- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- adika4444: MikroTik IPv6 DIGI PPPoE-vel
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
upox007
csendes tag
Valaki aki érti a RAM beállítását legyen szíven privátban leírni lehetőleg 0-ás szinten
.
Többek közt az hogy hol lehet megnézni a RAM valós órajelét?
Köszönöm -
enemy107
senior tag
Linkeljetek már legyetek szívesek egy i5 (S.B.) túlhajtási útmutatót.
köszönöm. -
04ahgy
nagyúr
-
gregmaui
csendes tag
Sziasztok!
A rendszerem a következő alkatrészekkel üzemel:
Alaplap: Gigabyte GA-P41-ES3G
Processzor:core2quad q8300 @2,5Ghz
Memória: 2xKingmax 2Gb 800Mhz
Vga:Gts450 1Gb
Táp: Chieftech A80 450W
Proci hűtő: AC Freezer 7 Pro
(Nincs plusz ventilátor sehol)A kérdésem az lenne hogy fel tudom-e húzni a procit 3-3,2Ghz körüli értékre,ha igen,
lehetséges-e hogy ezen az órajelen üzemeljen fixen,illetve egyáltalán érdemes ezzel
a kérdéssel foglalkozniHogy miért szeretném mindezt? emulátorhoz..
Köszönöm előre is az építő jellegű és/vagy akár savas kommenteket is
-
upox007
csendes tag
Ha a CPU szorzót húzom fel9x-ről 10x-re (mivel úgy pont kijönne az a GHz érték ami nekem kellene) akkor milyen változásokat kellene hozzá igazítani, mivel olvastam olyat hogy akkor nem kell hozzányúlni a RAM-hoz. (Ha kellenek az értékek olvass vissza a hozzászólásokban)
-
goo92
csendes tag
-
goo92
csendes tag
Hello!
Azt kérdezném valaki ért e ehez vagy hogy hogykel mert én nemértem a következö lenne a gondom.
Felkéne huzni egy c2d e7300 2,66ghz-ról 3,33ghz vagy a felé.
A rendszer a következö:
J&V ip35 pro
3x1gb kingston 800mhz dual chanel 667mhz
c2d e7300 2.66ghz
480 hipro
Már probáltam huzni de nemértek hozzá így csak azt tudtam álitani hogy 10x266mhz hejet felvettem 10x275 re de itt mán beis fagyot.
Aki tudja hogykell huzni kérem segitsen.
Válaszokat itt vagy privátba várom,elöre is kösszönöm. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
upox007 #32886 üzenetére
Alapból amit Darál0w írt, plusz meg kellene birkóznod az indító posttal, mert tuningolni nem lehet levelező tagozaton. Minden gép más és máshogyan akarja az igazságot. Az ember elolvas egy csomó cikket, igyexik felfogni, nekilát a sajátjának (alapokat betartva nem lehet tönkretenni, legfeljebb nem indul el) és aztán jelentkezik, ha tényleg megakadt valahol.
Én két hónapja álltam neki, három különböző lapon és azt hiszem az alapjaival tisztába jöttem. Gondolkodni kell és próbálkozni. Kis lépésekből nincs baj.
Persze tegyük hozzá, legalább angolul nem árt tudni annyira, hogy bogarászhasd a külföldi fórumokat is...ui.: Megpróbálom megnézni a lapod, hogy mit muszáj megcsinálni a biosban...
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a 2500k-s procimat felhúztam 4ghz-ra(csak a szorzót állítottam 40-re, máshoz nem nyúltam) intel burn teszt alatt egyszer 33-as a szorzó egyszer meg felugrik 40-re, a core temp 1.0 szerint 40-es a szorzó? -
upox007
csendes tag
Üdv újra.
Kérdésem még továbbra is fent áll mivel az előző oldalon látható hozzászólásomat észrevehetően meg sem láttátok.
AMD_Sempron 3100+ (1.8Ghz) processzorom van. Asrock alaplapon.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=k8nf6g-vsta
Viszont 2db különböző méretű és márkájú RAM van benne.Mivel nem igazán értem az első hozzászólásban leírt instrukciókat a hozásértőbbeket kérdeném mit kell áttanítanom hogy fel tudjam húzni 2Ghz-re?
Köszönöm azok segítségét akik hajlandók észrevenni azoknak a hozzászólását akiknek tényleg szükségük van segítségre.
-
Klemens
őstag
3800-on úgy tűnik stabil, viszont 3900-on 6 perc után hibázott Prime alatt.
-
rich-7
csendes tag
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Régebben segítettetek felhúzni a procit a gépemben, és most is kellene egy kis segítség. Manapság, ilyen játékok alatt mint pl. a BF3 már 95-98%on van kihasználva a memória és hiába van meg a 60-70FPS de a memória miatt megakad a kép néha mintha az egeret nem fordítanám. Nézegettem hátha találok 1066-os DDR2-t mint ami nekem van.
Ez van most nekem
Mivel már sehol sem lehet újonnan kapni ilyen Corsair-t, megnéztem pár más gyártót. Találtam is, a GEIL-nek vannak 1066os DDR2-sei:
GEIL 2X2GB
Viszont a Corsair-nek a memóriája 2,1V-on megy gyárilag itt a GEIL meg azt mondja hogy ez pedig 2,4V-on megy. Gondolom az nem lenne jó hogyha egymás mellé tenném a 2-t(vagyis a 4et). Az egész gépet még nem tervezem lecserélni legalább 1 vagy 1,5 évig, és addig már 4GB RAM-al nem fogja bírni a gép. Nagy gond lenne hogyha vennék 2X2GB GEIL-t a 2X2GB Corsair mellé(más a feszük)? Vagy pedig érdemesebb lenne venni 2 darab 2X2GB GEIL-t a Corsairt meg majd eladni? Illetve, hogyha vennék is olyat akkor miket kéne átállítani a BIOSban (ugye a procihúzás miatt).Válaszokat előre is köszi!
-
Klemens
őstag
válasz
darál0w #32873 üzenetére
Meg van a hiba.
Én Aida32-t töltöttem le, nem 64-et.
Már jó, de ő azt írja, hogy 25 fokos a CPU, jelenleg Everest 23 fokot ír. -
cajn
tag
Akkor végülis mi legyen??
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI 760GM-P23 (FX) lapom és egy Athlon X2 250-em.
Elkezdtem húzni a procit simán FSB emeléssel.
Jelenleg 3700Mhz-en üzemel, de a hőmérséklet Everest szerint nem emelkedik.
Alapjáraton ugyan úgy, mint alap órajelen 18 fokon üzemel. Prime95 alatt ugyan úgy nem megy 38-39 fok fölé. Hozzáteszem, gyári hűtőm van és nem a venti nem akar szétesni a magas fordulattól. A házban is alig van venti, konkréten az elején egy gyári 120mm-es. A táp is a ház alól szívja a levegőt.
Az everest valóságos értékeket mutat szerintetek? -
Zeck
aktív tag
válasz
darál0w #32840 üzenetére
Kösz a segítséget majd átrágom magam, bár az első hsz-ben linkelt táblázat alapján 333-on mennie kéne. Plusz azt gondoltam, hogy ha nem jól vannak beállítva akkor el sem indul a gép, de ezek szerint elindul csak win-ben nem látom a változást.
Bár azt sem értem, hogy ha a bios gyári 10 százalékos overdrivje-át bekapcsolom akkor sem látok változást win-ben. -
-
Zeck
aktív tag
Ide is írok hátha valaki segít!
Sziasztok!
Az a kérdésem tudja-e valaki, hogy mitől lehet az, hogy biosban megemelem a proci órajelet, addig a szintig ahol még elindul a gép, és betölt a win7 ott minden esetben a proci gyári órajelét írja ki.
Felraktam cpuz-t az is az alapórajelet írja. Lehet h láma kérdés, nem foglalkoztam mostanában tuningal :S -
-
kovi166
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy Q9400 meg tunningolni még sosem csináltam és nem szeretnék kísérletezni mert nem szeretném el veszíteni a procimat.
Tehát adva vagyon egy asus p5q green és egy q9400.
2,66-rol húzni 3,25 re. tudom és olvastam hogy lehet akár 3,60 ra is.
Elég e egy nagyobb hűtő mint a gyári vagy még annál is nagyobb hővezetős kell?
Mit hogyan milyen értékre kell állítanom a biosban?
Légy szíves ha valaki segít akkor szájbarágósan!
Mert ez lesz az első tunningom, még nem csináltam.Előre nagy köszönettel.
-
Spam123
tag
Hi!
Egy ismerősömnek kéne segítség, fel akarja húzni a kingmax ramjait 1720 MHz-re, 1600-ról.
A memóriák CL9-esek.A ramra az van írva, hogy 1,5-1,8V-ig lehet adni neki feszültséget.
Ha belövi a ramokat 1720 CL9-re, nem stabil hiába ad neki + feszt.
Továbbá azt hol lehet megnézni, hogy mennyi a valós feszültsége a ramnak, mert ugye a lap droppol.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
darál0w #32803 üzenetére
Szia! Igen, visszakerestem, azokkal az értékekkel csináltam most is, csak jobb az alaplap, így már a memók is mennek 1066mhz-en és fölötte.
Csak sajnos nincs meg minden érték, az akkor linkelt bios képek nincsenek már fent, meg akkor nem nagyon ment 70 fölé, most meg 74
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Vityapapa #32798 üzenetére
Ha a legfrissebbet szedted le, akkor csak elindítani kell...
(#32800) Csabee86: Lehet. Nem a leggagyibb alaplapot kell alá tenni, és akkor nem lesz gond, 3GHz fölé is mehetsz vele. Az FSB-t kell emelni első körben, ha kezd instabillá válni a cucc, akkor a CPU és RAM feszültséget. CPU-nál figyelj, hogy ne melegedjen 80°C fölé. (Realtemp...)
(#32799) szilrobi: Az én segítségem ne várd, amíg tag létedre nem kattinthatós linkekkel jössz. No meg latin betűkkel is leírhattad volna magyarul a mondandód, nem kell feltétlen linkelgetni.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook White unibody eladó töltőárban
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest