- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-8I955X Royal lapom van,benne egy 3.20-es Celeron 351.
3.8-ig tudom max oc-zni,aztán nem,mivel a fesz. nem mozdul el 3.60V-ról.
Se BIOS-ban,se Easy Tune 5 programmal nem tudom tovább feszelni,mért?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Buster17 #34488 üzenetére
Ezt az értéket te állítottad be manuálisan? Full Load-ra tedd. Nem tudok turkálni a BIOS-odban, mert a gyártó honlapja egy rakás fos!
AIDA-ból olvasd ki az érzékelők menüből, hogy terhelés alatt mennyit kap a procid. Abból kiderül. Vagy HW Monitor Pro-val is ki tudod lesni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Buster17 #34485 üzenetére
Load Line Calibration. Instabilitást okozhatja, hogy alacsonyabb feszültségen, mikor a proci megindul és egy kis löket kellene neki a kakaóhoz, nem kap elég feszkót. Vdrop-ot ellensúlyozza. Keresd a BIOS-ban.
C3 az jófajta. Ez a feszültség érték BIOS-ban van belőve? Nézted mennyit droppol a lapod?
-
Buster17
addikt
Hali!
Az miért van, hogy a procim 3,6Ghz-en instabil? (Progi szerint) De 3,5Ghz-en tökéletesen fut.
Mi lehet a gond?
-
czpitti
senior tag
Sziasztok. Valaki dobhatna egy linket a ramok tuningolásáról és időzítéseinek mivoltáról mert ez még eddig kimaradt az életemből....Szeretném azt is belőni.
-
windlord
őstag
válasz
csabsz13 #34478 üzenetére
Még szerintem bőven mehetsz lejjebb a feszültséggel.
Az idle hőfok még mindig magas, és load -nál olyan 80fok fölé nagyon nem kellene engedni.
Szerintem ezt az órajelet, még 1.2V alatt is tudnia kell vagy ha alapfeszen.Menj csak lejjebb feszültségben, csökkenni fog így a hőmérséklet is!
Majd írj ide, hogy mire jutottál!
Jó tesztelgetést! -
csabsz13
aktív tag
válasz
windlord #34474 üzenetére
1.3 V-ra visszatettem a voltage-ot. így már 65-70 fok lett az idle, de ami a lényeg, hogy minden mást változatlanul hagyva, mikor futtattam az IBT-t a hőmérsékelt nem ment fel 85-88 fok fölé (eddig 97-99 fokon ment) és így a sebessége is jobb lett (előtte 343 sec alatt futott le 5 kör HIGH stress level-en, most 320 alatt
)
próbálgatom tovább, köszönöm a segítséget!
-
windlord
őstag
válasz
csabsz13 #34467 üzenetére
A proci fesz ami marha sok oda!
Ez miatt olyan magasak a hőmérsékletek!
"processor core 1,425 V"Ilyen hőmérséklet mellett ne járasd a procit, mert degradálódik!!!
A feszültségeket vedd ki mindenképpen auto módból, és tedd a saját alapfeszültségére.
Ott próbáld meg emelni a bclk értékét egészen addig, míg el nem dobja ibt közben.
Szerintem az alapfeszen valahol ott lesz, ahol most vagy... -
apollo12
veterán
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
ehhez tudna valaki hozzászólni?
előre is köszönöm!a host clock freqit felvittem 175 MHz-ig, így most 3,68 GHz-en megy a proci (default 133 MHz, 2,8 GHZ (21*133) - intel turboboost tech-vel defaulton 3,33 GHz (25*133))
a memóriák pedig most 1400 MHz-en (8as szorzóval) (default 10*133).
voltage-okhoz nem nyúltam (processor core 1,425 V, memory 1,5 V.
a hőmérséklet idle módban 72-75 között mozog, IBT közben 97-99 fok
, de gond nélkül lefutott.
meddig merjek elmenni? egy olyan értéket szeretnék belőni, amivel azért 4-5 évet is elketyeg akár a proci, napi 3-4 órás használattal.
nem túl magasak a hőmérsékletek? -
pityke88
tag
válasz
Kean_Sorbo #34463 üzenetére
Hát annak el kell futnia rajta, csak beállítás kérdése
-
pityke88
tag
válasz
Kean_Sorbo #34461 üzenetére
Régi játékokat lehet viszi, dehát attól függ miről van szó
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
fernando0526 #34459 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ennek a konfigurációnak egy Youtube videó is megerőltető. Egyszerűen nem való játékra.
-
pityke88
tag
válasz
fernando0526 #34459 üzenetére
Szia!
Milyen játékokra gondolsz?
Ha az újakra akkor azért mert elég régi már a konfigod
üdv -
fernando0526
csendes tag
Valaki tudja hogy miért szagat majd nem minden játék???? Pl crasday
Configom
Inel celeron D s478 2.0 ghz
Vga ati radeon x1650 series 512 mb
512 ddr 1 ram
???????????????????????????????????? -
gyorkos
csendes tag
válasz
Gyufaaa #34457 üzenetére
Sziasztok.
Először is bocsánat hogy válaszként írok,de sehol nem találtam új hozzászólás-t.
Volna egy asus k-52d laptopom.
Érdeklődnék hogy processzort lehet-e benne cserélni,és ha igen akkor melyik kategóriában kellene nézelődnöm?
Jelenleg egy AMD Athlon p-320 Dual Core 2.1GHZ proci van benn.Ami egy kicsit gyengus.
Válaszokat előre köszönöm.Üdv.
-
Donicetti
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit sürget az idő...holnap kell leadnom egy géprendelést.
A kérdésem, hogy ez a konfig. mennyire lehet ütőképes.
Tudom, hogy nem ez a full, de valójában zeneszerkesztésre élezném ki a dolgot, szóval néhány (gyakran nem kevés) real time effect futna párhuzamosan, ami a több sávnál elég komoly számolási kapacitást igényel.Ezt a konfigurációt ajánlották - mondván, hogy csöndes és jó teljesítmény - de pár évre kimaradtam a fejlesztések színteréről, ergo nem állok a helyzet magaslatán a hardverek összeválogatásában.
I
150.000-et szánnék rá...szóval örülnék minden elmés hozzászólásnak, ajánlatnak.
Köszi!
D.
ASUS Barebone Vintage PC V6-P8H61ELX passzív PFC, Intel Socket LGA 1155
Intel H61 Chipset, táp 380W PFC
INTEL CPU S1155 Core i3-2100 3.1GHz 512kB L2 Cache, 3MB L3 Cache BOX IGP
KINGSTON Memória 2x2GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
3.5" HDD SATA-II 320GB 7200rpm 16MB Cache
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fernando0526 #34451 üzenetére
nem lehet huzni, nem játékra találták ki...már lassan netezni is kevés...cseréld le.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomi0703 #34448 üzenetére
amit nem írok, az marad ugy, ahogy a képen van.
cpu host clock control enabled
cpu host freq 266
pcie freq 100
system memory multiplier - ugy állítsd, hogy ~800 legyen.
drr2 overvoltage - ramod gyári alapfesze.
ezután mehet rá a teszt, ha bootol...ha nem bootol, akkor csak az fsb freqet csökkentsd 10-zel.
ha boot, akkor mehet a teszt, IBT, 10 kör, max stress.
2 képet kérek IBT 6. körében és a végén. legyen rajta IBT, coretemp, cpu-z cpu és memory fül.
hőt figyeld, ha 74°C fölé megy, akkor nyisd rá az ablakot...ha nem segít, akkor kikapcs.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
apollo12 #34436 üzenetére
akkor nézzük meg alapfeszen hogy muzsikál
amit nem írok, az marad ugy, ahogy a képen van.
fsb freq 266
dram freq 800
dram timing control - manual és beállítod neki a gyári értékeit.
cpu voltage 1.325V
dram voltage - ramod gyári alapfesze.
ezután mehet rá a teszt, ha bootol...ha nem bootol, akkor csak az fsb freqet csökkentsd 10-zel.
ha boot, akkor mehet a teszt, IBT, 10 kör, max stress.
2 képet kérek IBT 6. körében és a végén. legyen rajta IBT, coretemp, cpu-z cpu és memory fül.
hőt figyeld, ha 74°C fölé megy, akkor nyisd rá az ablakot...ha nem segít, akkor kikapcs.
-
fernando0526
csendes tag
AM nem tudja hogy nekem miért szaggat majdnem minden játék??,
Pl crasday.
Gépem adatai.
Intel celeron d s478 :2.0 ghz
512 ddr 1 ram
80 gb vinyo
Videokártyaadeon X1650 series
Valaki segitsen mert nagyon Gáz!! Elöre is köszi -
fernando0526
csendes tag
Sziasztok Van nekem Egy Inel Cleleron D (Socket 478) 2.0 Ghz-s Proceszorom és nem tudom hogy hogy lehetne huzni: Segitenétek.Elöre is köszi:!Am a bios omba a cpu ratio lock ol va van de nem lehet feloldani.
Cpu m tulajdonságai!
Bus sped 100.0 mhz
core.voltage 1,488 v
Multiper x20.0
Rated Fsb:400 mhz -
Osynho
addikt
válasz
Tomi0703 #34448 üzenetére
Hello!
Cpu clock ratio 10-re, host clock enabled, cpu host frequency 266, pci-e frequency 100, system memory multiplier 3 (így elvileg 800 lesz, vagyis 798), cpu voltage control manual, és hagyhatod 1,325-ön, talán menni fog. Amennyiben mégsem, lépésenként emeld a feszt. Persze lehet játszani a szorzó/fsb/ramszorzó állítgatásával, ez csak egy példa volt, így lesz 2660mhz-en. Aztán lehet játszani alulfeszeléssel is.
Senki nem tudja, miért nem megy a 10es szorzó a netbookomban, tuning mellett?
-
Tomi0703
addikt
Jó estét!
Még is szeretném húzni a procit (nem game miatt) csak tényleg kiváncsi lennék rá (és hát egyszer el kell kezdeni). Szóval kérnék ebben segítséget. Itt már azt hiszem mindent leírtam. Ja és az "elvet"is leírhatnátok, hogy miért pont annyira visszaosztás stb (csak, hogy legközelebb már ne kelljen írnom
)
Köszönöm szépen!
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Procimat szeretném felhúzni olyan 2,4, 2,5, esetleg 2,6 Ghz körül már elégedett lennék (persze ha egyátalán bírja a gyári hűtő és stabil lesz).
Szóval ehhez kellene segítség, hogy mit mekkora értékre állítsak hozzá stb. Abszolút kezdő vagyok a témában.
Mellékelek képeket BIOS-ról, hogy még egyszerűbb legyen (nekem
):
BIOS
Ezen belül pedig a M.I.T. "menüpont"Előre is köszi!
Szerk.: Konfig a profilomban.
-
Huawei
tag
válasz
darál0w #34414 üzenetére
Cmos reset már volt nemrég és utána sem lett jobb. A memóriát leteszteltem 816Mhz-en és nem hibáznak. Nem tudom, hogyan lehetne az eredeti órajelén letesztelni. Attól tartok ha visszaveszem a szorzót és felemelem az fsb-t akkor kiakad, hiába alacsonyabb órajelen járna.
-
apollo12
veterán
tessék kép
-
Huawei
tag
-
Huawei
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest