Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
brozy: Azt is tedd hozzá hogy desktopon alacsony a részesedése.
bob.zxr: Gondolj bele abba hogy mi lenne a véleményed a Windows-ról ha világ életedben Linux-ot használtál volna, vagy nem a Microsoft hanem az Apple termékei terjedtek volna el szélesebb körben.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Szerintem itt az lehet a gond hogy alapból nem mindenki rendszergazda nem úgy mint Win-en, ami azért nem teljesen igaz mert Ubuntun alapból nincs root.
(#2282) hcl: Tudom hogy vagy, én úgy értettem hogy alap telepítésben nem kér jelszót hozzá hanem a sudora akarják biztatni az user-t.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Igen ezt mindet tudtam, én alapvetően a használatára gondolok. Egy alap Ubuntun a felhasználók nagy részének szerintem eszébe nem jut hogy jelszót adjon a rootnak így saját fiókja lesz használva mint rendszergazdai fiók és szerintem ebben az értelemben nincs root csak user fiók.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Mivel kettő külön tárolón lesznek a rendszerek mindegy melyiket rakod fel hamarabb, egyik boot loader sem fogja tudni indítani a másik rendszert, ezt BIOS-ban tudod állítani. Általában az újabb BIOS-okban lehet választani egy gombnyomással melyik eszközről szeretnél bootolni pl.: F11, F2 ezt neked kell megnézned.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Mindig van boot loader csak legfeljebb nem látod. Ha mind a kettő rendszer egy tárolóra akarod telepíteni akkor érdemes Windows-al kezdeni.
(#2518) Drughi: Nézd meg az alaplap kézikönyvét ott leírják hogy tudod előhozni az eszköz választó menüt (ha van).
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz God Vazzeg #2666 üzenetére
Hát akkor választhatnál végre valami normális disztrót.
(#2668) PuMbA: Nyugi nekem is csak nyílt driver van.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz szoke12 #3036 üzenetére
Azért akkora mert csak netinstall van. Figyelj oda a telepítésnél, nehéz lehet egy Ubuntu után. Ajánlott olvasmány, a magyar leírás elavult!
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz Stalker-2572 #3172 üzenetére
Esetleg ha leírnád mi a fontos neked, tudnánk mondani alternatívát ha van.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz Stalker-2572 #3180 üzenetére
Nem is kellene hogy a listán legyen, más Linux disztribúciókra is könnyen fel lehet tenni, de a BackTrack az Debian, a Linux Mint az Debian és Ubuntu alapú (Egyébként az Ubuntu is Debian alapú), Mint alatt lehet még alap tárolóban is benne van a Wine.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
Van egy Ubuntu 9.10 lemezem, ezzel meg lehet oldani, hogy egy friss rendszert telepítsek egyből? Elég lenne egy core amúgy is LXDE-t akarok majd felrakni mivel egy gyenge gépre menne (Újraírható lemezt nem eszi pendriveom és üres lemezem nincs így maradt a régi lemez).
Vigyázat, csalok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest