- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- gerner1
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KYZRR
őstag
válasz
madarasz92 #33696 üzenetére
Adj neki 1,35V-ot.
és 10x250.xxxthrief :
CPU Host Clock : 250
PCIE Clock : 100CPU Voltage control : 1.325V
A PCIE clockot le kell fixálni.
-
xxxthrief
aktív tag
itt 1 kép!
-
KYZRR
őstag
válasz
madarasz92 #33694 üzenetére
Mekkora a max FSB, amin hajlandó elindulni?
-
KYZRR
őstag
válasz
madarasz92 #33690 üzenetére
Próbáld meg a 9x266-ot memóriát oszd vissza 533-ra.
Procinak ajd 1,3V-ot.xxxthrief :
Próbáld meg a 250 Mhz-s Ref. Clockal, procinak adj 1,35V
Ja és ha egy képet csinálnál a BIOS-ról sokat segítenél -
madarasz92
őstag
válasz
madarasz92 #33686 üzenetére
Sikerűlt!
Na most megint probáltam eggyel nagyobb fsb-n most elindult .
Biztató jel ez már
Mit csináljak ezután ? -
KYZRR
őstag
válasz
madarasz92 #33683 üzenetére
BIOS-t úgy frissíts, hogy letöltesz @BIOS nevű gigabyte progit, letöltöd az F6d bios filet, betallózod a proginak, majd Flash.
(FONTOS: Előtte zárj be mindent, a biztonság kedvéért is.) -
KYZRR
őstag
válasz
madarasz92 #33681 üzenetére
1.RAM vissza van osztva?
2.Frissítsd a BIOS-t.
3. Feszt emeltél, vagy ha 5Mhz-et húzol a FSB-n, azt sem menti el? -
madarasz92
őstag
Sziasztok !
Ezt a cpu-t szeretném tuningolni de sajnos nem megy:
Cpu: E2180 M0-ás
Lap: gigabyte ga-945gcm-s2c
Ram:2gb 667mhz Buffalo
Hütés : Viz Thermaltake Bigwater XY
Az a hibajelenség hogy hiába mentem el a tuningot mikor újra indul a gép nem áll be arra hanem vissza áll 1.8ghz-ra azt nem tudom hogy miért ? -
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
volna 1 gondom...
van 1 amd phenom 8450 x3 procim alap 2.1ghz-n. thermaright ultra 120 extreme hűtéssel
gigabyte ga ma 770 ud3 lapban és 4x1gb ddr2 800mhz ram társaságában!
Emeltem a proci mhz-n!
10.5 -ös szorzóval megy! alap 200mhz-n! igy jön ki 2100mhz
emeltem a 200-at 240-re és el indul a gép de kiirja h safe-mode és vagy continue vagy belépek a biosba!
ha continue akkor marad a proci alapon ha biosba belépek akkor meg mindent visszarak gyárira!
Ez mitől lehet??
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Janika!2
aktív tag
válasz
darál0w #33674 üzenetére
A PCI frek az 100-on van mind 2,SPP<-->MCP ref clock Mhz ez minek az órajele?Valamint van a Cpu-z szerint olyan ,hogy Bus Speed ez most alapon van 266.7Mhz ezt nem kéne állítanom?
Több helyen is láttam hogy ezt állítgatták olyan 300 közelire..viszont ilyet én a BIOS-ban nem is találok... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Janika!2 #33673 üzenetére
ugy látszik mégsem tudod
idézem : Vágom ,hogy az Rated FSB-t 1333-ra akkor a Core V..1,3-ra
előre nem tudhatod, hogy adott orajelen mekkora fesz kell neki. viszont te leírtad konkrétan
és fentebb leírtam, hogy mit kell állítanod. azon kívül még ramokat visszavenni, pcie freki fixálni 100ra, és minden feszt szintén fix értékre állítani.
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!Lenne pár kérdésem.Egy Q6600-ost (G0) szeretnék fölhúzni 3Ghz-re egy Asus P5N32-E Sli plus lapban.Akármit állítok egyszerűen nem akarja fölvenni a lap.Ezen a linken szereplő BIOS van a lapon,szinte ugyan ez és nem tudok rájönni mit kéne állítanom ,hogy működjön a dolog.Vágom ,hogy az Rated FSB-t 1333-ra akkor a Core V..1,3-ra, kell állítanom de olyat hogy cpu-bus speed vagy cpu fsb egyáltalán nem találok.Remélem tudtok tanácsot adni...
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33663 üzenetére
igen, vagy kilazultak a csavarok vagy eleve nem húztam meg őket elég szorosan. leszedtem felraktam és máris jók lettek az eredmények (IBT default BIOS beállítással 67 sec alatt fut le 1 kört a 120-130 helyett
)
köszönöm a segítséget!
most neki állok újra beállítani a BIOSt azok alapján amit ajánlottál! -
gabo9201
senior tag
válasz
04ahgy #33659 üzenetére
Köszi neked is. Ma már nem foglalkozok vele, de majd holnap este fele tökölök még vele
Egyébként van egy Pentium 640-em is, azt is ki akarom majd próbálni mit megy. Annak mennyi feszt adhatok kb. ?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33659 üzenetére
nem értem
múlt héten vettem a hűtőt (ARCTIC FREEZER 7 PRO Rev. 2) és csak úgy az új hűtővel, de default BIOS beállítások mellett is az IntelBurn Test kb. 7-8%-al gyorsabban ment le mint előtte.szóval ha a hűtő a hibás, akkor azt hogyan küszöböljem ki? milyen progival tudom megnézni, hogy kiforogja-e a maximumot a venti?
amúgy a gép oldalfala sincs fent, szóval süvíthet a levegő. most néztem az alaplapot, ott is világít az IBT futás alatt egy visszajelző led, ami a PROC HOT jelzést viseli...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csabsz13 #33656 üzenetére
Azért lassabb az IBT. mert túlmelegszik a CPU-d, a Realtemp nagyon szépen mutatja. Olyankor a károsodás megelőzésére visszaveszi az órajelet. Milyen hűtőd van?
A beállítások amúgy kb. jók.
(#33657) gabo9201: Egyetértek darál0w kollégával, a lehető legkisebb szorzóval próbáld, megy-e úgy 400MHz FSB-t, lehet, hogy FSB wallos a CPU-d.
Abban viszont nem értek vele egyet, hogy 1,5V a nagyonmax. egy 65nm-es Celeron 420-nak. Pattintsd szépen rá a TX3-at, és 1,5V felett szépen növeld a feszt (375MHz FSB és kimaxolt szorzó mellett) 0,025V-onként. Mindig futtass IBT-t vagy legfrissebb Prime95 in-place tesztet, és Realtemppel nézd, hány fokos a CPU. 80°C elérésekor vagy az azzal a hűtéssel (lég-víz) alkalmazható legnagyobb feszen. A 65nm-es intelek jól bírják a feszelést. Majdnem olyan jól, mint a 45nm-es Athlon II-k.
HGyu
-
gabo9201
senior tag
Na eddig ott tartok, hogy sikerült 95%-osan túlhajtanom a procit
Ez azt jelenti, hogy 3120MHz-ig jutottam 390-es FSB mellett. Már ez is elég jó eredmény főleg, hogy a hűtőt még lusta voltam lecserélni így csak egy nagyobb fajta Intel hűtő van rajta.Viszont sajnos 400-as FSB mellett már nem bootol be a gép
Próbáltam a feszt 1,5V-ig nyomni (a BIOS és CPU-Z csak 1,45-nek írja), de sajnos így sem lett sikeres a dolog.
A ramot már visszaosztottam tehát az nem limitált elvileg.Esetleg mit kellene még megpróbáljak a hűtő cserén kívül?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33633 üzenetére
helló,
megcsináltam a leírtakat. a QPI-t nem tudtam állítani, mert egy opció van csak ezzel kapcsolatban, a QPI data rate állítható vagy auto-ra vagy 4,27 GT/s-re.
a PCI express vagy default vagy 101 MHz a minimum, én erre állítottam be.a CPU feszt 1.4125-re állítottam.
az energiagazdálkodásos beállításokat áttettem disabled-re és a turbo boost technology-t is.
ettől függetlenül az IntelBurnTest megint nagyon gyenge lett, közben látható, hogy visszaesik az órajel (szorzó) és amúgy a CPU fesz is 1.4-re, pedig 1.4125-ön van a BIOS-ban...csatolom a BIOS képeket ill. két képet a CPU-Z, RealTemp ablakokkal egyszer idle proci mellett egyszer pedig IntelBurnTest futtatása közben:
idle: [link]
IBT teszt közben: [link]BIOS képek:
[link]
[link]
[link]
[link]előre is köszi!
-
Maarki
aktív tag
válasz
darál0w #33651 üzenetére
Nem lehet felesleges be van építve a gép
majd hétvégén ugy is kiszedem akkor megcsinálom a tesztet
addig vissza állítom amúgy míg ment a teszt abba a rubrikába írt ki valamit nem csináltam róla képet a másik hogy utána meg nem akart elindulni csak úgy ha le kapcsoltam a tápot és vissza
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pengegyerek #33652 üzenetére
pcie frekit is fixáld.
ha meg nem megy ennyin, akkor vedd visszább.
-
Maarki
aktív tag
huu 80 foknál le álíttotam nem akarom megfőzni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pengegyerek #33639 üzenetére
sok...1.5V-nál többet nem szabad neki adni...
mi mást állítottál még biosban?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Maarki #33641 üzenetére
Nézzünk akkor 3,4ghzet...és annyi elég is lesz. Amit nem írok, az marad ugy, ahogy a linkelt képeken van.
fsb frequency 400
pcie freq 100
dram freq - ezt ugy állítsd be, hogy 1066mhz vagy alatta legyen, időzítés gyári.
CPU voltage - megprobáljuk kicsit alaulfeszelve tuningolni. kezdésnek 1.2V
cpu pll - 1.5V
fsb termination - 1.1V
dram voltage - gyárto által előírt fesz
nb voltage - 1.2V
load line calibration enabled
ha bootol, akkor mehet a teszt. IBT, 10 kör, max stress. és kérek képeket IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta IBT, CPU-Z cpu és memory fül is, coretemp.
hajrá
-
gabo9201
senior tag
Hello!
Szereztem egy viszonylag komolyabb 775-ös lapot (direkt tuning céljából). Van egy 420-as Celeronom és ezt szeretném meghajtani benne.
Eddig csak AMD-t tuningoltam abban már tapasztalt vagyok, de Intelben még nem annyira ezért kérem a segítségeteket
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen Celeronnak milyen max feszt állíthatok be amit károsodás nélkül elvisel? Most egyenlőre 1,3V-ra lőttem be. A hűtő egy TX3.
Intelnél mit kell visszaosztani az FSB emelése közben (a PCI-E frekvenciát lefixáltam), kell-e egyáltalán valamit?
Most 1333-as DDR3-as ramot tettem bele 2x2GB-t. De van lehetőségem 2x512-es 800-as DDR2-es kitet is tenni bele.Előre is köszi a válaszokat!
Ha minden jól megy Logout cikk lesz belőle. Meg fogom vizsgálni mennyire "hajtja" ki a 4870-et
-
pengegyerek
aktív tag
http://kepfeltoltes.hu/120112/rekord_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tuningoltam eddig jutottam és szeretném megkérdezni, hogy nem túl nagy e a proci feszültség? Okoz valami problémát ha sokáig így marad? És még így sem stabil tehát még bírná a fesz emelést. -
harcikoca
senior tag
Az miért van, hogy a biosban akár manuálisan, akár auto overclockal állítanám a procit nem változik semmi?
-
Skalci
tag
válasz
Steelheart2 #33632 üzenetére
Mondjuk HD Tune segítségével, volt hasonló problémám, de nem szeretnék többet offolni, többi privát.
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő 2. konfigon lehetne annyit húzni, hogy érezhetően csökkenjen a néhány játékban jelen lévő CPU limitem?
Próbaképp ráraktam +125MHz-t, de nem vettem észre semmi javulást tőle.
Érdemes egyáltalán próbálkozni vele? Javulhat annyit hogy ne csak tesztprogramban lássak különbséget? -
04ahgy
nagyúr
válasz
csabsz13 #33631 üzenetére
CPU feszt kell neki adni, és ki kell kapcsolni az összes energiagazdálkodást. Az visszaveszi a CPU frekvenciát terhelésre. Ha CPU-Z-t is megnyitsz a teszt alatt (150MHz BCLK-val), akkor tudod figyelni az órajeleket.
A QPI-t is lehet, vissza kellene venned egy szorzóval.
A Turbo Boost technology legyen Disabled. A PCI Express frekvenciát az automatikusról pedig tedd át fix. 100MHz-re.
HGyu
-
csabsz13
aktív tag
válasz
04ahgy #33500 üzenetére
helló,
levettem a mem szorzót 8-ra (így lett 133 MHz-es BCLK mellett 1066). ezután a BCLK-t felhúztam 150re, minden mást átállítottam, ahogy mondtad.
a lefutott IntelBurn Test azonban majdnem fele olyan lassú eredményt hozott, mint alapbeállításokon (alapon 65-68 mp alatt futott le, most pedig 118-120 mp alatt).
miért lehet ez?
köszi
csabsz -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sToOrm01umbb #33629 üzenetére
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok! Szeretném felhúzni az Amd 955 Be-m 4Ghz-re kb. Ez a lapom van most hozzá, és azt szeretném megkérdezni h milyen hűtőt tudnátok ajánlani mellé? én egy Zalman CNPS 9900-ra gondoltam de ha van olcsóbban ami bírná azt a mértékű húzást akkor annak örülnék
.
-
Skalci
tag
válasz
Steelheart2 #33612 üzenetére
Vinyó sebességet mértél?
-
harcikoca
senior tag
Az lehetséges, hogy ha a biosban a ramot átállítom 1066-ra miközben a ramom 800as akkor 1066mhz-n fog menni? Azért kérdem mert az everest szerint tényleg 1066mhz-n ment, és az everest tesztekben is nagyobb értékeket ír ki.
-
Maarki
aktív tag
válasz
Steelheart2 #33612 üzenetére
Nem tudom sajnos
-
Maarki
aktív tag
válasz
Steelheart2 #33610 üzenetére
Az hogy ingadozózik a sebesség az természetes vagy hogy fogalmazzam nálam is előfordul az hogy megáll minden mint a szeg az már nem okés
-
Steelheart2
őstag
válasz
Maarki #33609 üzenetére
Szia.Én belsö vinyorol másolom külsöre.Egy 2,5 WD hdd lett a gépre kötve usbn keresztül és azt használom hordozhatonak.Az a lényeg az egészben hogy elkezdi gyorsan másolni,majd megáll,olyankor a gép sem reagál és utánna megint elindul.Ennek igy kell lennie?A sebesség sem állando.Ugrál fel-le.Ugyanez a gond az pendriveval is.
-
Maarki
aktív tag
válasz
Steelheart2 #33599 üzenetére
Heló
miről másolod külső winyo vagy pendrive ? mert ha pendrive akkor lehet a 40perc
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Nekem tud valaki segitteni?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest