- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
Üdv.
8120-at OC-zom bőszen Asrock 990FX lapban(UEFI), de problémába ütköztem.Jelenleg 4.0GHz-en van 1.285 V -on, és atomstabil.
Szerettem volna 4.4-et kihozni belőle, de ez még 1.36V-nál sem akarta...
A probléma szerintem ott lehet, hogy konstans 100% cpu terhelésnél, néha pár tized másodpercre lejjebb veszi a feszt 1.21 körülre, és ilyenkor ez kevés lehet már 4.4-en. 4.2-őn még stabil volt, 4.3-on hibázott, 4.4-en fagyás.
UEFI-ben hol tudnám azt beállítani, hogy x% terhelésnél ne vehesse le a feszt, vagy soha ne vegye le a feszt?
C'n'Q-t szeretném bent hagyni mivel, nem szeretném hogy max frekin menjen állandóan a cpu. A célom az lenne, hogy a CPU Voltage konstans annyi legyen amennyit én beállítok, amikor terhelve van a proci.
CE1, LLC, CPU THERMAL THROTTLE(ez a funkció arra van, ha túl magas a hőmérséklet visszaveszi a cpu sebességet, viszont nem tudom mennyit jelentenek pontosan a százalékok itt, mit jelent a 75%, ez mennyi fok lehet?), Secure Virtual MAchine.Milyen beállítási lehetőségeket ajánlotok?
Képek:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 -
KoCkaAgy
csendes tag
Hát kipróbáltam a szorzót emelni, hátha engedi, de igaza volt Lord Vadernek és nem engedte. Úgyhogy maradt az FSB.
-
Alister71
nagyúr
válasz
streetboy01 #35494 üzenetére
333x7 esélyes.
KoCkaAgy: ezekben a procikban nem nagyon lehet szorzót emelni. FSB-t tudsz csak. Ha Celeron, akkor 100x13-an kell mennie, és ha 133-as ramok vannak benne, akkor 133x13-ra fel tudod húzni.
-
streetboy01
csendes tag
Sziasztok Asus P5G41T-M Le Lapban Szeretnék Huzni egy Intel Core 2 Duo E6300 1,86Ghz Menyire Mehetek El Egy alap intel hütővel ?
-
KoCkaAgy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Tualatin maggal rendelkező 1.3 GHz-es processzorom, amit amennyire csak lehet tuningolni szeretnék. A szorzóval mennyire kell óvatosan bánni? Mert a Bios maximálisan 16x-t enged.
Előre köszönöm:
-
boxos23
aktív tag
Mit jelenet ha egy memória modul XMP-s ?? És ezt a szót a biosban is megtalálom mint egy beállítást.
-
kaboska
aktív tag
Ha tuningolok akkor a szorzó az FSB a CPU fesz a ram sebesség .időzítés és fesz állításon kívül még mit kell vagy lehet állítani?Azért hogy finomítsuk a beállításokat!
PLL,NB,SB ezekre gondolok!
Előre is kösz! -
zolee0307
őstag
Korábban írtam már ide, az a lényeg, hogy tuningoltam a masinámat 3 ghz-re (a memóriákat 4-4-4-12-ben 800 mhz) alapfeszen. Nemrég költöztettem fel a gépet, viszont a hőfokokkal nem vagyok megelégedve. Eddig IBT-nél 61,61,56,56, prime95nél 51 fok körül mozogtak a hőfokok. A gép új helyén most +10 fokkal többet mérek. A gép a költözés miatt szét lett szedve és újra összerakva, illetve most asztal alatt van és a szobában ma is olyan 25 fok körül volt a hőmérséklet, míg a költözés előtt télen volt, hogy 20 fokos volt csak a szoba.
Egyébként játék alatt (me1) a max hő 56 fok volt az új helyén. Ennyit számítanának az új körülmények, illetve tuningolva használhatom a gépet, mert IBT alatt most így már kifagy.
Előre is kössz.
-
kaboska
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #35483 üzenetére
Igen!Én mióta megvan 2x2Gb ramot vettem bele mert csak 2x1 volt.
Meg 1hűtőt!
-
kaboska
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #35481 üzenetére
Hát akkor az én lassan 4 éves konfigom még mindig elég jó![link]
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
kaboska #35480 üzenetére
PL: Nála ennyi, de ez a konfig fügvénye is.
Nálam is 6,7 az E5200.
-
kaboska
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #35479 üzenetére
Igen ezzel én is tisztában vagyok!Olyan teljesítményre gondolok mint pl.az élményindex 6,7-es
értéket ad a procinak ha húzva van!Az E8500-nek alapon mennyit ad? -
BigDarkJoy
aktív tag
-
kaboska
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #35477 üzenetére
Tudom hogy többet kellene hogy tudjon!Eleve 9,5-es a legnagyobb szorzó,még 340-en megy
utána már nem stabil!De a kérdésem nem erre vonatkozott hanem a teljesítmény különbségre
az E8500-al. -
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Van 1 E7200-es procim ami 9,5x333-on stabilan megy,ez 3,16Ghz.
Ez az E8500 alap órajele csak ugye ott 6M Cache van 1333 az FSB.
Az lenne a kérdésem hogy teljesítménybe sok különbség van az én húzott procim
és az alap órajelen futó E8500-ös között? -
LazaPasi
tag
Breaking: Q6600 alapfeszen 2.8Ghz IBT folyamatban
-
LazaPasi
tag
Hali!
Ha egy picivel is feljebb húzom az FSB-t akkor egy idő után elszáll a gépem kék halállal (Linx futása közben)
BCCode: 124 ez elvileg GPU hiba... Valaki? HELP! -
enemy107
senior tag
Le kellene tesztelni a tápot, hogy minden rendben van-e.Ha avval nincs gond, lehet valamelyik fesz kevéske hideg indításnál.Jó lenne ha tennél fel képet a biosról, ahogy most van beállítva. FSB-nek lehet emelni kellene egy kicsit. Elsőnek próbáld ki úgy, hogy mindent így hagysz, csak a proci szorzót veszed lentebb eggyel.
-
3cHo
tag
válasz
BigDarkJoy #35461 üzenetére
De nincs ennek káros hatása a gép akármelyik alkatrészére nézve?
-
LazaPasi
tag
válasz
Petya1981 #35462 üzenetére
Helló! Hivatalosan nem támogatja,de egyébként viszi a 8-at.
Próbáltam 4-el,de azzal is kifagy.
Ezek DDR3 memók voltak szerintem most megnézem majd DDR2-vel is. Először 4, majd 8 gigával.
Linx alatt egyszerűen kék halál... BCCode: 124 És ez bizony GPU hibakód...
100-on van a PCI-E freki természetesen. -
Petya1981
tag
válasz
LazaPasi #35457 üzenetére
Szia!
Nekem volt egy hasonló lapom csak asus p5kc es az csak 4gb ig támogatta a ddr3 as ramokat és még 1333mhz-en sem tudtam stabilan hajtani bennük. Megnéztem a te lapodat is és [link] és annál is max 2 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória-át ír.
szerintem nem a pci e- szel lesz gond ott. Próbáld meg alacsonyabb sebességen járatni a ramokat.
-
3cHo
tag
válasz
BigDarkJoy #35459 üzenetére
De nincs erre vmilyen megoldás?
-
LazaPasi
tag
Sziasztok!
Nekem van egy GA-P35C-DS3R lapom Q6600-al 3.0 Ghz-re húzva (FSB 333 beállítva) és benne Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB 1333 Mhz-en System Memory Multiplier-nél (4.0~) beálltva azaz: (800+ / 1066~ / 1333#)
Van benne egy ATI Radeon™ HD 5770 PCI Express Frequency: 100.
Egyébként a proci alapfeszen van a system voltage control is manualon van és minden NORMAL-ra van kiválasztva.
Az első kérdésem az lenne,hogy mennyire van veszélyben a videókártyám, ha AUTO-ra állítom a PCI Express Frequencyt? Mert 100-as értékkel 5 percenként kékhalálozik
a másik kérdésem a következő: Mennének a RAMOK 1600-on is?
Hogyan tudom azt elérni? Nem csak akkor tudok húzni a RAMokon,ha a procit is húzom és szórakozok az FSB-vel? -
kosi94
csendes tag
válasz
Alister71 #35444 üzenetére
Ugye bár azt mondtad, hogy a HT link szorzóját vegyem vissza 4re, hogy maradjon 1000Mhz, és úgy adhatok neki 250fsb-t amitől a proci 2500Mhz ketyegne 10x-es szorzó mellett.. nézelődtem, és a ht link még csak 960nál jár és a proci 2400on megy.. és ha esetleg még húzok rajta egy picit.. h elérje az 1000Mhz s ht link-et akkor még stabil marad a rendszer?
vagy még kell hozzá valamit állitanom ezeken kivűl? (bocsi a helyesirási hibákért, de angol bill.-em van és pl.: Í csak nagyba tudom irni)
-
enemy107
senior tag
Kicsúsztam az időből a szerkesztéssel, ezt kerestem neked.[link]
-
enemy107
senior tag
-
WF622
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van hogy BIOSban 1.26ot adtam a procinak és prime alatt cpu-z 1.208 at ir. viszont ha leállitom primeot akkor 1.242-t?
egyébként i5 2500k.
köszönöm
-
enemy107
senior tag
A giga lapok szokták írni egymás melett az SPD ram órajelet, és melette azt, amennyin mennek majd a ramok, ha elmented a beállítást.Úgy értettem, hogy úgy "oszdd" vissza őket, hogy a ram órajel 800MHz-en, vagy alatta maradjon.
Jobb hűtővel lehetne tovább menni, de evvel én nem javaslom. -
3cHo
tag
Futtattam fél órát a prime95-öt, nem volt probléma. Itt a kép:
-
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35444 üzenetére
köszönöm szépen
Már a vga topocban is említetted ezt a 400x9.5-ez, de már akkor sem értettem, hogy mi az
Akartam is kérdezni...
Így akkor 30-33k-ért veszek egy 550-et meg 5.5k ez a proci hűtő és akkor remélem elég komoly teljesítmánynövekedést fogok elérni max 40k-ból. És nem kell teljesen új konfigot venni... -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Előre bocsájtanám, hogy egyáltalán nem értek a tuningoláshoz!
Adataim között szerepel a pontos konfigom. A tervem vele, hogy szeretném, húzni az eddig 9600GT mellett lustálkodó E8500-as procimat. A kérdésem egyszerűen az lenne, hogy kényelmesen, biztonsággal meddig húzhatom a procit? Tápot, meg mindent tekintve...nem tudom miket kell nézni! A feljebb húzott processzor mellé, maximum milyen VGA-t vehetnék? Valamilyen GTX 550 megfelelne? Esetleg még jobbat is elbírna?
Jelenleg a processzoron a sima, alap venti van. Még a biztonság - és esetleg a zaj csökkentése - érdekében vennék egy jobb ventit rá, ha szükségesnek gondoljátok. Ez esetben arra is kérnék egy tippet, hogy milyet!Előre is köszönöm a segítséget!
-
kosi94
csendes tag
Tudom h ez nem ide vágó, de azt szeretném kérdezni, hogy egy ASUS a8ne-FM alaplapra feltudnám-e rakni egy ASUS a8n-e alaplap bios-át mivel az FM-é eléggé levan butÍtva :S ?
-
Lavidaloka
aktív tag
Hi All!
Nem rég raktam össze az új gépemet....
Annyira még nem vágom ezt a tuning témát...de megpróbáltam kicsit húzni a Bus sebeségen 200mhz.ről 210mhz-re.....Gyári hütővel szerintetek maradhat így az órajel(alap 3.2Ghz)?
CPU-Z
Amúgy faxa gyors ,stabil minden...HW monitor se mért többet CPU-n..56 foknál bár a Pin0-án ami gondolom hogy a Memória..ot felmegy játéknál 67 fokra is
THX! -
-
olivera88
veterán
Elindítottam Burn testet standardon, fél percig se ment. Előjött kék képernyő valami írással aztán újraindult a gép. Megpróbáljam még egyszer? Ez nem ártott ugye? 3.45ghz en ment..
-
Petya1981
tag
válasz
olivera88 #35411 üzenetére
Szerintem felesleges, ha a procid 3.45Ghz-en megy, csak ezen menyen stabilan.
Ha ki akarod taposni belőle mindent akkor kezd emelni az FSB-t először 275->285->290....
és így tovább mivel ddr3 as ram van a gépedben az valószínű, hogy menni fog még többet is mint 1066Mhz csak az időzítéseken lazíts. Ha a hőmérsékletek rendben vannak akkor (70 fok alatt terhelés közben) adhatsz plusz feszt is a procinak. -
tomgabor
őstag
Nyomkodtam összevissza a telefont és eddig tetszik az Ice Armor 2, csak van vele pár problémám.
Ízlések és pofonok: elég fura hogy úgy kapcsol ki a kijelző mint a régi képcsöves TV-k, meg hiányolom a gyári feladat- és fájlkezelőt.De a lényeg: launchert hogy lehet váltani, leszedtem a go-t és nem tudok visszamenni a régire csak uninstall-al (gyárinál home gombbal váltottam)
-
kosi94
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. Még azt szeretném kérdezni h az időzitést hol tudom beállitani? Mivel a BIOS-ban erre sem látok lehetőséget :S
-
Alister71
nagyúr
válasz
kosi94 #35406 üzenetére
Szia.
Ez a 2GHz a 200x10-es órajelből jön össze. Ehhez jön még az 5-ös HT szorzó, ami így 1000MHz-en megy. A memória 400-on megy.
Az "fsb"-t emeld fel 250-re, így lesz 250x10=2500MHz. A HT link szorzóját le kell venned 4-esre, hogy maradjon az 1000MHz, különben nem fog elindulni. Ha jók a ramjaid, akkor bírni fogják az 500MHz-et, az 1 gigás modulok általában bírják, az időzítést 3-4-4-8-ra állítsd. -
kosi94
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem h hogyan tudnám kicsit javÍtani a procim teljesitményét.
Nézelődtem a BIOS-ban és nem sok minden-t találtam. :S (Phoenix bios, pontos verziót nem néztem)
Addig eljutottam, hogy ClockGen-nel 2Ghz-ről 2,4Ghzre húztam a procit.. csak az a bökkenő h alap feszen ennyit bir.. a biosban viszont, sem cpu frekvencia beállitást nem találtam, sem fesz. beállitási lehetőséget. Jó lenne ha valaki tudna rá valamilyen megoldást..ja és persze a config:
CPU: AMD Athlon64 3200+ 2Ghz
Alaplap: ASUS a8n-e
Ram(ok): 2*1gb ddr 1 Kingmax
Videókártya: ATI Radeon X600 széria. 256mb(sajnos többet nem tudok róla)
Táp: Codegen 450WRemélem ennyi adat elég lesz
-
pook20
aktív tag
memórián! azt tudom hogy a procit feltudom húzni 3700 MHz re 1.4 v ig!csak a memóriával nem tudok mit kezdeni!:S
-
pook20
aktív tag
-
pook20
aktív tag
ti mit hogy állítanátok be?vagy merre indulnátok el?
gép típusa a következő:
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 555, 3200 MHz
Alaplap neve ASRock 760GM-GS3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest