Új hozzászólás Aktív témák

• megema

őstag

Sziasztok!

Senki sem tapasztal olyat, hogy ha átkapcsolja a monitort/TV-t másik bemenetre, eközben a gép lekapcsolja a képernyőt, majd visszakapcsolja a TV-t a gépre és utáná ébreszti fel a képernyőt, akkor hangyafoci és fekete képernyő váltják egymást folyamatosan? Ilyenkor TV ki-bekapcsolás után rendesen lehet látni a zárolt képernyőt / XBMC felületet, amit éppen használok. Ha előbb a gépet "ébresztem fel", és utána váltok bemenetet a TV-n, akkor nincs ilyen.

Ubuntu 12.04 felfrissítve, 3.5.0.43-as kernel, HDMI kábel. Az i915_enable_rc6=0 boot opció elhagyása miatt Intel Pentium G645T-ről (Sandy) G2030T-re (Ivy) váltottam, de a helyzet változatlan... Amíg nincs távirányítóm, hanem XBMC remote app-ot használok, addig nem gond, de ha lesz távirányító (valószínűleg PulseEight HDMI-CEC adapter), akkor elfogadhatatlan hiba lesz. A gép éjjel nappal megy (NAS, webszerver), így máshogy nem tudok spórolni, csak képernyő kikapcsolással...

Kutattam a témában, de eddig semmi konkrétumot sem találtam. A 3.12-es kernelt is felraktam kipróbálni, de semmi változás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés