- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
ragazzo
őstag
válasz
Dark Archon #17676 üzenetére
Én is így jártam annó még a hatos kiadással. Vissza kellett térni ubuntura. Sajnos nem találtam meg a hiba okát
-
ragazzo
őstag
válasz
Votyesz13 #17639 üzenetére
Szerintem erre nincs jó válasz. Annyi biztos, hogy az ubuntu egy fokkal stabilabb, de lassabb is. Több beállítási lehetőség van benne, illetve úgy pontos amit írok, hogy nem kell annyit terminálban írogatni. Egyszerű példa az autologin. A fedora is nagyszerű, mert a legújabb technológiák itt kelennek meg először. Olyan mint egy kísérleti nyúl. Lehet szeretni, de szokni kell. Én mandrivát tennék fel, de az én vagyok. Szerintem próbáld ki mindkét rendszert live CD-vel, és dönts utána.
-
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
A húgomnak készülök kiwi 8.12 -t rakni a gépére XP helyett. Az már teljesen szét van esve, és véleményem szerint vírusos is. Addig-addig beszéltem amíg beleegyezett hogy "azt a linuxot" tegyem fel neki. Ami a lényeg, hogy egy Pannonos usb modemet használ. Ránézésre E220 lehet. Mivel ebben nincs gyakorlatom ezért is fordultam hozzátok. Telepítés előtt/alatt/után mit kell tennem hogy működjön is? Annyival tisztában vagyok hogy bedugom és az lspci-ben látnom kellene. Még az is megy hogy végigviszem a varázslón a hálózati kapcsolatok menüben. Utána viszont elakadok. Arra lenne szükségem hogy milyen paramétereket kell megadni a profil szerkesztésénél. Ha csak egy linket adtok az is jó lesz.
-
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Problémám a következő. Gnome alatt van hang, viszont kde alatt semmi. Ilyet eddig nem tapasztaltam. Mondjuk mióta felraktam az ubit, azóta a kde-t nem is használtam. Még a 3.5-ös verzió van fent. Beállításokban nem találtam hibát.
-
ragazzo
őstag
válasz
autogiro #8867 üzenetére
Figyu. Nekem is kb. olyan konfigom van mint neked, és semmi gond nincs a géppel. Geforce 8600 vagy milyen kártya, és AMD 64 X2-es proci. Én úgy telepítettem fel a 3d-s csili vilit, hogy sudo apt-cache search nvidia, és kvázi mindent felraktam amit kihozott nekem. Azóta megy minden. Mondjuk volt valami nvidia gmd-es csomag, azt biztos hogy felraktam. Szóval nem tűnik túl bonyolultnak a dolog, de biztos hogy gépenként is eltérő lehet.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Már olvastam a 64 bites ubunturól, és csak rosszakat írtak. Akkor mondja meg nekem valaki, hogy mire való, ha annyian írják hogy csak szenvedni lehet vele. Mert még nem jöttem rá. Gondolom nem véletlenül csináltak ilyen verziót is.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Olyan progit keresnék, amivel grafikus felület alatt lehetne iso fájlt készíteni. Tud valaki ilyet?
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel az asztalon folyó műveleteket lehet felvenni videóra. Tehát nem csak screenshot kellene.
-
ragazzo
őstag
Szia!
Tényleg elég zavaros minden. Újraindítani parancssorból asszem a restart-al lehet. De ha ez nem megy, akkor a shut down vagy a halt parancs leállítja a gépet. Te wubi installert használtál?[link]
Mert ott elméletileg a sima programok telepítése és törlése menüből el lehet távolítani. -
ragazzo
őstag
válasz
n0_gAboR #8658 üzenetére
Nem én tömörítek, hanem már így jönnek le a fájlok. Most had ne írjam már ée minél ez a leggyakoribb formátum. Tehát van a kisnyúl00.rar-kisnyúl99.rar-ig. Ebből lenne a végén egy kisnyúl.avi vagy éppen kisnyúl.dvd formátum. Nem tudom így érthetőbb-e. De ha jól értem amit írtál, akkor nautilusban mindet kijelölöm, és ő szépen kitömöríti az egészet, és a végén eggyé olvasztja. Total Commander alatt mindet kijelöltem, majd ALT+F9, és a végén megkaptam a hőn áhított fájlt.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Két problémámra keresek megoldást:
1. Hogyan lehet úgy beállítani a Firestartert, hogy automatikusan elinduljon root jogok nélkül. Ha berakom a folyamatok közé, akkor elindulna belogolás után, de vinnyog, hogy csak rendszergazdai jogokkal lehetséges. Nem logolhatok be mindig rootként. Azért kell, mert az Azureusban a letöltés meg nem indul el firestarter nélkül. Mondjuk ezt sem értem miért van, de ez a legkevesebb.
2. A másik, hogy miként lehet több részre szabdalt rar fájlokat egyesíteni? Eddig nekem semmivel nem sikerült. Az unrarral vagy a 7zippel egyenként kitömöríti, de egyesítést már nem csinálja meg. Felraktam a Total Commandert is, ami wine alatt gyönyörűen megy, de az ALT+F9 kitömörítési parancsra meg leteszi tálcára, és nem a parancs indul el.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Sajna gépet kellett cserélni, mert beszart az alaplap. Egy Nvidia chipes kártya van benne, és elég érdekes dolgot tapasztaltam. Az egy dolog, hogy a 3d nem megy, de kijelentkezéskor a gnome után csak vigyorgó fejek néznek vissza rám, kde után meg a nagy sötétség fogad. Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg valami megoldás rá?Köszi!
-
ragazzo
őstag
válasz
VaniliásRönk #6102 üzenetére
De mondjuk egy winről frissen áttérőnek jó alternatíva lehet.Könnyebben eligazodik benne. Bár a gnome felület sem túl bonyolult.
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!Felraktam a Hardy-t, de lekopoghatom, hogy eddig nagy probléma nem volt vele. Nem bugosabb mint az elődje. Bár még ezután jön ki a béta, de már így is használható.
Más. Csináltam egy blogot, és szabadidőmben fordítgatok ubuntus hogyanokat. Akit érdekel nézze meg, és lehet véleményezni.[link] -
ragazzo
őstag
válasz
Major Major #4378 üzenetére
De nekem nincs router, és valamit csak kell használni.
-
ragazzo
őstag
Felmerült egy kérdés bennem.Érdemes-e használni guarddogot firestarter helyett? Valaki megírhatná aki vágja a témát.Sianis? NGabor? Anybody?
-
ragazzo
őstag
Üdv! Nyúzza már valaki a Hardy alfáját? Ha igen, akkor esetleg megírhatná ide a véleményét.
[ Szerkesztve ]
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!
Találtam egy frankó kis ubuntus oldalt.Talán már többen ismerik is. Főleg how to-k vannak rajta angolul, de azt hiszem elég érthető formában. [link]
-
ragazzo
őstag
Szia!
Mivel az előttem szóló a kérdéseid nagy részét megválaszolta, így nekem már csak a cd-dvd írás maradt.Több program is létezik, amivel lehet írni, de talán a legközkedveltebb a K3b. Ez természetesen KDE-s progi, de gnome alatt is működik.
Csak sudo apt-get install k3b, és mennie kell. A kubuntu valóban sokkal jobban közelít a winhez, és talán emiatt a power linux felhasználók nem annyira szeretik. A gnome az ugyebár csicsamentesebb, és egy kicsit kevesebb rammal is beéri.
A gaim, mint üzenőprogram, tökéletesen megfelel a live messengernek.De ezen kívül több üzenetküldőt is képes helyettesíteni. -
ragazzo
őstag
-
ragazzo
őstag
válasz
cobrakigyo #1001 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy igen.Esetleg sudo apt-get remove kubuntu-desktop , de ez nem biztos.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!