Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csontoshun
tag
üdv! új vagyok itt tehát lenne egy-kér kérdésem:
1. mi kell egy tuninghoz? (táp,alaplap vagy más)
2. mivel tudom azt figyelni h biztosan jól bírja és müködik is-e az
3. ha esteleg elhibázok valamit akkor vissza áliitható a rendszer?
Configom:
CPU: Intel Core 2 Duo E 8400 (E0)(vmiért csak 2.720 Ghz)
Táp: régebbi FSP 350 wattos
olivera88
veterán
Ez a MSI G41M-P26 jó tuningolásra?
-
olivera88
veterán
Az alaplaptól függ h mennyire lehet procit tuningolni? Az alaplapom MSI G41M-P26 .
-
Alister71
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #35383 üzenetére
+2 giga ram, cpu pedig 333x11-re.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok!
Összekapartam,illetvel kicsit ujitottam a gépemen.
Jelenleg MSI P35 Platinum Combo alaplap, benne E5200 Cpu,2X1gb DDR2 800 mhz ram.
Szeretnék segitséget kérni hogy kicsit jobban fusson a masina mert valamiért elég lassu.
-
enemy107
senior tag
CPU Host Controll Enabled
CPU Host Frequency 333
PCI Express Frequency 100
System Mempry multiplier 2,4, ha nincs akkor állítsd úgy hogy a ramok ne menjenek többet 800MHz-nél
System Voltage Controll Manual
DDR2 overvoltage controll normal
FSB overvoltage controll normal
MCH Overvoltage Controll normal
CPU Voltage Controll 1.2875V , vagy pedig normal.Ha így elindul akkor majd teszteld le prime 95-el. Legalább fél órát fusson. Utána lehet folytatni. Proci hőfokokat figyeld.
-
3cHo
tag
Sziasztok!
Van egy E7500-am. Szeretném kicsit felhúzni, viszont semmit nem tudok a tuningolásról. Mit állítgassak a biosban? És meddig? -
-
Petya1981
tag
válasz
napoleon2323 #35353 üzenetére
Vagy akár tuningolhatod is z e4xxx es procit csak nem a hagyományos módon
[link]
-
Petya1981
tag
válasz
Vagy akár tuningolhatod is z e4xxx es procit csak nem a hagyományos módon
[link]
-
Petya1981
tag
válasz
Igen, az e6700 a top proci a te alaplapodba, csak az a baj vele, hogy ritka és ha mégis eladnak egyet akkor az 13-15k között szokott lenni az ára.
-
napoleon2323
tag
válasz
napoleon2323 #35352 üzenetére
Utána néztem picit, hogy mit bírna a lap.
Esetleg ez jobb lenne ? : [link](Bocsánat, de már nem tudtam szerkeszteni)
-
törölt tag
Sziasztok,
2600 (nem K!) és Z77 lap esete. El lehet, érni, hogy a 2600 az négy maggal is a max turbo-szorzón fusson?
-
cajn
tag
Üdv!
Nemrég vettem egy q6600-át. Felhúztam 3.2-ig és ram időzítést is úgy állítottam hogy 1066-on fusson. Pár napja netezés közben is kékhalált dob a gép 0x000001e hibakóddal amit sajnos nemtudok hogy mire utal. Ha valaki tud segíteni ne habozzon. köszi! -
Petya1981
tag
válasz
napoleon2323 #35347 üzenetére
-
jenei0330
tag
Sziasztok, még soha nem tuningoltam cpu-t, van 1 c2d 6300 1.86 ghz+ asus p5ld2-vm lap, 3*1gb 667 ram.400w chieftec táp. gyári alu hűtő. mit és hogyan lehet ebből kihozni, milyen progi kell hozzá? Mit kell tennem, hogy elérjem a 2,4 ghz-t? ha lehet, tényleg szájbarágósan.
-
Petya1981
tag
válasz
napoleon2323 #35341 üzenetére
Szia!
A te alaplapod nem egy tuningbetyár ezért nálad a proci csere játszik.
Mondjuk ERRE már cserélném is és a tiedet el lehet adni 6-7k körül. -
napoleon2323
tag
Sziasztok
Már régóta szemezgetek a tuning lehetőségével, mivel igen régi gépem van, de sajnos nincs pénzem teljesen lecserélni a konfigurációt.
Szóval a következő Pc-t lehetséges-e vagy érdemes-e egyáltalán tuningolni (főleg a processzort)?
Cpu: DualCore Intel Pentium D925, 3000 Mhz (Cpu hűtő:[link])
Alaplap: MSI PT890 Neo v2 (MS-7258)
Memória: 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Videokártya: VTX3D Radeon HD5670 X-Edition 1GB 128bit DDR5 PCI-EKöszönöm előre is a válaszotokat
-
Paci.
tag
*Update: Frissítettem biost, most már el tudom menteni amit mókoltam benne, cserébe valahonnan kitalált nekem egy FDD-t.. Wattafakk--??
Viszont sikerült alap órajelet emelnem 200-ról 250-re. (1,8GHz-->2,25GHz) Minden mást visszahányt ---> reset cmos..többízben... Pihenek kicsit, és holnap leírogatom mi hogy van a biosban, gondolom további babráláshoz már feszültségeket, meg esetleg memória időzítéseket is kell állítgatni...
*Szerk.: AIDA64 stability test fut, 33°-ról 51°-ig mászott fel a CPU -
Paci.
tag
válasz
Petya1981 #35333 üzenetére
Mint említettem teljes mértékben láma vagyok, szóval az említetteken kívül semmihez sem nyúltam.
Most még leviszem sétálni a kutyát, meg ilyesmi és nekiállok mókolni vele egy kicsit. Ha továbbra sem akar sikerülni, akkor hagyom a rákba. Esetleg feltúrom a CPU support list-jét, és majd kap valami jobbat. Azt nem értem, hogy ha a biosban állítom át, és el is mentem, akkor mi a fenéért áll vissza alapra? Ha nem tetszik neki, akkor meg dobjon valami üzit már boot előtt...
-
Archanon
őstag
A RAM-ot hol lehet alapértékre állítani? Bios default nem oldotta meg, és nem találok erre utaló beállítást...
Everest ezt írja, biosban pedig 499MHz-t ír mindkét RAM-ra.. ha jól emlékszem, régen 1066 volt, és elvileg annak is kéne lennie. Proci húzásnál úgy tűnik elállítódott... de jó, hogy nem figyeltem rá.Amúgy ez most mi, "alulműködtek" eddig a RAM-jaim?
Asrock G41M-GS alaplap.
#35336: Olvasni luxus... mármint nekem. Ezt átnyálazom én is; amire válaszoltál, az alapján talán nekem is ez a problémám. Viszont a visszaállításra a kérdés még mindig áll!
+1: Bios default miért nem állította vissza? O_o
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lavidaloka #35334 üzenetére
-
Lavidaloka
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy új konfigot:
CPU-Z
Kicsit szeretném húzni a procit kb 3.5 Mhz.re.....gyári hütővel remélem bírja, de úgy hogy a memória maradjon 1333MHz .en.
Mit állitsak át a BIOS-ban?
Válaszoakt előre is THX! -
Paci.
tag
válasz
Alister71 #35331 üzenetére
Hááát ez nem akarja az igazat. Ha beállítom bios-ban, elmentem, betölt a win és visszaállt az alap 200-ra. Ha a FoxOne-ban állítom be, restart után akkor is visszaáll. Nem akar ez összejönni nekem
Majd eltolom az egész hóbelebancot Bacsis-nak, aztán majd ő jóól megszögeli
-
Paci.
tag
Hááát csúnyán elhasalt tőle. Most visszaállította magát 200MHz-re. Egyéb ötlet?
*Szerk: 250-en fut, stability teszt fut...
*Szerk2: Hardware failure-vel meg is állt -
Paci.
tag
válasz
Alister71 #35326 üzenetére
Háát a biosban olyat is találtam, hogy adjak meg egy decimálisat 200 és 600 között
Óvatos duhaj akarok maradni, és nem szeretnék hűtést módosítgatni. A gyári venti 2100-ig tud pörögni, nem tudom számít-e ez ebben a kategóriában. De ha Te 333-at javasolsz, akkor megpróbálom
-
Paci.
tag
Sziasztok!
Adott egy régi masinám, és kicsit szeretném feljebb pörgetni. Egy Intel DC E2160-as proci egy Foxconn lapban. Mivel a Fox kínál hozzá külön progit, nem kell a biosban turkálnom (így talán kevesebb kárt okozok adott esetben). Szóval az alap az 200MHz volt 9x szorzóval. Most feltekertem 227-ig ez a pillanatnyi állapot gyári hűtéssel. Nem tudom, hogy ez az Aida teszt mennyire megbízható, de eddig stabilnak tűnik.
A nagy kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e küszködnöm vele, és ha igen meddig mehetek el? Nem akarok extrém tuningot, csak nagyon karcsúnak találtam már azt az 1,86 GHz-et.
Köszönöm! -
potetheus
csendes tag
De kb húsz perc alatt majdnem 70
-
windlord
őstag
válasz
potetheus #35314 üzenetére
Szia!
Ha itt nem jársz sikerrel, akkor próbáld meg a topicjában!
Hátha tudnak segíteni. -
potetheus
csendes tag
Valaki nem tudna tippet adni az én konfigomhoz is ?
Nem szeretnék erőszakoskodni csak végig jártam magam minden angol oldalon a 960-as proci tuningjáról nagyon sok beállítást kirpóbáltam a proc hűtőm a schyte katana 3 de a hőmérséklet igy is felmegy kb 97 fokra ha keményebben tuningolom az órajelet a 3,2 ről 4,2 re, de a rendszer stabil csak a stress tesztek alatt válik ilyen magassá a hőmérséklet, de még akkor se áll le a gép, mivel lehetne a hőfokot stabilizálni ? a feszültségek állítgatása van erre hatással vagy semmi ? köszi -
gizm0net
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Core 2 Quad Q9450-es CPU-m (1333 Mhz FSB) és egy MSI G41M-P28 alaplapom 8GB 1333 Mhz-es DD3 Rammal, de a cpu-t nem tudom feljebb húzni FSB wall miatt.
http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_32786-32786.html
http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_32788-32788.htmlSzerintetek milyen G41-es alaplapot vegyek, hogy a Q9450 tuning tutira menjen?
Üdv: GiZM0net
-
MakkeR^
tag
Kis segítségre lenne szükségem, i5 760-al elakadtam 3.7 GHz-en. 21-es szorzóval stabil, 20-assal nem. Ez az egyik probléma, a másik, hogy nem tudok továbblépni 21-es szorzóval sem. Cél minimum 4 GHz.
Amit eddig próbáltam: VCore 1.35-ig, Load Line Calibration: on / off, QPI-VTT: 1.3-ig -
kilincs89
tag
Sziasztok!
Adott egy Phenom x2 555, amit sikeresen tudtam 4magosítani. Eddig minden okés, alapfeszen, megy a gyári 3,2GHZ-en. Mit kéne tennem hogy még többet szedjek ki belőle? Próbálkozzak a szorzójának az állításával? kaptam havertól hozzá egy Scythe Susanoo hűtést is, mert neki nem kellett, de kinézetre jónak tűnik...jó nagynaka gyári hűtőjével elérte a 75-80 fokot intelburntest alatt... az alaplapom meg egy gigabyte 770T-D3L, ha ez számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest