szoftvert Win XP alá - és így kiderült hogy mégis van egy apró különbség a régi és az újak között.
Egy csatorna használatával (egy bedugott kompozit jelforrással);
Régi típus:
Megjelent az egy kép, és a többi 3-ra kiírta, hogy "Nincs jel". Automatikus csatornaváltást a programban bekapcsolva folyamatos maradt a kép az 1. csatornánál - gondolom tudva hogy nincs jel, meg sem próbált átváltani a többi 3 bemenetre a program.
Új típus:
Nem írta ki a többi 3-ra hogy nincs jel. Automatikus csatornaváltásnál átváltott a többi 3 csatornára is (amiken ugye csak feketeség jött be), de így 3 másodperc mozgókép után kb. 9 másodpercig állt a kép; aztán ahogy visszaért a CH1-re, megint 3 másodpercig volt kép - és ugyanez így ciklikusan.Van esélye, hogy ezt a fajta automatikus csatornaváltást valahogy meg tudjam szüntetni ?
-
Syl
nagyúr
Pár hete tettem egy hétvégi próbát a Manjaroval, de nem jött be és visszaraktam az ubit. És akkor már a friss 12.04.3 került azonnal a gépre. És ezzel van a bajom. Napi szinten előfordul, hogy nem jön vissza sleep-ből. A monitor nem ad semmi jelet, ctrl+alt+del semmi, ctrl+alt+f... semmi. Csak a power hosszas nyomása "hoz eredményt" 3.8.0-30-as a jelenlegi kernel, és más nyűgöm nincs a rendszerrel.
-
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy P4-es gépre (egy Fujitsu Siemens gyári konfig, 2,26Ghz, 2x256DDR, Intel Int. VGA) telepítenék CD-ről egy 11.04-es Ubuntut (azért nem újabbat, mert egy EasyCap digitalizáló úgy tűnik csak ezzel a verzióval működik megfelelően).
A telepítés közben ezt a hibát kapom:A telepítő CD biztosan jó, mivel beraktam a gépbe ideiglenesen a saját DVD írómat, és azzal írtam ki a CD-t közvetlen előtte (egy 13-as Mint volt a gépen, abból, Brasero-val, és visszaellenőrzést is csinált).
Amúgy pendrive-ról való bootolást sajnos nem tud a gép BIOS-a... -
válasz
Vincsó #11419 üzenetére
Srácok, komolyan nem látjátok, vagy nem tudtok free kimenetet olvasni?
@Vincsó: nincs az ég világon SEMMI baj a memóriafogyasztással. Jelen pillanatban neked 820MB-t foglal a rendszer, a többi Cache! EZ olvasható a cached alatt, és ezért van 2(!) sor, a másodikban kivonja a "used"-ból a foglaltat, hiszen ez csak alternatív értelemben foglalt, ezért is az a neve, hogy használt.
Használja, pl cache-re. Cache lehet bármi, elsősorban a fájlműveletek (írás / olvasás => disk cache) tudják nagyon megdobni, de ha adott fájlra újra szükséged van, lehet, hogy nem a lassú winyóról, hanem a cacheből éred el. Igen, ezt winnél még sose sikerült elérnem, de linuxon ez alap, hála a fejletebb memóriakezelésnek.
SWAPból pedig egy deka nem fogyott, 0 van a used alatt.FYI: http://www.linuxatemyram.com/
-
Lacces
őstag
válasz
Ablakos #11480 üzenetére
Pörög tőle a HDD-m, és most is pörgött, de újra pakoltam a frissített Ubuntut
. De igen, a frissítéstől ismét újraindul...
Lehet hallani, hogy lelassul, és felpörög, aztán lassul és felpörög... és ezt így ciklikusan... és ettől be is lassul a rendszer.kispx
Flashtől megugrik tényleg a fogyasztás, de bent is ragad az a szál a task managerben. Bezártam a flash oldalt még sem állítja le azt a folyamatot (Chromeiumnak több proccesse is van a task managerben)Ilyen hiba az Ubuntu 10.04-nél volt, hogy akkor mindent amit egyszer elindítottam, az a process a memóriában maradt, hiába léptem ki stb. Meg még néhány felhasználó %-nak is... volt ilyen... Itt is ugyan ezt látom.. hiába csökkentem a fülek számát, a memória mérete a chromeium-nak nem csökken!
-
weinmaker
őstag
Letöltöttem a firefox magyaítást, de nem tudom beállítani, hogy magyar legyen. Hogyan kell?
-
törölt tag
Üdv!
Ubuntu 13.04-en, E17-en tuxcmd-t akarnék indítani. Terminálban ezt adja:An unhandled exception occurred at $B7046276 :
EAccessViolation : Access violation
$B7046276
$B704F233An unhandled exception occurred at $540A303D :
EAccessViolation : Access violation
$540A303D
$0811B9BF
$08111802
$08111C19Tud valaki valamit mondani erről? Köszi.
-
Lacces
őstag
Hali,
Honnan lehet azt ellenőrizni, hogy a Wine is fel lett-e telepítve az Ubuntu 13.04-re?
Szoftveráruházban nem láttam, az alkalmazások között sem.
De amikor uninstalláltam a netbeans 7.4.1 bétát, és felraktam a pipelight-ot akkor láttam a wine-al full megegyező ablakot felugrani, de ahogy most végig néztem az alkalmazásokat nincs felrakva.Újraindulás.
A másik nagy gondom, hogy a legutóbbi 3 frissítés valamelyikével (talán a kernel) sajnos előjött az egyik 5 éves hiba ismét nálam. Magyarul amikor leállítanám a gépet, akko sajnos az Ubi nem leállítja, hanem újraindítja a laptopot...Chromeium
Csak nálam, és csak Ubuntunál van az, hogy eszméletlenül felzabálja a memóriákat? Nálam a 2GB-ot simán megeszi, ugyanazokat a lapokat és tartalmat megnyitva a FireFox csak az 1/3-t kéri, amit a Chromeium.
Mert ha ez így általános hiba, akkor elég nagy gáz a Lubuntura nézve (ahol pont a Chromeium az alap)
Remélem a következő frissítés lassítja.A válaszokat előre köszönöm
-
válasz
Vincsó #11474 üzenetére
Az automatikus csatolás nem gond, hiszen csak az fstabba kell beírni, adsz neki valamilyen csatolási pontot. Viszont a telepített programok és a rendszer beállításfájljai is a saját könyvtáradban találhatóak, ha ezek a rendszer újratelepítésénél nem törlődnek formázás miatt, akkor nem kell újra játszani beállításokkal vagy a fájlok ide-oda másolásával. És ez a minimum, ugye elvileg akár több TB-nyi egyéb adatod is lehet a saját könyvtáradban (képek, videók, zenék, letöltések) amelyek mind-mind megmaradnak ha külön partíción vannak (persze gondolom te nem a saját könyvtáradban akarod ezeket tárolni).
-
Vincsó
aktív tag
-
válasz
Vincsó #11471 üzenetére
Nem, nem szükséges csak ajánlott. Igazából a saját dolgodat könnyíted meg vele, de ez csak rajtad áll. Ezek az alapszoftverek meg az alaptelepítés részét képzik. Képnézegetőnek bőven jó az EOG pl.. Képszerkesztésre mondjuk inkább a GIMP, videólejátszónak meg a VLC. De bőven van választék, és a Totem is jó lehet.
-
válasz
Vincsó #11469 üzenetére
Rajtad áll, hogy hogyan osztod fel a rendelkezésre álló helyet. Ha a /home könyvtár alá külön partíciót csatolsz, akkor 20 GB bőven elég a rendszernek. Persze ez sok mindentől függ, de főleg attól, hogy mennyi mindent akarsz pluszban telepíteni, meg pl. mennyi időnként takarítasz kicsit. Én speciel 10 GB-tal is bőven beérem, így is majd a fele szabad. Viszont adott esetben meg 50 sem elég, szóval nehéz megmondani ha te nem mondod meg.
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Végülis lesz egy firss telepítés úgyis - éves vinyók voltak a gépben így vettem egy újjat.
Ami érdekelne, hogy: mekkora partíciót hagyjak a rendszernek? 20gb elég? vagy legyen inkább 50-60.
A másik kérdés, hogy a fennmaradó rész csatolása a /home-ba? ha jól értelmezem akkor gyakorlatilag ez is külön partícióként működik csak épp nem jelöli meg külön mgehajtóként.
Hogy csináljam? 1Tb-s vinyoról van szó. -
-
-
Kari1
aktív tag
válasz
God Vazzeg #11455 üzenetére
Azért annyira nem jó ez is bugos, pl nekem van egy g35-ös usb headsetem de mikor bedugom, a flash ezt nem érzékeli és csak a külső szól ha chromeban tiltom a 11.8-at akkor a régivel jó. :S
-
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #11453 üzenetére
(#11454) fradi81
Lehet benne valami. A Firefox-ban nincs bekapcsolva a html5, lehet azért viszi.
(#11456) Sub-ZeRo
Majd felteszem a krómot is, hátha azzal kevesebb gond van.
-
-
Thusor
őstag
Hálózati nyomtató saját fix ip címmel. Ez egy Ricoh Aficio MP 2000 PCL nyomtató. Az a baj, hogy egyáltalán nem enged új nyomtatót hozzáadni, elötte mindenképpen csatlakozni kell kiszolgálóhoz, de a localhostnál nem enged mert CUPS hibára hivatkozik. Amit küldtél linket azon is azt írja hogy már kiszolgálóként localhoston van és úgy ad hozzá új nyomtatót. De az esetemben már a localhosthoz sem tud csatlakozni, így új nyomtatót sem enged hozzáadni.
-
válasz
Thusor #11457 üzenetére
Milyen nyomi? Gépre van dugva?
Ha hálózati, akkor itt talán találsz megoldást
-
Thusor
őstag
Most telepítettem fel a lubuntu 13.04-et. Arra rájöttem, hogy teljesen más a nyomtató hozzáadásának módja az ubuntuhoz képest. Egyáltalán nem tudok nyomtatót hozzáadni, mert nem engedi. Kiszolgálót szeretne hozzáadni CUPS-al. Hogy tudnék hálózati nyomtatót hozzáadni?
-
-
der medve
csendes tag
Melyik a legjobb image író ubuntu alá?
Tudjon USB-re vagy DVD-re írni linuxot, windows és előny ha tud Kaspersky rescue Cd-t is.
Unetbootin nem jó, mert hol normálisan ír hol nem. -
Iginotus
addikt
Rtgui-ból volt fent javítás megtaláltam megoldotta.
-
Iginotus
addikt
válasz
Iginotus #11443 üzenetére
Meg is találtam:
[link]A quick and _very_ dirty "solution" is to replace all lines containing :
import_request_variables("gp","r_");
with
foreach ($_POST as $key => $val) { $v = "r_$key"; $$v = $val; }
foreach ($_GET as $key => $val) { $v = "r_$key"; $$v = $val; }
foreach ($_FILES as $key => $val) { $v = "r_$key"; $$v = $val; }Valaki majd megmondja, hogy ez miért is jó így?
(egyébként megoldotta.)De mégsem teljes, így megjelenik, de nem műkősík az rtgui..
-
-
válasz
Mtbsrác #11440 üzenetére
A cinelerra repót veszed fel, nem a cinelerrát veszed fel a repóba. 404 meg a szokásos webes 404-es hiba, azaz nem érhető el a cím. Ezek után nem is meglepő, hogy nem tudtad feltenni, az viszont annál inkább, hogy nem a hivatalos oldalon leírt
sudo apt-get install cinelerra-cv
parancsot akarod használni a telepítéshez. Forrásból meg úgy tudod feltenni, hogy kibontod az archívumot és elolvasod a README v. INSTALL file tartalmát, mert abban van leírva, hogy kell fordítani.
-
Mtbsrác
senior tag
Linux Mintes kérdés de ez a forum jobban megy meg elvileg ez is ubi alapu így itt tenném fel.
Olyat kérdeznék hogyha felveszek vmit a repoba (cinelerra) ekkor ki is írja hogy rendben van fel van véve ez:
sudo apt-add-repository ppa:cinelerra-ppa/ppa
.........
More info: https://launchpad.net/~cinelerra-ppa/+archive/ppa
Press [ENTER] to continue or ctrl-c to cancel adding itExecuting: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /tmp/tmp.KhFckpmc0I --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//steam.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 60DB64FA8E893E577651CF3DCBDFA02B432BB368
gpg: requesting key 432BB368 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 432BB368: "Launchpad PPA for Cinelerra" not changed
gpg: Total number processed: 1
gpg: unchanged: 1majd ugye jön az ápdét akkor már kiírja hogy:
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/cinelerra-ppa/ppa/ubuntu/dists/maya/main/source/Sources 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/cinelerra-ppa/ppa/ubuntu/dists/maya/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.Majd megpróbálnám feltenni a cuccost ekkor meg ez fogad (ugye így már telepíteni se lehet:
- E: Ez a csomag nem található: cinelerraÍgy nemsikerül feltelepítenem.
Hogy tudnám telepíteni?
----------------
Ill van egy tar.xz -s csomag is amit aztán végképp nemtudok telepíteni,
./configure
make
make install parancsra nemcsinálja meg. -
Iginotus
addikt
válasz
God Vazzeg #11438 üzenetére
ps ax|grep apache
4256 ? Ss 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4262 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4263 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4264 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4265 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4266 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4311 ? S 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
4748 pts/1 S+ 0:00 grep --color=auto apacheÖö azt hiszem fut..
Mert ezt szoktam meg, ezt szeretném használni.
-
Iginotus
addikt
Na mégegy kérdés.:Linuxos letöltö gép
Újra tettem a letöltő gépemet, és most az rtgui nem akar bejönni. Fehér ablak jön az rtgui helyett.
Hogy induljak mi lehet a hiba?
Rtorrent fut a háttérben szépen azt látom apache2 is elvileg jó. Már a security rész is meg van tehát az oldal valós. csak mikor betölt minden fehér tehát egy üres oldal. -
gery2123
őstag
válasz
God Vazzeg #11435 üzenetére
Már rajottem. :-D de azt akkor se értem hogy ugyanazt az ISO ugyanolyan névvel USB - rol minden további nélkül felcsatolja. Na de mindegy is, amilyen sokszor mountolok :-D
-
gery2123
őstag
válasz
God Vazzeg #11433 üzenetére
Vágom én, de ha nekem ez a file az egyik meghajtón van, és annak ilyen hosszú nevet ad a rendszer akkor azt hogy roviditem.? A /home ha másolom a file - t akkor jó lesz elméletben? Ha hazaerek akkor megnezem, de inkább használom az ISO mounter appot mint masolgassak.
-
-
Iginotus
addikt
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogy lehet azt megcsinálni (terminál ablakban) hogy egyből telepítse fel minden függőségével a programot?
-f nem használ.... megvan
"sudo apt-get -f install " -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kendek #11418 üzenetére
"A MATE egyébként is a GNOME forkolt változata, mint ahogyan a Caja is Nautilus (vagyis Caja = Nautilus)."
Zseniális megoldás, hogy a Caja olyan szinten be lett építve, hogy a Nautilus megléte sem váltja ki. Ha leszednéd, akkor megy vele a Mate is...
Így gyakorlatilag kétszer van fenn ugyan az...
-
Vincsó
aktív tag
Ennyi a memória használatom:
total used free shared buffers cached
Mem: 3936 3676 259 0 91 2765
-/+ buffers/cache: 820 3115
Swap: 4029 0 4029Ez gondolom akkor nem annyira jó.... lassan elmegyek egy kanna benzinért, ha nem a gépet akkor magam gyújtom fel
Ja a net is brutál lassú... bár már eldöntöttem, hogy ez jobb mint a windows csak épp ki kéne bogoznom ezeket a dolgokat.
-
válasz
Keeperv85 #11417 üzenetére
Ha valakiket szidni kell a Nautilus butítása miatt akkor azok a GNOME-osok és nem azok akik a Unity-t fejlesztik. Csak a menü az ami a Unity miatt átkerült az ablakokból a felső sávra, de a Nautilus esetén még ez sem annyira érdekes. Ilyen függőség pedig bármely külső alkalmazás esetében is fennállhat, nem csak a GNOME részét képező Nautilusnál. A MATE egyébként is a GNOME forkolt változata, mint ahogyan a Caja is Nautilus (vagyis Caja = Nautilus).
-
Keeperv85
nagyúr
A fájlkezelő nem része a grafikus felületnek közvetlen, viszont ahhoz frankón bele van drótozva, hogy te még véletlen sem tudd külön kiszedni. Pl. nálam a Mate magától hozza a Caja-t a Nautilus helyett és nem tudom kivenni és a Nautilust használni, mert annak minden függését ("Startmenü", ikonok stb...) kicseréli.
-
-
cimp
senior tag
válasz
Kendek #11411 üzenetére
Köszönöm. Működik.
Mi köze a unity-hez? Csak annyi, h ő az a GUI aki nem érti, h szeretném az elérési utat módosítani manuálisan. Szerintem grafikus felületen egy böngésző ablaknak azon részére klikkelni egérrel ami az aktuális helyzetemet mutatja sokkal inkább ráutaló magatartás a módosításra mint a Ctrl + L. Legfőképp, h ez egy álltalános standard. De a lényeg, hogy működik.
Köszönöm mégegyszer. -
cimp
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. A unity-től falra mászok!
A routeremen openwrt van, rádugva egy hdd. samban szeretném elérni, de másfél órás kínlódás után feladtam. LinuxMint -en egyszerűen az ablak fejlécén szerkeszthető az éppen böngészett hálózati elérés és utána írom a /megosztásinevet és látom faszán ahogy kell. Itt meg csak kiírja, h hol vagyok és azokon böködhetek visszafelé de módosítani nem tudom. Sehogy se sikerül elkeveredni odáig, h lássam ezt a megosztást. Próbáltam más programokat is. smb4k Ez elmegy a megosztási névig de egyszerűen nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy nincs felhasználónév és jelszó és ott megmakacsolja magát mint a hencidai kurva, hogy márpedig azt adjam meg! -
Vincsó
aktív tag
WTF!? Ma reggel meló után valamiért ránéztem és írható a partíció sőt tudom állítani a jogosultságokat is. Érdekes, tuti volt valamikor tegnap egy restart és utána már nem néztem rá más magyarázatot nem tudok, mondjuk így fogalmam sincs, hogy melyik parancsal értük ezt el. Köszi mindenkinek a segítséget.
Szerk.: közbe rájöttem, sudo nautilus parancs terminálba és utána tudotam állítani a jogosultságokat.
Az normális, hogy kb 24 óra után 3,5 gigát használ el a 4 giga memóriából? A swap is telitőd van kb ilyen arányban.
-
RBJ
addikt
parancssor kb sudo apt-get remove nvidia*
jé meggyógyúlt. de nem ettől hanem még előtte csináltam egy update grub ot . lehet nem ettől de most meg megyen.
-
RBJ
addikt
PRobléma lépett fell.
Ma reggel indítanám a luna t és se kép se hang.
Elindul a boot olás, elementary logo is megvan utánna csak karakteres, parancssoros luna van.
vagyis felhasználó és root jelszó bekérés van se tobb se kevesebb.
Mi történhetett? Tegnap este még jó volt.
Még jó hogy multi os van így Mint alól írok. -
válasz
#35202114 #11399 üzenetére
Erre bárminek fel kéne mennie.
Alternate Lubuntu telepítőt neki, az pont az ilyen esetekre valóAmire az nem megy fel, az kb. nem számítógép
Nekem a Fujitsu S7010 -eimre kb. csak az megy fel, de onnan kezdve hibátlan. Utána egy ugyanolyan Lubit kapsz, mint a normál Live CD-s telepítő után.
-
törölt tag
válasz
lionhearted #11400 üzenetére
Dvd-re van kiirva. A lemez jó, asus laptopra már volt felrakva és ott tökéletesen ment. Ez a linux mint 15 (32bites verzió) De próbáltam ubuntubol a 12.04 64bitest,Chakra linuxot(ez bese bootolt lemezről)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Androidos tablet topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest