- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovi166 #32986 üzenetére
Az a táp azért nem egy rossz táp, rendben lesz tuninghoz is.
(#32987) xxxthrief: a RAM-ot visszaveszed 333MHz-re, és akkor ahogy tuningolod a CPU-t, ugyan úgy fog tuninggal emelkedni, de akkor 333MHz-ről indul (DDR2-667).
(#32989) polgi803:
Első körben a vastagítottakat állítsd át, amit nem bántottam, azt te se bántsd. Ezek a beállítások (CPU fesz kivételével) 4,8GHz-ig kb. jók.
Ai Overclock Tuner Manual
Turbo ratio 40x
Internal PLL Overvoltage Enabled
Memory Frequency 1333Mhz
EPU power saving mode Disable
EPU setting DisableLoad line calibration Auto
VRM frequency Auto
VRM spread spectrum Disable
Phase control Standard
Duty control T.probe
Cpu current capability 160% (I)(Ha nem ennyi a max., akkor a legnagyobbra, ami van.)(/I)CPU voltage 1.350V Manual mode
DRAM voltage 1.5V Manual 1.500V
VCCSA voltage 0.925V Manual 1.000V
VCCIO voltage 1.000V Manual 1.100V
CPU PLL voltage 1.793V Manual 1.800V
PCH voltage 1.000V Manual 1.050V
CPU spread spectrum DisableÍgy 4GHz-en fog menni a CPU-d. Ha stabilitástesztek alatt nem hibázik, és nem is melegszik túl, akkor a 40x szorzót szépen egyesével emelheted. Ha túlmelegszik, CPU Voltage csökkentés kell, de majd segítünk.
(#32990) cajn: Én segítettem, de te ignoráltad. Ezt írtam: "Próbáld ideiglenesen változatlan feszek mellett visszavenni 400MHz-re az FSB-t." Konkrét beállítás volt? Igen. Megtetted? Nem. Akkor miről is beszélünk?
HGyu
-
cajn
tag
válasz
04ahgy #32985 üzenetére
Értem. Én nem akarok semmilyen vitába belebonyolódni. Azért írtam ebbe a topikba hogy ne én találjam ki a beállításokat hanem hogy Nekem segítsenek. Ebből adódóan kiderül hogy nem szeretnék kísérletezni úgy hogy nem tudom mi micsoda. Visszatérve az MCH-hoz megpróbáltam emelni a feszt +0.1v-al de úgy meg nem indul a Windows.
-
polgi803
őstag
Szia HGyu!
Írom a BIOS menüben lévő adatokat:
Ai Overclock Tuner Auto
Turbo ratio Auto
Internal PLL Overvoltage Auto
Memory Frequency Auto
EPU power saving mode Enable
EPU setting AutoLoad line calibration Auto
VRM frequency Auto
VRM spread spectrum Disable
Phase control Standard
Duty control T.probe
Cpu current capability 100%CPU voltage 1.096V Offset mode
offset mode sign +
CPU offset voltage Auto
DRAM voltage 1.5V Auto
VCCSA voltage 0.925V Auto
VCCIO voltage 1.000V Auto
CPU PLL voltage 1.793V Auto
PCH voltage 1.000V Auto
CPU spread spectrum Autogondolom ezeket kell majd állítgatni...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
xxxthrief #32987 üzenetére
Üdv, egyrészt ne rakj minden mondatod végére feliáltójelet, csak ha valamit nyomatékosítasz.
A ramokat nem tudod megölni, legfeljebb nem indul el a gép.
Viszont, ha tuningolni akarsz vedd vissza a ram osztóját 1:1-re.
Mindenek előtt pedig olvasd el ezen fórum legelső topicját és rágd meg alaposan. -
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
Van 1 konfigom!:
Asus eah 5770 1gb cucore vga
AMD phenom 8450 x3 proci!
Kingston 4x1gb ram ddr2!
Gigabyte ga ma 770 ud3 alaplap! REV1.0!
Az lenne a problémám!
Hogy ha huzok a procin akkor a ram-on is húz magától a gép!
A proci alap 2.1ghz-n megy!
A ram 800mhz!
na ha én emelem ezt a 2,1ghz-t akkor a ram mhz is emelkedik!
Most ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Mert nem akarom a ramokat megölni! -
04ahgy
nagyúr
válasz
rich-7 #32984 üzenetére
Inkább a Kingstont venném, a GEIL-eken a chipek minősége nagyon szór.
(#32983) goo92: Próbálj 1,4V-ot adni a CPU-nak, és nézd, hogy tovább bírja-e a prime, mint most. Ha igen, akkor kéri a CPU a feszt.
(#32974) cajn: Olvasd el, mit írtam. Értelmezd. Gondolkozz el, hogy vajon az MCH és a CPU ugyanaz-e. Ha nem, akkor meg semmit nem mondtam arra, hogy a CPU milyen FSB-t bír és milyen feszen. Arra kértelek, hogy a feszek megtartása mellett vedd lejjebb az FSB-t, ráadásul az MCH feszültség alacsony értékét emeltem ki. De mint fentebb látjuk, valószínűleg nem a táp kevés.
Aki azt hiszi, hogy a táp kevés: FSP ATX350-PNF táppal húzott Phenom II X4 965 C2, húzott GeForce 9800 GX2 társaságában vitte nálam. Eszméletlen mit kibír az a táp, és a Bluestorm II sem gyengébb annál.
HGyu
-
rich-7
csendes tag
Úgy néz ki hogy most a héten veszem a ramokat meg a tápot. Ezt a 2 gyártót találtam aki 1066-os DDR2-t még árul.
Geil
KingstonTeljesítmény, élettartam, tuning, és strapabíróság/megbízhatóság szempontjából melyiket lenne érdemesebb venni?(az áruk hasonlóak szóval az nem számít, ja és 2-t fogok venni)
A mostani Corsair-el nagyon meg vagyok elégedve. -
goo92
csendes tag
Valami nemtuti felhuztam az e7300 3,6ghz ra fsb 1.1.66 ra vagy 1.66 nemtom már mien van és kapot 1.35v-ot +ba minden jó legalábbis játékokba meg tesztekbe mondjuk magok elég melegek (58-64) de a teszt (prime95) nemfut le ez történik:
http://kepfeltoltes.hu/view/111215/31071136712_www.kepfeltoltes.hu_.png -
cajn
tag
-
04ahgy
nagyúr
P45, 445MHz FSB (1780MHz effektív) esetén az az MCH feszültség az 1,2V-jával elég karcsúnak tűnik. Az lehet az újraindulás oka. Már a tápos topikban kifejtettem, hogy ha a táplenne kevés, akkor nagyobb eséllyel lekapcsolna, nem újraindulna. vzsryl kolléga is ezt erősítette meg hozzászólásával.
Próbáld ideiglenesen változatlan feszek mellett visszavenni 400MHz-re az FSB-t.
A szoftveres mérés amúgy nem mérés, minimum egy multiméter kell, de a kiszáradó kondikból eredő magasabb ripple csak terhelés alatt, oszcilloszkóppal mutatható ki. Ez persze okozhat még szintén újraindulást, de a fentebbi ok a nagyobb valószínűségű.
(#32971) kovi166: A Freezer 7 Pro egy közepes tuningra tökéletes. A táp pontos típusa kellene.
HGyu
-
cajn
tag
válasz
darál0w #32963 üzenetére
Helló darál0w!
Régebben segítettél gépet tuningolni. Nos változás történt a gépben. Annyi hogy még egy HD4850 lett a gépbe rakva crossfirex-be. Írtam a Tápegységes topikba mert azt gondoltam hogy kevés a táp. Ezt megerősítették de cáfolták is. Lényegébe az a probléma hogy Metro 2033 közben kb 30 perc játék után újraindul a gép. Erre 04ahgy (PH addikt) kolléga) azt írta hogy a tápnak bírnia kell max a feszültségeket van gond.Itt vannak a feszültségi értékek:
fsb 445
CPU Voltage: 1.3v
Dram Voltage 2v
MCH Voltage: 1.2v
VTT FSB voltage: 1.1v
Dram FSB 5:6
Így elméletileg jók?! -
kovi166
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy Q9400 meg tunningolni még sosem csináltam és nem szeretnék kísérletezni mert nem szeretném el veszíteni a procimat.
Tehát adva vagyon egy asus p5q green és egy q9400.
2,66-rol húzni 3,25 re. tudom és olvastam hogy lehet akár 3,60 ra is.
Elég e egy nagyobb hűtő mint a gyári vagy még annál is nagyobb hővezetős kell?
Mit hogyan milyen értékre kell állítanom a biosban?
Légy szíves ha valaki segít akkor szájbarágósan!
Mert ez lesz az első tunningom, még nem csináltam.Előre nagy köszönettel.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
polgi803 #32964 üzenetére
Ha max. validra mész, akkor HT off, az aktív magok számát leveszed kettőre, CPU szorzót emeled 1,55V-on, ameddig csak indul. 100% CPU terhelést nem eresztesz rá, mert azzal a hűtővel 1,55V-on sok lesz neki. Ha megvan az a szorzó, ahol már nem indul, akkor az az alatti szorzóra beállítod, és a maradék pártíz MHz-et a BCLK finom emelésével sajtolod ki.
CPU_PLL 1,95...2,05V, CPU_VTT 1,25...1,35V, VCCSA 1,05V, PCH 1,05V, VDIMM 1,65V, Internal PLL Overvoltage Enabled.
VRM frekvenciákat a maximálisra állítod, és minden energiagazdálkodást kikapcsolsz.
HGyu
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Sgítséget szeretnék kérni az ügyben,hogy a procimat megnézzem,mit bír.Kaptam nem rég egy táblázatot és azon azokat a procikat is tesztelték ami az én procim kódja is.A nagy átlag 5 Ghz volt és szeretném megnézni,hogy 4.8-at tudna-e az enyém.Nem tuningoltam még soha,ezért kérnék segítséget szájbarágósan,hogy milyen progikat tölcsek le a teszteléshez,meg mit állítgassak,milyen adatokat figyeljek stb.BIG THX,ha segít valaki hozzáértő!
-
goo92
csendes tag
válasz
darál0w #32952 üzenetére
Szia!
Azon a képen a feszültséget tudom álitani de most probáltam és hatalmas elörelépést sikerült kicsikarnom a procibol,felvettem a cpu voltagét:1.12v-ról-135625re cpufsbvoltagét:1,2vra és az eredmény cpu fsb-t 333-ra lazán felengedte eddig tenni cpu fsb-t pedig 1:1.5re és igy 3333,3ghz-s lett és fps 333 1200vagy 1300 már nemtudom a kérdésem ha ígyhagyom nemfog a proci sérülni? vagy vegyek lentebb valamit? -
mitkov77
aktív tag
Ha a Cell Menu - > CPU specification alatt nem lehet a feszt állítani akkor ezen a lapon nem lehet állítani a feszt.
A felhasználói útmutató talán még segítségedre lehet.
-
gabo9201
senior tag
Hello!
Szerintetek az lehetséges, hogy egy ilyen lapnak 222MHz-es FSB a vége?
Tudom, hogy abszolút nem egy tuningra termett darab, de hogy ennyire?Van benne egy Conroe-L magos 420-as Cerka, és szeretném kihasználni a benne rejlő tuningpotenciált. De 1,78GHz-nél nem bírom feljebb húzni.
2*512MB 667-es ram van a gépben amiket már próbáltam visszaosztani, de így sem megy tovább. Ha 223-as FSB-t állítok be neki már van, hogy nem indul el a gép. Gondoltam még arra, hogy esetleg az integrált VGA szólna bele a dologba, mert azt használom.Köszi a válaszokat előre is!
-
vidra1221
tag
CM H TX3 hűtőm van az alaplap MSI K9N Sli. Szeretném a ventilátor fordulatszámát csökkenteni. Próbálkoztam a speedfan nevű programmal de ott az istennek sem jöttem rá (lehet béna vagyok) hogyan tudom igény szerint állítgatni a forulatszámot. Kérdésem az tud e valaki ajánlani olyan progit amivel egyszerűen minden hókuszpókusz nélkül lehet szoftveresen a fordulatszámot szabályozni. Sokfelé keresgéltem, olvastam de még használahtót nem találtam. Ha rossz helyen érdeklődöm nyugodtan koppintsatok a fejemre.
-
BRIKLY
veterán
lehetséges, hogy egy MSI g41M-p28 alaplapban nem lehet semmi feszt állítani? nem akarom elhinni..
-
04ahgy
nagyúr
Aszimmetrikus RAM kiépítés, IGP-s, irodai felszereltségű lap, alacsony szorzós CPU. Nem éppen a tuning melegágya.
1,3V-ra állítsd be a CPU feszültséget (MHz-et ne emelj), és Prime95 in-place teszt alatt Realtemp-pel nézd, hány fokig melegszik fel 2 óra alatt a CPU. Ha nem éri el a 75°C-ot, akkor mehet neki 1,35V. További segítség, ha ez megvolt.
Ez azért jó, mert kiteszteled a hűtéseddel adható max. feszt. Az órajelet meg majd ezután hozzálőjük...
HGyu
-
ken26
tag
válasz
sToOrm01umbb #32924 üzenetére
szia! mindenképp ez-M4A79XTD EVO
-
ken26
tag
hello! nekem is segitség kellene,volna egy E6420core 2 duo 2.14ghz procim,MSI g41M-P28 lapom,8800gt 1gb kari,3gb 1333mhz memoria,és a procim szeretném 3.2ghz-ra felhuzni csak nem tudom hogyan kellene beállitani fesz és stb. ha tud valaki segiteni megköszönném!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sToOrm01umbb #32921 üzenetére
semennyit, ha normálisan csinálod.
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok még ezen a téren és lenne egy 1-2 kérdésem
.
Szóval jelenleg van egy Asus m3n78-as lapom mellette egy Amd 955 BE-m ezt szeretném felhúzni kb olyan 4.ghz-re néztem hozzá ezt a hűtőt [link] most gyári hűtővel van alap feszültségen 3.4-en 1fokot emelkedett csak. Az érdekelne h kb mennyivel rövidülhet meg az oc-tól az élettartama? mert kb még 1-2 évet szeretném használni oc után, és kb január fele tervezek egy alaplap cserét is ezt néztem ki [link]. -
04ahgy
nagyúr
válasz
enemy107 #32905 üzenetére
P67-nél nem emelsz annyit a RAM feszen, hogy a RAM referenciákhoz kelljen nyúlni, maradhatnak auto-n.
CPU-nak a fesze erősen hűtéstől függő. Vízzel, megfelelő radiátorral 1,55V-tal is lehet küldeni 2600K-t. Egy CM Hyper 212-vel 1,35-1,4V fölé ne nagyon menj 24/7 üzemre, a konkrét feszültség attól függ, mennyire melegedős az a CPU. Hűvösebbnek lehet több feszt adni. Persze ki kell tesztelni alaposan.
HGyu
-
goo92
csendes tag
Valaki tudja hogyan huzzam a e7300as procimat j&w ip35-ös alaplapal 3gb-rammal.
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00053_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00045_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00044_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSC00043_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
enemy107
senior tag
válasz
EvilSymbol #32904 üzenetére
Engem már régen elkapott a tuning, ezért is maradok az lga775-nél egyenlőre.
Barátomnak érkezik szerdán egy 2500K, valami Asrock P67 pro lappal.
Igazából az érdekelni, minek mennyi feszt lehet max adni, 24/7-re, illetve az arányok, (mint pl
lga 775-nél a VTT és a Ref fesz aránya) feltéve ha itt van valami ilyesmi.
Amíg nem láttam testközelből nem tudom hogy műxik.Az soká lesz amikor én AMD-t veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz cserélném amd-re
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest