Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok
ismét a hanggal van gondom, indítás után Ubuntuban nincsen hang

Régebben ajánlották, hogy írjam be, a killall pulseaudio-t, de ez nem segített. Ha elindítok egy alsamixert, akkor ott a master hangerő nullán van, de hiába tolom fel.
És a hangeszközöknél nem is listáz ki hangkártyát.
Egyébként egy alaplapi hangkártyáról lenne szó. -
TrollBalint
addikt
válasz
body007
üzenetére
Ok, ha hazaértem ezt kipróbálom, de ha esetleg ezzel meg is oldódik, nem lehetne valahogy automatizálni, vagy úgy megoldani, hogy más felhasználónak ne kelljen szenvednie ezzel?
(#26793) hcl: Nálam semmilyen ablakot nem dob fel, még a hangerőt is ugyanúgy lehet állítani. Ha jól emlékszem ilyenkor bedob egy eszközt a hangkártyához és beállítja, hogy 2.0, de nincsen semmilyen hang. Amúgy fejből nem tudom milyen hangkártyám van, de vagy olyan, ami neked is van, vagy nagyon hasonló

-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
most már kezd egy zavaróbb lenni, az a jelenség, hogy bekapcsolás után nem mindig látja a hangkártyámat az Ubuntu. Következő újraindításnál már látja, általában, hogy tudom ezt a hibát megoldani?
-
TrollBalint
addikt
sziasztok
tegnap én is belefutottam abba a hibába, hogy nem reagált a kattintásokra a flash-es oldalakon. Emlékeztem, hogy itt már járt így valaki, rákerestem, és ő ezeket tette fel:
flashplugin-nonfree
swfdec-mozilla + libswfdec-0.8-0
swfdec-gnome
Feltettem én is ezeket, meg is javult, csak éppen azóta a youtube-os videókat nem játsza le
Leszedtem a nonfree-t, hátha az segít, a videókat a youtube-on ugyanúgy nem játsza le, viszont az alap médialejátszó már letudja játszani teljesképernyőn a filmeket, míg közvetlenül előtte nem. Érdekes.
Hogy tudnám megoldani, hogy a youtube-s videók is menjenek, meg a flash-es oldalak is? -
TrollBalint
addikt
sziasztok,
újabb probléma merült fel, a mai bebootoláskor egy fekete háttérkép fogadott, és a jobb kattintás sem működött. Olvastam itt a fórumban, hogy a háttér ki van kapcsolva, akkor nem működik a jobb gomb, de a compizbe lehet több hátteret beállítani a különböző asztalokhoz. Gondoltam ha már így alakult akkor beállítom azt, de hiába nyomom be, a compizbe a háttereket nem teszi be. Hogy tudom valamelyiket aktiválni, akár az eredeti állapotot, akár, hogy a compiz tegyen be hátteret?
-
TrollBalint
addikt
Az mitől van, ha dosbox alatt játszom, akkor egy idő után recseg a hang? De az első 5-10 percben meg jó?
-
TrollBalint
addikt
válasz
EmberXY
üzenetére
Én pont ma reggel ütköztem ebbe a problémába, hogy csináltad meg, hogy jobb gombbal meg tudtad változtatni, hogy mi legyen az alapértelmezett lejátszó. Hiába nyomom a módosítást nem változik semmi, még akkor sem, ha rootként indítom a gnome commandert.
Érdekesség, hogy ma reggel az alap médialejátszó teljesképernyőn is szépen futott, de egy telefon miatt megállítottam a lejátszást és vissza is tettem kis képernyőre. Majd ezek után már nem tudta folytatni teljesképernyőn a lejátszást, akárhányszor indítottam el

De az smplayer viszi szépen
szerk: újabb érdekesség, ha gnome-commanderben nyomok egy avira jobb gombot, és tulajdonságok, akkor azt írja, hogy médialejátszó az alapértelmeztt, de nautilusban már ugyanannak az avinak tulajdonságainál az smplayer szerepel, sőt még azzal is játssza le, ellentétben a gnome-commanderrel...
Valaki érti ezt? -
TrollBalint
addikt
Azt hogy tudom beállítani, hogy alul felül a panel átlátszó legyen? Mert ha beállítom, hogy homogén szín és X % láthatóság, akkor nem lesz átlátszó, csak a háttérképet rávetíti, de ha odateszek egy ablakot, akkor az nem látszik.
-
TrollBalint
addikt
válasz
body007
üzenetére
Az alap médialejátszót használom, mert a VLC, Mplayerrel is ezek a gondjaim voltak. Hát valahol be tudtam ebben is állítani, hogy mit használjon, csak nem találom. Legalábis úgy rémlik, hogy ebben tudtam beállítani

Alternatív megoldásként, ha ajánlotok egy másik lájátszót az is jó, nem ragaszkodom ehhez a lejátszóhoz, csak úgy gondoltam, ha ez van, és jó, akkor nem kell másik. De hát nem jó...
-
TrollBalint
addikt
A videólejátszó gondomra tud valaki megoldást? Történetesen, hogy nem tudja teljes képernyőn lejátszani a videókat. Pár hete az alap lejátszóban találtam valami beállítást, hogy lejátszásra mit használjon (X11, stb) de most nem találom az istennek sem

Még nem próbáltam, de szerintem ha kihúzom a ablakot manuálisan teljesképernyős méretre, akkor lejátszaná, legalábbis 9.10 alatt így csinálta
-
TrollBalint
addikt
Az mitől van, hogy fstabba beállítottam particióimat UUID szerint, fel is csatolja, viszont ha le akarok menteni valami valamit, vagy megnyitni, és megjelenik a szabványos filekezelő, ott is látom a particióimat név szerint, de ha rákattintok ezt írja ki:
"Unprivileged user can not mount NTFS block devices using the external FUSE
library. Either mount the volume as root, or rebuild NTFS-3G with integrated
FUSE support and make it setuid root. Please see more information at
http://ntfs-3g.org/support.html#unprivileged" -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Múltkor az volt a gondom, hogy nem játszotta le a filmeket teljes képernyőn. Leszedtem azt a flash lejátszót, amit szerintem a hibát okozta, és akkor sem ment, sőt, a youtube-on a videókat nem tudtam sem teljes képernyőre tenni, sem lepauselni stb. Mondom jól van, viszont a következő bootoláskor már mentek a filmek is teljes képernyőn, a youtube is jól volt. Kiadtam a sudo apt-get dist-upgrade parancsot, és azóta megint nem játsza le a filmeket teljes képernyőn, bár a flashes videók a youtube-on.
Hogy tudom lejátszásra bírni a filmeket? -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
igazából neten találok, a gond ott van, hogy nem tudom őket feltenni. Feltettem egy kurzor témát, de nem akarja látni a gép, még újraindítás után sem :/
Feltettem a VLC playert, de ez is azt a hibát produkálja (teljes képernyőnél kilép), feltettem a Gnome Playert is, az meg azt tudja, hogy teljes képernyőnél a videó mérete marad az eredetibe és felteszi a bal felső sarokba, a képernyő többi része fekete, valamint leállítja a lejátszást, és onnantól kezdve nem lehet már elindítani se. (Ha visszateszem kicsibe, akkor jó)
-
TrollBalint
addikt
Azt a képernyőt, amit töltés közben mutat, illetve a bejelentkező képernyőt, hogy tudom megváltoztatni? Nekem a bejelentkezési képernyő menüben nincsen semmilyen gomb, amivel hozzátudnék adni, pedig mindenhol ezt írják a neten.

-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ezt honnan tudod, hogy pár wattal többet fogyaszt?
Igazából én szeretem időről időre átvariálni a dolgokat, pl. háttérkép, amit általában nem látok, mert mindig nyitva van valami ablak, vagy a videólejátszó, amit max. akkor látok, ha nem teljes képernyőn nézem, de akkor meg úgyis csinálok valamit közben
-
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
hát van 2 db pack file-om, egész pontosan az egyiknek pac a kiterjesztése a másiknak meg az a neve, mindegyiknek van egy (1 mega alatti) mérete, de tök üres, ha belelépek. A kernel fordítással szerintem várok még egy kicsit, amíg jobban belerázodom a linuxba

De sikerült új problémát generálnom
Ez már a múltkor is meg volt 9.10-be csak akkor nem tudtam mitől. Van az alap médialejátszó, ami tök szépen lejátszotta a filmeket, feltettem a flash-t synapticból (a nonfree félét), azóta mennek a flash-es oldalak, viszont a filmeket nem hajlandó lejátszani teljes képernyőn. Ha rányomok, hogy tegye ki teljesre bezárja magát. Valahogy meg lehet oldani a dolgot, vagy tegyek fel egy lejátszót, ha igen, melyiket? -
TrollBalint
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Nálam (leglábbis érzésre) lassabb, mint a 9.10. Grub után, de még a töltő képernyő előtt is pár másodpercig villog a kurzor a felső sarokban, majd bejelentkezés után, de még a desktop betöltése előtt is elég sokat gondolkodik. Azért szeretném megjegyezni, hogy még így is kevesebb, mint a Win XP

Ha kijön a végleges verzió, akkor elég csak kiadnom a apt-get update parancsot és már mindent frissít, vagy magától mindent leszed? -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
miután átírtam akkor írta ki.
Net egyenlőre sincsen magától, és nem értem, hogy hirtelen mitől lett rossz, ha eddig jó volt? Azt hiszem jöhet a scriptes dolog
Mit írjak és hova? 
Közben még a hangkártyámmal is beszélgetek... Az előbbi újraindítás során eltűnt a hangbeállításoknál a hardver fülön a hangkártyám. Következő bootnál volt, de a profilnál nem volt 5.1-es verzió, most az is van... Bár hangom az nincs... Nem egészen értem itt a dolgokat. -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
a particiók azért fontosak, mert szeretném, hogy automatikusan felcsatolodjanak induláskor. Ennek az uuid-nek utána nézek.
a filebe amit beírtam nem gond, hogy az elején lo van, a végén meg eth0?
A runlevel azt dobta ki, hogy N 2.Erre a scriptre még visszatérünk, mert ezt abszolút nem vágom.

-
TrollBalint
addikt
ez nem tudom hogy érted, hogy lehet rootként futattani, de ha úgy ahogy én , akkor nem lesz jó. Nekem ez azt jelenti, hogy van egy file, amit el tudok indítani, ha belépek és van root jogosultságom és az megcsinálja amit én most manuálisan. Viszont erre irtam, hogy a gépen van még egy felhasználó, akinek nincsen root jogosultsága és nem is szándékozom neki adni.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
az /etc/network/interfaces ezt tartalmazza:
auto lo
iface lo inet loopbackauto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf
provider dsl-providerauto eth0
iface eth0 inet manualAz rc-sysinit.conf-ot pedig átírtam, mindjárt kiderül mennyire lett jó.
Mellesleg hogy lehet a linuxnak megmondani, hogy amire én azt mondom, hogy az az sdc, az maradjon is az? Megint megvariálta az sda-sdb-sdc lemezeimet, de úgy, hogy harmadszori újraindítás után sem állította vissza. (Ilyen a végleges verzióba nem lesz ugye?
)szerk: hát az átírás önmagában nem jött be...
Viszont most nem problémázott a particiokon -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
sajna root jogosultság kell hozzá, így is meg lehet oldani scripttel? Mert van egy másik felhasználó is létrehozva ezen a gépen, és neki nincs és nem akarnék root jogokat adni.
(#25487) rollins: Ezek már benne vannak, így sem akar menni.
(#25486) M.W.H: Lehet nagyon egyszerűen megoldom egy újratelepítéssel

-
TrollBalint
addikt
Az elején volt net, aztán egyik újraindításról a másikra nem volt. A 9.10 alatt is volt nagyon ritkán ilyen gondom, de ott egy újraindítás megoldotta a gondot, itt nem. Annyit sikerült kiderítenem, hogy azért nem csatlakozik, mert már csatlakozva van, és valami pppd folyamat fut. Ha bejelentkezés után terminálba beírom, hogy poff -a, majd pon dsl-provider akkor semmi gond nincsen, van netem, de ezt nem szeretném mindig eljátszani.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Megoldódott a netem egyenlőre.
Nem mertem még újraindítani, de kiadtam a poff -a parancsot, majd utána a pon dsl-provider -t és így jó lett. Azt hiszem a plog parancsnál írt ki olyat, hogy pppd running, az mi az isten?Más: hogy tudom az indítópultba betenni az aMSN-t? Hozzá akartam adni, beírtam, hogy amsn és úgy sem indította el

-
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Eddig is ilyen gyorsan/hamar jelentkeztem be, mint mostanság.
Ma már nem foglalkozom a netes témával úgy döntöttem, de holnap vagy megoldom, vagy új ubuntu lesz fent
Azt meg tudom nézni, hogy miket telepítettem legutóbb? időrendi sorrendbe? Mert akkor leszedném azokat, hátha valami bezavart. -
TrollBalint
addikt
Érdekes jelenségre lettem figyelmes, a bejelentkező képernyő után tovább tölt a Ubuntu, mint régebben szokott. Ennek vajon lehet köze ahhoz, hogy nincsen netem? Valahol azt olvastam, hogy az ufw a gond, leszedtem, de nem javult a helyzet, leszedtem tovább az fwbuildert is, az sem segített.
Valakinek egyéb ötlet? -
TrollBalint
addikt
válasz
Siriusb
üzenetére
új fejlemény: a poff-ra ezt írja már ki:
/usr/bin/poff: More than one pppd running and no -a option and
no arguments supplied. Nothing stopped.a pppoe meg szerinte nincsen telepítve, és mivel nincsen net, nem is tudom telepíteni. (a szoftverforrásoknál bepipáltam a telepítés cd-rom-rólt, de akkor sem volt hajlandó feltenni.)
Érdekelne, hogy akkor eddig hogyan volt net :/ (a pppoeconf-ot hiába futtatom le, megcsinálja amit kell, de nem működik
) -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
Köszi Kendek és Body

Tomtyi, a tanuláshoz elég sok "ilyen" motivációt találok, de valahogy mégsem meg
Viszont azt hiszem vissza kell vonnom azt a kijelentésem, hogy ez a linux jobb. Az előbb átmentem Windows alól linux alá és bootolás alatt kiírta, hogy nem tudja felcsatolni a meghajtókat. Egyiket sem, utánanéztem, és ami eddig sdc volt az sda lett és fordítva. Viszont a következő indításnál már jó volt
MI lehetett a gond? És ez még csak a kisebbik probléma, a nagyobbik, hogy egyre sűrűbben előfordul, hogy nincsen net. 9.10 alatt is volt ilyen, de ott egy újraindítás segített, itt már az sem. Hiába futtatom le a pppoeconf parancsot, nem használ. A plog parancsra ezt dobja ki:Apr 25 12:49:06 trollgun-factory pppd[2059]: PPP session is 448
Apr 25 12:49:06 trollgun-factory pppd[2059]: Connected to 00:1a:64:6e:f6:ff via interface eth0
Apr 25 12:49:06 trollgun-factory pppd[2059]: Using interface ppp1
Apr 25 12:49:06 trollgun-factory pppd[2059]: Connect: ppp1 <--> eth0
Apr 25 12:49:10 trollgun-factory pppd[2059]: Remote message: ^M^JYou are already logged in - access denied^M^J^J^J
Apr 25 12:49:10 trollgun-factory pppd[2059]: PAP authentication failed
Apr 25 12:49:10 trollgun-factory pppd[2059]: Connection terminated.Ez nekem azt mondja, hogy már be vagyok jelentkezve, de hogyan? Előtte a windows alatt volt netem, szabályosan indítottam újra és linux alatt mégse lett

-
TrollBalint
addikt
Emlékszem ezelőtt sok hónappal a linuxban valahol láttam egy beállítást, hogy ha a media-ba csatolok valamit az látszodjon-e az asztalon. Akkor ez már nem volt gond, mert mindent az /mnt-be csatoltam, de megjegyeztem, hogy akkor legközelebb hagyom a media-ba. Viszont most nem találom, hol láttam ezt a beállítást. Nem tudja valaki?
A linuxhoz tudtok ajánlani valami részletes könyvet? Olyanra gondolok, mint a photoshophoz a biblia, hogy szinte mindent elmagyaráz. Gondolok itt, a parancsokra, mit hol tudok esetleg beállítani és hogyan.
Egy érdekességet észrevettem a 10.04-be, amíg nem volt fent a videokártyám zárt meghajtója minden 1920x1200-ba volt. Feltettem, utána a töltő képernyő 1280x1024 lett, de minden más (a bejelentkező képernyőtől kezdve) maradt 1920x1200. Ez mitől lehet? Gondnak nem gond, csak furcsa.

-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
feltettem a 10.04-es linuxot és rögtön sikerült törölnöm a jobb felső sarokban lévő nevemet, amiben is volt a kijelentkezés, kilépés stb... Ezt hogy tudom visszaállítani? A neten találtam olyat, hogy default panel visszaállítása, de az nem jött be

-
TrollBalint
addikt
Mivel ennyit szívok az Ubuntuval, arra gondoltam felteszem helyette a 10.04-est, ha majd kijön. Ti melyiket ajánljátok, az Ubuntut, vagy a Kubuntut? Egyik helyről azt hallottam, a Gnome-ot lehet jobban csinosítgatni, meg azon a Compiz jobban néz ki, a másik oldalról meg azt hallom, hogy a KDE ami tuti-csilli-villi.
Nem tudom működésbeli különbség van-e köztünk, melyikkel van több gond, vagy rá kevesebb program, látvány dolog stb. -
TrollBalint
addikt
Sziasztok, (ismét)
eddig úgy ahogy akadozott a 3D, illetve akadozott a hang. Feltettem egy csomó frissítést tegnap, mindent amit a linux felajánlott, és láss csodát a hang is megjavult és a 3D is szépen ment. Ezt a Chromium játékkal teszteltem, ami előtte akadozott szintén, és most futott szépen. Ellenben! nem volt internet. Lefuttattam újra a ppoeconf-ot, de így sem lett jó, aznap már nem is foglalkoztam vele, viszont ma elindítottam és van net, ellenben a hang megint akadadozik, a 3D-vel együtt. Mi lehet a gond?
Ha számít 64 bites ubuntu van fent, a videokártya pedig egy MSI nvidia 6800-as (nincsen tuningolva). -
TrollBalint
addikt
válasz
rollins
üzenetére
igazából usb-s, de ez egy wireless egér (meg a hozzá a billentyűzet is az)
Megmondom öszintén, ezzel a firefoxos kérdéssel megfogtál, mert firefoxon kívül nem rémlik, hogy máshol használnék görgőt. Nem tudom, hogy csak ott gyors-e
az egér protokolloknak megpróbáltam utánanézni, de nem nagyon találtam wireless egérhez, és a többit meg nem tudtam mennyire jó. Amit fentebb írtál, az bemásoltam, de ugyanúgy viselkedik.
A VGA-t nem kell állandóan frissíteni, csak a linux frissítéek után, de akkor sem mindig. De múltkor (szerintem akkor cseréltem ki az xorg.conf-ba az egér beállításokat) megint fel kellett tenni. Ilyenkor abszolút nincsen 3D gyorsítás, a monitort beteszi 1280x1024-es felbontásba, de az asztal az 1920x1200-as marad, de szerintem ez nem ilyen virtuális asztal, mert scrollozni nem tudok rajta. De ha felteszem újra a drivert, olyan, mintha lenne 3d-s gyorsítás, de nem az igazi, mert akad a 3D-s játék is, meg a 3D-s képernyővédő is. Mikor először tettem fel ezt a drivert, akkor ment minden szépen simán, azért furcsálom.
A listához én biztos nem adtam hozzá ezt a forrást, de amúgy is le van nekem töltve a driver és onnan telepítem mindig. ha ez számít valamit. -
TrollBalint
addikt
válasz
rollins
üzenetére
megnéztem a dkms-t de telepítve van, viszont a mai indításnál megint újra kellett telepíteni a vidókártyát, pedig azóta nem frissítettem semmit.
Amit írtál egér beállítást megnéztem, ki is próbáltam de ugyanaz. Az oldalsó gombok működtek eddig is a firefox alatt, de a görgetés még mindig túl gyors.
-
TrollBalint
addikt
A görgő megy egyébként csak nagyon gyorsan görget. Néhány alkalmazásba még jobba-balra is. Itt az Xorg.conf-om:
Section "InputDevice"# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSectionEgyébként egy 5 gombos wireless Microsoft egeret használok, ha ez számít.
A kernelre visszatérve, máskor is volt már, hogy elállítodott az asztal. Egész pontosan, az asztal az 1920x1200-as volt, csak a monitort rakta 1280x1024-be valamiért, de általában valami frissítés után szokott lenni. Ha a frissítéskezelő feldobja az ablakot én csak rányomom, hogy frissítsen mindent, nem is szoktam nézni mit kérdez

-
TrollBalint
addikt
Hát akkor nagyon érdekes, mert akárhányszor frissül a kernelem, mindig úgy indul az Ubuntu, hogy válasszak, csökkentett grafikai mód, vagy konsole, vagy megpróbálom újrakonfigurálni (az még sosem ment neki). És mindig fel kell tenni újra a drivert, attól megjavul.

Az egér görgőjének sebességét hol tudom beállítani? A beállítások/egér alatt nincs ilyen rész. Néztem a xorg.conf-ot, ott az szerepel a protokollnál, hogy auto. Néztem többféle protocoll-t a neten, de nem találtam egyről sem leírást magyarul. A probléma az , hogy nagyon érzékeny, kicsit vissza kellene fogni
-
TrollBalint
addikt
Ha frissítem a linuxot, és frissül a kernel, akkor mindig újra kell rakni a videókártya driverét?
-
TrollBalint
addikt
válasz
body007
üzenetére
Köszi, ezt megnézem
Tomtyi: köszi, megnézem ezt is. Igazából eléggé szeretek belemerülni a Windows-ba is, állítgatni, meg kutakodni, ezért tetszik a linux is.
Egy kis registry beállíástól nem fogok megijedni 
sh4d0w: Az az érdekes, mielőtt elszállt a driver ment rendesen. Ha jól emlékszem egy nagyobb frissités után történt mindez, és akkor feltünt, hogy a grub-ba egy vagy kettővel több sor van. Nem tudom eddig milyen kernelekkel lehetett indítani a linuxot, de mintha páros verziók lettek volna, most meg csak páratlanok vannak.
-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
ismételten, (immár sokadszorra) feltettem a videókártya driveremet, és most megy minden grafika effekt, csak éppen a képernyő védő szaggat. A telepítés előtt is szagatott a képernyővédő, de annak tulajdonítottam, hogy biztos nincsen beállítva, mert a linuxom szokott olyat csinálni, hogy egyszer csak eltünteti. Maga a telepítés rendben ment, nem írt ki hibát, de mégis szaggat. A képernyővédő egyébként valami 3D-s.
Mellesleg nincsen valahol (magyar nyelven) a wine-ról leírás? Mert azokat a játékokat amikkel játszanék, pont nem tudom elindítani
-
TrollBalint
addikt
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Azóta észrevettem, hogy a filmekkel is gond van. Kiteszem teljes képernyőbe, megy szépen, nincsen az a villogás pár másodpercig, mint előzőleg, viszont amikor a lejátszó sávja eltűnik, arra az időre beakad a film, de utána megint megy simán

-
TrollBalint
addikt
az ubuntu kidobott egy ablakot, hogy egy csomó mindent akar frissíteni. Igent nyomtam, erre következő újraindításnál azt mondta, hogy nem jó az nvidia driver. Feltettem újra, visszaállíŧottam, hogy szépen menjen a Compiz, viszont azóta akad a képernyővédő, ez mitől lehet? (most nem tuodm megfogalmazni, de 3D-s támogatás kell ehhez a képernyővédőhöz)
Valakinek valami ötlet? -
TrollBalint
addikt
elolvastam őket, de itt is csak szűkszavúan beszélnek a dolgokról

ráadásul az az érdekes, ha a compizban beállítom az akadálymentesítésnél az átlátszóságot, akkor elhalványul egy ablak ha az alatta levőre viszem az kurzort. Viszont az egyszerűsített compiz kezelőben beállítottam a menük átlátszóságát és ez (legalábbis gondolom, hogy ez) bekapcsolta ezt az opciót, viszont az előbbi kurzoros probléma nem jelentkezik.
-
TrollBalint
addikt
A compizról van valami részletesebb leíás magyarul? Amit láttam itt prohardveren, az úgy láttam egy későbbi verzióhoz való és egy két effektről nincsen benne leírás. Fő problémám az, hogy akárhol bekapcsolom az átlátszóságot, amint elviszem a kurzort az aktuális ablakról egy másik felé, szinte teljesen átlátszó lesz. Illetve ablak megnyitásánál/zárás, stb. nem tudok effekteket beállítani, mert csak akkor működik ha benyomom, hogy véletlenszerű legyen, viszont akkor mindegy miket pipálok be, mindegyik aktív

Amiket eddig be tudtam állítani azt az egyszerűsíett compiz beállításain keresztül tudtam elérni, de az nem az igazi
-
TrollBalint
addikt
Végre sikerült megoldanom a mount problémámat, simán beleírtam az fstab-ba és működik

Viszont, van három gondom
1. Bekapcsoláskor nem mindig van net, ha nincsen általában a következő indításnál lesz, mi lehet a gond, illetve hogy tudok utánanézni?
2. Eddig egész jól ment a videólejátszás emlékeim szerint, de most nem hajlandó teljesképernyőn lejátszani minden videót. Az mplayer és az alap lejátszó kicsibe lejátsza, de amint teljesképernyőre teszem, bezárják magukat. A gnome Mplayer meg teljesképernyőn fehér képet mutat, de ha visszateszem kicsit, akkor semmi gond. Mellesleg az egyik lejátszónál kipróbáltam, hogy egérrel nővelem az ablak méretét, akkor sem volt semmi gond, növelte a videó méretét is, de amint teljes képernyőre teszem behal
3. wine-ba az egyik játéknál nem látszik az egérkurzor, másik játéknál van, rendesen. A játék egyébként a ufo: aftermath. Netről leszedtem valami mousefix-et, de ez sem oldotta meg a próblémát
valakinek van valami ötlete? -
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
kipróbáltam azt a módszert, amiben nem voltál biztos, de nekem nem csatolta fel. Ha nem az init.d-be tettem, hanem a /bin/bash-ba, akkor be kellett írnom a parancsot, és akkor is még kért jelszót

-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
a blkid nem működik, az ls -l ... -re pedig csak egy particiót lát (ha jól értelmezem a kiírást)
-> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2010-01-19 19:15 ea06987e-b985-4434-8882-26e556513f75
-> ../../sdc2Az utolsó trükköt, amit belinkeltél még nem próbáltam, de azon gondolkodtam, hogy ott azt írták a sudo-val valószínűleg nem fog működni, viszont ezen a gépen még van 2 másik felhasználó, akit létrehoztam, de nekik nincsen mindenhez joguk (nem is tervezem, hogy legyen), vagy ez nem befolyásolja a dolgot? (a particiót ők is szeretnék használni) egyéként NTFS a file rendszere, ha esetleg ez számít valamit.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
de a storage manager még mindig nem látja rendesen, hogy tudom felcsatolni úgy, hogy minden rendszerindításnál automatikusan meg is tegye?
(fogadjunk valamit az fstab-ba kell beírni
)szerk: és mellesleg: rohadt flash
leszedtem minden flash-t amit a synapticban találtam, újraindítottam és most lejátsza a firefox is youtube videókat... 
-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
kipróbáltam, ezt írja ki az sda vinyóra:
8 0 156290904 sda
8 1 2096451 sda1
8 2 77007577 sda2
8 3 77184292 sda3 -
TrollBalint
addikt
én anno úgy telepítettem fel, hogy leszedtem az xp-s vinyót (igaz más ok miatt) és egy külön vinyóra tettem az linuxot. Utána visszatettem az XP-s vinyót, és mikor bekapcsolod a gépet kiírja, hogy nyomj F11-et , ha boot menübe akarsz jutni. És én ott választottam ki mindig, hogy most linuxot vagy windows-t akarok-e. Azóta mondjuk már grubot használok, de akkor ez volt a legegyszerűbb megoldás

-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Trükkösen

A kellékek menüben van olyan, hogy képernyőkép készítése, és azt lehet késlelteni
Beállítottam 3 mp-et, és gyorsan előhoztam a menüt és vártam 
A leírást köszi, a 'motorháztető alatt' menünél nem is vettem észre, hogy lehet lefelé görgetni
Egyébként érdekes, hogy aközben kapcsoltam ki az ellenőrzést, mikor ezt a hozzászólást már félig megírtam és amit előtte aláhúzott, azt úgy is hagyta 
Egyébként azt hol tudom beállítani, ha elindul a chrome, akkor menyissa automatikusan a bezárt lapokat, ne tegyen fel kérdést? A menüben be van állítva, hogy az utoljára látogatott lapok megnyitása, de induláskor mindig kell nyomnom egy visszaállítás gombot, ha tényleg azokat akarom. -
TrollBalint
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
TrollBalint
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
én is forumban olvastam és utána kezdtem el utána nézni, hogy tényleg nem lehet kikapcsolni. Azt hol tudom beállítani, hogy az egér görgője mennyit görgessen? mert most valami hihetetlen érzékeny és vagy fél oldalt lapoz, ha hozzáérek.
Valaki fentebb írta, hogy a gyorsbillentyűknél tudom beállítani a speciális gombokat, nem igazán hozta a várt eredményt
Ott kiírja, hogy play, megnyomom a play gombot, érzékeli és el is tárolja, de valahogy mikor szól a zene nem reagál rá 
-
TrollBalint
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nem az volt a gond, hogy van, hanem hogy nem magyarul ellenőrzi és minden aláhúz pirossal, ez idegesített nagyon. Átnéztem kétszer a beállításokat de ott nem találtam. Erre meg, hogy jobb gombbal előjön, nem gondoltam

-
TrollBalint
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nálam megjelenik egy szürke háttéren egy (másik) szürke play ikon, és ha rányomok akkor megjelenik a menü, és animálodik is. Sőt a kattintásokra is jól reagál.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
például az idegesítő helyesírás ellenőrzése, amit sem kikapcsolni, sem pedig magyarra nem lehet átállítani.
Nagyjából ez az a hiba ami engem marhára idegesít, de még ez is elég kicsi. Használok firefoxot meg chrome-ot együtt aztán egyenlőre így is jó. Ha meg már át tudom állítani magyarra a helyesírás ellenőrzőt, akkor chrome-t használok. -
TrollBalint
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
nekem azt írja, a kiszolgáló nem található

időközben megtaláltam, elírtad a linket, viszont én hiába kerestem ezt az oldalt nem találtam.
most hogy elolvastam, ezt én is megtaláltam, csak az adobe oldalán, viszont nekem ettől még nem megy a flash, csak ha külön ablakba rakom a lejátszást.

-
TrollBalint
addikt
Én most újraindítottam a gépet, de ugyanúgy nem volt hang induláskor, viszont ha elindítottam az audacious-t akkor szólt és akkor a hangeszközöknél már ki tudtam választani az 5.1-et, sőt az volt alapban kiválasztva

-
TrollBalint
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
nekem is ez a véleményem, hogy a 64 bites flash linuxon nem az igazi. De a google chrome megoldotta a problémát. Csak hát chrome-ba is vannak apróságok amik nem tetszenek.
Te milyen böngészőt használsz, ha firefoxot, hogy oldottad meg, hogy flasht lejátsza.(#21721) dany27: Mindig ilyen az ubuntud? Mert nekem csak most csinálja ezt, az előző indításkor ismét visszatette 1280x1024be a monitor felbontását, és a hangeszközöknél már csak 3 féle lehetőséget tudtam választani a hardverfülön, míg egy korábbi esetbe sokkal többféle közül, többek között 5.1-et is. Nem értem én ezt az ubuntut...

-
TrollBalint
addikt
válasz
gyurman
üzenetére
ezt dobta ki az sdb vinyóra:
/dev/sdb lemez: 1245 cilinder, 255 fej, 63 szektor sávonként
Egység = 8225280 bájtos cilinderek, 1024 bájtos blokkok, kezdősorszám: 0Eszköz Indítás Kezdet Vége #cill #blokk Az Rendszer
/dev/sdb1 * 0+ 1243 1244- 9992398+ 83 Linux
/dev/sdb2 0 - 0 0 0 Üres
/dev/sdb3 0 - 0 0 0 Üres
/dev/sdb4 0 - 0 0 0 ÜresEz azért érdekes, hogy üresnek látja. Most direkt kipróbáltam, hogy a Helyek menüben ha felcsatolom működik - e és működik.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
TrollBalint
addikt
válasz
gyurman
üzenetére
az az érdekes, hogy a helyek menüben rendesen látja is, és fel is tudja csatolni (ha jól emlékszem, de azt a menüt nem szoktem használni nagyon) És a vinyó még a linux feltétele előtt kb. 2 hónappal lett particiónálva

Ha délután hazaérek, megírom a parancs mit dobott
Én már csak arra is kiváncsi lennék, hogy a SDM miért csak 2 particiót lát, a lemezkezelő meg 3-at. Az esetleg nem zavarhat be, hogy a vinyó elején van a swap partició? -
TrollBalint
addikt
válasz
gyurman
üzenetére
éppen most csináltam ezzel a módszerrel. Eddig mindig úgy csináltam, hogy újraindításkor a menüben root prompt-ot kértem, de nagyjából akkor is ez volt az eredmény. Olvasgattam neten, és írták envyng-vel hogy kell telepíteni, hát nekem nem jött be, én nem ajánlom senkinek. Ott olvastam először, hogy ezt a gdm stop-ot úgy kell kiadni ahogy te is irtad, és utána feltettem a drivert. Most kivételesen nem volt az elején a figyelmeztető üzenet, hogy level 1-be futtassam, viszont felirtam mi volt a gondja. Valami xserver-xorg-core-t nem tudott megnyítni ovlasásra, viszont ettől függetlenül felment és most működik tökéletesen

köszönöm a segítséget
A Chrome-mal sikerült a flash lejátszást is megoldanám, már csak egy van hátra, hogy felcsatoljak egy particiót amit alinux nem lát.
Az adminisztráció/lemezkezelő szerint van egy 160 gigás vinyóm 3 particióval 1 swappal és két NTFS-sel. De a Storace Device Manager szerint ezen a vinyón csak 2 partició van, egy swap meg egy másik, ami a múltkor még ext3 volt, most meg NTFS és megegyezik egy másik particióval.
Tehát amit én szeretnék felcsatolni annak a vinyónak az a neve, hogy Pajti, és a /dev/sda-n található. A Storage... szerint az sda-n van a sda2 ugyanaz mint mint a sdc5, ha az egyik lecsatolom a másik is lecsatolodik
Ilyenkor mi van? -
TrollBalint
addikt
rákerestem a flash-re de nem találtam meg az adobe-t, sőt, nagyon semmilyet, amit találtam, azt uninstalláltam, de megnézem mégegyszer, lehet nem néztem végig rendesen

Ubuntuban, hogyan kell runlevel 1-et beállítani? Mert az nvidia telepítő azt írta ki, hogy azt állítsam be, különben nem biztos, hogy jó lesz. Viszont ha beírom, hogy runlevel, akkor egy N meg egy másik betűt (talán S) ír ki

-
TrollBalint
addikt
Hogyan lehet uninstallálni programot? Synaptic-ban nem találtam meg, az adobe flash-t.
Neten találtam egy leírást, miszerint a 64 bites flash-t ha letöltöm azt az egy darab file-t tegyem be a plugins könyvtárba és után a help menü about flash... menüpontjával ellenőrizzem vagy mit csináljak (verify akármit irt az angol leírás). Én az előző flasht ugye nem tudtam leszedni, de le volt tiltva a kiegészítők menüben, továbbá a help menüben sem volt nekem ilyen about... menüpontom. Bemásoltam, de nem történt semmi extra azt leszámítva, hogy a kiegészítőknél megjelent még egy adobe flash. Nem játszotta le természetesen a videókat, de miután engedélyeztem a régi flash-t is, szintén nem játszotta le. Gondoltam egyet és nyomtam egy olyat, a youtube-on, hogy külön lejátszó ablakba tegye, így viszont már lejátszotta! (eddig nem próbáltam ezt, közel sem biztos, hogy a 64 bites flash file-nak köszönhető) Viszont a beépített ablakba továbbra sem játsza le, hogy tudom ezt orvosolni, mert nem hiszem el, hogy az elmúlt nem tudom hány évben, mióta 64 bites gépek, meg linuxok vannak, az adobe (vagy bárki más) nem jött ki egy rendes 64 bites flash lejátszóra. Még arra is hajlandó vagyok, hogy másik böngészőt használjak, de nem ismerek nagyon egyet sem, tudtok valami tanácsot adni? köszi -
TrollBalint
addikt
feltettem, felpakolt egy rakta kde-s nem tudom mit, de nem találtam benne eltávolítást
Próbáljam meg feltenni mégegyszer a gyári oldalról letöltött drivert?
Emellett még lennének kérdéseim
a pysdm-mel hogy lehet elérni, hogy lássa az összes particiót? 2-t nem jelenít meg. A menüben (Helyek/felcsatolható ... stb) ott van és fel is csatolja, de a pysdm nem látja
továbbá az egyes meghajtók ikonját hogy tudom eltüntetni az asztalról úgy, hogy a másik két felhasználónál se legyen kint? -
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
csak a shockwave 9.0 r999 van fent, próbálkoztam másikakkal (persze, mindig csak egyet engedélyeztem) de nem igazán jött be

Ráadásul most elszállt a 3D támogatásom, amióta feltettem újra a nem tudom melyik flash lejátszót, azt hiszem. Gondoltam egyet, mondom felteszem azt a drivert amit az eszközmeghajtóban javasol. Aktiváltam, frankón bejön minden, de mikor le akartam tesztelni a 3D-t, a glxgears parancsra ezt dobta ki:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual
Ilyenkor mit tudok csinálni? Megnéztem az xorg.conf-omat és most van benne olyan bejegyzés, hogy "load glx" ezt ha kiveszem van esélyem, hogy működni fog?Úgy látom ez a Linux nem igazán szeret engem továbbra sem, de majd megtanulja ki a főnök

-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
hát akkor marad ez a verzió. Windows alatt a BSplayernek van ilyen beállítása, hogy ha elinditok egy filmet akkor az aktuális könyvtárba lévő filmeket mint beteszi a playlistbe és játsza sorba.
(#21402) rtom Firefoxot használok, egyébként tettem fel másik flas lejátszót, amivel ment is. De csak akkor, újraindítás után már nem. Valahol a Firefox feldobta, hogy kell neki flaslejátszó és 3 félét felajánlott. Azt tudom, hogy nem az adobe-t választottam
Hol tudom kideríteni, hogy melyiket használja és esetleg eltávolítani? -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
szia,
feltettem ezt a Ubuntu Restricted Extras csomagot, de ezt hol lehet beállítani (ha egyáltalán lehet), mert a youtube-os videókat továbbra sem játsza le
Ugyanúgy fekete képernyő van a videó helyén.
Az Mplayerbe be lelehet olyat állítani, hogy ha elindítok egy filmet, akkor automatikusan hozzáfűzze a könyvtárban lévő összes filmet. Hogy ne kelljen mindegyiket elindítani? -
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Kendek és &rew: Az xmms-re én csak azért gondoltam, mert régi emlékeim szerint az hasonlít a winampra és amiket láttam eddig, azoknak mind rohadt nagy volt a skinjük. Meg nekem kicsit furcsának tűntek, más lejátszókat meg nem ismerek. Lejátszóba nekem az a legfontosabb, egyszerű legyen a kezelése, ne kelljen több menübe boklászni, és viszonylag kis helyet foglaljon, ne a fél képernyőt. A fő ablakon kívül a playlistre van szükségem, de azért időről időre megnézem, hogy milyen pluginok/skinek vannak hozzá, hátha megtetszik valami.
Azt a flash-es csomagot, ha hazaértem felteszem, egyébként firefoxot használok. -
TrollBalint
addikt
azt nem tudtam, hogy az xmms2 konzolos, viszont én nem láttam a sima xmms-t. Azt is hozzá kell tennem, hogy először a compiz-managert sem találtam meg, sőt másodszorra sem, csak amikor valamit fel akartam tenni és kiírta, hogy ez is megy hozzá. Érdekes, miután feltettem, azóta elindul

Mondjuk csinál furcsaságokat az ubuntu, feltettem az aMSN-t és egyik alkalomról a másikra leszedte a tiltásokat az emberekről.flash lejátszót 64 bitre hogy tudok feltenni? Találtam valami leírást neten, hogy töltsek le egy tar.gz-t az t leszedtem, de egyetlen file volt benne. Utána telepítettem valami nem adobe flash lejátszót és ment is a youtube, viszont a következő indításnál már nem játszotta le a videókat, csak fekete képernyő volt a helyén. Jobb gomb play-re sem indította el, és nem is irt ki semmi hibaüzenetet.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ott még nem próbáltam állítgatni őket, de nekem nem is az a gondom, hogy nem működnek a gyorsgombok (nem is próbáltam őket) hanem én szeretném beállítani, hogy melyikre mit reagáljon. Win alatt is amit lehetett átprogramoztam. Pl. Tettem fel Gnome Commandert, egy gombra akarom elindítani, vagy az egérnél az oldalsó (talán 4ées gomb) legyen a középső gomb nekem. A multimédia funkció az egyetlen talán amit azon akarok hagyni ami eredetileg is

(#21332) rtom: Akkor megnyugodtam, ha rendben megy, mondjuk nem tudom honnan szülte, hogy legyen még egy asztalom. Gondolom, hogy két out van a videókártyán, de akkor is furcsa, de nem baj. Most már tudom, mit jelent a metamodes sor
kösz 
-
TrollBalint
addikt
Azt írja ki, hogy van direkt renderelés, meg még egy két dolgot felsorol
(direct rendering: Yes
GL_EXT_direct_state_access, GL_EXT_draw_range_elements, GL_EXT_fog_coord, )
A vendorra pedig ezt írja ki:
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
client glx vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporationde ez nem tudom mit jelent.
A billentyűzet és egér gombjait hol lehet beállítani? Microsoft laser billentyűzetem és egerem van hozzá. A bill-en van egy csomó plussz gomb (multimédia, meg egyéb is) meg az egéren is van 5 gomb. (mondjuk a középső gombot mindenképpen szeretnék átrakni másik gombra)
Viszont egy kérdés: azt irtad, az xorg.conf-ba irjak be egy sort a subsectionba. Én ezt nem tettem meg, viszont most minden rendben van

-
TrollBalint
addikt
köszi,
azt, hogy a 3D-t végülis támogatja-e a rendszer, hogy tudom megnézni? próbáltam glxgears-szel, de sokra nem jutottam. forgatta a kereket aztán annyi

Xmms-t hogy tudok feltenni? apt-get-tel nem megy fel, a synapticban xmms2 van, azokat feltettem, de nem látom sehol a menüben
Tegnap elakartam indítani a compiz-managert, de azt értem el vele, hogy eltüntetett mindent az asztalról (ott volt minden, menü, ikon, csak amíg nem kattintottam rá, addig nem látszodott) és kikapcsolta az effekteket, de sehol egy beállíó ablak vagy bármi
//Terminálból indítottam, mert nem találtam menüben -
TrollBalint
addikt
válasz
üzenetére
az xorg.confba nem láttam virtual sort, de azért egy részét ide bemásolom:
Section "Device"
# Load "glx"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6800"
EndSectionSection "Screen"
# Removed Option "metamodes" "1920x1200_60 +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1920x1200 +0+0; 1920x1080 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionA load glx sort én írtam bele, valahol a neten azt olvastam, hogy azt is bele kell írni, de utána nem indult el az X hanem kiirta, hogy konfiguráljam újra, és arra tippeltem, hogy az lehet az oka. Viszont most ahogy nézem a Xorg.0.log-ot (az tűnik a legfrissebbnek, akkori a dátuma, mikor elindult a rendszert) abban van olyan sor, hogy virtual screen size.
A log-ban meg nem találom a lib.so.1-et, nem említi.
Feltegyem újra a drivert és figyeljek jobban, hogy mit ír ki? -
TrollBalint
addikt
a hibalistát hol tudom megnézni? Mert azt ha jól tudom a var könyvtárba teszi, de mikor irt hibát nem írt semmi ilyen könyvtárat.
A monitor felbontása induláskor 1280x1024, az asztal mérete a 1900x1200. Az nvidia-settingset (meg akármelyik programot) hogy tudom rootként futtatni menüből? Terminálból szoktam gksu-val elindítani.
Az xorg.conf-ba nem rémlik virtual sor, most dolgozom, de délután ha hazaértem megnézem.
Aktív témák
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Meg eddig ment a youtube videó, sőt nem olyan rég még reagált is pause, meg stb. gombokra
Valaki érti ezt?