- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miagai
újonc
válasz
RetepNyaraB #41923 üzenetére
a kép játék után készült, minden érték szinte ugyanolyan + - 5 a különbség, tehát az alaphőfok is 50 mikor bekapcsolom
-
Corsair90
tag
válasz
RetepNyaraB #41881 üzenetére
-
Corsair90
tag
válasz
RetepNyaraB #41871 üzenetére
Köszönöm, kicsit jobban körülnéztem és meg lett a manuális fsb állítás is.
Próbáltam 400x8-ban és 5 perc után kék halálozott.
Most a szorzó Auto-n van, valamint az fsb állítás Overclock 10% és mellette minden feszültség auto-n. Így 2.66GHz helyett 2.93GHz az órajel.
Melyik értéket mire próbáljam, illetve hogyan állítsam be a rendszert?
Szeretném azért ha 3- 3.2 GHz-en stabilan működne. -
daara
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41861 üzenetére
Laptopon miert nem lehet
-
hadogabi1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41836 üzenetére
Rendben hétvégén több időm lesz rá. Melo után valahogy nincs erőm már tesztelgetni
-
jkrisz94
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #41811 üzenetére
érdekes eddig nem csinált sosem ilyet biztos hogy a tuning az oka mert most alapon megy tökéletesen és eddig is ment
-
Winne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #41775 üzenetére
Nem működik, fagy.
-
mufi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41775 üzenetére
Igen gondoltam en mar prime95-re es masra is de engem ez most elegge aggaszt, hogy miert nem akar futni a linx...meg ha pl eladnam, akkor hogy teszem majd a hirdetesben, hogy ``nem tudtam linxel tesztelni...``...
-
Winne
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #41772 üzenetére
Nálam nem működik.
-
h1mpi
félisten
válasz
RetepNyaraB #41766 üzenetére
Ok már értem, köszi
-
Apollo_21
addikt
válasz
RetepNyaraB #41728 üzenetére
Nemakarok sokat offolni...nemjó helyen vagyok a gonddal...
Az egér Roccat Lua vezetékes.
A lapon procin memón kívük nemcseréltem semmit se. Mezei Amd fm2-ről váltottam vga, táp, egér, bill, monitor maradt minden más cserélve lett 1155ös intelre..z77extreme 4-m és i5 3570K, memória pedig 16gb kingston hyper X genesis grey lett. Memót már néztem benne másikat vga-t is..azokkal is ugyanez.
Esetleg átkéne ugorjak a merevlemezesbe hátha vki megfejti h a toshiba 2terrás nemtetszik neki...Első telepítés óta ezt csinálja, nemtudom tesztekben h kéne teljesítsen de az fm2-es 750K-m 4,2re húzva majdnem h tizedre annyit kap mint ez...ami eléggé nevetséges kategória.
1-2játék dobódott csak fel..ott talán érezhetően jobb az i5. -
Apollo_21
addikt
válasz
RetepNyaraB #41726 üzenetére
Ok, majd ráfekszek az egér ugrálásra...mert sajna eredeti és nem eredeti friss win alatt is tapasztalom...speedstep és társait kikapcsoltam..nem segített...
A vcore-hoz csak azért nemnyúltam mert offsetbe lehet csak kapcsolni és ott + vagy - értékekkel játszani.
AMD-n egyszerübb volt mert csak lenyílik a lista h akkor 1.2? vagy h 1,225..stb...
Mind1 is..egérakadás csak 3-4aktív progi ablak esetén van csak se játékba sem simán böngészéskor. -
Apollo_21
addikt
válasz
RetepNyaraB #41723 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, de azért kilőhető opció az órajel ugrálás?
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41714 üzenetére
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41714 üzenetére
Igen, Igp egyenlőre be van kapcsolva - le tudom azt tiltani valahol ha kell?
Veszek vissza a feszekből, aztán játék alatt tesztelem és megnézzük mit mutat Gpu-Z. Persze nem akarom szétcseszni a procit, annyit nem ér az egész.
Balathruin - Köszi!
-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB #41711 üzenetére
Nos, letöröltem azt a szoftvert, tényleg nem az igazi.
Biosról csináltam képeket, így néz ki, ha engedélyezem a turbo30 módot. Ilyenkor ad előre beállított értékeket, melyek közül a szorzót állítottam vissza csak 45-re, alapból 47 volt. LLC-t 3-ra tettem, Auto-n volt.
A 3dMark11 szépen lefutott, phisycs tesztnél sem lépett ki, szoftveresen ezen az órajelen ez eddig nem sikerült!
A PLL és a VTT értékek gyáriak, sőt, ezekhez a Turbó 30 mód sem nyúlt! Ez alatt a mód alatt van lehetőség még finomítani manuálisan - szerinted? -
hybrid26
tag
válasz
RetepNyaraB #41699 üzenetére
Rendben, köszönöm
Azt hogy érted hogy "Ezenkivül a 6870-hez mar alapon is sok a proci" ? -
válasz
RetepNyaraB #41699 üzenetére
A szerkesztett jo anyjukat az öt perccel
Tehat elment, reboot. Ha Win megy, linx 15 kör kb 70% ramterhelessel (maradjon teszt alatt 1-1,5gig a winnek).
Kb. 90 Gflopsnak kell lennie az eredmenynek, amennyiben stabil.Ha nem indul, akkor Loadline Calibration mehet erösebb vezerlesre eggyel. Ha viszont minden oke, akkor az offsetet veheted visszabb is (nekem alapon -0,185V-on stabil, erös LLC mellett).
Ha sikerült igy megtalalni a proci legoptimalisabb alapbeallitasat, akkor nyomas 4gigara. Ehhez szerintem kell kis proc feszt emelni es/vagy LLC-t is feltehetöleg. Lapfeszek szerintem birjak alapon.
Tesztelni jatekkal is kell tapasztalataim szerint, mert a szintetikus teszt nem eletszerü. Van, hogy rögvest fejreall a gep, de lehet, hogy több ora utan egyszer csak. Ekkor egy pöcc a cpu feszen altalaban segit. Magasabb tuningnal a lapfeszeket is buzeralni kell.
-
saby97
tag
válasz
RetepNyaraB #41690 üzenetére
Hát igen, a haszon mindenek felett
A képekért boccs, itt vannak normálisan
A bios egyébként többször is resetelve volt, tehát a frekvencián és a dátumon kívűl minden így volt megadva. Ha jól sejtem az 1.90 is sok a ramnak (1.80 kellene hogy legyen ha jól tudom)
NB-t mennyire vegyem lentebb?
Esetleg állítsak még valami feszt/frekit?
Tudom, hogy sokak szerint a Windows-élményindex nem valami jó, de most arra hagyatkozva a ramom csak 5,5-öt kapott, pedig a pro 6,1-et. Egyik haveromnak viszont többet kapott a ram-ja, mint a procija. Lehet, hogy az 1:1-es FSB: RAM arány miatt van? Próbáltam az időzítéseket is állítgatni, de AIDA-ban nézve csak lassabb lett
-
Clickbait
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41650 üzenetére
A RAMmal az a probléma hogy maga az alaplap csak 800Mhzig támogatja. Vagy 800, vagy ez alá tudom csak belőni.
Videokártyánál nem szívesen állítom úgy a feszültségeket, hogy nem tudom mit is csinálok voltaképp.A processzort próbálom feljebb tuszkolni, illetve a videokártya mag és memória órajelét.
A hűtés és a táp miatt aggódom, bár volt már a gépben nagyobb fogyasztású kártya is. -
Size83
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #41621 üzenetére
Chipsetenként változó mennyi az egészséges üzemi hőmérséklet. AMD970-es északi hidam van, aminek 90-110 celsius fok van megadva a gyártó oldalán... Nekem nem fúj rá semmilyen ventilátor még a processzoré sem, mert egy thermaltake torony van rajta, ami nem lefelé fúj így még csak annyi légmozgás sem éri mint a gyári processzorhűtővel. 60 fok (Ha tuningolok 70 fok.) körül van nagy terhelés alatt az északi hidam, soha semmi gond probléma nem volt még ebből adódóan. Nem kell megijedni ha érintésre forrónak tűnik a borda, ezek a chipsetek lazán elviselik azt amit te már megérinteni sem tudsz...
-
Kovbob
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41621 üzenetére
Azért azt nem hiszem hogy 60 fok felett lenne a hőmérséklete, csak ha több ideig rajta tartom a kezem akkor érzem forrónak, nem azonnal, hogy hozzá érek.
-
Chris78
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41536 üzenetére
Rendben. Köszi a választ.
-
Jolet
őstag
válasz
RetepNyaraB #41512 üzenetére
az IGP-t én nem használnám, mert r9 270x-et teszek bele most
mi a baj a ventiszabályozással? -
Jolet
őstag
válasz
RetepNyaraB #41510 üzenetére
milyen hülyeségekre gondolsz?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41496 üzenetére
Corsair CX750 Moduláris.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41494 üzenetére
Köszönöm a választ!Hát ha elég akkor valószinű marad a H60 mert iszonyatosan Corsaires vagyok
Illetve ASUS M5A97-EVO lap mellett döntöttem erről mi a vélemény? Még egy jó házat kéne választanom,CM Storm Scout 2 lenne.Obsidian 650D nekem nagyon drága. -
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41489 üzenetére
köszi szépen
-
Imperator999
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41476 üzenetére
Mi ez a két pont?
2400 MHh memória órajelhez kell emelni vmilyen feszültséget?
Mert 2133-on megy a gép tökéletesen, de 2400-on már el sem indul (nem ad képet).G.SKILL 2400 MHz-es ramjaim vannak, feszültség 1,65V
Valaki tudna segíteni? (Hozzáértő)
-
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41469 üzenetére
Szia
Itt vannak a képek a biosomrol amiben ígértél nekem egy kis segítséget
-
Bacusuz
őstag
válasz
RetepNyaraB #41469 üzenetére
Hétvégén küldök képet a bisrol
Köszi elöre is
-
kaboska
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41382 üzenetére
Igen azt én is megfigyeltem hogy az IBT meg a Prime elterö modszerrel stressszelnek.
Meg hogy az IBT 8-10 fokkal jobban fűt mint a Prime -
priti
addikt
válasz
RetepNyaraB #41327 üzenetére
Inkább okosan hülyéskedj, mint hülyén okoskodj jeligére osztottam meg az infót nettó jószándékból. Senki nem pirított senkire. Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz, de ha ilyen ideges vagy már mindentől, akkor bőven elég arra a hsz-re válaszolnod, amit neked írnak így te is könnyebben átlátod majd hányan kíváncsiak a szakértő véleményedre. Én konkrétan nem. Jeleztem is, hogy csak a hőmérséklet érdekel, ha figyelmesen elolvasod a hsz-t. Számítottam valakire, aki tudja fejből egy tuning topicban, ennyi történt mea culpa, de utóbb rájöttem, hogy nem a "vram"-ra kell keresnem a guglival, hogy rátaláljak egy gyártói adatlapra. Senki nem trollkodott, és senki nem pirított senkire. Ha karácsony előtt is ilyen lelkiállapotban vagy, akkor szakember tanácsát kellene kérned egyébként. Nem szégyen orvoshoz fordulni mielőtt megbuggyansz. Szerintem ez már tutira nem egészséges, ha ezért így kicsapod a hisztit. Veled valami van.
-
enemy107
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41327 üzenetére
Nem pirított ő senkire, ezt elsőre is kiguglizhatta volna
Kérdezett egy bölcset, válaszoltam rá egy még bölcsebbet, kell a HSZ
-
kspbarebone
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #41263 üzenetére
Nyilván BIOS-ból. A Control Center II csak végső elkeseredés volt.
High Performance profil van kiválasztva. -
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41263 üzenetére
fesz volt a bibi
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41257 üzenetére
Nos ITB alatt semmi baja viszont játék alatt durván 30 perc után van amikor 1 óra után vagy még tovább bluescreen feszt elkezdtem emeleni most offset -0.080 nál vagyok
Fesz miatt van egyáltalán?
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8007193028
BCP3: 00000000BE200000
BCP4: 000000000005110A
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\120713-7035-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-8673-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41254 üzenetére
nah ezt figyeld. 4.5 ghz offset -0.105 v 66 fok a legmelegebb mag. és még alul is feszelte magát a proci... és persze llc 1 ahogy kérted
érdemes még vennem el belőle? GFLOP nagyon stabil volt... ez a thermaltake frio ock megvan lassan másfél éve de mondhatom megérte kidobnom érte 23 e ft ot.... csak ajánlani tudom mindenkinek...
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41252 üzenetére
most tesztelem utána irok de mondom nem nagyon megy 68 fok fölé.
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41248 üzenetére
heh ez érdekes LLC 1 re tettem. voltot vissza vettem elvileg +0.005 re. Cpu z ITB alatt azt mutatja hogy 1.417 et eszik.. lol Ez most valami bug? 4.5 ghz en llc 2 +0.020 v.. LLC 1 en +0.005v és 1.417???
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41248 üzenetére
65 fok 68 max ha már megy 30 perce.. Thermaltake frio ock és nagyon jól szellözö házam is van CM haf 922...
AIDA 64 29 fokot mutat az alaplapra. OK LLC 1 re teszem és tesztelem.MIvel érdemes nézni a hőmérsékletet? CPU t realtempel nézem amúgy...
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41243 üzenetére
Nos erre jutottam szépen haladtam felfele 4.5 ghz beállítottam alapra ahogy mondtad mindent szépen emelgettem a feszt. 4.6 ghz hez már offset +0.060 v kell és akkor nincsen bscreen és lefut ITB is. [link]
[link]
[link]
[link]
sajnos a ramok nem bírják 1866 on a tuningot. NIncs bluescrenem de ITB be hibát ír második körbe h nem stabil. Vissza vettem 1600 ra és gond nélkül lement... szval 4.5 és 4.6 ghz megvan. Alapfeszek auton
VCSA 0.925 CPU PLL 1.832 PCH 1.059 VTT 1.047 RAM V 1.532. Ezek voltak az alapfeszek. ugye ezt ha megnézed a bios képeken 1.103 ra emeltem az nem árt gondolom és a dram voltaget levettem 1.532 ről 1.499 re. .. Szval így állok most. Köszönöm a segítséged. Valami ötleted esetleg ramra, hogy hogy tudnám elő varázsolni hogy 1866 on stabil legyen? Vagy esetleg valamiből visszább kell venni?Asrock oldalán többször néztem már sajnos ugye ezt a ramot vettem hozzá és ez pont nincs a támogatási listán, hogy 1866 on menne. Lehet ez a baj? [link]
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41243 üzenetére
OKÉS nah ez hiányzott köszönöm. Amint van valami jelentkezek!!! köszi még1szer
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41236 üzenetére
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41236 üzenetére
OKÉ AZ MEGVAN emlékszem rá, hogy mondtad azt anno. 1.499 v illetve 1.047 v erre vissza tettem alapból 1529 a ram fesz... Légyszives mond el nekem tömören röviden, hogy az alapot, hogy teszteljem ki. gondolom core clock vissza alapra... 3,4 ghz. Eddig oké.
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41229 üzenetére
4 ghz nél offset -0.100 v től induljak kb?
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41229 üzenetére
beállítom amiket mondtál. Holnap írok, hogy mivan.. Egyébként volt egy beállításom, de mégse volt jó... valamit elrontottam valszeg. újra kezdem a tuningot... csak annyira nem vágom. De múltkor is tudtatok segíteni itt. szval megköszönöm ha megint.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #41206 üzenetére
Rendben, bocsi, hogy rossz helyre írtam, a választ pedig köszönöm!
-
Jarvis
tag
válasz
RetepNyaraB #41194 üzenetére
Gondolom nagyobb fesszel stabilabban menne. Viszont most még ezekkel a beállításokkal is nagyon szépen visz mindent úgyhogy eggyenlőre nagyon nem piszkálom meg. Majd ha már úgy érzem hogy kezd kevés lenni a gép, és esetleg már a pénz is meglesz jobb cuccokra, akkor feljebb húzom, azt bírja amíg bírja.
Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Jarvis
tag
válasz
RetepNyaraB #41187 üzenetére
Az XMP beállíáts, vagyis a profile egy az az 1600Mhz-es beállítást takarja, és így igen ezzel autómatán felhúzza a procit is 9x400Mhz-re, viszont ígyis csak sipol a gép, és nem kapcsol be.
Masszív BIOS resetet nem próbáltam, bár lényegében nemhiszem hogy segítene, itt máshol van a kutya elásva.
Azt nem értem hogy gondolod hogy a tápegységből is kiugorjon a maradék nafta?????
Különben az a BIOS van hozzá amivel vettem, még annó néztem 2 éve amikor meg akartam csinálni, mert ajánlották hogy frissítsem, de ehhez a laphoz nem volt az Asrock oldalán újabb.Másrészt hogyértve nem komálja a ramot a vezérlő? Direkt megnéztem az Asrock kompatibilítási listáján, hogy ez a lap melyikeket szereti 1600-on, és ez is közte volt.
-
Jarvis
tag
válasz
RetepNyaraB #41183 üzenetére
Hát így XMS-ről nem tudok, viszont XMP lehetőség van a ramban. Ha bemegyek a DRAM timing-ba ott tudom kiválasztani a profilok közül hogy "auto" vagy "Profile 1" vagyis az XMP. De ilyenkor viszont minden OC lehetőséget elvesz a gép, se procit se semmit nem tudok beállítani. ÉS természetesen így se megy.
Konzultáltam a RAM gyártójával hogy mit lehetne csinálni, ők megadták az időzítéseket de úgy sem megy.Furcsa viszont hogyha a Chip a gond, akkor mért láttam hogy másiknak komolyabb FSB-s procival ment a ram 1600-on. De ezt is köszönöm, legközelebb ha lapot veszek külön a chip-et is megnézem hogy mit tud.
MI az az MCH?
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #41170 üzenetére
Köszöntem
Nem tudom hogy az i5 2500k mennyire melegedős fajta, de nekem IBT Maximum beállítás alatt 92°C-ig felszökik. Ennek a max hőfoka 107C°lehetMert ez sz@ros ragasztott kupakkal készült az Ivy...
-
enemy107
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41166 üzenetére
Ha jobban megnézed neki 30 is cirka
Amúgy ennyire lineáris, ha meg netán átcsap logaritmikusba arra jó az Intel Thermal Monitor.
(poénnak szántam
)
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #41166 üzenetére
Változó, na meg hűtéstől függ, nekem a Rezes Zalman hűtőm tudod ilyet idle állapotban, szobahőmérséklet alá hűtötte a procit
A mostnai 3770k 4.5Ghz ( Gyászkamra ) egy Noctua NH-D14-el, a legalacsonyabb maghő az 23°C volt
Ami így néz ki -
Dyingsoul
veterán
válasz
RetepNyaraB #41048 üzenetére
Amire használnám: Filmnézés, böngészés, játék, youtube játék közben, streamelés (twitch.tv-n) közben a háttérben youtuberól zene, képszerkesztés (Photoshop+Lightroom), weblap szerkesztés, videó vágás-renderelés (After Effects), tanulás, programozás (visual studio, netbeans, eclipse), mindezt két monitoros környezetben (2*1920*1200). Szóval kb mindenre.
A célom nem világrekord döntése, csupán egy bika és stabil rendszer készítése ami hosszútávon ki fog szolgálni (4-5 évre tervezek).
Lap: ASUS MAXIMUS VI HERO
Ram: 1*8GB = CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9
Táp: SEASONIC S12 II 620WIgazápól a táp nem támogatja a C6-7-et, és a másik topikban azt mondták parasztvakítás haswellnek emiatt drága tápot venni. a fent linkelt tuning videó viszont elbizonytalanított. Mi van akkor, ha nem csak az alvó üzemmód fogyasztásának csökkentése miatt kellenek azok a tápok, hanem mondjuk hogy tuning alatt is stabilabbak legyenek?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41050 üzenetére
akkor passsssz.
néha nekem is kinai. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41048 üzenetére
nekem tudnál segiteni?
a lapom nb-óra jelét akarom lejebb venni.
asus m2n68 am se2
a procim még birná,de a lap már nem igen.nemtudom mivel vagy hogyan lehetne lejebb venni. -
válasz
RetepNyaraB #41034 üzenetére
LLC-t belőttem 1-re, turbo 4,2-re, -0.100-as offset-tel. Nem sok 4,2-n az az 1,2V?
-
Kaci84
őstag
válasz
RetepNyaraB #41028 üzenetére
Szerintem meg pont ez a lényeg, a nagy többség játék miatt vesz CPU-t és nem csak BF-nél hanem elég sok más játéknál is hasznot húz a 6-8 mag. A számítás igényes feladatokban sem húz el annyira, mint amennyivel drágább.
A fogyasztás meg maximum a hőtermelésnél számíthat. Egy FX-8350 100%-os terheléssel számolva óránként kb. 1,5Ft-al fogyaszt többet -
kristof123
őstag
válasz
RetepNyaraB #41030 üzenetére
LLC-t már Auton állítja és nekem 4.5 Ghz-nél már level 8-ra pakolta alapból.
(#41026) zaja8:
TR 2013 - 3 mag el sem éri az 50°C-ot és 1 mag 53°C. Mindezt 4.5 Ghz-en 1.19 V-al.
IBT alatt volt 89°C-os mag is. -
zaja8
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41028 üzenetére
1,2V fix (Uefi-ben: Vcore override mode)
az LLC nem tudom micsoda... -
zaja8
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41025 üzenetére
Noctua nh-d14
Haswell topicban mondták hogy linx alatt 90°C-ig lehet menni, mivel játék alatt kb 70°C-ra megy fel ha linx alatt 90
-
válasz
RetepNyaraB #41005 üzenetére
4 vagy 4,2 sztem nem oszt nem szoroz. LLC auto-n volt.
-
válasz
RetepNyaraB #40987 üzenetére
BrIOS szinten szeretném állítani nem UEFI-ben.
-
domiromm
tag
válasz
RetepNyaraB #40980 üzenetére
HD 5830 videókártya.
4gb ram. -
domiromm
tag
válasz
RetepNyaraB #40978 üzenetére
Gigabyte ga-k8n-sli alaplap,
Cpu amd athlon 4200+ socket 939 2500mhz oc,
Memória 400mhz 2.5-3-3-7.
Játék pl league of legends. -
Gery15
addikt
válasz
RetepNyaraB #40883 üzenetére
Holnap megpróbázom!
-
válasz
RetepNyaraB #40883 üzenetére
Virtualizationt én nem kapcsolnám ki
cpu current capability legyen magasabb; attól nem eszik többet, de nem is tilt le, mert kifutnál a keretből.
Az asus fícsöröket (cpu phase pl,) nem ismerem
S én inkább offset tuningolnék, de most épp sztrájkol a gépem valamiért és egy centit se hagy emelni magán -
Gery15
addikt
válasz
RetepNyaraB #40880 üzenetére
Azt hiszem igen, most laptopról vagyok. Ezekkel mit állítok? "skew"
-
emiki6
veterán
válasz
RetepNyaraB #40871 üzenetére
Itt egy pár kép a BIOS-ról 1-2 dolgot most állítottam át benne.
Van Manual és offset mód. Gondolom a manuál könnyebben kezelhető, ezért azt választottam.
Csak C1E, C3 és C6 van, de azok reportok, mint látod.
A PCH-t visszavettem 1,050-re -
sittes79
addikt
válasz
RetepNyaraB #40626 üzenetére
Bocsánat rossz volt a link...
-
Csövy
tag
válasz
RetepNyaraB #40565 üzenetére
Ninja 3
-
Csövy
tag
válasz
RetepNyaraB #40552 üzenetére
20 perc IBT után max 62Cig ugrott 1200rpm mellett házventik nélkül
-
sakkay
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #40556 üzenetére
Köszönöm. Tehát akkor esetemben-mivel a legnagyobb még stabil óra számra vagyok kíváncsi-nem kell piszkálnom. Csak a feszültséget állítom, és a kívánt- esetemben 3400-ról 4400-ra, Mhz-t!?
I5 3570k tx 3 cooler, asrock z77 pro 3 alaplap. -
sarkany92
tag
válasz
RetepNyaraB #40453 üzenetére
Igen, meg feszültséget adtam neki pluszba. ramok CSX 2x2gb 800mhz azoknak bírna kéne.
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40332 üzenetére
Crysis 3-at tolom LOW-on, hogy minél több FPS-em legyen, hát mind a 4 mag fullon a 3570K-n hiába a 4,4GHz. Irgalmatlanul CPU igényes az a game, főleg multiba.
-
banánttészta
tag
válasz
RetepNyaraB #40332 üzenetére
Akkor most ez ,hogy is van kisebb felbontáson gyérebben teljesít mint FHD-n????? xD
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40284 üzenetére
Jah értem, természetesen, mind a 4-et zabálja a Crysis 3 multiba, nah de még hogy!
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40274 üzenetére
Köszi a tippeket, a hűtőt még utólag is políroztam amikor fölraktam, szal azzal nagyon gond nem lehet.
Első körben akkor megnézem majd, hogy mennyire huplis.
Mondjuk az is gyanús, hogy miért a 2-es mag a leg melegebb mindig, nem pedig az 1.
-
Vigilante
őstag
válasz
RetepNyaraB #40266 üzenetére
3 venti is van a hűtőn, és egy Plexi házban, Igazából az SLI-re is gyanakodtam, de a sandy-k ráadásul híresek is a melegedésről, mert a gyökér intel a kupak alá egy ótvar sz@r pasztát rakott!
Egy 55-60e-es procitól ez azért gáz!
Igaz a maximum így is 105°C!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #40239 üzenetére
Én azt olvastam inkább Normalon legyenek és ha tuning van akkor emeljük. Na és mennyit szabad ezeknek max adni?
Meg akarom rántani még egyszer a procit magasabb fsbvel. Azt tudom, hogy 4.5 GHz körül van a vége, de vissza akarom tolni a szorzót és tovább tolni az fsbt. Mivel az X48 520 körül meghalt, ez gondolom jóval többet tud majd. Mondjuk nagyon sokat nem tudok húzni rajta, mert az 1066-os ramok nem tudom mit bírnak, 1100 gondolom megy neki cl5-ön. Vagy 1200 cl6-on, csak nem tudom hogy megéri-e úgy. De az is 600-as fsb, annyit meg nem fog tudni szerintem. Visszavenni meg nem lehet a ramot jobban, meg nem is lenne értelme, mert akkor minek húzzam az fsbt ha a ram már lassabban megy.
Az 1066-hoz 533-as fsb kell, azért azt jó lenne ha tudná 8.5 szorzón az 4530 MHz. Az elég bitang jó lesz már. -
guftabi96
addikt
válasz
RetepNyaraB #40173 üzenetére
rendben köszönöm.
Akkor majd ha megjön a hűtő majd próbálgatom kézileg a tuningot -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #40167 üzenetére
Közben több helyről is azt javasolták, hogy AMD-t építsem fel még ha nem is olyan alkatrészekből amiről álmodtam. Bár ki tudja még addig lehet kerül fel valami fasza cucc. A ram időzítéssel de még az órajellel se megyek sokra játékban, engem inkább a maximalizmus, a presztízs érték, meg a számok izgatnak fel.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #40042 üzenetére
Hát nem tudom, én meg épp az ellenkezőt hallottam, de mind két lehetőség jó választás ez tény is való. Nekem Idle állapotban, 0.880-0.912V-ot eszik tehát ez nem sok, meg terheléskor 1.23-1.245V között ingadozik a fesz. Ez Offset +0.095, CLL: LvL5. ( De ezzel azt értem el hogy Idle-ben lemegy a feszültség értéke, egy kicsivel.)
LvL1-ben szerintem +0.030-0.050V között lehet az értéke. (3770k 4.5Ghz) -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #40040 üzenetére
Most nem értem hol a probléma? Én is a kolléga lapjára írtam
-
SaitoX
tag
válasz
RetepNyaraB #40020 üzenetére
Felraktam 400-ra az FSB-t, teszteltem és 55 fok fölé sem igazán megy
IDLE-n 40 fok körül van, kb ugyanúgy mint eddig, csak a venti kicsit gyorsabban forog (és ezáltal hangosabb, de nem zavaró).Tovább tudom még húzni (úgy, hogy el is induljon)?
Ha igen, hogy? -
800.henrik
senior tag
válasz
RetepNyaraB #40014 üzenetére
Ok, már megvan. Az oc tunerben el lehet menteni a cpu feszültség beállítást a biosba.
-
Adoka120
tag
válasz
RetepNyaraB #39984 üzenetére
ooo az istenit :/ Azért köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #39898 üzenetére
Nyilván gyorsabb a memória olvasása, írása tehát töltéskor gyorsabb a gép, tömörítéskor stb helyeken gyorsabb. Ha jól tudom alapon a memória írás 24kMb volt, most 32kMb tehát jóval gyorsabb.
Fórumokon olvastam róla, hogy mindenkinél stabil, de ez Dual-ban lehet őket jól tuningolni, mert 4 rammal rosszabb a helyzet.
Baja meg nem hinném hogy lenne, mert 1600Mhz felett amit a boltban veszel, az is gyárilag túlhajtott OC-s ramról van szó, és eladják 2133Mhz-es néven, holott meg azok is 1600-asok, és van rajtuk némi tuning.HCsaba87 Biosban nincs ram Profil? Mert nekem is alapból az 1600Mhz-es ramok 1333Mhz-en mentek. Külön Biosban be kellet állítani.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #39896 üzenetére
Hát mind1 engem a LinX nem érdekel, IBT-nél csak Very High-ra rakom, és kész, LinX-et nem ismerem annyira meg ott szerintem több mindent is belehet állítani.
-
djculture
félisten
válasz
RetepNyaraB #39747 üzenetére
Ez a csere konkrétan működik azért ajánlottam, haver laptopokkal foglalkozik legalább 30db ilyen típusú laptopban csinált már ilyen proci cserét és működik. Külföldön gyakorlatilag ezzel a chippel árulták de ide az ár érték miatt a gyenge celeronos verzió jutott. Az biztos hogy nem a legolcsóbb bele egy T-s core duó így csak jó állapotú darabban érdemes cserélni.
-
ha1265
tag
válasz
RetepNyaraB #39724 üzenetére
Kicsit talán félreértettél, mert én is offsettel tuningolok és pont az a bajom, hogyha lerakom a játékot ablakba, akkor mintha ott se lenne, a windows megfeledkezik róla, a proci visszaesik idle-re és 0.8V mellett persze, hogy összeomlik. Ha megkapja a feszt nincs gond, 12 óra prime95 és egy rakat IBT után talán mondhatom stabilnak
A másik, hogy LLC-nél igazából nem volt világos, hogy extreme mellett 100% van regular mellett 0 és a többi közötte skálázódik. Én meg azt nem értettem, hogy 100% azért mert tartja a megadott feszültséget, vagy a drop értéke 100% tehát itt esik vissza a legjobban.
Amúgy az első problémám már megoldódott, nem is értem miért, de csak annyi volt, hogy nem a CPU ratiot emelem, hanem a turbot. Nekem úgy tűnik ugyanott vagyok és nincs több probléma sem. -
jani04
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #39686 üzenetére
Köszönöm.Mindkét módon megtaláltam a procim kb határait de ez a rohadt cpu vid érték az aidában kikészített.
[link]
Ez még nem az.... -
atika88
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39669 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Akkor még egy utolsó kérdés: a régi pasztát mivel a leghatásosabb eltüntetni, úgy, hogy ne maradjon szennyeződés rajta? -
zsizsef
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39669 üzenetére
MX2 vagy MX4? Van mindkettő 100ft különbséggel. Melyiket vegyem?
-
RichieTri
senior tag
válasz
RetepNyaraB #39665 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
exxtremplaye
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #39659 üzenetére
Én nem tudom állítani az LLC-t.
3 beállítási lehetőség van: Disabled, Enabled , AutoEgyébként mivel teszteljem a CPU-t , hogy megtudjam biztos stabil-e? Van Aida 64-m az elég?
-
exxtremplaye
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #39651 üzenetére
Akkor megmondom az értékeket.
gép:
i7 870 ( 3,6 ghz )
gigabyte h57m-usb3 ( mATX )
gainward geforce gtx 470
Kingston 8 gb ddr3 ram (alap: 1333 mhz )cpu szorzó:22
BCLK:166
QPI :x36
Mem szorzó: 8 ( 1333 mhz )
PCi express frekvencia: 100
c3/c6/c7 state support: disabled
Cpu thermal monitor:disabled
cpu eist function:disabled
bi-directional prochot:disabled
turbo boost: diabled
Core enabled: all
vcore:1.26** v
qpi voltage:1.210 vA többi feszültség érték mind normalon van auto helyett.
És amint mondtam, a Load-Line Calibration: Disabled mert ha be van kapcsolva akkor ujraindulHa számítana a Sata AHCI-n van mivel egy OCZ Vertex 3-as SSD-m van.
-
regener
veterán
válasz
RetepNyaraB #39505 üzenetére
Hát lehet hogy nemis fogok bűvészkedni ezzel, mert biztos elég az szinte mindenre, csak azért kérdeztem meg hogy milyen lehetőségek rejlenek benne
Köszi ismét
-
regener
veterán
válasz
RetepNyaraB #39503 üzenetére
Értem, köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gurulunk, WAZE?!
- Horizon Forbidden West
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest