- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepusos
senior tag
-
pepusos
senior tag
Jóreggelt a most ébredőknek!
Tudom hogy egyszer már feladtam a további tuningot, de még egy esélyt adnék neki hátha összejön. Jelenleg proci 4 GHz-n megy 1.45 volton max 62 fokon. Ehhez igazából már nem nyúlnék, több feszt úgy sem tudnék neki adni melegedés miatt, ezzel a fesszel pedig ez a határ. Amit még egyszer megpróbálnék az a ramok 1066 Mhz-re állítása. Jelenleg 800-on mennek, 1.8 volttal, de igazából ezek 1066-osa ramok, gyári adat szerint 2.2 volt kellene nekik az 1066-hoz 5-5-5-15 időzítés mellett. Na ez az amit nem tudok összehozni. Ha 1066-ra teszem 2.2 volttal, akkor tesztek alatt kékhalálozik, játékok alatt fagy, sőt, idle-ben is néha lefagy, újraindul. Az NB Vid 1.2 volt jelenleg, szoftveresen állítva AOD-vel, mivel a lapomon nincs állítási lehetőség. NB freket állítani nem tudok sehonnan, mert 2200-nél már nem indul a gép. Ha lenne esetleg valami ötlet, azt szívesen venném, bár már egyszer átbeszéltük, de hátha most beugrik valami... köszi előre is! Üdv!
-
G4ga
őstag
válasz
RetepNyaraB #32489 üzenetére
idom van. nem sietek sehova
-
G4ga
őstag
válasz
RetepNyaraB #32487 üzenetére
ezt márm elolvastam.
Konkrét értékekre lenne szükségem.
hozzávetölegesen persze. -
G4ga
őstag
Sziasztok!
A következö konfig tuningolásában szeretném a segitségeteket kérni.
Lap: Asrock 970 Extreme 3 1.20 Bios
Proci: AMD Phenom II X2 545 @ X4 B45
Memo: Kingmax 1x 4GB 1333MHz
Procihütö: Thermalright True 120 eX Copper tükörpolirral 3 db 1800 Scythe Slip Stream ventivel
Ház: CM 690 hátul és oldalt 2 Scythe Slip Stream venti. Elöl is egy.
Táp: Corsair HX 620WSzeretném a prociból kihozni a maximumot. Nem lenne baj ha 4GHz tudnám rántani.
Hütés van.
Eddig Intelem volt. Ott nagyon kentem vágtam mit hogyan állitsak biosba. Amd edig nem volt, ugyhogy tényleg szájbarágosan valaki segitene nekem.
Mit - hogyan állitsak!( Fogalmakkal azért tisztába vagyok, az értékekhez sincs lövésem! )
Elöre is köszönöm a segitséget!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32482 üzenetére
oké
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32479 üzenetére
A totyikjában segítséget kértem a bios frissítéshez, és megoldódott... persze attól a rendszert beállítani még nem tudom....
Mellékeltek egy linket hasonló lap beállításáról, megpróbálok az alapján tájékozódni kicsit, aztán hátha... de gyanús, hogy hamarosan újra itt kopogtatok! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petrelli86 #32469 üzenetére
2V fölé ne vidd.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32472 üzenetére
de. ez tolja inkább a ramokat.
-
válasz
petivagyok #32470 üzenetére
Ha a VGA-d nem egy zabálógép akkor menni fog(hőfokra figyelni)
-
enemy107
senior tag
válasz
petivagyok #32470 üzenetére
A lap a szűk keresztmetszet, nem fog menni vele.
-
petrelli86
aktív tag
aloha
lehet nem jó helyre írok, arra lennék kiváncsi hogy egy mezei kingmax ddr2/800 ramot extra hűtések nélkül meddig lehet húzni egészségesen?
-
szabi911
csendes tag
válasz
gabo9201 #32464 üzenetére
jó de most ne azt nézd h 400mhz az semmi mert am 2.4, 2.6ghz celeron procival jól lehet netezni azért akarom beletenni de am nem hinném h ez a 2ghz proci cerka lenne ha bár kitudja. 1 sima p4 proci belemenne de 1 virtual magos az tuti h nem
jó persze gondoltam arra h veszek bele 1 p4 3ghz procit meg +ba 512 mb ramot de nem költök rá mert nem éri meg persze tom, eladom azt veszek 1 amd athlon xp 2600 konfigot ocón -
gabo9201
senior tag
válasz
petivagyok #32465 üzenetére
Szerintem a VIA chpisettel nem sokra fogsz menni
-
válasz
petivagyok #32465 üzenetére
a tápod milyen?
-
petivagyok
tag
Sziasztok.
A tuningon gondolkodom, a kérdésem az lenne hogy a konfigommal érdemes lenne e belefogni? GigaByte GA-VM900M S775-ös alaplap, Intel Core 2 Duo E6700 (2.66GHz, 4MB L2 cache, 1066MHz FSB) proci, Kingston 2x1GB DDR2 667MHz Ram, ja és persze egy alap Inteles procihűtőm van. -
gabo9201
senior tag
válasz
szabi911 #32463 üzenetére
Egy 2GHz-es Cerka helyett beletenni egy 2,4-eset nem sok értelme van
Minimum egy 3GHz-es PIV +még 512MB ram lenne érezhető (így már elfogadhatóan lehetne vele netezni meg CS-zni). De lehet a lapodba bele sem menne a Pentium.
Jobban jársz ha erre a gépre már nem költesz és veszel egy másikat. 20K-ból már egy alap AM2-es vagy 775-ös gépet össze lehet szedni használt cuccokból. -
szabi911
csendes tag
válasz
darál0w #32458 üzenetére
tudhattam volna h nem lehet
köszi a segitséget
am abban tudnál segiteni h szal van a cpu cooler passzivos és van rajta 1 venti szal nem tom leszedni a passzivost mert ott van alatta a proci azért szeretném leszedni h egy 2.4ghz celeront beletegyek mert az a 2ghz celeron elég kevés és laggol rajta a net na meg a cs 1.6 multiba is -
gabo9201
senior tag
válasz
darál0w #32461 üzenetére
1.6
-os BIOS van rajta ami a legfrissebb.
Esetleg egyéb ötlet?
A probléma jelentkezik akkor is, ha simán csak az AIDA stabilitástesztjét nyomatom rajta egy idő után visszaveszi a szorzót 4-re és kis idő múlva visszaállítja 14-re. Gondoltam rá, hogy esetleg valami védelem lehet, de mivel a proci még a 60°C-t sem éri el ezt nem tartanám valószínűnek. -
gabo9201
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy elég furcsa problémával fordulok hozzátok. A konfig az adatlapomon.
Tudom, hogy egy nem igazán tuningra tervezett lapom van, valószínűsítem ez lehet a probléma oka, de azért gondoltam megkérdezem hátha valaki találkozott már ilyennel.
A hiba a következő:
3400Mhz-en akartam használni a procimat (a proci szorzóján kívül minden vissza van osztva, hogy a gyárihoz közeli értékeken menjen, a procin gyári AMD hőcsöves hűtő van + MX-4-es paszta). CnQ ki van kapcsolva, ezen kívül a Win7-ben az Energiagazdálkodás Teljesítménycentrikusra van téve.
A gond az, hogy egy idő után a proci szorzója 4-re vált terhelés alatt, pedig a proci nem melegszik túlságosan, fesz sincs neki pluszban adva. Olyan mintha bekapcsolna a CnQ, pedig BIOS-ban ki van kapcsolva és terhelés alatt egyébként sem kellene bekapcsoljonKépek:
Normális működés közben NFS The Run közben
Látható, hogy az FPS is jócskán visszaesett
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32456 üzenetére
prime melyik részét futtatod?
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32453 üzenetére
Az lesz... addig 1866 lesz...
Azért azt szeretem, hogy prime alatt fut szépen 1,230V-al 4GHz-en 1866 ram frekivel, majd 1 perc game után kifagy... aztán 1,240V-nál 5 perc game után egyszer csak újraindul a gép.... hm... valahol még mindig kevés a fesz?
Csinálok mem tesztet is, mert gyanús.... -
kace
csendes tag
Sziasztok!
Tuning Probléma
Konfig:
GA-EP45T-UD3LR rev. 1.1
Q9550 York C1
2x4GB Kingstone HyperX T1 CL9 1600MhzAmit szeretnék hogy 1600Mhz-en is fusson....400FSB-n
Lent látható hogy hogy néz ki a Bios és hogy hogy próbálkoztam, de sehogy semmilyen állásban nem állt fel a gép, folyamat újraindítja magát, és van amikor BEEP-BEEP-BEEP csipogás.
Feladtam a küzdelmet és segítséget kérek, mit rontok el? Köszönöm előre is!******Motherboard Intelligent Tweaker (M.I.T.)******
Robust Graphics Booster.........................[ ... ]
CPU Clock Ratio.................................[ 8 ] Próbáltam 7x 400-on is alapfeszen,nemjó
Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.5 ]
CPU Frequency 2,83GHz............................[ 333 x 8.5] 3.4Ghz 400x8.5******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Disable ] Enable
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 333 ] 400
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ Auto ] 100
C.I.A 2.........................................[ Disabled ] -"-******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.............................[ Standard ]
Extreme Memory Profile (X.M.P)..................[ Disable ] Enable
(G) MCH Frequency Latch.........................[ Auto ]
System Memory Multipler.........................[ Auto ] 4.00A vagy B vagy C vagy D ez attólfügg hány Mhz az MCH, próbáltam asszem mindegyiket
Memory Frequency 1066...........................[ 1333 ] Cél: itt az 1600
DRAM Timing Selectable..........................[ Auto ] manual
CAS Latency Time................................[ 9 ] 9
tRCD............................................[ 9 ] 9
tRP.............................................[ 9 ] 9
tRAS............................................[ 27 ] 27******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration...........................[ Disabled ]
CPU Vcore [ 1.22500 ]...................[ 1.3 -ig minden lépcsőn próbálva ]
CPU Termination [ 1.20 ]...................[ 1.28 -ig minden lépcsőn próbálva ]
CPU PLL [ 1.55 ]...................[ 1.55 ]
CPU Reference [ 0.805 ]...................[ 0.805 ]MCH Core [ 1.100 ]...................[ 1.28-ig minden lépcsőn próbálva ]
MCH Reference [ 0.760 ]...................[ 0.768 ezt nemnagyon piszkáltam feljebb ]
ICH I/O [ 1.550 ]...................[ 1.550 ]
ICH Core [ 1.100 ]...................[ 1.100 ]DRAM Voltage [ 1.500 ]...................[ 1.5 - 1.6 próbálva]
DRAM Termination [ 0.750 ]...................[ 0.750 ] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32451 üzenetére
talán...ártani biztos, hogy nem árt...
de kérdezz rá a lap topikjában, hogy mi a teendő.
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32450 üzenetére
Nem mondod... ez most akkor azt jelenti, hogy nem tudom belőni 2000-re a ramot? Ez komoly? A lap tud magasabbat is, csak az 1866 után a 2133 majd a 2200 jön, 2000-es alternatíva nincs...
Bios frissítés megoldaná a gondot? Régi 1502 van rajta, és van már 2001-es is... most vettem észre... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32449 üzenetére
bclk emelés nem fog menni...mivel fagy tőle a rendszer
csak memoria szorzoval tudsz oerálni, feltéve, hogy a lapod támogatja a magasabb ramorajelet.
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32444 üzenetére
No, elkezdtem...
Szóval fixre tettem a feszeket, bclk/peg 100-on végig, és mellette változtatva turbo ratio 38, majd 40. Minimális fesz eltéréssel /1.210 és 1.220/ tökéletesen fut 1333, vagy más fix ram frekvenciával. Ilyen feszek mellett prime alatt így 4000-en a 60 fokot nem érte el a proci, ami megfelel...
Hogy tudom elérni, hogy a ramot belőjem 2000-re?
Amint belenyúlok a bclk/peg-be, onnantól nincs boot... -
dzsardzs
csendes tag
Sziasztok! MSI EX623X-80HU notim van.
A procija Intel Pentium T3400 (2*2.16GHz) /Frekvencia 2160 Mhz/
Chip: Intel@reg PM45+ICH9MMelyik a legjobb proci ami belemegy?
C2D T7000,8000?
A választ előre is köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32443 üzenetére
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32442 üzenetére
Na megnézem mi is az a VTT fesz.. ha találok olyat, akkor király...
Csak azért kolbászolok ebben a totyikban, mert próbáltam szépen belőni a rendszert, de csak fagyás lett a vége vagy be sem bootolt a masina... Ha nem boldogulok, haladunk lépésről lépésre, mint az oviban...
Köszönet!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32441 üzenetére
1.575V a max...
illetve 1.65V, de ahhoz emelni kell a VTT feszen is...[link]
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32438 üzenetére
Nekiülök most, hátha jutok valamire..
A ramfeszről jut eszembe: sokan korábban óva intettek attól, hogy 1,65-öt adjak ennél a cuccnál a ramnak - gyárilag ugye így adja le azt az időzítést, amit tud. Aztán mutattak olyan cikkeket is, amelyben szó volt róla, hogy nyugodtan lehet neki adni a feszültséget... Mosat akkor..?
Tény, hogy ha dobok neki egy oc tuningot /ami mondjuk tudtommal túl szokta feszelni a dolgokat.../, magától a rendszer kapásból oda tolja neki az 1,65-öt. Hm... Nem sokat nyerek vele, csak érdeklődtem... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
hardtechno92 #32433 üzenetére
üdv.
ha a feszek és a pcie freki fix, akkor nem lehet gond
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sestertius #32432 üzenetére
tul sok mindent nem kell állítanod
szorzo fel, procifesz fix, ramfeszt ne vidd 1.575V fölé. és ennyi...mást nem kell állítanod
-
Werkly
őstag
Ha egy LGA 775 lapon egy Q6600 (TDP max. 105W) CPU-t húzni is akarok kicsit akkor milyen hűtőt ajánlotok a "vashoz"? Ez mondjuk jó? Napersze ha elfér a lapomon?!
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Kösz a válaszokat! -
válasz
hardtechno92 #32433 üzenetére
Ha a 74fokot nem lépi túl és a 1.425V-t sem akkor elvileg nem következhet be élettartam csökkenés.(bár előfordulhatnak "hibás" cpu-k)
-
hardtechno92
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem hozzátok.
A konfigom a következő + a tuning amit alkalmaztam
Athlon II X2 250 3,0GHz @ 4,0GHz 1,400v @ 1,484v
DDR2 800 ram @ 890 1,8V @ 2,0V
HD 4850 512 625/993 @ 710/1100 1,120vJátékok, Prime 95 alatt stabil, a proci max 60-65fok (szvsz bőven határ értéken belül van) A kérdésem az volna, ha így stabil a konfig, nagyon nagy kár nem keletkezhet benne ugye?
Alaplapi chipset: 790X
-
sestertius
őstag
Tisztelet!
Minden konfig váltás után itt kell kopogtatnom...
No szóval jelen konfigomat kellene belőni, 4 körül elég lenne a proci, a ramok meg szépen 2000-en, ahogy kell... A korábbi 1156 konfig i7 olyan könnyedén beállt, de itt nem jutok egyről a kettőre sem, nemhogy ötről a hatra...
Előre is köszönet!
-
szabi911
csendes tag
valaki pls tudna nekem segiteni nem tom biosba felhuzni a proci iitt az infók a biosrol:
BIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 24KT45AUS
Rendszer BIOS dátuma 06/03/03ha valaki tud segiteni akkor PÜ-ben irja már meg előre is kösz
-
Szlavik
tag
válasz
::Trunks:: #32412 üzenetére
Sztem jól esne neki egy bios frissítés, mert a havernál is ugyaniylen problémák voltak. Sőt az eredeti biosával unlockolni sem lehetett. Szóval Bios Upgrade. ha ez nem segít, akkor én sem vágom.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
::Trunks:: #32427 üzenetére
érdekes...egy biosfrissítésnek pedig meg kellett volna oldania ezt...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
::Trunks:: #32425 üzenetére
lefutott, majd ujraindult?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
::Trunks:: #32423 üzenetére
valami?
mi?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
atidzsiforc #32421 üzenetére
a magas orajeltől nem lesz baja....csak a magas fesz és hő árt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
::Trunks:: #32418 üzenetére
frissítsd az a biztos...asrock oldalán megtalálod a winfows aloli biosflash modját.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
atidzsiforc #32417 üzenetére
az baj.
akkor fixálj minden feszt, pcie freki 100.
ht, nb 2000mhz vagy alá.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
atidzsiforc #32415 üzenetére
feszeket, pice frekit fixáltad?
ramot, NBt, HTt visszatoltad?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
::Trunks:: #32412 üzenetére
linkelni akartam, de látom megtaláltad a céltopikot.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Asrock 870 Extreme 3-at,és egy Phenom II X2 550-et!
Akitől vettem,megnéztem,unlockolható mind a 4mag,de itthon nem találom a biosába.
Csak 2magot tudok állítani,illet csak egyet ki-be kapcsolni!
Mi a bánatot nem vettem én észre?
Köszi -
Szlavik
tag
válasz
csubesz #32407 üzenetére
A tuning az mindig nyírja a procit. A lényeg, hogy a hűtés komoly legyen rajta. Ha állandó az órajel az nem lényeges. nekem is állandó az órajelem. De: nagyobb órajel="kvázi" nagyobb hőmérséklet= nagyobb feszültség.
A lényeg a hűtés. Szép nagy borda 2 12 vagy 14 es ventivel. De erre találsz a megfelelő topikokban válaszokat. Vagy írj rám PÜ-t és segítek ha szeretnéd. -
csubesz
csendes tag
sziasztok lenne 1 olyan probémám hogy kb 1 hónapja vettem új gépet adatok:
lap:msi 970a-g45
proc:phenomll 560x2@x4
vga:sapphire 6870
ram 4gb corsair vengeance 1600
wincsi meg méég 1-2 venti
szóval amikor húzni akartam a procin megy vele szépen bírj a tuningot is de amikor ujra akarom indítani akkor néha ujraindul néha nem először azt hittem hogy a táp nem bírja amit először vettem az 1 hkc állítolag 580 as legalábbis az van ráírva nem túl jókat olvastam róla és csak 1 12 v ága volt ezt lecseréltem +pár k hozzáadásával 1 enermax liberty 500 as tápra de a probláma továbbra is fent állt és most ahogy itt nyüstöltem mert azért idegesítő 1 kicsit lehet láma vagyok kikapcsoltam a cool &quit funkciót a biosban és láss csodát egyből szó nálkül megy az ujraindítás szóval viszont így nem veszi vissza az órajeleket hanem mindig ugyanannyin marad szóval a kérdés hogy az nem gáz hogy mindig max órajelen van?az hosszútávon nem zuzza jobban a procit szntetek mert használnék én mindent alapon de akkor eléggé ugy tűnik hogy cpu limitem van pl 3d mark vantage alapon olyan 14250 körül ha meg huzok a procin olyan 300 hz t akkor bőven 15 felett és 1-2 rosszul optimalizált játékban is látom mennyivel jobban megy huzva bocs a fárasztásért szóval inkább legyen alapon vagy nem gáz a cool@quit kikapcsolása?előre is köszönöm a válaszokat
üdv zsolt -
Keksz03
senior tag
hali!
megjött az új konfig, el is kezdtem az OC-t, jelenleg alapfeszen 4GHz! hő: 43,46,49,45 prime alatt!
a kérdésem az lenne h mennyi az annyi cpu feszből/hőmérsékletből ami még nem gond?
ramnak mit adjak? auto vagy 1.575?
blck-t érdemes emelni/csökkenteni vagy előbb maxoljam ki a szorzót és max utána?
prime alatt 2. tesztet futtatom jó az vagy jobb az intelburn esetleg?bocs a sok kérdésért, rövid egyszerű válaszok is megfelelnek.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
juventus85 #32403 üzenetére
ha a bios nem támogatja, akkor nem lehet.
-
jankoci85
csendes tag
sziasztok van nekem egy P4VMM2 FSB533 alaplapom 686AMIBIOS CD26 3123 as BIOS-szal és VIA VT 8235 ellátva van benne egy INTEL Celeron 2000es 400FSB-és cpu feljebb szeretném huzni a teljesítményét de a BIOS nem engedi. Nem tudok semmit se állítani a procin ,ez mitől van ??? segítségeteket várom előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest