Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A Linux Mintnek beépített, saját frissítéskezelője van, nem az Ubuntuét vagy a Debianét használja. Ennek azon egyszerű oka van, hogy közvetlen használja e két anyarendszer tárolóit. Ellenőrizni kell a kiadott frissítések kompatibilitását, nehogy azok hazavágják a rendszert. Egy sima függőségi probléma, avagy egy Mintnél nagyobb verziószámú Ubuntus csomag telepítése máris nagy galibákat okozhat.
A hibernáláshoz minimum akkora cserepartícióra van szükség, mint amennyi központi memória található a gépben. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor nem lehet hibernálni.
Ha a felhasználód tud sudozni, akkor máris rendszergazda vagy. A jelszavad megadása után bármit tehetsz a gépen, ennél nagyobb jogosultsági szint nincs. Ha szabványosra állítod át a fiókodat, akkor nem leszel rendszergazda.
-
gyulank
addikt
Köszönöm!
Így megvan. De akkor pontosan hogy folytassam?
Nyissam meg azzal is miközben ez is tölti, vagy a Transmissionban szüneteltessem, vagy szüneteltessem, és zárjam be, vagy hogy nem tűnik el, ami már van?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
kispx
addikt
Szerk.: Pingelni lehetett a facebook.com-ot
Újraraktam a gépet, idáig megszünt a probléma. Valamilyek frissitésre gyanakszom. (Mert semmilyen rossz honlapot nem nézek, a programok mind a szoftverközpontból voltak)
Megtudná nekem mondani valaki, hogy tegnap és ma milyen frissitések jelentek meg? -
sgx
tag
Letoltottem, feltettem, elinditottam egy avi-t...hibauzenet: "Az MPlayer osszeomlott.Tobb informacioert nezze meg a naplot"
Naplo tartalma:
/usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -nomouseinput -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo xv, -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 37748769 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/hp/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -nocache -osdlevel 0 -vf-add screenshot -slices -af equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110 /home/hp/Letöltések/teszt.avi -
mzx
senior tag
Köszi a választ, kispx!!
Milyen konfig és mekkora kapacitás kell általában dvd íráshoz?
Az enyém oké?:
P4, 2.5 GHz CPU
1 GB RAM
Hány GB hely kell a merevlemezen?SGX:
_ J A V : A falsh player lehet, hogy pontoabban 11.2 r202, de a lényeg, hogy bármelyik 11.2-es jobb, mint az újabbak[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Hm... lehet, hogy maradok a windows-os Nero-nál... cd írásra azt már megszoktam.. az a helyzet, hogy a napokban fogok életemben először dvd-t írni, lehet, h a biztonság kedvéért win alatt ejtem meg egyelőre, Nero-n. De azért érdekel továbbra is, ki milyen DVD író, CD író applikációt ajánl ubuntu/Mint alá...
Kérdem továbbra is: hdd-n mekkora hely kell, mialatt dvd-t írok? 1 GB RAM-om van.
-
MODERÁTOR
Unity 2D nincs már, helyette LLVMpipe van, vagyis a központi processzor számol.
Az indítópultot pedig az alkalmazások között megtalálod, alap Dash használat.(#4355) mobal: Ha az a tároló engedélyezve van amelyikben benne van, és frissítve van a csomaginformációs adatbázis, akkor igen. A központi memória fele áll a Live rendszer rendelkezésére.
(#4352) HuMarc: 12.04-ről lehet frissíteni a frissítéskezelővel, igen. A felhasználói adatok és az alkalmazások beállításai megmaradnak, csak a csomagok frissülnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
quailstorm
nagyúr
-
kispx
addikt
pm-ekre inkább itt válaszolok, a nagy érdeklődés miatt
Intersparos reklámújság
Érdekessége, hogy másképp jelenik meg Ubuntu alatt és másképp WIn8 alatt.Szerk.: javítottam a linket
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
terminálból nézd meg mit ír ki "bash blabla.sh" parancsal indíthatod
(#9235) TigerCat - itt keresgélj
(#9238) hokins - a /home/felhasznaloneved mappába készítesz .themes .icons .fonts mappákat. Elég beszédesek a mappa nevek, hogy mire valók (: oda másolgasd az odavalót és mondjuk gnome-tweak-tool telepítése után választasz témákat. speciális beállítások néven lesz megtalálható.
[ Szerkesztve ]
-
-
choco01
addikt
Úgy néz ki hogy bebootol W8 és ugye választhatok op.rendszert, és azt írja van 2 Ubuntu is..azokat régebben raktam fel, dehát azóta már formáztam meg hányszor újra raktam a dolgokat..ezt sem értem.
+Itt még mindig vannak bajok...Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
-
-
kertsa
senior tag
Köszi
Hozzáadnék még egy ilyet is...
xinput --set-prop "Microsoft Microsoft® 2.4GHz Transceiver v8.0" "Device Accel Constant Deceleration" 5
ilyen hibát ír...
To ensure the correct one is selected, please use the device ID, or prefix the
device name with 'pointer:' or 'keyboard:' as appropriate.[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Ezt próbáltam, de mivel nem fat16-ra formáz a noti nem bootol be. Gondolom ezt is valahogy ki lehet kerülni, hogy az indító rész fat16-on legyen, a többi meg ami kell a linuxnak, mert így egy külső 20 gigás hdd-ről is mehetne (de elvileg a 4gigás pendrive-nak is elégnek kéne lennie).
Főleg netre kell, meg esetlegesen xbmc-re. A fájlokat a nasról úgyis elérné.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest