Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
rybank
senior tag
Üdv mindenkinek a 2. topicban.
-
rybank
senior tag
segítek:
Linuxban a legtöbbet a terminál és a szövegszerkesztő ér, amivel a konfigurációs fájlokat átírod.
Nyitsz egy szövegszerkesztőt és bemásolod az alábbi tartalmat:
[Desktop Entry]
Type=Application
Icon=
Exec=/etc/init.d/samba start
Name=Start SambaEzt elmented start samba.desktop néven az említett helyre.
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
Eddig csak Ubuntut használtam. Ott ilyen módon ugye fut. Debianon ezenkívül ilyen /etc/rc.local szerkesztéseket látok, ezeket én még soha nem próbáltam. Ha valamit ott elcsesz az ember oda lehet a rendszer. Nálam okosabbtól kell kérdezned, ha úgy sem ment.
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
válasz mackrisz #172 üzenetére
Nem tudom milyen felületet használtok, de keressetek valami "kulcstartó", vagy "jelszavak és kulcsok" alkalmazást.
Lesz egy login felirat ott benne valahol. Amit, ha kinyitottok még több cuccot látni alatta. Jobb gomb a login feliratra és jelszó megváltoztatása. Beírod a régi jelszót, az új helyére semmit. Megkérdezi, hogy biztos-e és rámész: "nem biztonságos tárolás használata" -
rybank
senior tag
Ugyanez a gépem van!
Rakhatsz rá Lubuntu-t, de csak 11.10-et. A 12.04 melegíti, mint a szar. Zárt meghajtóval nyomjad. Gyors lesz és hűvös. A hagyományos gnome felület, és a unity is tetű lassú ezen a gépen! Sokat szptam vele.
A youtube-ra pedig ott a minitube. Youtube-on úgy 480p-ig elmennek a dolgok, de a minitube alkalmazással 720p is megy.
1080p videók nem mennek. Habár nyílt meghajtóval fut a 720p közben melegszik a gép. Érdemes úgy csinálni, ahogy az mondtam.Más: Elindítottam a Doom3-mat.
[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
Ne vedd komolyan, csak a hisztit akarja elkerülni, de vannak olyan emberek is, aki habár rendelkezik elegendő tudással, mégis telesírják a topicot. Szvsz. ismerkedj vele oszt cső. Csinálj amit akarsz vele, ha valami nem működik vagy megoldja az ember, vagy változtat a szokásain.
-
rybank
senior tag
Kösz a modi-nak amelyik erre járt.
-
rybank
senior tag
Na fordítottam egy sikereset. Most először.
-
rybank
senior tag
Még egy sudo apt-get clean-t is használj. Man megmondja miket csinálnak ezek. Egyéb takarító cucc értelmetlen. A hatékonyabb függőségkezeléssel lehetne spórolni a csomagokkal.
Emlékszem nem olyan rég felraktam egy csomagot, ami vonzott - szokás szerint - még vagy százat. Na most miután letöröltem purge-vel a függőségei fent maradtak, hiába az autoremove. Valaki azt suttogta, hogy Arch-nál ez jobb.
Természetesen nem az összes függősége maradt fen. Csak a nagyobb része.[ Szerkesztve ]
-
rybank
senior tag
Az jutott eszembe, hogy igazából ez nem probléma. Habár megesküszöm rá, hogy a sok telepített csomaggal a rendszerem lassabb. Egyszerűen egy Systemback-el előre beállított telepepített rendszerből készít az ember egy telepítőt. A /home külön és kész, 2-3 perc mire visszakapja a szűz friss rendszert.
-
rybank
senior tag
Habár ezt sokan szidják nem így van. Igen, a GUI-ból egyre több beállítást vesznek ki. De ez rendjénvaló. Aki nem ért hozzá, az nem állítja el. Aki meg igen, azt eddig se riasztotta el a terminál használata, meg a config fájlok szerkesztése.
Én támogatom a "buta" Ubuntut.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik