- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
vendingo #33295 üzenetére
Pontosan, 1,4V, 42x szorzó, prime95 in-place teszt alatt nézd meg, nem melegszik-e túl, ezt mondjuk a Realtemp programmal tudod megtenni. Ha nem melegszik 80-85°C fölé mondjuk 20 perc alatt, és a prime is stabil, akkor szépen, egyesével emelheted a szorzót, míg kiakad. Ez után két szorzó vissza, és játékra tökéletes, nem az instabilitás határáig kimaxolt beállításod lesz.
Az <=( A.I. )=> klán szervere bizony az enyém volt.
(#33297) Tarill: ha túl nem melegszik, akkor jó eséllyel bírja a 3300MHz-et alapfeszen.
HGyu
-
Tarill
őstag
sziasztok! haverom gépében egy Intel Celeron D330 van 2.66GHz alap órajellel ami úgy áll össze hogy 133x20 de még olyan jó kis biosa van hogy akár 8400MHz ig is fel lehetne neki rakni de azt inkább nem
a kérdésem az lenne hogy gyári hűtővel alap feszültségen sima ddr pc 3200 as ramokkal 166x20 azaz olyan 3300MHz környékét bírna nem halna meg neki? vagy feszültség is kéne neki + ba?
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
04ahgy #33292 üzenetére
A hűtéssel nincsen gond mert egy silver arrow van beépítve.
Az angol nevekkel semmi bajom nincsen, csak a magyar rövidítéseket nem tudom átkonvertálni angol rövidítésre, és ezzel van a bajom.Remélem valaki lesz aki részletesen végigvisz rajta, nem szeretnék semmit elrontani.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Manus01 #33289 üzenetére
Ha kideríted az alaplapi PLL típusát, akkor esetleg a SetFSB...
(#33291) vendingo: CPU voltage és CPU Ratio emeléssel tudod tuningolni. De amennyiben, mint írtad, komolyan szeretnél belevágni, akkor barátkozz össze az angol nevekkel, rövidítésekkel a BIOS-ban. Anélkül nem fog menni. Hosszútávon 1,4V, jó hűtéssel nem károsítja a CPU-t. Az IES-t tuning esetén leginkább kikapcsolni célszerű.
HGyu
-
vendingo
veterán
Most komolyan szeretnék belevágni a tuningba.
2500K-t szeretnék húzni asrock z68 e3g3-ba, de csak annyira ami nem megy hosszútávon a proci rovására.
Abban kérném a segítségetek, hogy vezessetek végig a műveleten de úgy, hogy értsem is, mert hiába mondtok nekem olyat, hogy emeljek feszt meg stb., mert a biosba nem magyarul van kiírva a feszültség, hanem az angol megfelelője.
A gép csak játékra van használva, semmi másra.
Ha húzva van a proci attól még mehet az IES, vagy ilyenkor ajánlatos kikapcsolni? -
Manus01
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet netezni. BIOS-ban a cpu-nál csak az energiagazdálkodást lehet állítani azaz semmi tuning lehetőség nincs
Win alól van valami progi esetleg?
-
vendettta
tag
válasz
asuspc96 #33284 üzenetére
nagyon egyszerű a válasz erre. A BF3 egy kiforratlan játék még jelenleg, amit a topikjába meg is erősítenek..jönnek hozzá DLC-k meg patchek...próbáld ki. Látom nem öredeti...megnyugtassalak, hogy nekem pedig az egyik pályán nem lehet túl menni..úgy, hogy ez egy publik bug...
BF3 nem mérvadó játék tuningnál..!
-
asuspc96
senior tag
Amit most írok azon meg fogtok lepődni....Eddig még senki se jött rá a megoldásra...
Szerdán belekezdtem a CPU,GPU tuningba és remekül működik minden.
Köszönöm még egyszer a segítőknek
LinX stabilnak nyilvánította. Egyéb játékok alatt is stabil illetve tömörítés videó-zene vágás alatt is remek. Majd jött a Battlefield 3 itt a legelején elindult...
(nem tudom a beállításokat és nincs is róla írásos emlék) Azóta soha többet semmilyen akaraterővel vagy rábírással nem lehet elindítani.... Persze a többi játék remekül megy (MW3, Batman:AC, AC
elevations, GTA4, stb..)
Rendszerem a profilomban megtekinthető...
Éjjel-nappal elérhető vagyok PM-ben ha valaki esetleg ott mondaná meg az ötletét.Előzmények: Catalyst 11.9 volt a legutolsó illesztőprogram, alap órajel I7-2600K 3,4GHz
Itt minden ment beleértve a BF3-at isMég egy érdekesség ami talán nyom lehet: A legelső elindulásnál OC után nagyon magas FPS értékeket tapasztaltam (min 60 max 120 átlag: 84) lehet, hogy a CPU,GPU tuning nagyon sokat segített de nekem ez meglepő volt....
Itt egy videó amin látható a hibás folyamat: YouTube
ÖTLETEK ?
üdv, asuspc96
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Na szóval, megérkezett a Corsair AX850 illetve a 2 darab 2X2GB Kingston memória(azaz 4X2GB). Már majdnem kész vagyok a géppel lassan kapcsolom be, de az első dolog a BIOS lesz, amibe kellene kis segítség. Ugyebár a Corsair XMS2 DDR2 1066MHz-s ramok 2.1V-on mentek, de a Kingston-nak a leírása azt írja hogy 1066-on 2.3V-on megy de 800-on meg 2.1V-on (leírás). Akkor hogy most ezek az új ramok vannak benne, kell valamit majd állítani a meglévő BIOS beállításon? Itt van egy pár kép hogy most hogy vannak:
Kép1
Kép2
Kép3 -
vendettta
tag
válasz
Wartburg353W #33278 üzenetére
sztem software-sen nem tudod ilyen régi gépnél lőni a feszt, paszta érkezésig ne nagyon nyúzd...
-
Wartburg353W
csendes tag
halihó
olyan problémám van, hogy hazajöttem szüleimhez karácsonyra és észrevettem hogy be van lassulva a számítógép, feltettem az everestet és kiderült, hogy folyamatosan throttlingolt a proci. Szétszedtem a házat és a hűtőt tartó alaplapon lévő 4 fül közül kettő egy oldalt le volt törve. Gondoltam nem csoda ha így viselkedik. Letisztogattam és összetettem paszta nélkül(a faluban nincs számtekbolt, öcsém holnap reggel jön és hozza haza a pasztát). Kötegelővel felszereltem a hűtőt, és vissza is vettem 3GHz.ről 2.3-ra a frekvenciát, de még most is 40-90% körül throttlingol ha netezek és 80 fok körül van. Tudna valaki ajánlani eg yolyan programot amivel a feszültséget lejjebb tudom venni? Ez egy öreg 478-as ASROCK alaplap, feszültséget nem tudok biosban állítani.
köszi -
asuspc96
senior tag
Helló!
fr3dd1k : "Közbe csinál olyat a gép ha elindítom betölt a win7 majd újraindul :S újraindulás után teljesen jó.. eddig 2* csinálta ezt!
Válaszotokat előre is köszönöm "Nekem is ezt csinálja....a 2x indulást...olyan mint valami rossz kosárlabdás
Másik BF3-nál belép elkezd tölteni majd megáll....Valamiért úgy érzem, hogy az lehet a gebasz amit csináltam...(cpu tuning)Itt van egy kis régebbi archívum : [link] , [link]
Disabled-re állítottam az "Intel SpeedStep"-et és visszaállította 3,4Ghz-re
Miért ?Másik ez így jó ?
A válaszokat előre is köszönöm, asuspc96
-
ZetorGumi
addikt
Eddig idáig jutottam: [link]
De ha megemelem a szorzót 21-re, vagy nagyobb BCLK-t állítok be, jön a fagyi, feszeket meg csak annyira bántottam, hogy befixáltam a 1,224-et a procira, és ennyi.Valami help, hogy feljebb tudjak vánszorogni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vass1024 #33271 üzenetére
1 gramm az bazi sok
A lehető legkevesebbet, ami teljesen befedi a tetejét.
Először is fogsz egy vonalzót, megnézed vele, mennyire domború, vagy homorú a proci teteje. Ha szerencséd van, egyenes (nem lesz szerencséd)
Innen tudni fogod, hova kell kevesebb a trutymóból. Aztán felnyomsz egy picike gumót, vagy többet elosztva (még picikébbeket). Veszel egy bankkártyát és mint egy kőműves, a lapjával elosztod a cuccot a procin vigyázva, hogy ne menjen mellé.
Ennyi, nem nagyon lehet elrontani, ha odafigyelsz -
vass1024
tag
Hello!
Most rakom össze az új configom és nem tudom mennyi pasztát tegyek a proci (2600k) alá
3 grammból mennyit tegyek alá 1 gramot? -
-
asuspc96
senior tag
Kellemes középdélutánt !
Egy igazán jó és stabil tuningot szeretnék kihúzni ezekből
Proci : Intel Core I7-2600K
Alaplap: ASRock P67Belekezdtem!
Az állás 1-0 az agyvérzésnek .... komolyra fordítva a szót, így néz ki a BIOS beállításaim:Load Optimized CPU OC Settings - Default
CPU Ratio Setting - Manual (Max Ratio 41)
Internal PLL Overvoltage - Disabled
Intel SpeedStep Technology - Enabled
Turbo Boost Power Limit - Auto
Additional Turbo Voltage - Auto
Core Current Limit - 185
Host Clock Override (BCLK) - 100.0Mhz
Spred Spectrum - Disabled(DRAM Timing Control)
Power Saving Mode - Disabled
CPU Core Voltage - 1.192-1.2V (Auto)
CPU Load Line Calibration - Level 5 (Auto)
DRAM Voltage - 1.650V (Auto)
PCH Voltage - 1.059V (Auto)
CPU PLL Voltage - 1.832V (Auto)
VTT Voltage - 1.051V (Auto)
VCCSA Voltage - 0.925V (Auto)Egyébb észrevétel, hogy nem enged 0-t írni a BIOS-ban... ezért van 41-re és 185-re állítva
Ha valami nem jó írjatok mert addig nem mentem el a beállításokat !A "Load Optimized CPU OC Setting"-ben található olyan, hogy Turbo 4,8GHz... Na azt megmagyaráznátok ha megkérlek ?
Üdv, asuspc96
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock extreme 3 gen 3-as lap 1.20-as biossal mellé egy 2500k-s procival meg 2x4gb Gskill ripjaws 1600mhz!
4ghz-re szeretném felhúzni, elkezdtem tesztelni, csak oylan problémám van, hogy a CPU feszültség LInx alatt felmegy 1,4-re... hiába állítom be 1,2-ra a fix voltage-t...
Mellékelve küldöm a képeket a beállításról!
Mit kellene állítani hogy fix legyen a feszültség?
1 2 3 -
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33259 üzenetére
ne foglalkozz vele, attól még DUAL-ban megy! amúgy a memória vezérlőre vezethető aszem vissza (unganged 2x64bit[2szálon], ganged 1x128bit]) elvileg ez az AMD újítása, az unganged elvileg egy hajszállal gyorsabb.
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33257 üzenetére
ne viccelj
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33255 üzenetére
esetleg radírozd meg a memóriák érintkező sorait..hátha nátha...
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33253 üzenetére
na akkor nem kizárt, hogy hamarosan nem fog..mert a memtest nem nagyon csinál sokat...am a ramokat kivetted már előtte?! és indítottad úgy a configot?
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33251 üzenetére
sztem nem, akkor a bios beállításaid felejti el...én nem tartom valószínűnek..aztán mindig ott a kisördög...
mod.:
az elemet multimeterrel kitudod merni.
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33249 üzenetére
figyelj...elég erotikusan hangzik..de szedd ki a gépből a cuccost...rakd rá vmire (szivacs) aztán ház nélkül?! ha úgy megy akkor alaplap+ház zárlat...ha nem akkor erős alaplap gyanús..
szerk.: nekem egy régi Abit nf7-et hoztak multkor, ami a házba berakva nem volt hajnaldó felállni...kikaptam és ment...vissza raktam és nem ment...amíg rájöttem...meghülyültem..(amúgy sem vagyok normális
)
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33247 üzenetére
esetleg memtest86-nak aszem van boot alóli verziója próbáltad?
-
Steelheart2
őstag
válasz
Steelheart2 #33246 üzenetére
Már probáltam ugy is hogy egy másik gépböl kivettem a vinyot amin a rendszer van és arrol sem indult el.megállt ott hogy a windows indul és még a szines vacakok sem kezdtek elöjönni.
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33243 üzenetére
másik optika? sőt...ha nincs usb-s boot? windows(tudom h warez de ez van..) ubuntunak van free..(mert ugye maga az ubuntu is az..) így kizárod az olvasó hibát.
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2 #33241 üzenetére
az ODD ide kábele? hdd-t is nézd meg.....
-
Steelheart2
őstag
Én gondomra valakinek valami ötlete?Köszönöm!
-
Steelheart2
őstag
Hát fogalmam sincs mi lehet a gond.Már örültem hogy az xp-t elkezdi telepiteni.Tölti az illesztöprogramokat,majd hirtelen fekete képernyö és a jobb felsö sarokban villog a kurzor.Már mindent kicseréltem az alaplapon kivül.Gondolom az jo lehet,mert akkor nem is indulna el.Vagy tévedek?
-
ks1995
csendes tag
Még azt szeretném kérdezni h az számít hogy az alaplapom rev 1.0 vagy 1.1 vagy 2.0 ás?
-
MrBrook
aktív tag
Sziaztok (Újra), érdekelne a véleményetek, hogy mit lehetne kezdeni a configommal
aláírásombna is szerepel, de leírom ide még1x,
MSI p45 neo 3fr (1.0)
geil black dragon ramok : 2x2gb ddr2 1066mhz cl5 (de nem láttam hardware felismerő programokban ,h 1066on menne, cska 800?!)
Q9300 proci,
550w mercury táp(lehet ,h csírke bármihez is?!)
msi 3870 oc kártya(tudom nem mai darab, hamarosan csere lesz 6850-70re)szal a kérdésem, mit tudnék tenni egy minimális tunningoláshoz?!
Honnan tudhatnám meg ,hogy a ram akkor végülis mennyin ketyeg?
hogy tudom frissíteni a bioszt?
nem áll szándékomban nagyon a procit felhúzni 2.5ről kb 2.8 ra szeretném v. 3köszönöm segítségetekek, hozzászólásaitokat előre is!
üdv.
MrBrook -
Steelheart2
őstag
válasz
Steelheart2 #33222 üzenetére
Leszedtem minden hddt és Ubuntut probáltam rajta indittani lemezröl,de nem meg.cak a kurzor villog.Kezdek ideges lenni.:S
-
ks1995
csendes tag
válasz
darál0w #33224 üzenetére
igen sajnos :S
"Sziasztok!
Kellene egy kis segitség tuningal kapcsolatban
Proci2D E7500 2.93Ghz
Alaplap:Gigabyte G41MT-S2PT
RamINGSTON 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT)
TápAPTOXX 500W
P hütő: hyper tx3
Addig jutottam el hogy húztam az fsb-t 266-ról 316-ra 3.47 Ghz en van most azt tudom ha lefagy a gép tovább húzásnál v kék halál feszültséget kell adni neki és adok is de ugyanúgy lefagy... olvasgattam ramidözitésekről h aztis kellene állítani de nem merek hozzá nyúlni.
A hűtésem bírja így 3.47-en Prime95-el terhelés alatt 45 fok max a proci. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget." -
darál0w
Jómunkásember
1. kép
csak ennyi fesz állítási lehetőség van?
-
ks1995
csendes tag
válasz
darál0w #33212 üzenetére
Helló bocs megtudnád mondani hol lehet mch feszt állítani mert ott nekem nincs ahol elméletileg lennie kéne... csak ez van
http://kepfeltoltes.hu/view/111221/2011-12-21_13.05.40_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111221/2011-12-21_13.05.55_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Prof01
veterán
válasz
Steelheart2 #33217 üzenetére
CMOS reset megvolt?
-
Steelheart2
őstag
Nem a téméba vég,de elöjött egy hiba a gépemen.Ujra akartam inditottam a gépemet és a windows indul feliratnál nem megy tovább.Probáltam ujrarakni a rendszert,de ott is mielött indulnia a dvdröl a windows ugyanugy áll.Még Linuxot sem tudok bootolni vele.Az is megáll és lefagy.Mi lehet a gond?Találkozott már valaki ilyennel?Most futtatok memtestet.Köszi szépen.
-
Prof01
veterán
válasz
laca000 #33213 üzenetére
Meddig futott a prime?
Futtasd legalább 1-2 óráig! Ha akkor sincs gond, akkor játék közben se lesz.Az én 550BE (3,1Ghz) procim alapfeszen tudott 3,6Ghz-et. Fesz emeléssel 3,9Ghz-ig ment. A tiédnek simán kéne 4Ghz fölött mennie sztem.
Nyugodtan megpróbálhatod a 20-as szorzót. Ha lefagy, akkor adj neki feszt!
-
laca000
őstag
válasz
Prof01 #33210 üzenetére
Mondjuk a röhej az, hogy babráltam tegnap a szorzóval és futtattam is a prime-ot, az alatt stabil volt, viszont amikor elkezdtem játszani akkor tíz perc játék után kivágott a játék a francba!
Pedig a hűtőm bőven megvan hozzá és a proci hőfok SEM EMELKEDETT rendellenesen!Most emeltem 18.5-ről 19-re, így 3800mhz-en fut 3700 helyett, meglátjuk mit művel.
Most elhatároztam, hogy csak naponta emelek neki így, egy felet, nem pedig újraindítgatás után egyből.. -
ZetorGumi
addikt
Kellene egy kis help.
Adott az adatlapomon lévő konfig vízzel hűtve. 4Ghz körüli sebességet, vagy kicsit többet szeretnék belőle kiszedni 24/7-re.
Üdv.
-
Prof01
veterán
-
laca000
őstag
Valaki lenne oly Kedves és elmagyarázná mit, hogyan, merre, milyen lépésekben állítsak ha emelni szeretnék a 980-as BE procimon 4000 mhz környékére?
ATOM HÜLYE vagyok hozzá, kérnék valakit aki nem Keltául magyaráz LEGYEN szíves elmondani mit tegyek!
Most a proci 18.5-------200-on megy!
KÖSZÖNÖM!
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
Gaborka30 #33142 üzenetére
Adott a következő konfig:
Alaplap : Gigabyte EP45 - DS3P , F9C bios
E6400-as proci
4* 2 Gbyte Kingston Hiperyx PC"-8500 CL5 KHX8500D2K2 modulok
táp: Gigabyte 450W superbAz adatok látszanak a cpu-z validálásból. A problémám a következő: szeretném, ha a RAM-ok mennének 1066 Mhz.en, de nem tudom ezt elérni. 2008-ban vettem az elő 2*2 gigát, most a másodikat. Elvileg mind a 4 modul képes a 1066 Mhz-re. Az alaplapom is tudná, de nem tudom összehozni. Annak idején (2008-ban) a P45-ös topik hathatós segítségével már próbálkoztam a processzor tuninggal is.. 390 mhz-ig jutottam, de nem volt stabil maradtam a az alapértékeken. A memóriát sem sikerült feljebb tornászni. Most, hogy beújítottam még 4 giga ram-ot, újra szeretnék megpróbálkozni az 1066 mhz-el. A cpu tuning annyira nem fontos, de ha esetleg arra is találok megoldást, akkor az csak jobb.
Még egy érdekesség a lap-al kapocslatban: tegnap már próbálkoztam a beállításokkaamiben szereplet egy teljes bios reset is (clr cmos, elem ki, csavarhúzó rövidzár, elem vissza) akkor visszaállt a biosban vmi, mert a gép újra elkezdte azt csinálni, amit a legelején: ha win alól leállítom, akkor nem leáll, hanem újraindul. Csak a tápon levő kapcsolóval tudom kikapcsolni. Közben megtaláltam, hogy ez a jelenség akkor jön elő, ha engedélyezve van a detect usb storage. Ha ezt letiltom, akkor kikapcsol szépen.Viszont, most hogy engedélyezve van, végre normálisan működik a később beépített usb 3.0-s kártya. Mindegy.. szóval lehet, hogy vmi nem kóser a lapnál sem, de azért remélem sikerül megoldani, hogy menjenek a ram-ok 1066 mhz-en. Bocs ha hosszú lettAmit még a régi bios-al (F8) próbáltam: természetesen fesz emelés 2,2 v-ra, valamint a gyári 5-5-5-15- timing beállítása, valamint a performance levele 10-re állítása ( most is 6-on van, de hogy miért azt nem tudom... a Performanche Enchance standardon van). A beállítások után 3-zor azonnali újraindulás, mad újra a biosba lehet belépni. MCH strapping 266 Mhz- re volt állítva, 4.00A szorzóval..CPU clock Drive 800mV, PCI Express clock Drive 900 mV.
Az új bios -al még nem próbálkoztam a tuninggal. Várom a tanácsokat a megfelelő beállításra. A bios frissítés után defaultban a következőt mutatta a CPU-Z
[link]Most nem kapcsoltam ki egyenlőre az automatikus beállításokat sem, így magától állítja a szorzót, ill a cpu sebességet is....
Elnézést hogy újra felhoztam a témát, és kicsit hosszabban is összefoglaltam a dolgokat, de tényleg érdekelne, hogy meg tudom-e hajtani a memóriákat 1066 Mhz-en....
Köszönöm: Gábor
-
ks1995
csendes tag
válasz
Steelheart2 #33200 üzenetére
Én ezt találtam de várd meg a többiek válaszát is.
-
ks1995
csendes tag
válasz
Steelheart2 #33200 üzenetére
Hy
http://prohardver.hu/hir/finomhangolasi_lehetosegek_asus_bios_amd.html
nézd meg magad
Új hozzászólás Aktív témák
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest