- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
eh...
visszatértem ide: linuxwacomletöltöttem a csomagot
kicsomagoltam a megfelelő paranccsal
lement a ./configure parancs is, a következő eredménnyel:
BUILD ENVIRONMENT:
architecture - x86_64-linux-gnu
linux kernel - yes
kernel source - yes /lib/modules/3.2.0-56-generic/build
XFree86 source - no
Xorg SDK - no
XSERVER64 - yes
dlloader - yes
XLib - yes /usr/lib
xf86config - no
TCL - no
TK - no
ncurses - no
BUILD OPTIONS:
wacom.o - no
wacdump - no
xidump - yes (no ncurses)
libwacomcfg - yes
libwacomxi - no
xsetwacom - yes
wacomxrrd - no
hid.o - no
wacom_drv.so - no /usr/lib/xorg/modules/input
wacom_drv.o - no
wacom*_drv quirks -majd jött a make parancs
elindult és
In file included from wacomcfg.c:36:0:
wacomcfg.h:26:22: fatal error: X11/Xlib.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[2]: *** [wacomcfg.lo] Error 1megpróbáltam sudo make-vel is, semmi. persze innen a make install se működhetett...
valami ötlet? -
rlazol
veterán
válasz
Tutu7030 #12390 üzenetére
roger.
még egy utolsó kérdés:
beírtam, hogy xf86, kiadott egy csomót:
az első 3 multitouch X input driver, a többi vegyes: mindfeféle display, evdev input, joystick, Acecad, penmount, modesetting stb driver.
gondolom, h nekem a multitouch kell, de melyik?mtrack 0.2.0-.build2
mtrack-lts-quantal 0.0.0-3built1 precise1
mtrack-lts-raring 0.0.0-3built1 precise1bírva a wacom-ot is, nem adott ki semmit :s
-
rlazol
veterán
válasz
Tutu7030 #12388 üzenetére
megtörtént a Syanptic, telepítgetett valamit lelkesen.
hogy tudom most az xf86 csomagot telepíteni?képméretezéssel nem próbálkoztam, feltölttem ImageShack-re. Így néz ki most
-
Tutu7030
veterán
válasz
rlazol #12386 üzenetére
Ha telepíted az imagemagic csomagot, akkor azzal egyszerűen meg lehet csinálni a méretezéseket (is).
convert /home/neved/képneve.png -resize 50% /home/neved/milegyenaképneve.pngSynapticban Beállítások, Tárolók, egyéb szoftverek alatt tudod hozzáadni az új forrásokat.
Elsőnek ezt: deb http://ppa.launchpad.net/irie/wacom/ubuntu precise main
Majd pedig ezt: deb-src http://ppa.launchpad.net/irie/wacom/ubuntu precise main
Utána bezárod, majd a synapticban nyomsz egy frissítést. Ha kész, akkor elvileg telepítheted már az xf86..... csomagot. de, hogy a te wacomod működik e vele... -
rlazol
veterán
válasz
Tutu7030 #12385 üzenetére
telepítettem a synapticot, beírtam a quick filterbe, h wacom.
kiadott egy csomó csomagot, ebből az xserver-xorg-input-wacom nvű mellett van olyan, h telepített verzió 1:0.14.0-0ubuntu2.1 - leírás: X.Org X Server - Wacom input driver(sajnos nem tudom a screenshotot megmutatni, mert 3200*1200-as a desktopom, és ezt nem engedi feltölteni a PH, ubuntu alatt meg nem tudom, milyen szoftverrel lehetne megvágni a képet)
-
skot92
csendes tag
Üdv!
Nekem olyan gondom van hogy van egy hdd- amin linux volt. és valamiért nem akar elindulni.
Namost a linux patricióján is van egy jópár kép amit le kéne menteni, ezt meg is oróbáltam úgy hogy pendrive-ről bebootoltam, de nem igazán engedte a jogosultságok miatt, ilyenkor mit lehet tenni?(valószínűleg hibás a hdd ezért nem igazán indul e az ubuntu, de egy pár képet sikerült lemetni, de még nem az összeset)
-
rlazol
veterán
válasz
Tutu7030 #12378 üzenetére
értem és köszönöm.
de mi az a terminál?tudom, h láma kérdés, de kizárólag egyetlen szoftver kedvéért van linuxom, minden mást win alatt csinálok, és az a kevés linux is csak pár hete van...megnéztem amit linkeltél, de őszintén szólva egy hangot nem értek belőle.
kérlek, magyarázd el lépésről lépésre!
-mit töltsek le és honnan?
-hol találom a terminált?
-mit írjak be? -
Tutu7030
veterán
válasz
rlazol #12376 üzenetére
Pontosan melyik ubuntu verziód van?
12.10 esetén itt a leírás https://launchpad.net/~irie/+archive/wacom?field.series_filter=quantal
12.04-re pedig itt.https://launchpad.net/~irie/+archive/wacom?field.series_filter=precise(#12376) rlazol Ne telepíts drivert!! A fentieket csináld meg!
Terminálba ezt írd be elsőre!
sudo add-apt-repository ppa:irie/wacomUtána az ubi verziódnak megfelelő tárolót add hozzá!
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #12317 üzenetére
Megoldottam a Chrome/Chromium problémám (a Chrome nem tölti be a Google szolgáltatásaival kapcsolatos oldalakat, a Chromium nem tudja elfogadni a szinkronizációhoz kapcsolódó belépést, de nem login/pwd problémája van).
Az Ubuntu 13.10-re rátoltam a Lubuntu 13.10-t, meghagyva minden rendszerbeállítást. Most megy rendesen minden.
Előtte újra is tettem az Ubuntut, az sem segített. Azonban a netbookomon a Lubuntu és a Chromium jól megy. Így adta magát a dolog.
Fura.
-
rlazol
veterán
közben találtam mást is, de azt se értem. :s
qindows alatt tudom, hol a command prompt, de itt nem.letöltöttem egy JAVA telepítést is, azt se tudom felrakni, nincs benne "install" meg semmi - hova tegyem, hogy működjön?
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
A Wacom Intous-t szeretném használni linux alatt (Ubuntu 12), de sajnos nincs gyári driver.
ezt az oldalt találtam:
Linuxwacom
ami jónak tűnik, de nem értem az utasítást. :s
letöltöttem, most hogy tudom ezt a parancsot begépelni, kiadni? -
Azt remélem tudod, hogy a linux multiuser OS. Egyszerre több ember is be tud lépni.
Ha telepíted a transmission deamon verzióját, azt CLI-ből is tudod futtatni (mondjuk egy cronnal minden gépindításkor). És akkor a GUI már csak erre a daemonra csatlakozik. Akár másik gépről is. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy az összes Ubuntu profil alatt ugyanazok a torrentek legyenek a Transmissionben? Mert pl. ha apám ül a gépnél a saját profiljával jó lenne, ha akkor is seedelne vissza.
-
válasz
Badman 4ever #12364 üzenetére
Akkor az xorg.conf-t ne töröld, csak nevezd át
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Kendek #12363 üzenetére
A legújabb újítások miatt (épp a videokártya fronton) a mindig legutolsó stabil kernelt telepítem (régebben RC-ket is telepítettem), a 3.12-es kernel hamarabb volt a rendszerben, mint ahogy Saucy-ra frissítettem.
A gyári Mesa-ra való visszaállítást már próbáltam, nem segített és a Xorg Edgers csomagra való átállás se segített (régen ezzel se volt gond, ezt használtam az Oibaf előtt, csak nem megy vele a VDPAU, ezért dobtam). Az X beállítófájlt pedig azért nem törlöm, mert saját magam írtam, ugyanis alapesetben nem kezeli jól ezt a videokártya-monitor párosítást a rendszer (Ubuntu 9.04 óta használom az aktualizált változatát), sose volt vele probléma. -
válasz
Badman 4ever #12362 üzenetére
Mi az a Linux 12.0? A Saucy a 3.11-es verziójú Linux kernelt szállítja.
A PPA eltávolításához add ki a következő parancsokat:sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:oibaf/graphics-driversMajd ha létezik a xorg.conf fájlod, akkor azt töröld:
sudo rm -rf /etc/X11/xorg.conf
A rendszer újraindítása után kell lennie 3D gyorsításnak.
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. A Saucy-ra történő frissítés óta a Mesa átváltott szoftveres leképezőre (llvmpipe) és nem tudtam rávenni, hogy használja a hardveres r600 meghajtót. A frissítés előtt tökéletesen működött a 3D gyorsítás és az XvMC/VDPAU is, most egyik se megy. Van ötletetek arra, hogy hogyan lehetne visszaállítani a Mesa OpenGL leképezőjét hardveresre?
A rendszer: Lubuntu 13.10 (32 bit), Linux 12.0, Mesa 10.0 (Oibaf PPA) (ATI Radeon HD 4650-el használom)A segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
God Vazzeg #12358 üzenetére
Driver bug...
-
God Vazzeg
veterán
Nekem ha mindig menne a mikrofon része legalább megfelelne, de nem jól ismeri fel szerintem, mert egész más nevű eszköz amikor nem működik, és más nevű amikor igen. Minden disztro alatt ez van, szóval valami olyan bug lehet amit vagy nem javítanak, vagy csak nálam jön elő. Majd veszek egy microsoftos webcamot oszt zabáljon
-
válasz
God Vazzeg #12356 üzenetére
Nekem a kínaiak mentek mindig, csak hát kínaiak... Cégnél van egy durván high-eng Logitech, ég és föld a kínaiakhoz képest.
-
válasz
God Vazzeg #12354 üzenetére
Ugyanez. Vagy ment eddig is nekem valami, vagy nem. Nem telepítésenként.
A Lubuntu ilyen, hogy a laptopjaimra csak az alternate megy fel, de felmegy. -
God Vazzeg
veterán
-
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12351 üzenetére
Fél évig hiba nélkül ment. Az éjjel itt volt a tecnika ördöge, és csinált vele valamit.
Most telepítem újra, mert az előbb katasztrofális lett a megjelenítés. A compiz elhasalt, nem is indult újra, és lassú lett az egész.
Régen szoptam ennyit az ubival, és szivesen kihagytam volna most is. -
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12346 üzenetére
Újra telepítettem. Kiírta, hogy pár csomagot majd utólag kell kézzel telepítenem újraindítás után. Újra is indul, hurrá! Unityvel (nem hurrá
). És nem megy az egér. Telepítés közben még működött.
-
Tutu7030
veterán
válasz
God Vazzeg #12344 üzenetére
Ssd-n van a rendszer, az jó is. Nem értem, hogy akkor miért nem indul el. (Futtattam memtestet, nem hibázott).
-
törölt tag
Elementary OS-t hasznlok. Az imént skyp-al szükség volt a képernyőmegosztásra. Abban a pillanatban a rendszer behúzta a kéziféket és egy ablaknyitás is hosszú másodpercekbe telt. Gyakorlatilag használhatatlanná vált a rendszer. Ilyet tapasztalt már valaki? Ha igen van valami megoldás?
-
Tutu7030
veterán
Sziasztok!
Ubuntu 12.10 -> este menüből kikapcsolva nem állt le, hanem sokáig tökölt még a szövegekkel. Sajnos nagyon fáradt voltam, így leállítottam a power gombbal. Reggel bekapcs, majd az "Ubuntu" szöveg alatt még végigmennek a pöttyök, és ennyi. Sikerült helyreállítási módban indítani, de ezen a ponton le is fagy (nem reagál a billentyűzetre sem.Csökkentett grafikus módban indítva meg itt áll már percek óta ( nincs lefagyva, csak éppen nem csinál semmit)
-
God Vazzeg
veterán
Comodo antivírust használ valaki? Eléggé tetszetősen működik mint 15 alatt.
-
-
-
rybank
senior tag
válasz
sh4d0w #12335 üzenetére
Nyilván a Cannonical pontosan tudja, hogy mit akar elérni ezzel. Én személy szerint több alkalmazásnak és egy olyan felületnek tudnék örülni, amit csak még kevésbé szükséges konfigolni.
A sulin keresztül hozzájutottam egy Win8-hoz és a Store tele van király játékokkal, amiket ingyen tolhatok és egész jó grafikákkal. Ezt például szívesen látnám buntun is. -
-
rybank
senior tag
Kubuntu változat?, vagy a unity-s? Mert szerintem a unity-s stabilabb, lévén jobban támogatott a KDE-nél, szerintem kevesebb hibaüzenetet dobál.
Amúgy kis babrálással nálam eszik vagy 180 mega ram-ot, és baromi gyors. Számomra ez a két dolog volt negatív a 12.04-ben. Ezeket kiküszöböltem.
-
-
rybank
senior tag
válasz
HuMarc #12330 üzenetére
Én azt gondolom a 14.04 valami extrém jóra kell, hogy sikeredjen. Már a 13.10-re se kaptunk /lényeges/ újítást, ha a stabilitást és a sebességet tovább növelik (ahogy azt tenni szokták egy LTS kiadása előtt) Bomba renszer lesz én mondom. Nyilván lehet, meg szokták fikázni az Ubuntut, de nekem elég stabil és eléggé használható. Kevesebb időt kell ölni, hogy használhassa az ember, mint a többi disztrónál.
-
stopperos
senior tag
válasz
HuMarc #12330 üzenetére
Én már csak LTS->LTS váltást csinálok. Közben meg felrakom a HE Stack-et mindig. Nekem ez így bevállt eddig. Minden gép amivel dolgozom, vagy hozzám van rendelve 12.04.3-at futtat, illetve van két laptop 10.04.4 + ubuntuzilla megoldással. Egyiknél sajnos kernel bug van 2.6.34 felett, a másiknál pedig a gnome2-nél akart a felhasználó maradni. De 14.04-nél az utóbbi költözni fog xubuntura.
-
rybank
senior tag
Sziasztok! Szeretném témázni az Ubuntut (unity), legutóbb a 13.10-re néztem rá megjelenéskor, kevés volt hozzá a telepíthető téma és indicator, és még a ppa-k sem frissültek hozzá.
Most hogy áll a helyzet? Vagy jobban járok ilyen téren a 13.04-el? köszííííí -
válasz
hege1989 #12325 üzenetére
Én a csomagkészítős módon tudtam csak feltenni, próbáld meg úgy. Illetve az Ubuntus patcheknek (a lista alján van asszem) benne kell lennie, nekem akkor nem bootolt, ha nem volt.
Leírás 1. oldal
Leírás 2. oldal
(A 2. oldalon a make-kpkg a lényeges.) -
hege1989
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám a kernelfordítással.
Ubi 13.10-es klienen próbálkozok.
Nagyából ennyit írok be:
# cd linux-3.8.2/
# yes "" | make oldconfig
# make menuconfig //kiválasztom ami kell
# make
# make install
# make modules_install
# make headers_install
#update-grub
#rebootEzek után a grubban kiválasztom és a
Loading initial ramdisk résznél megáll.
Mi lehet itt a gond?
mkinitramfs hiányzott talán? -
Fent van az AMD zárt driverje? Ez úgy hangzik, mintha a felületet is a CPU számolná.
(Vagy a mérési módszer hibás, a system monitor program önmagában képes látható prociterhelést mutatni, ezért inkább a TOP parancs használatos.) Bár ez utóbbi nem magyarázat a rövid üzemidőre. -
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy a VIMEO.COM videomegosztó oldalon lévő videók miért
szaggatnak teljes képernyős nézetben? HD mod esetében egyenesen katasztrófálisan akad,
de nem hd módban se jobb a helyzet csak kicsit. Ott kevésbé akad a történet de élvezhetetlen kategória.
Nem teljesképernyős módban nincsen semmi probléma ott viszi rendesen őket. Amúgy
Linux Mint 13 maya-t használok. Jutubbal nincs probléma. Gépem amúgy c2d 6320@2400mhz, 2gb ddr2, gef 210 nvidia 331 driverrel. Régebbi driverrel is ugyanez volt a szitu. -
USB-re ha jól tudom, települhető, csak nem olyan eccerű, mint Live-ként.
Proci nyúzás : Fura. Ellenben az újabb procik energiagazdálkokdása nincs rendesen lekezelve, szóval nem lesz olyan hosszú az üzemidőd. Bár mondjuk nincs ilyennel tapasztalatom, lehet van rá megoldás. (PCIE energiagazdálkodás visszakapcsolása a kernelparaméterekben.)
Bitlokker : itt -
Romvr
őstag
Sziasztok,
Pár napja próbáltam az Ubi 13.10-et. Az utolsó verzió nálam asszem a 7.akárhány volt, így történt mémi előrelépés szemlátomást. Felbukkant bennem pár kérdés is, amire nem találtam egyértelmű válaszokat a netet böngészve.
- Bitlocker titkosítású meghajtókat tud legalább Read-Only-ban megnyitni?
- Lehet úgy USB meghajtóra telepíteni, hogy arról bootolva egy teljes értékű konfigurált rendszerként fusson?(Windows to Go mintájára) Tehát nem Live rendszerként
- Illetve észrevettem hogy a laptopot meglepő módon nyúzza. A proci szinte csak 10-30% körül fut, alá ritkán megy, noha csupán a hátteret bámulom (AMD-A6 proci), így pedig a Windows 8 alatt elért közel 5 órás üzemidő, aktív net mellett, itt csupán 2 óra magasságában maximalizálódik. Ez mennyire normális?
Csupán ennyi kérdés merült fel bennem egy nap nyúzás után.
Üdv.
Romvr
-
törölt tag
Felraktam tegnap a 13.04-et (12.10 --> upg) mert ugye muszáj volt és nem tanultam még meg, hogy ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni.
Nos, most annyi a hiba, hogy az 'asztal' egyáltalán nem reagál, nem listázza ki a tartalmát, és a jobbklikk menu sem jön fel, tehát nem lehet használni. Ha a fájl kezelőben oda navigálok, akkor ott van minden.
Próbáltam már pár unity reset és hasonló megoldást, de azok nem működnek.
Ma már dolgozni szeretnék, szóval nem nagyon van ingerenciám egy újabb disztró frissítéshez.
Ötlet, vagy megoldás jó volna. Köszi
-
sanchomuzax
aktív tag
Asztalra telepítettem az Ubuntu 13-t, és szívok a Chromium illetve Chrome használatával. Más gépen soha nem volt ilyen. A netbookomon Lubuntu van, ott sem jelentkezik az alábbi hiba.
A Chrome nem tölti be a Google szolgáltatásaival kapcsolatos oldalakat.
A Chromium nem tudja elfogadni a szinkronizációhoz kapcsolódó belépést, de nem login/pwd problémája van.A Chromium volt fent előbb, és lassan, pár nap elteltével fokozatosan kezdett el szórakozni. Ezért tettem fel a Chrome-t is, amin szintén pár nap elteltével jött elő a gond.
Mi lehet ez?
-
törölt tag
válasz
fradi81 #12315 üzenetére
Egy i7, 8GB-os laptop amiről szó van. Néha előfordul vele kis h264 encoding, gondolom ott jólesne neki a 64bit. Viszont úgy vettem észre a PlayOnLinux-Wine-OpenGL használatnál picit macerásabb a helyzet, ha nem x86-os a rendszer. Ezért kérdezem tőletek, hogy mit javasolnátok.
Például előállt olyan helyzet is, hogy x64 alatt a HD3000-el valamiért nem ment egy játék, Nvidia-val már igen. Viszont x86 alatt ment Intel-el és Nvidia-val is. Az okát nem sikerült kiderítenem csak ezt tapasztaltam. -
-
törölt tag
Milyen esetben van ertelme 64bites rendszert hasznalni? Egy laptoprol van szo optimus-al. Ram tudom nem problema 32 bit-en sem a PAE kernellel. Az erdekelne, h erezheto gyorsulast mutat-e az x64.
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Connectify Hotspot-hoz hasonló WiFi megosztó programot keresek Ubuntu 13.10-alá, aki tud ajánlani valami hasonlót annak nagyon szépen köszönöm
-
missmarple
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani milyen van e olyan parancs amivel ki tudom listázni a xinetd-ből futtatott folyamatokat (csak azokat).
Kösz a választ.
-
úgy néz ki, sikerült elhárítanom a compiz folyamatos összeomlását: kikapcsoltam az indító automatikus elrejtését.
(egyébként korábban is gyanús volt nekem, hogy kb. csak akkor omlott össze, amikor elő akartam hozni az egér oldalra húzásával, most viszont bátran kijelenthetem, hogy két napja minden a legnagyobb rendben van!) -
karamblo
tag
Sziasztok. LXDE-n hogy tudom bekapcsolni a kompozitálást ? Cairo-dock és Docky mögött is fekete a háttér.
-
-
-
törölt tag
válasz
#42308056 #12301 üzenetére
3. Mert ez nem Windows ugyebár. Itt ezt csak úgy kerülöd el, ha külön mókolsz. De inkább ne tedd! Ha tudod, hogy sok programot akarsz telepíteni (persze a beállított tárolókból), akkor reggel elindítod a Synaptic csomagkezelőt, este meg bezárod. Vagy nem, mert ha altatsz, felfüggesztesz, akkor ezt sem kell. Persze ha valahonnan letöltött csomagot raksz fel, akkor ezt nem kerülheted el.
Terminálban (DOS-szerű) attól, hogy nem látod, még írja befelé a jelszót. Próbáld ki! -
LógaGéza
veterán
válasz
#42308056 #12301 üzenetére
A GRUBot nem tudom hova írattad, mondjuk igazad van, ki is ment a fejemből, de én ezt egyszerű módszerrel szoktam megoldani (Windows 7/8 telepítő be, parancssor elő, fixboot, majd fixmbr).
1.: Nézd meg a frissítési frekvencia megfelelő-e - hülyén hangzik LCD-nél, de sajnos előfordul
2.: Synaptic csomag fennvan? Elvileg azzal be lehet jóra állítani
3.: Sose használtam Steamet Linuxon, de ha elsőre nem megy, próbáld meg többször, hátha.Facebook, meg stb integrációt ki lehet iktatni, mint majdnem mindent.
+1: Sajnos azt nem nagyon... Esetleg az időt lehet csökkenteni, amennyi ideig látod. Viszont azt nem tudom, hogy a Windows féle bootmenü miért jön elő
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #12296 üzenetére
Ilyen egyszerű?
De utána ugye el fog indulni a Windowsom, olvastam valami olyasmit hogy gond lehet belőle ha csak úgy törlöm az Ubuntut. Azt hiszem a boot manager is törlődik, és indításkor ő jönne de nincs és nem megy a gép. Vagy valami ilyesmi, nem igazán ástam mélyre magam benneAmúgy a nagy bajaim ezek voltak Ubuntuval, hátha tudtok rá megoldást:
1. Böngészőben homályosak a betűk, nagyon zavaró (többször ellenőriztem megegyezik-e a beállított felbontás a paneléval de nem ez volt a baj)
2. Touchpad még minimum érzékenységgel is túl érzékeny
3. Minden program telepítése előtt kéri a jelszavam, egyrészt zavaró, másrészt a Steam fel akart rakni valami frissítést és ilyen "DOS" szerű ablakban kérte a jelszót de nem reagált semmire. Ezt nem lehet kikapcsolni valahogy?Ha ezekre tudtok megoldást (legalább 1 és 3-ra) akkor adnék neki még egy esélyt mert amúgy alapvetően jónak tűnik (bár a beépített twitter facebook hasonlók is elég hektikusak voltak).
+1: Az Ubuntu féle boot managert nem lehet kiiktatni valahogy? Túl sok lehetőséget kínál fel, ráadásul ha Windowst indítanék még előjön a Windows féle boot választó is, nekem elég lenne az utóbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen légkondit a lakásba?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest