- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
juventus85 #32298 üzenetére
milyen lapot?
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Most raktam össze egy ilyen konfigot és szeretném egy kicsit tuningolni:
GIGABYTE GA-790XT-USB3
AMD Phenom X2 550 BE
8GB DDR3 1333mhzAz alaplaphoz kapott EasyTune6 progival próbáltam, nem tudom, hogy jó-e így is, vagy Bios-ban jobb-e?
Alapfeszen (1.350v) 3600mhz-ig volt stabil, prime95-tel tesztelve. Az FSB-hez nem nyúltam (200mhz), csak a szorzót állítottam. Mjad kipróbáltam 3800mhz-n, de ott már lefagyott. Ezután 1.375v-ra állítva és 1.4v-on is lefagyott.
Érdemes még több feszt adni, vagy inkább FSB-t állítani? Esetleg más ötlet?Előre is köszönöm a segítséget!
-
KAMELOT
titán
válasz
darál0w #32278 üzenetére
Látom vettél új gépet. Végre!
Én most itt tartok! -
Werkly
őstag
Helló!
Kérdezném tőletek, hogy Q6600 CPU-t gyári hűtővel meddig szabad meghúzni és hogyan? AW 9D-MAX a lapom de ha BIOSban (Phoenix) átállítom a 272 értéket mondjuk 333-ra akkor sípol a BIOS és rebootolgat csak a gép. Ha kissebb értéket állítok be akkor meg kékhalál! A CPU feszt is állítottam de akkor is ezek voltak! Hogyan kell ezt profin csinálni? Egyáltalán lehetséges vagy jóval több "buherálás" kell hozzá mint azt gondolnám? Köszi!
-
shaddy1027
tag
válasz
juventus85 #32284 üzenetére
Igen sikerült visszaállítani a bioszt. Köszönöm a segítséged.
Most ilyenek az értékek mikor bekapcsolom:
http://kepfeltoltes.hu/111116/alap2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ORTHOS porgival ilyenre változik:
http://kepfeltoltes.hu/111116/orthos2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezután ha előjön a hiba mit csináljak? -
molnar.zsolt
csendes tag
Sziasztok
Segítség kellene hogy egy Abit Ab9 Pro lappból megfelelő CPU-val mi hozható ki maximum.Most egy E2160 van benne és 9x300 at stabilan tudja,kérdésem tehát hogy ez a maximum vagy merjek e fentebb próbálkozni? -
juventus85
tag
válasz
shaddy1027 #32283 üzenetére
nem olyan bonylult az
tartja 2 db csavar a gèphàban vagy 1db aztàn ha azok knnt vannak simàn kivehetö a vga
-
shaddy1027
tag
válasz
juventus85 #32282 üzenetére
Már csak egy dolgot nem értek. Vidi kari miatt nem tudok hozzáférni a jumperekhez. Azt még sose vettem ki gépből és nem tudom, hogy is kezdjek hozzá.
-
juventus85
tag
válasz
shaddy1027 #32280 üzenetére
Keress egy jumpert közel az elemhez. Általában 3 tű van egymás melett (a legközelebbi az elemhez) kapcsold ki a gépet, áramtalanítsd, majd a jumpert tedd át 1-2-ről 2-3-ra. Majd kapcsold be gépet. Jobbik esetben nem kapcsol be. Várj vele pár mp-et. Majd tedd vissza a jumpert 2-3-ról 1-2-re és kapcsold be. Ekkora lapa beállításokba kerül a bios és úgy menni kellene.
-
shaddy1027
tag
Hoztam 2 képet egyiken a jelenleg használt beállítások vannak:
http://kepfeltoltes.hu/view/111116/alap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Teljesen le van full alapra húzva(nem tudom miért) a gép ha valami játékot elindítok egész egyszerűen fehér szürke képre vált már volt teljesen fekete kép is. Ilyenkor újraindítás de ha megint játszok hasonlóan szenved a gép. Most kb. netezés, filmezésre butított gépre emlékeztet és nagyon halk pedig van jó pár venti is benne és a teljesítménye miatt se kellene ennyire csöndesnek lennie.
ORTHOS nevű progit elindítom kicsit változik a dolog:
http://kepfeltoltes.hu/view/111116/orthos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Csak, ha közben játszani akarok ugyan úgy befagy. Picit hangosabb lesz a gép ettől de a zaj lenne a legkisebb gondom.
BIOSZ restartot nem nagyon értem utána olvasgattam de valamit az alaplapon át kell jumperolni. -
shaddy1027
tag
válasz
juventus85 #32279 üzenetére
Ezt hogyan tudom elvégezni?(elnézést nagyon kezdő vagyok)
-
juventus85
tag
válasz
shaddy1027 #32276 üzenetére
probàld meg le resetelni a biost azzal müködnie kellene normàlisan.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
shaddy1027 #32276 üzenetére
-
shaddy1027
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ha több dolog megy a gépen egyszerre akkor az egész képernyő fehér vagy szürke színűre vált és ilyenkor egy restarttal tudom megoldani a dolgot.
Rendszer beállításoknál megnéztem a processzort 800 MHz írja holott 3,2 GHz is tudna. Ennek a beállításában szeretném a segítségeteket kérni mert szerintem ez lehet a ludas a fentebb említett hibáért.(ha nem akkor szóljatok mi a baj)
Gépem:
ASUS M5A78L-M LX
AMD Athlon II X2 260 3.20GHz AM3 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
GAINWARD 2135-BLISS GTS450 1GB GDDR3 PCIE
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
COOLERMASTER RC-341-KKN1-GP Elite 341
CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2 BOXBIOSZ beállításokat is nézegettem de nem merek nagyon így instrukciók nélkül belenyúlni. ORTHOS nevű programmal is néztem a beállításokat és ennek segítségével elérte a 3,2GHz-t beállítani nem sikerült még. Kell teszek fel képet is mert lent van a CPU-Z és az AIDA64 is ilyen rendszerfigyelőnek.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv shaddy1027
-
cserkész
tag
Üdv.
Egy pillanatra átpártoltam a sötét oldalra(AMD
) és valahogy teljesen más mint az intel..... az alaplapom egy Giga 890fxa-ud7 de rengeteg beállításí lehetőség van rajta és sajna a nagy részéről azt sem tudom mi az. Eddig annyit tettem vele hogy az fsb-t megemletem de ezzel együt igaz később de észrevettem hogy a ramokat is átállította1333-ról xxxx-re és mivel nem kimondott tuningmemok nem is akarták ezt a dolgot,viszont nem találtam olyan beállítást amivel visszaállíthatom csak olyat amivel a szorzóját lehet változtatni de igy nem is jön ki az alap.....ha tudnátok valami prima beállítást ehez az megköszönném.
-
Sziasztok!
Ezen kellene húzni egy kicsit! Ha van aki segítene azt megköszönném!
CPU:Intel Core 2 Duo E8400 3000 Mhz
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper Tx3
Alaplap:Asus P5KPL-AM
RAM:2×2Gb 800MHz Apacher
Táp: 400W FSP -
Bryan65
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok bocsi a kellemetlen és naiv kérdésért de hogy lehet emelni a cpu fesz:bemegyek a BIOS-ba átállítom manuálra cpu voltage menüpontot halványítva van egy érték 1.325v ezt akarom 1.4v-ra átállítani,a halványított érték mellett van egy zárójel felette az írás manuál ide beírhatom hogy 1.4v és mentés vagy ezt hozzá adja a halványított értékhez akkor meg csak 0.075v de ezt nem akarja elfogadni.köszi a választ.Core unlock után merült fel a kérdés mert javasoltak egy kis fesz emelést csak nem vagyok biztos a dolgomban ezért kérdeztem. -
Devla24
csendes tag
-
GAbre
veterán
válasz
darál0w #32258 üzenetére
Oksa,nem lényeg sztem az havernak
Amúgy tudom próbálok minél kevesebb plusz fesszel játszani.
Még ha kevesebb tuning is jön ki..
És köszönöm a segítséged!
Amúgy előző kérdésem másik felére is tudsz vmi okosat mondani?
Thx -
-
GAbre
veterán
Sziasztok adott 1 Athlon x4 605-e proci,melette 4 db kinston 1600 memória.
Alap órajele 2300Mhz ezt felküzdöttem 3ghzre nagyjából ez a vége,e fölött már nem akar elindulni,vagy meghal a windows alatt.
Adtam plusz feszt a procinak.Az északi hídnak nem,mert a szorzóját úgy állítottam,h 2085mhzen menjen,arra a kis tuningra nem emelek feszt.
A memória is kapott 1 kis pluszt 1.7-en vagy 1.650V-on egy,de ha adok neki többet,akkor is azt csinálja,h:
Primeal tesztelem,vagy meghal az 1ik mag 10 perc után vagy bírja több órán keresztül probléma nélkül.
Nálam maghalások csak akkor voltak,ha a memók időzítéseit raktam túlságosan fel.
Vkinek vmi ötlet tipp?
Köszönöm:G. -
darál0w
Jómunkásember
-
Laci2277
senior tag
válasz
RetepNyaraB #32243 üzenetére
Igen jók a Xigmatek hűtők az árukhoz képest, nekem egy Xigmatek Achilles S1284 volt egy Q6600-on, és röhögve hűtötte fesz emelős tuning alatt is.
-
snooker92
csendes tag
Kedves Okosok!
Szeretném tuningolni a gépemet, hogy némi sebességnövekedést, jobb betöltési idő érjek el játékok alatt, de akárhogy próbálom, nem nagyon jön össze.
Adatok:
Alaplap: Asus P5Q Pro Turbo (tuning alaplap, ezzel nem lehet problem)
Ram: Kingston 2*2Gb DDR2-667 Mhz (5-5-5-15)
Processzor: Pentium Dual Core D925 (3.0Ghz)
FSB arány: 10:6
Ha megpróbálom a proci Mhz-ét húzni, akkor még nem is lenne rossz, de pl. olyat csinál, hogy a videókat szó szerint felgyorsítja, hangot, képet mindent. Az a kérdés, hogy ha leveszem a ram sebességét, és az fsb rációt javítom, akkor érek-e el sebességnövekedést?
Asus TuningV-t használom, de ha valakinek van szájbarágósan is valami jó ötlete, BIOS állítási opciója, szívesen várom.
Köszi előre is. -
Laci2277
senior tag
válasz
Csabixxx #32239 üzenetére
3-5K az elég kevés a jó hűtőhöz, inkább 5-8K és akkor nézd meg ezeket. Arról persze győződj meg előtte, hogy a házadba beférjen.
-
Devla24
csendes tag
Szia!
Alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Processzor: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200)
Memória:
DIMM1: Kingmax FLGE85F-B8KJ9A
2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM2: Kingmax FLGE85F-B8KJ9A
2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM3: Kingmax FLGE85F-B8MF7
DIMM4: Kingston 9905403-174.A00LF
2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
VGA: Asus Radeon HD5770 CuCore 1GB 128bit DDR5 PCI-E EAH5770 CuCore/2DI/1GD5Ezt a gépet szeretném tuningolni.
A cpu-t felnyomni 3700mhz-re a hűtő egy arctic cooling freezer 7 pro rev.2Segítenél?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
darál0w #32231 üzenetére
Tesztekben csak azzal volt bajuk, hogy macerás a tuning vele, nem a tényleges teljesítménnyel.
Én egyszerűen nem boldogulok rajta sehogy sem, de Ti, akiknek tapasztalatotok nyilván szép nagy az enyémhez képest, ne ugassatok csak azért le egy alkatrészt, mert nem a mainstream tuning csapat része.
Tehát szeretnék megfontolt választ (és esetleg ötletet) hallani, nem jó dolog az ablakon kihajigálni a pénzt és elég sokat olvastam eddig is, hogy mibe lehetne beruházni nagy szopás nélkül. Kevés a lehetőség. Van pl egy ilyen :MSI X48C Platinum X48/ICH9R DDR2/DDR3 ez majdnem kétszer annyiba kerül.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Értékhatáron belül szeretnék húzni a procimon gyárihűtéssel. Hol kezdjem
Rendszerem:
Asus P5K-E || E6550 C2D || HD4850(RV770)+Accelero S1 || KINGMAX 4*1GB 800mhz RAM || Win7 x64 Ultimate. -
Laci2277
senior tag
válasz
Csabixxx #32206 üzenetére
Igen, a hűtés elég satnya, ezért is mondtam, hogy 70fok közelébe ne engedd. De mivel már 2.6ghz-en ennyire melegszik inkább tedd vissza alapra. Az a kis tuning úgy sem számit sokat, a procit meg nem kell nyúzni. Ugyanez elmondható a tápról is. Ha mindenképpen tuningolni akarsz, akkor érdemes combosabbra cserélni ezeket. Mondjuk a jövőre nézve ártani nem árthat.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
RetepNyaraB #32228 üzenetére
az a lap egy rakás sz@r.
-
RetepNyaraB
veterán
Ha még itt vagytok:
Az elfuserált tuning kísérletem eredményéhez szeretnék szakértő hozzászólást (konfig a profilban):
Tehát ha visszavettem a szorzót 6-ra, a lap elment olyan 425-430 FSB-ig gond nélkül, fölé már nem akart. Oké.Ha felrakom a szorzót az eredeti 8-ra, a 350 FSB sem stabil semmiféleképpen sem.
a proc elég régi, a lapot használtan, de felújítva, garanciáva vettem (hol kap az ember manapság használható új lga775-ös lapot...).
Ezen a lapon jumperrel állítható a NB strap. Tesztek szerint az 1600FSB beállítás a leghasználhatóbb, nekem is ott van, bár máshol is próbáltam, de igazából mindegy.Na. Lécciléccilécci, ötlet!
Vegyek egy másik procit próbából, hátha azzal van a gond?
Küldjem vissza a lapot, mert az lehet a ludas?
(Németországban élek, ezek a megoldások működnek)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU 08.25. !! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest