- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
A lapodban a cpud menne 24/7-be 4,2n.
Auto-ahogy írták..NEM OK! S igen, szerencséd volt, vagy még nem jött ki, hogy szép lassanmegölöd a rendszered.
1: PCI E 100! (ha esetleg a lapod visszafogja FSB-n akkor mehet 105 is.
2: Ismerd meg a lapodat, olvass a topikjában stb..(meg fogod találni a pci e.-is)
3: Nézd meg a cpu-d Vid-jét. Adj hozzá 0,05V-ot, s azt állítsd be a biosba vcore fesznek.
4: Ezen a feszen nézd, mit tud a procid.
5: PLL-t 1,5 VTT úgy 1,24 MCH 1,28V --- ezek felett felesleges, 4GHz ebben is benne vanNeked kell kitapasztalnod, Te ülsz előtte, te látod, hogy mire, s hogyan reagál, mennyire melegedik.
-
cajn
tag
Üdv!
Néhány tuning kérdésem lenne!
A gép:
CPU: C2D e8400 E0
VGA: hd 4850
Lap: MSI P45 Platinum
Ram: Kingmax 2X1gb 1066Mhz
Tép: FSP Bluestorm 2A kérdésem az lenne hogy-hogy tudnám a procit 3.6 nál följebb húzni, mert nekem 3.7 a plafon és utána már nem indul el a gép. Pedig olvastam hogy valaki 4.2-ön is használja gond nélkül. Nem hinném hogy a lap a baj mert ez amúgy is egy tuning alaplap és a prociból is az E0-at vettem mert az a legtuningolhatóbb. A bioszba csak a CPU szorzót állítottam mást minden automatán hagytam. Esetleg tud valaki beállítási segítséget adni. Hálás lennék.
-
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32390 üzenetére
de 5 ghz-nél már nem bírja a tápom szerintem :S
A gtx 470-et maxra felhúzom, kivéve a memóriákat és akkor lekapcsol 3dmark11 indulásakor .. meg van egy párszor, hogy bekapcsolásnál kikapcsol gép és csak 2x indul el . hipro 700 w .. De pl 3.7 ghz-n + kártya tuninggal nem kapcsolt le . [link] -
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32382 üzenetére
Szia !
Közben sikerült megcsinálnom. Hagytam azokat a beállításokat a fenébe, amiket ott írtak.. A memóriának adtam 1.5 v-t ott lefixáltam, és az órajelét sem piszkáltam. A cpunak a Multi steps line-t ( ez minél magasabb (1-10 ), annál több áramot ad neki. Szóval ezt beállítottam 3 asra, belőttem a 45x 100 szorzót, proci kapott 1,3-4 között, már nem emlékszem és jó is volt. Ja és 3dmark11 is lefutott stb.
De ez csak teszt volt. 5ghz-n is ment, de ott már 50 fokos volt terhelve mind a 4 mag :/ -
kace
csendes tag
Sziasztok!
GA-EP45T-UD3LR (rev.1.0) lapba szerintetek milyen ramokat vegyek ha a maximumot szeretném kihozni belőle egy q9550 mellett. 8 gigát szeretnék bele.
Én erre gondoltam:
Corsair XMS3 8GB (2x4GB) DDR3 2000Mhz memória KIT CL9 , csak ez elég ritka és az ára is szép magas.Kérdés, hogy jóval jobb eredményeket ér-e ez el mint mondjuk egy 1600-as vagy 1333-as RAM és árban megéri-e ezt az eredménykülönbséget (sejtem, hogy nem fogja)
Ha valakinek van pár képe ehhez hasonló konfighoz azt szívesen látnám( pl azt hogy meddig lehet vinni a RAM órajelét)Köszönöm a segítséget.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speedhs #32381 üzenetére
Azért írtam Rád, mert most agyalok hasonló konfigon. Fogalmam sincs mi lehet a bibid sajna. Most szerzem be az infókat, de.. hiszed vagy sem , mindenütt csak a hibákat írják.
Én is tanácstalan vagyok. Random fagyások tömkelegével mindenütt...Lapod topikjában próbálj szétnézni szerintem.
(Giga biosokat sokan szidják, ramkezelés ..fos)
-
Speedhs
őstag
válasz
lipi67 #32380 üzenetére
Az baj, hogy 1,275 v -n 4.3 ghz-n is kék képernyőt dob ? Mármint elsőnek ment fainul, de újra indítottam a gépet és most winfos töltésekor #124 es kóddal kék halál..
Tudnál írni nekem dolgokat, amiket át kell állítani vagy kikapcsolni stb.. Pl van ilyen, hogy multi steps load line: ugye ez több feszt ad neki stb . -
lipi67
nagyúr
válasz
juventus85 #32378 üzenetére
u.azon a feszen magasabb hőfokon jobban terheled a procit. Pl. egy 1,4V-on terhelés alatt 40°-os procit járatni nem olyan necces mint 1,35V-on 65°-on. (példa értékek voltak)
(#32379) Speedhs : Köszi!
-
juventus85
tag
a höfok sokat szàmit tuningnàl?
-
Speedhs
őstag
Hali mesterek !
Szeretném a segítségeteket kérni egy Core I5 2500 K processzor tuningolásában.
Ez egy gigabyte P67A-UD5-B3 lapban fekszik. Találtam egy írást egy oldalon, ahol az UD4- es lapban tuningolták a 2500K-t, mindent leírtak. Én úgy állítottam be, amit megtaláltam a biosban, de 4,5 ghz-nél fagyi volt. Windows töltésénél kapott kék halált.
Valaki tudna nekem segíteni, hogy miket kell állítanom és mit nem ?
Ja és a ramok 1,65 V-os Kingston hyperxKET20C3 Kingston 2GB KHX2000C9AD3T1K2/4GX , ez a typus.
Köszönöm előre is ! I hope tudok segíteni
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
van egy Asus Sabertooth 990FX lapom egy Phenom II X6 1090T procival és 2x4 GB GeIL CL9-9-9 DDR3-1600 memória. A problémám az, hogy raktam bele még 2x4 GB GeIL CL9-9-9 DDR3-1600 memóriát és csak 1333 Mhz-en megy. Alapfeszen 1600-on fagy. A proci memória vezérlője 4 slotban csak 1333-on kezeli a memóriát?
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #32364 üzenetére
Még nem állítottam semmit az NB-n csak leszedtem egy régebbi Prime-t (p64v266 helyett p64v2511) és azzal nem észlelt hibát. Viszont akkor hogyha 1066 helyett 900Mhz-n megy a ram, akkor nem kellene állítani hogy 1066on menjen? Mert most a prime már kibírt 25percig Blend-et de a játékok attól ugyan olyanok. Vagy inkább futtassam a Prime blend-et órákig először?
-
rich-7
csendes tag
Hello.
3-4 hónapja segítettetek felhúzni a procim, és most feljött egy probléma. A BF3 néha-néha kékhalálozik(Driver IRQL not less or equal hibával, ami vagy Catalyst amit már újraraktam párszor; vagy ram probléma), meg párszor megfagy egy-egy játék illetve egy 2 hete minden játékban drasztikusan megnőtt a betöltési idő. A gépet kb. 3hete formáztam szóval a win7 szerintem rendben van.
Most hogy visszaolvastam az akkori beszélgetésekre, volt említve a Ram végleges optimalizálásán, de végül nem volt róla szó hogy mit is kell pontosan csinálni azzal kapcsolatban.
Link azokhoz a beszélgetésekhez
A furcsa dolog ami észrevettünk egy haverommal hogy nekem a Ram-om az gyárilag 1066Mhz-es DDR2 de a CPU-Z az azt írja hogy 450.0Mhz-en megy, ami ugye csak 900Mhz-nek felel meg(ha jól tudom).Lefuttattam pár tesztet a Prime-al és a Blend, illetve a In-place large FFTs-be 15-20perc után hibát észlel a Prime[kép], de mikor futattam egy Small FFTs akkor nem volt semmi gond 40percet futtattam.
Most a ram-ommal van valami gond? Vagy esetleg rosszul van beállítva a szorzó/FSB?
-
KISOROB
csendes tag
válasz
Devla24 #32351 üzenetére
Ajánlott olvasmány. Az alapokat biztos megtalálod benne.
-
BRIKLY
veterán
válasz
juventus85 #32349 üzenetére
na, hiába adok neki 1.5V-ot, 3.8GHz-en is kékhalálozik amint terhelést kap.
vagy kifogtam egy antituning példányt, vagy valami más korlátoz...
3.7GHz a max, amihez elég 1.450V is. -
-
BRIKLY
veterán
válasz
juventus85 #32349 üzenetére
A hőfok miatt mondod,hogy ne menjek 1.5V fölé, vagy a procinak sok az felett? mert a hűtés elég durván viselkedik. 1.4750V-on max 45 fok volt eddig,úgy, hogy a proci venti 1000RPM-en megy
tehát a hőfoktól nem kell félnem, csak azt nem tudom,hogy a proci mit bír. teszteken láttam már 1.6V-ot is, de az lehet,hogy fagyasztva volt.. nem tudom.HT alapból 1Ghz,de így is vissza osztom. NB-t nem húzom 2200MHz fölé.
-
BRIKLY
veterán
Fel teszem még egyszer a kérdést 1 hónap várakozás után.
X2 255, C3 stepping, 1.4V alapfesz, Freezer 7 Pro Rev. 2 hűtő, terhelve max 42 fok.
mennyi feszt adhatok neki? 1.5V mehet?
köszi.. -
TiBiXX
csendes tag
sziasztok! tom nem nagyon ide tartozik amit kérdezni fogok csak hát nem találtam más fórumot ahová mostanában írtak volna
na szóval van nekem 1HD6850-es karim és az lenne a kérdésem hogy az igaz hogy bios cserével meg lehet csinálni hogy 6870-es lesz belőle ? mert én már hallottam ilyesmit és olvastam is de nem tom hogy most igaz e, és ha meg lehetne akkor valaki tudna segíteni hogy még is hogyan lehetne ?előre is kösz a válaszokat
-
energymen
tag
Buta kérdés volt hadjuk.
Látom van automatikus 50% és 40% húzás a bios-ban. -
energymen
tag
Sziasztok.
Nem Tuningolgattam még(itt az ideje)
Core i7 870
Asrock P55 Extrem4
Corsair 650w táp
Corsair xms3 1333 mhz(jelenleg 4 gb)1.50V
Z600 hűtés AC F12 HűtővelBogarásztam már a bios ban de valahogy nagyon ujj(nem igazán birok kiigazodni rajta rengeteg lehetőség van.775 lapokkal nem volt bajom)
Egy laza kis tuningra kiváncsi lennék.
Fsb-t meddig emelhetem?most 134MHzDram:fsb arány : 5:1 mennyinek kellene ennek lenni??
-
Devla24
csendes tag
válasz
juventus85 #32340 üzenetére
Mert nekem ez van a gépben de csak 1333 megy unganged módban.
Akkor a biosban nyugodtan feljebb rakhatom? -
Devla24
csendes tag
Alaplap neve Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Szeretném megkérdezni hogy elfogadja e az 1600 memóriákat ez a lap?
Bios frissítve lett.Köszi előre is.
-
KAMELOT
titán
válasz
Rocky100 #32334 üzenetére
Ha valaki tuningolni is akarna akkor muszály venni keményebb alaplapot. Alaplapból a legjobb úgy középtájékon vásárolni árban vagy az felett inkább a drágák felé.
Én is Gigabyte-s vagyok. 3 éve stabilan megy a lap hibák nélkül. Sokan elfelejtik ,hogy magát az alaplapot is jóvalna hűteni leglább egy kis ventivel.
pl. nekem a ház oldalán egy 23cm-s CM venti van 400-700rpm-es. Alaplapnak -5 fokot segít.
HDD helyzet még egy jó ideig eltart. Amíg túlkereslet lesz a HDD-k területén addig drága marad.
És ha tervezel konfigot akkor mindenképpen i5-2500K vagy i7-2600K és hozzá egy minimum ASUS P8P67 EVO (rev 3.0) vagy az körül. -
Rocky100
csendes tag
válasz
KAMELOT #32324 üzenetére
Köszi szépen a te reagálásodat is
Tervezek jövő év elején új konfigot amúgy.Itt hozzá teszem hogy maximálisan megvagyok elégedve a Gigabyte alaplapommal, viszont az új konfigomnál majd nem fogok spórolni az alaplapon "se"
Az már biztos hogy Intel lesz, lévén hogy Intel párti vagyok, és Nvidia lesz a videokari is.
Remélhetőleg jövőre megoldódnak majd a HDD helyzetek is, ugyanakkor sajnálatos dolog ez az árvíz, így érthető sajnos miért szöktek az egekbe az árakMég egyszer köszi.Szeretem ezt a fórumot, itt mindig gyors és szakszerű tanácsokkal látják el az embert
Hozzáteszem én is igen komoly szinten értek a Hardware-hez, össze is legóztam már pár konfigot(van egy feelingje a dolognak), és term egyiknek sem volt soha semmi baja.Csak a tuninggal állok hadilábon, bár alapfokon az is megy, csak részletesebben kezd kínaivá válni.Ja nem, hazudok, két ótvar Asrock alaplap fél éven belül megadta magát, de az nem az én hibám volt
-
-
KISOROB
csendes tag
Aha nézzétek csak, Vdroop control low-on ez a helyzet: screenshot Most nem veszi le a fesz-t.Akkor azt kellene eldönteni melyik a jó nekem .
Az alaplapom : MSI P55 GD 65
-
KISOROB
csendes tag
Találtam BIOS-ban egy ilyen menüpontot : Vdrroop control High és low.
Jelenleg High- en van -
KISOROB
csendes tag
Köszi, akkor ne piszkáljam. Jó lesz ezekkel a beállításokkal?
Vagy offoljam az EIST-t? -
juventus85
tag
válasz
RetepNyaraB #32327 üzenetére
ez teljesen igy van, ne aggodj jo az ugy ahogy van
-
válasz
KISOROB #32326 üzenetére
ezt a jelenséget vdroopnak hívják, teljesen természetes.
Sok cikket írtak róla, a net tele van modokkal, amelyekkel eltüntetheted, de sok komoly cikk figyelmeztet rá, hogy igen veszélyes játék.
A következő a helyzet: felépítési okok miatt a beállított feszültség terhelés hatására lecsökken erősen, majd lassan stabilizálódik egy beállított alatti szinten (általában mondjuk öt század volttal a beállított alatt). Ha a terhelés megszűnik, a feszültség ugrásszerűen növekszik, messze a beállított fölé(!!), majd lassan beáll a beállított szintre. Ez azt jelenti, hogy ha megszünteted a vdroopot különféle machinációkkal ÉS magas feszültségeket használsz, könnyen hazavághatod a processzort anélkül, hogy ezt mérhető módon látnád bármilyen kijelzőn. Itt nagyon rövid intervallumokról van szó, viszont erős impulzusokról.
Persze jobb lapoknak kisebb a vdroop jellemzőjük, mindenkinek ismernie kell a saját cuccát és aszerint bánni vele. Ezen kívül a biosban beállított feszültség jellemzően kisebbnek mutatkozik, mire beérsz a windowsba. Ez is megszokott és nem hiba. -
KISOROB
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki erre magyarázatot adni?
BIOS-ban CPU V:1,226 (ezen a fesz. találtam stabilnak, erősebb játékok alatt)
Terheletlen állapotban így fest a rendszer: [link]
Ha elindítom a Prime-ot akkor így:[link]
Régen elhagytam már a barlangot 24 fok van a szobában.
Csak azt nem értem terhelés alatt miért veszi le a feszültséget 1,17V-ra.
Az EIST be van kapcsolva és ezt a hűtőt használom.
Akkor venné vissza ha nem csinálok semmit, legalábbis így lenne logikus.
Bár kezdő vagyok ezen a téren, ezért ne feszítsetek meg. -
KAMELOT
titán
válasz
Rocky100 #32315 üzenetére
P35-ös lapban menne 4GHz-t a procid mert az bírja az 500FSB-t.
Ebben csak 8x 400 azaz 3,2GHz a max neked.
Értelmesebb lenne gyűjteni pénzt és venni i5-2500K + P67-es lapot. Ott nem lesz gond a 4,8GHz elérése.
Másik alternatíva E5xxx proci beszerezése. Ott menne simán 12x 333FSB azaz 4GHz 1,39V-on. LINK Persze egy SCYTHE NINJA -MUGEN -MINE hűtő neműrt ha van rajta mert gyorsan melegszik keményebb teszteknél. -
darál0w
Jómunkásember
-
Roys
csendes tag
Hali.
A minap arra gondoltam hogy mennyit lehet ne még tuningolni a gépemen és ebben kéne nekem egy kis segítség.Leírom mi van benne.
Alaplap :Gigabyte MA790X-DS4
Procihenom II 550 Black Edition
Memória:2x2 GB kingston HyperX 1066 Mhz (5-5-5-15) időzítéssel
VGA:Gigabyte 4850 OC 1GB DDR3A procinak 3.1 az alap órajele, ezt fesz emelés nélkül stabilan 3.6-ra húzható, érdemes ezt még tovább húzni nyúzni?Vagy esetleg a memóriát?Ha igen akkor milyen beállításokkal?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32314 üzenetére
Miért, alacsonyabb szorzóhoz magasabb fsb társítva a proci még gyorsabb is lesz a memória maximális kihasználása mellett.
-
Rocky100
csendes tag
Sziasztok
Proci tuningolással kapcsolatban lenne kérdésem.Leírom a 3 leglényegesebb dolgot
Alaplap : Gigabyte GA-P43T-ES3G
Memória : 2db 2Gb-os Kingmax ddr3 1600Mhz (alapból a bios ugye 1333-ként kezeli)
Proci : Intel Core2Duo E8200 2.66Ghz(3.2 Ghz-en megy jelenleg minden gond nélkül, a 333as fsb-t meglőttem neki 400ra)Sokan mondják hogy 3.2 fölé is húzhatnám, és próbáltam is, de sajnos 400as érték felett fagyogat a Win7 már.
Azt szeretném kérdezni hogy(egyébként gyári hűtővel használom, de 3.2őn is elég baráti a hőmérséklete)van valami módja annak hogy 400 felett is stabil legyen?Nem tudom, őőő, én igazából memória időzítésekre gondoltam, illetve memó órajel állítgatásokra, vagy nem tudom konkrétan, lehet rossz helyen tapogatózok.Ennyire már nem értek hozzá, de szeretnék...Egyébként nem tudom számít e vmit, sztem semmit, a Pci-e-ben egy nvidia 9600GT 512-es csücsül
Nagyon hálás lennék pár tippért
(bár olyat is hallottam már hogy ebben a deszkában nem érdemes 3.2 felett járatni, de nem tudom..)
-
válasz
juventus85 #32313 üzenetére
Najó persze, de akkor amit nyer a gyorsabb memórián, el is veszti bőven a visszavett szorzón, nem?
-
juventus85
tag
válasz
RetepNyaraB #32311 üzenetére
ha szorzot lejebb veszi akkor elèrhetö
ès igy a cpu-t sem kell "cibàlni"
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
juventus85 #32310 üzenetére
ott a prociban van a memvezérlő és tudomásom szerint csak DDR2-es van benne.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
juventus85 #32298 üzenetére
Ja aztán amint látom váltottál egy csernobilra. Abból is mindjárt két reaktorra
1. reaktor: i7-990x
2. reaktor: GTX480(#32307) kace: 1333-as ramot 2000re nem fogsz felhúzni főleg nem E5400 mellett
-
kace
csendes tag
Üdv!
GA-EP45T-UD3LR (rev. 1.0) Lapba ezek a ramok [DDR3 2000MHz 8GB XMS3 Kit CMX8GX3M2A2000C9 (2x4GB)] ténylegesen 2000Mhz-en futatthatóak(mert elvileg azt irja hogy, DDR3 2000+/1333/1066/800 MHz) mondjuk egy Q9550 procival?! 2.kérdés:és mi a helyzet mondjuk egy E5400-al ha az van mellettük?
Ha jól sejtem 1333-on fog alapon indulni és úgy kell 2000-ig felhúzni, mert ezt nehezen tudom elképzelni hogy sikerül, de remélem tévedek.
Válaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mozgásban a PIONER című orosz MMOFPS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Posta, csomagküldés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest