- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35595 üzenetére
Hali
Esetleg valami ötleted hogy a leírtak miért nem működnek nekem?
3 értéket kell átirni a hülye is megtudja csinálni főleg ha leirják. de egyszerűen meghal.
Ezt a memória visszaszorzást leírnád pontodabban ?
Mondjuk ha csak 380at adok meg FSB nek akkor mennyire kell állítani? mert akkor nem jön ki sehogy se a 800 vagy nem értemKösszzi
-
scream
veterán
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem volna, hogyha i5 2500K órajelét emelem nem csak szorzó állítással, akkor a RAM órajelet tudom-e 1333MHz felé vinni,vagy ez a max és nem fogja tudni lekezelni a CPU ?
Csak azért kérdezem,mert most vettem új RAM-okat 1333MHz helyett 1600MHz-eseket és ,hogy ezzel javítottam-e valamit a tuningpotenciálon ?
Vagy itt hogy megy ? Szorzó emelés CPUnál kihat a RAM órajelre vagy csak az FSB emelés?
-
Apollo_21
addikt
Na, ittvolnék...ha csak fsb -t állítok az mennyire rossz ill jó? meddig lehet CSAK azt piszkálni? jelenleg csak fsb állítással 3.4ről - 3,6ral passzív hütéssel
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
E8500 proci és MSI R5770 Hawk párosnál érdemes húzni a procit? Ha igen meddig és érdemes-e a procira tx3-mat venni?
+1 kérdés: tx3 és tx3 evo közötti különbség micsoda?Előre köszönöm!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Alister71 #35586 üzenetére
Fasza hát izé:d nekem meghalózott a gép
Igazából az oka is 80%ba tudatos..mégpedig az általad linkelt bios valszeg eltér az enyémtől nemkicsit és amíg nekem a memónál pl ilyen halandzsák vannak h terwerwer addig neked pl az h tdrwp mondjuk
namind1
Msi 790Fx-gd70 a lap DRMOS biossal vagy..most ez lehet hülyeség
Gyári OC finkcói a potméterrel nemmüködhet? amúgy hibajelenség egyelöre csak a nincs kép a vidkarin bootnál...ennyi volt... -
Werkly
őstag
BIOS lehetőségeim a tuning menüpontban:
CPU Voltage
This item allows you to select CPU Voltage Control.
Options: Default (Default) / +5% / +10% / +15%
FSB Voltage
This item allows you to select FSB Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3V
Chipset Voltage
This item allows you to select Chipset Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3V
Memory Voltage
This item allows you to select Memory Voltage Control.
Options: Default (Default) / +0.1V / +0.2V / +0.3V / +0.4V / +0.5V / +0.6V
A CPU-nál lévő miatt nem mertem babrálni!
Ötletek ami még "elfüstölésmentesnek" tűnnek?
Kizárólag kíváncsiság nem létfontosságú! (konfig-adatlapon!)
Lehetne húzni kissé?
Köszönöm! -
Apollo_21
addikt
Hali!
Tudna vki vmi infót nyújtani halál analfabétaságom révén ahhoz h hogyan tudnám,milyen értékekkel tuningolhatnám a procim 965BE-ről lenne szó msi fx790-gd70be ocz 1600mhz-s ramokkal 1333on mennek jelenleg...3.4en megy alapba a cucc szeretnék 3.6-4.0ig vmit kicsikarni belölle..... -
H0bi
tag
Sziasztok!
Alaplapom: GA-MA785GMT-UD2H
Cpu: Amd Phenom II X4 965 BE
Ram: Kingston Hyperx 1600 Mhz 8Gb(2*4Gb)Milyen memória beállításokat ajánlatok, mer néha kékhalál vagy kidobál a játékokból? (volt,időzítések,stb)
-
nyozo
aktív tag
Üdv! valaki eltudná nekem pontossan mondani hogy mit hogyan és mennyire kell állítsam hogy felhúzzam a procimat(q6600) 3Ghz-re? alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L V2
-
bibi55
tag
válasz
bibi55 #35575 üzenetére
És még ezt találtam:
"AMD has heard the enthusiasts demand and released two K series processors, A8-3870K and the A6-3670K, with unlocked multipliers for enthusiast who like to squeeze that extra bit of clockspeed out of their chip."
Szóval valószínűleg lock-olt a szorzóm. Ilyen esetben hogyan is OC-zzek?
Feszt ne bántsam, az alap clock-ot mire emeljem, és ramoknál mire figyeljek?
-
bibi55
tag
válasz
bibi55 #35574 üzenetére
http://www.behardware.com/articles/837-11/amd-a8-3850-and-a6-3650-staking-it-on-the-apu.html
Overclocking szekció:
" In practice however, anything beyond 29 won’t have any performance impact. Unfortunately Windows and CPU-Z read a clock of 3.6 GHz as you can see in the screenshot below. HWiNFO uses a different mechanism to read the clock (the clock is determined by a performance measure, then the FSB is determined by dividing the clock by the multiplier, which is why the value in our screenshot below is so strange.
To overclock, you have no choice but to increase the memory clock. Unfortunately all the other clocks are indexed on this (GPU, RAM, northbridge and PCI), which can pose a certain number of problems. Without increasing the Vcore, we did manage to reach a clock of 3.4 GHz (FSB 116 MHz) on our A8-3850. By increasing the voltage to 1.4V, you get a stable 3.6 GHz.
The A6-3650 was relatively capricious in terms of overclocking, with a 133 MHz bus clock being what allowed us to overclock it most easily. The processor remained stable even when we increased the voltage with its default multiplier. "
Na most nekem a fesz, az ALAP, 1,4 fölött van. Előzőleg mikor már a base clock-ot emeltem 110-re, már akkor is fura volt. Majd teszek azért vele egy próbát még, he nem megy akkor ez van... sose volt még olyan procim amit sikeresen OC'-ztem volna.
-
-
bibi55
tag
Na most látom hogy aida64-ben cpu-nál 2600-at ír, base clockhoz meg 76,5 mhz-et... Ez most pontosan akkor mit is jelent? Gondolom akkor ez most nincs húzva? pedig biosban 100mhz-en van 34-es szorzóval... akkor a szorzó növelésével nem lehet túlhúzni? Mit ajánlotok?
-
akela91
addikt
Fx 8120.al sikerült a 4.0GHz 1.200V mellett.
8120@4.0GHz-1.2000V-1867MHz DDR3-30min prime95
_
Tudom fél óra kevés a primenak, de hagyom futni délutánig. -
akela91
addikt
Kérdeznék egy olyat, hogy mi a különbsés a Cpu mag feszültség és a CPU VID feszültség között? Csak mert két különböző értekt mutat, Amd Overdrive Cpu mag feszt mutat, CPU-z pedig a mag feszültséget... Illetve továbbra sem tudom állítani ebben a csoda UEFI-ben az LLC-t, csak AUto/Disable/Enable (és nem, nem jön új beállítási lehetőség az Enabled-nél), és ez miatt jó nagy drop keletkezik fesz téren konstans 100% terhelésnél is... :S
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Remélem itt már tud valaki segíteni mert már szinte mindenhol megpróbáltam és nem jártam sikerrel..... tudom a gugli a barátom... DEalaplap P7H55D-EVO
proc i5 650probléma a következő 4 GB memoriából csak 3.87 -et lát! (szükségem lenne a maradékra is..)
biztos hogy valamit a biosban kell állítanom mert lefoglal magának az integrált vgának, jah és csak ugy állítanám be hogy 6850es kártyát használja..
Remélem tudtok segíteni -
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35556 üzenetére
Elmegyek haszelok
van esetleg MSN ed vagy valami és akkor laptopról
felmegyek hoyg tudjunk komunikálni
ha ráérsz esetleg. de ja kéne mennie és mégse.
Nem lehet hogy azé nemjó mert nekm az egyik opció nincs kikapcsolva hanem valmi gyári beállításon van ? azt láttam a belinkelt képeden talá egyedüli eltérésnek. -
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35554 üzenetére
Na igy néz ki nekem is csak a memória cuccai auton vannak.
És nem indul el sehogy se a gép. Illetve az Memory frequency nél az SPD alatt 800van 5ből4szer de 5ödösszre valamiért 667et ir ki és akkor a 800 a 2.4es szorzóra jön ki. egyedül igy indult elEkkor volt az hogy a memória freki 400mhz lett viszont maradt minden alapon.
Az amugy jó? memóriának 400mhz? Mert érezhetően SOKKAL gyorsabb volt a gép attól.
Pedig a CPU FSB gyárin volt.
Nem értem mi lehet -
Kiskokó
veterán
válasz
Kiskokó #35551 üzenetére
na ujrainditás után minden visszaállt kivéve a cpu feszültséget.
az miért van hogy a memória szorzó mellet van "szürkén" (SDP) alatta hogy 667
mellet meg hogy Auto és van amikor auto alatt 667et ir ki van amikor 800at.
Ha 667-et akkor 2.4 kell ha 800 akkor 2.0 ás a szorzó.
Ez miért van? Nekem ott 800ra kell lőni ugye? Az lehet baj hogy 2x1 gb mellé beraktam magába 1gb ot? de az is 800.Nem értem hogy ez a buzi húzás nekem miért nem tud sose összejönni.
Mindent úgy csinálok ahogy leirjátok. Végig próbáltam majdnem az összes feszt a CPUn 1.3ig semmi.
Elindulni akkor indult el amikor 2.4votl a memória szorzó és ugy adta a 800at ki. De akkor is az lett ami az előbb irtam hogy a CPU fsb maradt 333 a memory meg 333.3 helyett 400 lett.
pedig CPU FSB-t állitok tuti. -
Alister71
nagyúr
válasz
erikjoee #35547 üzenetére
Biosban kell, de nem ismerem az ASRock biosát.
A CPU Frequencyt 333-ról átállítod 400-ra, a PCIE frequencyt 100-ra, a ramokat annyira osztod vissza amilyenek vannk benne, ha 800-as, akkor 800-ra, 400-as fsb mellett 1:1-be kell menniük.
CPU voltage-nak állíts be elsőnek 1.250 voltot, a többi fesz maradhat autón. -
erikjoee
tag
Sziasztok! van Intel core 2 duo procim E8400 és nekem azt modták ha egy gtx560-as vga-t akarok akkor húzzam fel 3,6 ghz-ra! Nah ezt most milyen arányba huzzam mert egyszer húztam procit de akkor amikor készenlétbe volt akkor nem tudot be kapcsolódni mert mindig fel kapcsolt majd le! Azért kérdem ,hogy milyen arányba húzzam és ettől nem fog elbaszódni a proci? EG gy nagy coolermaster hűtő van rajta! Alaplap meg egy Ascrock P5B-de
-
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35523 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Totál K.O vagyok már ettől a VGA-mizériától :S Most lehet, hogy az eddig betervezett Coolermaster TX3-ra + HD6850-re nem lesz elég pénzem :S
Erre az eshetőségre, még leírná valaki, hogy alap/gyári ventivel meddig húzható biztonsággal az E8500-am. Pasztázni sem fogom túl sűrűn, mert bizonyos okokból elég bonyolult művelet, lusta leszek hozzá
És akkor az általatok írt értékkel megyek kérdezősködni a milyen vga-t vegyek topicba új ajánlatokértPedig már annyira beleéltem magam, 100 cikket végigolvastam 6850-nek kapcsolatban, osztottam szoroztam... remélem összejön még rá a keret
Csak előre köszönöm!
-
bibi55
tag
Halihó!
Lenne nékem egy AMD A6-3650 CPU-m és hozzá egy Gigabyte A75M - S2V alaplap. Olvasgattam, de szinte mindenhol olyat írtak, hogy a procit csak a base clock növelésével lehet húzni, mert lock-olva van a szorzó. Aztán láttam egy 2011-es hozzászólásban, hogy tervben vannak az unlock-olt ilyen procik kiadása. Nekem most sikerült a 2,6 Ghz-ről 3.0 Ghz-re húzni a procit a szorzó 26 helyett 30-ra állításával, ugye alap 100 Mhz- base clock mellett. Feszt nem emeltem semmit. Eddig terhelés alatt is stabilnak tűnik a rendszer, a hőmérséklet se ment 52 °C fölé.
A kérdésem, akkor most ez így megfelelő húzás? Alap hűtő van rajta, de mondták hogy bőven elég rá. Magasabbra még nem próbáltam húzni, hogy meddig bírná. A OCCT-vel teszteltem a hőmérsékletet terhelés alatt. Ti mit ajánlotok? Esetleg próbáljak fentebb is menni még a szorzóval?
Emellett az CPU vga-jának az órajelét emeltem 444-ről 600 Mhz-re. OCCT vga tesztje alatt stabil volt, semmi error-t nem dobott. Esetleg Ti ennek a megfelelő, és mondjuk aránylag biztos teszteléséhez mit ajánlotok?
Köszi!
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok....
Hát napok óta nemjött semmi válasz hogy valaki tud e a ramok megfelelő beálitásában segiteni..
Ha netán mégis valaki betudna kicsit segiteni akkor kérem jelezen.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35519 üzenetére
Na mindent megcsináltam amit mondtál de nem jó. rögtön crashel a gép.
Amikor a feszültséget autóról átrakom manualra... elkezd villogni pirosan hogy a rendszer feszültség optimalizálatlan. Pedig minden normalon van.
Nem igaz hogy ez a hülye tuning nekem sose akar összejönni... pedig minimálisat húzok csak...
Nem lehet hogy másik menüpontokban ki kellene kapcsolni a védelmeket? Mert olvasgattam és van egy kép opció ami be van kapcsolva és olyan hogy le crashel ha nemj óa volt vagy valami.Azthittem a régi alaplapom volt a szar (az is volt) de ezzel ugyanúgy nem tudok húzni. nem igaz már!!
-
nyozo
aktív tag
Üdv! valaki eltudná nekem pontossan mondani hogy mit hogyan és mennyire kell állítsam hogy felhúzzam a procimat(q6600) 3Ghz-re? alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L V2
-
BRIKLY
veterán
válasz
Alister71 #35523 üzenetére
Ez a gond, hogy én sem. mert ha elkezdem állítani, akkor a lehető legalacsonyabbról indul, nem az alapértékről. ha tudnám mennyi az alap, akkor talán én is boldogulnék,bár akkor sem tudnám minek mennyit adhatok,és mit emeljek, hogy a proci jobban menjen..addig nem merek nekiállni, amig nincs meg minden alapfesz,mert ha jól tudom mindet fixálni kell. Eddig csak olyan alaplapjaim voltak, amin csak proci,és ram feszt lehetett állítani,ott könnyű volt.
Talán ebből el lehet indulni,bár CPU/NB-re az aida64 1.1750V-ot ír,a többi ugyan az.
-
BigDarkJoy
aktív tag
(#35509)
Még mindig nemtud segiteni senki?
-
Alister71
nagyúr
400x9.5=3.8GHz.
PCI frekit fixáld 100-ra.
Ramokat oszd vissza 800-ra
A feszültségeket rakd manualra, és hagy mindent normal-on.Kiskokó: 400x9=3.6GHz, a többi része rád is igaz.
A 2 giga ram nagyon kevés már, minimum 4 giga az ajánlott. Az E8400 az nem pentium Dual Core, hanem Core2Duo -
Kiskokó
veterán
Hello
Adatlapomon a gépem.
Szeretném a procit húzni egy kicsit. mondjuk 3.5-3.7re.
Ehhez a mértékű emeléshez szükséges már a processzor feszültségét is emelni vagy még nem ?
Illetve
Az alaplap olyan beállításai mint a beépitett OC-a CPU-nak azok milyen mértékű emelést hajtanak végre? Még nem nagyon próbálgattam.
Köszönöm.üdv -
Lmh
őstag
Sziasztok!
E8500-amat szeretném majd húzni. CoolerMaster TX3 sima vagy EVO ( nem tudom mi a különbség ) lesz még a procira véve + vmi pasta kerül majd rá.
Teljesen kezdő vagyok, le tudnátok írni az értékeket ameddig ezekkel a "rásegítésekkel" biztonsággal húzható a proci?
Előre is nagyon köszönöm! -
nyozo
aktív tag
-
XP NINJA
őstag
hello. a piros gombra rányomhatok? p67-es alaplap (adatlapomon)
-
BigDarkJoy
aktív tag
(#35509
ebben nem segit senki?
-
BigDarkJoy
aktív tag
Valaki segitene nekem a ramok időzitésének frankó álitásában? tök sötét vagyok hozzá....
az E5200 procim már sikerült 3670mhz re huznom de a ramokal nemvagyok kibékülvel
3Gb DDR2 800 van bent 1gb mellete 512 ismét 1gb és 512.
Valaki segitene jól beálitani?
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Alulfeszelve használom az Athlon II 255 processzoromat, de kiváncsi voltam milyen tuningban, mert alulfeszelve igen jól teljesít. A tuning egy Gigabyte MA-78LMT-S2 alaplapban történt 2x2GB 1333Mhz-es Ramokkal, minden alapfeszen van.
Nos hogy teljesít szerintetek a kicsike?(Amúgy egy csak teszt, semmi szükségem plusz teljesítményre.
)
-
LazaPasi
tag
Hali! Van egy G0 Q6600-as procim és ezt szeretném 3,6ra felhúzni!
A hűtésem simán bírja mivel egy Thermalright Silver Arrow.
Lapom: GA-P35C-DS3R
RAM: Corsair vengeance 8GB 1600
3.0Ghz-ig sikerült felhúzni alapfeszen. Tovább nem megy hiába emelem a feszt is eljut egy darabig utána kék halál.. HELP! -
tomgabor
őstag
Igaz picit későn, de most jutottam el addig hogy teszteljem a húzott procim, néztem az IntelBurnTest-et, rámegyek hogy start, procit ramot 100%-on hajtja (alap órajelen 55 fokos a CPU) de ki fog írni valamit hogy "sucess" vagy valami és mikor?
Létezik olyan program ami csak a ramot teszteli Win7 alatt?
-
KoCkaAgy
csendes tag
És egyébként olyan létezik hogy "szorzózár feloldása".
-
KoCkaAgy
csendes tag
Hát én a 4.0 GHz-nél megakadtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Projektor topic
- Le Mans Ultimate
- iGO Primo
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest