- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33665 üzenetére
na végre jutott időm a tuningra.
addig mentem, hogy a host clock freqit felvittem 175 MHz-ig, így most 3,68 GHz-en megy a proci (default 133 MHz, 2,8 GHZ (21*133) - intel turboboost tech-vel 3,33 GHz (25*133)), a memóriák pedig 1400 MHz-en (8as szorzóval) (default 10*133).
voltage-okhoz nem nyúltam (processor core 1,425 V, memory 1,5 V.
a hőmérséklet idle módban 72-75 között mozog.ezen gond nélkül lefutott az IBT.
meddig merjek elmenni? egy olyan értéket szeretnék belőni, amivel azért 4-5 évet is elketyeg akár a proci, napi 3-4 órás használattal.
-
gabo9201
senior tag
válasz
04ahgy #33659 üzenetére
Na csak most értem rá komolyabban nekifeküdni
Betettem a 640-es Pentiumot és a TX3-at is feltettem rá, 4GHz-en sikerült stabilizálni. Gyanítom, hogy némi plusz fesszel olyan 4,2-ig el tudnék menni. Így jelenleg 55°C-ig melegszik terhelve.
Viszont a 420-as Celeront továbbra sem sikerült tovább hajtanom
Leírnád, hogy az FSB fal mit jelent?(#33872) darál0w
Köszi!
És azt ki lehet valahogy szűrni, hogy melyik a gyenge láncszem? Mert Intelnél nem látok olyat, hogy a proci szorzóját le lehetne venni és ki lehetne tesztelni, hogy a lap mit bír, mint AMD-nél.Vagy esetleg a lap valamelyik feszének kismértékű emelése segíthet?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33663 üzenetére
igen, vagy kilazultak a csavarok vagy eleve nem húztam meg őket elég szorosan. leszedtem felraktam és máris jók lettek az eredmények (IBT default BIOS beállítással 67 sec alatt fut le 1 kört a 120-130 helyett
)
köszönöm a segítséget!
most neki állok újra beállítani a BIOSt azok alapján amit ajánlottál! -
gabo9201
senior tag
válasz
04ahgy #33659 üzenetére
Köszi neked is. Ma már nem foglalkozok vele, de majd holnap este fele tökölök még vele
Egyébként van egy Pentium 640-em is, azt is ki akarom majd próbálni mit megy. Annak mennyi feszt adhatok kb. ?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33659 üzenetére
nem értem
múlt héten vettem a hűtőt (ARCTIC FREEZER 7 PRO Rev. 2) és csak úgy az új hűtővel, de default BIOS beállítások mellett is az IntelBurn Test kb. 7-8%-al gyorsabban ment le mint előtte.szóval ha a hűtő a hibás, akkor azt hogyan küszöböljem ki? milyen progival tudom megnézni, hogy kiforogja-e a maximumot a venti?
amúgy a gép oldalfala sincs fent, szóval süvíthet a levegő. most néztem az alaplapot, ott is világít az IBT futás alatt egy visszajelző led, ami a PROC HOT jelzést viseli...
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33633 üzenetére
helló,
megcsináltam a leírtakat. a QPI-t nem tudtam állítani, mert egy opció van csak ezzel kapcsolatban, a QPI data rate állítható vagy auto-ra vagy 4,27 GT/s-re.
a PCI express vagy default vagy 101 MHz a minimum, én erre állítottam be.a CPU feszt 1.4125-re állítottam.
az energiagazdálkodásos beállításokat áttettem disabled-re és a turbo boost technology-t is.
ettől függetlenül az IntelBurnTest megint nagyon gyenge lett, közben látható, hogy visszaesik az órajel (szorzó) és amúgy a CPU fesz is 1.4-re, pedig 1.4125-ön van a BIOS-ban...csatolom a BIOS képeket ill. két képet a CPU-Z, RealTemp ablakokkal egyszer idle proci mellett egyszer pedig IntelBurnTest futtatása közben:
idle: [link]
IBT teszt közben: [link]BIOS képek:
[link]
[link]
[link]
[link]előre is köszi!
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33500 üzenetére
helló,
levettem a mem szorzót 8-ra (így lett 133 MHz-es BCLK mellett 1066). ezután a BCLK-t felhúztam 150re, minden mást átállítottam, ahogy mondtad.
a lefutott IntelBurn Test azonban majdnem fele olyan lassú eredményt hozott, mint alapbeállításokon (alapon 65-68 mp alatt futott le, most pedig 118-120 mp alatt).
miért lehet ez?
köszi
csabsz -
opti06
aktív tag
válasz
04ahgy #33586 üzenetére
hop igazad van
csak az automata érték volt mármint ha maunal-ra raktam már automatán beírta azért se találtam mert nem néztem utána mik azok fsb-t meg nem piszkálom xD, többi érték egyébként jó?
fórumokon olvasgatva procinak elvileg alapfesz 1.4 is elég kéne legyen, meg cpu/nb is elég kéne alap, de ha alapon vannak hamar hibázik, ez a legkisebb érték amin pontos 10óra prime alatt, és még nem káros feszek 24/7 sem -
Ghard
őstag
válasz
04ahgy #33469 üzenetére
1,3vcore és bekapcsolt llc-el ciripelt,1,45-ön llc nélkül nem. Ennyivel több feszt kapna llc miatt?
Amúgy nincs valami ötleted hogy lehetne ezt a fránya procit stabillá tenni 4ghz körül?
1,45vcore+llc-el sikerült de hosszabb ideig szeretném használni,ezért ezt a beállítást hanyagolom -
Pete55555
addikt
válasz
04ahgy #33303 üzenetére
Na, jelenleg ez a vége. Tovább már nem húzom, mert így is 80 fok körül van BF3-ban, Crysisban meg 90-re is felment, (amikor felvettem hardcore-ra a grafot
) Szerintem korrekt értékek egy 20k-s kártyától. Ha veszek egy normális házat, vagy a jelenlegit bővítem 1-2 ventivel, akkor megnézem mit tud +80 mV-al.
Mégegyszer köszönöm a segítséget
A 220-240-es topik meg teljesen halott -
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
04ahgy #33292 üzenetére
A hűtéssel nincsen gond mert egy silver arrow van beépítve.
Az angol nevekkel semmi bajom nincsen, csak a magyar rövidítéseket nem tudom átkonvertálni angol rövidítésre, és ezzel van a bajom.Remélem valaki lesz aki részletesen végigvisz rajta, nem szeretnék semmit elrontani.
-
djxp01
senior tag
-
djxp01
senior tag
válasz
04ahgy #33169 üzenetére
Köszi, nem is tudtam a CTRL+F1 trükköt
Viszont a leírásod után sem tudtam tovább töltetni a windowst. Már felmentem 1.40Voltra a proci fesszel, de semmi eredmény. Mi lehet a probléma? MCH +0.2v, FSB +0.1V . A képen épp nem úgy van beállítva, de azt is próbáltam.
Meddig mehetek el még fesszel ? Mert a Gigabyte lapok szeretnek spórolni az árammal, és elég nagy lehet a Vdrop még 1.4voltnál is , nem?
-
ks1995
csendes tag
-
ks1995
csendes tag
válasz
04ahgy #33156 üzenetére
Háááát.. lehet hülye vagyok de nem tudom mi az az MCH :S meg még annyi hogy pont 1066 ra nem tudom vissza rakni kisebb meg nagyobb értékek vannak de csináltam képet de lehet hogymár értem hogy gondoltad 333 fsb-vel legyen a ram 1066?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.58.50_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.59.11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
http://kepfeltoltes.hu/view/111220/2011-12-20_16.59.23_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
04ahgy #33150 üzenetére
Annyi bajom volt, hogy közepes beállítások mellett le-leesett az fps játék közben 20-25-ig az amúgy 35-40-ről.
Ezt szerettem volna kicsit stabilizálni, ami sikerült is, ha a fagyogatásokat figyelmen kívül hagyjuk.
De úgy látom kénytelen vagyok kicsit visszább venni a stabilitás érdekében.
Kösz: Doki
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33123 üzenetére
egy Corsair 430-as tápom van (builder series jelölésű).
épp tegnap szereltem be egy fogyasztásmérőt a rendszer elé és heaven benchmark ill. játék (crysis2) közben sem mutatott többet 270-280 W-nál (és ebben a monitor 30-40 W-ja is benne volt).egy ilyen CPU hűtő megteszi vagy lehet olcsóbb is (az Arctic-hoz ragaszkodnék, mert jókat hallottam róla)?
http://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_freezer_13/172238
mi az a Hyper TX3? ez a hűtővel kapcsolatos dolog? csak mert pl. ennek a honlapján sehol nem találtam, hogy ilyesmiről szó lenne. -
polgi803
őstag
válasz
04ahgy #33091 üzenetére
Azzal nem nagyon foglalkoztam ki mit írt,ellentétben veled,mert neked figyelned kellett
Igyekeztem figyelni és megérteni a dolgokat amit írtál és azt beállítani amit mondtál mert nekem fogalmam se volt,hogy mit hogyan kell,ezért evidens volt,hogy azt tegyem amit te mondtál...na mind1...nekem az a fontos hogy az 5 Ghz álomhatárt elérjem,ha csak egy print screen elejéig is
Remélem sikerül!
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
04ahgy #33080 üzenetére
Előre is köszi hogy segitessz!
Effektivet vagy valósat???
Nem értem
De itt van pár kép a biosomról:
MB inteligent tweaker
Ez is az
memori clock
Menü
Cmos
System fan control -
polgi803
őstag
-
polgi803
őstag
válasz
04ahgy #33015 üzenetére
van egy olyan az advanced-ben,hogy CPU ratio...ott lehet felvinni...felette viszont van egy olyan szöveg,hogy CPU ratio range 16-36....de fel tudtam nyomni 42-re a CPU raiot-t...maradjon akkor 42-ön?És ha a magokat emelgetem,akkor minden alkalommal ezt is vigyem feljebb vele együtt gondolom...
-
cajn
tag
válasz
04ahgy #32985 üzenetére
Értem. Én nem akarok semmilyen vitába belebonyolódni. Azért írtam ebbe a topikba hogy ne én találjam ki a beállításokat hanem hogy Nekem segítsenek. Ebből adódóan kiderül hogy nem szeretnék kísérletezni úgy hogy nem tudom mi micsoda. Visszatérve az MCH-hoz megpróbáltam emelni a feszt +0.1v-al de úgy meg nem indul a Windows.
-
jim_raynor70
aktív tag
-
-
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32772 üzenetére
Egyébként ugye már így kezdtem el bűvölni a rendszert, ahogy leírtad, csak nem tudom, hogyan tovább... szóval írtad, hogy ha stabil, akkor kell majd a cpu-t kitesztelni stb. Sajna még ott tartok, hogy nem stabil.
- legfrissebb bios
- load default
- xmp 1-es profil, 1866-ra, 7-8-7-20 időzítést állít be magának fix 1.65V ram feszen, minden más auto. Be sem indult...
- aztán minden ugyanez, csak a ram időzítéseket auto-ra állítottam, hogy könnyebb legyen - így indult, de pár perc prime és halál...
Tovább..? -
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32777 üzenetére
Hidd el, nem véletlenül vagyok itt ebben a topikban szakbarbár lévén...
Köszönet a segítségért, megpróbálom hasznosítani. Így már akkor ez is tiszta, hogy a VCore és a Ram fesz között kell meglegyen a 0.4V - én meg szerencsétlenkedtem volna itt a VCCIO és VCCSA feszültségekkel... de ez majd csak akkor, ha beáll egy stabil rendszer így 1.5V ram fesszel, mert még ezt sem értem el, a fagyások még mindig megvannak.
darál0w kollégát ne bántsd, az előző két vagy három konfigom pöpec beállítását neki köszönhetem - tény, az nem SB volt...
-
cashback
őstag
válasz
04ahgy #32764 üzenetére
Így már érthető a dolog.
Én arra tippeltem hogy ahogy le van tiltva a dolog úgy hibás is és ezért viselkedik így.
Viszont így normális (már ha ez normális).3200Mhz-et Asrock A770DE+ lappal kihoztam belőle, viszont a AOD790GX/128M lapban már instabil ezen az órajelen. (bios cserén /1.90-ről lefelé/ gondolkodtam még, mert a 770-es lap is az 1.60-os bios-val volt tuningosabb /1,70-vel az sem bírta/)
Azt hiszem marad nálam a stabil 3Ghz és butított ram órajel. (úgy fest nem sokáig tartom már meg... váltás előtt vagyok - csak ugye eladok mindent, aztán majd egyszer lesz gépem
)
Köszönöm a segítséget.
-
sestertius
őstag
válasz
04ahgy #32772 üzenetére
Ezen én is meglepődtem, ugyanis az xmp kiválasztásával azt követően a profile 2 fül mellett a 2000 MHz 8-8-8-24-et mutatja, azonban a ram frekvenciánál 1866-on áll. Ezután vettem vissza a ram fesz-t fix 1.5-re és állítottam vissza 9-9-9-24-re az időzítést.
Na most a helyzet az, hogy vagy kétszer kellett újra indítani, és azóta teker gond nélkül. Prime is fut már vagy 15 perce, a game sem fagyott ki, és a cpu-z szerint 1866-on van a ram.Eddig - most fagyott meg...
Na akkor kezdem újra, ahogy írtad....
Ja, az 1.65 most akkor sok vagy nem sok? Kell mellé emelni valamit még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest