Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz hcl #12404 üzenetére

Akkor azt mondod FX 5000-s széria is elég lenne ?
    Mert aprón azok vannak legolcsóbban (ki lehet fogni 6000-st is alig drágábban, de az jó áron ritka).
    Ez a 2 monitor beállítás így egyszerűnek tűnik - reméljük a gyakorlatban is tényleg működik így.
    Illetve mi történik ha egy így beállított, NV kártyával szerelt gépen úgy indítom a rendszert, hogy az egyik monitor nincs rádugva ?
    Elszállhat a 2 monitoros konfiguráció ?
    Vagyis hogy utána visszadugva - és ha szükséges akár újraindítva a rendszert (ezt a felhasználók is meg tudják tenni) - nem áll vissza a 2 monitoros kiterjesztettre magától ?
    Ha igen, akkor ebből a szempontból lehet különbség hogy melyik monitor (elsődleges/másodlagos) lett kihúzva ?

A probléma az, hogy úgy tűnik az XBMC-hez kevés a gép.
    Memóriával úgy tűnik nincs probléma (XBMC-s lejátszás alatt sem megy 400MB fölé a memóriahasználat a rendszermonitor szerint). Valószínűleg a CPU lehet a kevés (ami amúgy egy P4 2.4Ghz).
    Elkezd csúszni a hang (kb. 3 perc alatt már 3-4 másodpercet), és mintha kicsit akadna a kép is néhol.
    A videofájlok 720*576-os AVI-k (asszem xvid).
    VLC alatt lejátssza csúszás/akadás nélkül.
    Az is lehet, a VLC ki tudja használni a videokártya hardveres gyorsítását, az XBMC pedig nem ?
    Ugyanis jelenleg a saját AGP-s ATI HD 2600XT-m van a gépben.

Amúgy párszor elszállt a rendszer tegnap. Az esetek nagyobb részében akkor, ha videólejátszást indítottam el (VLC-ben).
    Nem néztem végig pontosan, de a lényeg hogy a videokártya driverre panaszkodott.
    Nem raktam fel semmit a kártyához, gondoltam próbának ez is elég lesz (ezt a saját HD2600 kártyámat úgy sem adom oda a gépbe).
    Mivel úgyis NV kártya kerülne bele, majd ahhoz felrakok.
    Csak azt akartam kipróbálni, megy-e a géppel az XBMC úgy ahogy kell. De pont hogy úgy tűnik hogy nem nagyon...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés