- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok! Xeon L5420 -a procit szeretném tuningolni, de sehol nem találok egy referenciát arra, hogy a mag feszültséget milyen értékeke között érdemes / szabad változtatni? Esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, vagy tudnátok egy linket adni, ahol utána lehetne olvasni ?
Köszi!
Gábor
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Intel Xeon L5420 procim, egy gigabyte EP45-DS3-P alplapban. Mindenféle fesz állítás nélkül sikerült 3,2 ghz-en működtetni, de nem mindig stabil. Esetleg tudja valaki, hogy miylen értkekkel érdemes próbálkozni a processzor feszültségénél?
Köszi!
Gábor
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
DDRII-es memória frekvenciájának beállításakor melyik beállításmód a jobb? A szorzó legyen magasabb és a
LATCH alacsonyabb, vagy pedig fordítva?
Gigabyte EP45-DS3P alaplap, 4*2 giga kingston ddrII 1066-os memóriáról van szó.Köszönöm a választ.
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
A linkelt hozzászólásban levő dologgal még küzdök....
[link]Esetleg vki tudna adni vmi példa beállítást, ahol mennek stabilan 1066-al a RAM-ok?
Köszönöm! Gábor
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
Gaborka30 #33142 üzenetére
Adott a következő konfig:
Alaplap : Gigabyte EP45 - DS3P , F9C bios
E6400-as proci
4* 2 Gbyte Kingston Hiperyx PC"-8500 CL5 KHX8500D2K2 modulok
táp: Gigabyte 450W superbAz adatok látszanak a cpu-z validálásból. A problémám a következő: szeretném, ha a RAM-ok mennének 1066 Mhz.en, de nem tudom ezt elérni. 2008-ban vettem az elő 2*2 gigát, most a másodikat. Elvileg mind a 4 modul képes a 1066 Mhz-re. Az alaplapom is tudná, de nem tudom összehozni. Annak idején (2008-ban) a P45-ös topik hathatós segítségével már próbálkoztam a processzor tuninggal is.. 390 mhz-ig jutottam, de nem volt stabil maradtam a az alapértékeken. A memóriát sem sikerült feljebb tornászni. Most, hogy beújítottam még 4 giga ram-ot, újra szeretnék megpróbálkozni az 1066 mhz-el. A cpu tuning annyira nem fontos, de ha esetleg arra is találok megoldást, akkor az csak jobb.
Még egy érdekesség a lap-al kapocslatban: tegnap már próbálkoztam a beállításokkaamiben szereplet egy teljes bios reset is (clr cmos, elem ki, csavarhúzó rövidzár, elem vissza) akkor visszaállt a biosban vmi, mert a gép újra elkezdte azt csinálni, amit a legelején: ha win alól leállítom, akkor nem leáll, hanem újraindul. Csak a tápon levő kapcsolóval tudom kikapcsolni. Közben megtaláltam, hogy ez a jelenség akkor jön elő, ha engedélyezve van a detect usb storage. Ha ezt letiltom, akkor kikapcsol szépen.Viszont, most hogy engedélyezve van, végre normálisan működik a később beépített usb 3.0-s kártya. Mindegy.. szóval lehet, hogy vmi nem kóser a lapnál sem, de azért remélem sikerül megoldani, hogy menjenek a ram-ok 1066 mhz-en. Bocs ha hosszú lettAmit még a régi bios-al (F8) próbáltam: természetesen fesz emelés 2,2 v-ra, valamint a gyári 5-5-5-15- timing beállítása, valamint a performance levele 10-re állítása ( most is 6-on van, de hogy miért azt nem tudom... a Performanche Enchance standardon van). A beállítások után 3-zor azonnali újraindulás, mad újra a biosba lehet belépni. MCH strapping 266 Mhz- re volt állítva, 4.00A szorzóval..CPU clock Drive 800mV, PCI Express clock Drive 900 mV.
Az új bios -al még nem próbálkoztam a tuninggal. Várom a tanácsokat a megfelelő beállításra. A bios frissítés után defaultban a következőt mutatta a CPU-Z
[link]Most nem kapcsoltam ki egyenlőre az automatikus beállításokat sem, így magától állítja a szorzót, ill a cpu sebességet is....
Elnézést hogy újra felhoztam a témát, és kicsit hosszabban is összefoglaltam a dolgokat, de tényleg érdekelne, hogy meg tudom-e hajtani a memóriákat 1066 Mhz-en....
Köszönöm: Gábor
-
-
Gaborka30
aktív tag
HGyu javalatára itt vezetem elő a problémámat
Adott a következő konfig:Az adatok látszanak a cpu-z validálásból. A problémám a következő: szeretném, ha a RAM-ok mennének 1066 Mhz.en, de nem tudom ezt elérni. A memóriák: 4* 2 Gbyte Kingston Hiperyx PC"-8500 CL5 KHX8500D2K2 modulok. 2008-ban vettem az elő 2*2 gigát, most a másodikat. Elvileg mind a 4 modul képes a 1066 Mhz-re. Az alaplapom is tudná, de nem tudom összehozni. Annak idején (2008-ban) a P45-ös topik hathatós segítségével már próbálkoztam a processzor tuninggal is.. 390 mhz-ig jutottam, de nem volt stabil maradtam a az alapértékeken. A memóriát sem sikerült feljebb tornászni. Most, hogy beújítottam még 4 giga ram-ot, újra szeretnék megpróbálkozni az 1066 mhz-el. A cpu tuning annyira nem fontos, de ha esetleg arra is találok megoldást, akkor az csak jobb.
Még egy érdekesség a lap-al kapocslatban: tegnap már próbálkoztam a beállításokkaamiben szereplet egy teljes bios reset is (clr cmos, elem ki, csavarhúzó rövidzár, elem vissza) akkor visszaállt a biosban vmi, mert a gép újra elkezdte azt csinálni, amit a legelején: ha win alól leállítom, akkor nem leáll, hanem újraindul. Csak a tápon levő kapcsolóval tudom kikapcsolni. Közben megtaláltam, hogy ez a jelenség akkor jön elő, ha engedélyezve van a detect usb storage. Ha ezt letiltom, akkor kikapcsol szépen.Viszont, most hogy engedélyezve van, végre normálisan működik a később beépített usb 3.0-s kártya. Mindegy.. szóval lehet, hogy vmi nem kóser a lapnál sem, de azért remélem sikerül megoldani, hogy menjenek a ram-ok 1066 mhz-en. Bocs ha hosszú lettAmit tegnap próbáltam: természetesen fesz emelés 2,2 v-ra, valamint a gyári 5-5-5-15- timing beállítása, valamint a performance levele 10-re állítása ( most is 6-on van, de hogy miért azt nem tudom... a Performanche Enchance standardon van). A beállítások után 3-zor azonnali újraindulás, mad újra a biosba lehet belépni. MCH strapping 266 Mhz- re volt állítva, 4.00A szorzóval..CPU clock Drive 800mV, PCI Express clock Drive 900 mV.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265K - Új, Gari 2028.09.27. -ig - Eladó!
- 6. és 7. gen i3 és i5 processzorok érkeztek!
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- Intel Core I9 14900F - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.08.27. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Macbook Pro 2020 13" // M1 // Számla + Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest