- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
werszomjas #33796 üzenetére
pedig kell, hogy legyen...mutass képet a biosrol.
-
xxxthrief
aktív tag
HellO!
jó akkor a HT-nek a szorzóját kézzel állísd be mondjuk 7X-re... A ramot állísd be 800MHz alá! a procinak fixálj le 1,4V-ot és pakold feljebb a Ref Clockot (FSB) egy 10-essel
ezt irták nekem!
a ht-nek hol lehget állitnai a szorzóját mert nemtalálom sehol itt a biosról 1 kép:
[link] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
werszomjas #33794 üzenetére
megnézel adott játékot, ami biztosan CPU limites. emeled a CPU frekit, akkor nő az fsb. amikor már nem nő tovább, ott már nincs cpu limit.
-
werszomjas
addikt
válasz
darál0w #33791 üzenetére
Köszi a linkeket, nagyjából érthető, mindjárt oldom is a 4. magot.
1 kérdésem viszont lenne:
Azt hogyan tudom megnézni, hogy a proci mikor hajtja ki 100%osan a VGA-mat?
Kérdezem ezt azért, mert a procit csak addig húznám, amíg a VGA igényli, tehát ha már mondjuk 3,2 GHZ-en kihajtja, akkor feleslegesen nem üzemeltetném 3,4-3,5-ön.
Vagy ez nem így megy?
A VGA egyébként egy Asus HD6850 (900/1150-en megy most)
-
erghef
csendes tag
Sziasztok (újra kiegészítve)!
Van egy e2140 procim 533as memóriával és phoenix bios. Hogyan tudnám tuningolni 1600ról olyan 2500 környékére a procit? Állítgattam már 1680ra sikerült feltornáznom de tovább nem, mert az lett a vége, hogy visszaállt alapértékre vagy rosszabbik esetben lefagyott és szedhettem ki az elemet... Tudnátok mondani valami értéket, amire állítsam? A CPU órajelet 200-400ig, a feszt +2Vig lehet állítani.alaplap: Foxconn N15235
bios: Phoenix D686
táp: Miscase wr300
cpu: E2140 gyári hűtővel
Ram: 1db Transcend 1G DDR2 533 Dimm4-4-4
1db MT16HtF 1G DDR2 533 CL4
vga: Gigabyte n210tc 512Amúgy a célom, hogy tudjak játszani a GTA4-el meg a CoDMW2-vel. A GTA most elindul csak szinte semmit nem jelenít meg a játékban...üres térben falnak megyek
jah és mindezt minimumon. A monitorom az egy Lg M2380D FullHD LED.
Köszi a segítséget! -
uzletember12
csendes tag
Sziasztok
Ilyen a processzorom:
Intel Celeron 440 @ 2.00GHz 40 °C
Conroe-L 65nm technológia
szerintetek mennyire lehetne tuningolni amitől nem füstöl? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
werszomjas #33789 üzenetére
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Úgy látom ez a topic jobban pörög, ezért inkább kérdezem itt:
Volna nekem egy:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplapom F12 BIOS-albenne egy:
AMD Phenom II X3 720BE processzorés rajta egy:
CoolerMaster Hyper TX3Illetve jelenleg 4GB DDR3 RAM, de a héten 8GB lesz.
A proci alapon ment eddig, most cseréltem VGA-t (HD 6850) amihez viszont már kevés a processzor.
A magas árak miatt nem tudok most másikat venni, ezért szeretném a processzorban feloldani a 4. magot (azt olvastam ez lehetséges) illetve húzni is szeretném, ameddig lehet.
Soha nem tuningoltam még, nem tudom hogy kell, ha valakinek lenne egy kis ideje, és ilyen processzora van, megköszönném ha segítene, hogy hol és mit állítsak mire, meddig mehetnek az értékek, lépésről lépésre, hogy jó legyen
A határokat nem szeretném feszegetni, addig szeretném húzni, ahol még biztonságosan és stabilan elfut, mindenféle károsodás nélkül!
Köszönöm, ha valaki tud segíteni
-
erghef
csendes tag
Sziasztok! Van egy e2140 procim 533as memóriával és phoenix bios. Hogyan tudnám tuningolni 1600ról olyan 2500 környékére a procit? Állítgattam már 1680ra sikerült feltornáznom de tovább nem, mert az lett a vége, hogy visszaállt alapértékre vagy rosszabbik esetben lefagyott és szedhettem ki az elemet... Tudnátok mondani valami értéket, amire állítsam? A CPU órajelet 200-400ig, a feszt +2Vig lehet állítani. Elöre is köszönöm!
-
Ueda
senior tag
válasz
darál0w #33782 üzenetére
Megkérdezném, hogy Ramy tuningjánál az FSB : DRAM arányt nem lehet 1:1-re venni ? Ezen az oldalon (lejjebb képek is vannak) úgy látom meg tudták csinálni, igaz a lap pro és nem sima.
-
Truckdriver
tag
Sziasztok!Ide irányítottak hogy itt tudnak segíteni.Van egy alaplapom,P4i945GC,egy procim ami Northwood 3.2GHz-s,a Grafikus kártya ATI Radeon HD PCI-E passzív hűtés.Mit és hol kell állítani hogy ne legyen túlhajtva de gyorsabb legyen de csak ha lehet.Laci.
-
xxxthrief
aktív tag
Hello!
1 kérdés!
Amd phenom 8450 x3 procinak
Ha feszt is emelek akkor ki tudok többet hozni belőle??
4x1gb 800mhz-s ram társaságában és gigabyte ga ma 770 ud3 lapban!
itt 1 kép a biosról! ennyit tudtam max huzni és feszt is emeltem!
http://kepfeltoltes.hu/view/120115/2012-01-15_12.20.32_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
darál0w
Jómunkásember
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Core2Duo E7200-re milyen tuning hűtést ajánlotok? -
xxxthrief
aktív tag
Hello!
1 kérdés!
Amd phenom 8450 x3 procinak
10.5-ös szorzóval 238-ra emeltem az fsb-t!
Ez a max!
Ha feszt is emelek akkor ki tudok többet hozni belőle??
4x1gb 800mhz-s ram társaságában és gigabyte ga ma 770 ud3 lapban!
Üdv! -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy lenne egy msi g41-p28 tipusú lapom benne egy C2D E8400 procival és kingmax herkules 1600mhz ramokkal!
És tuningolni szeretném kicsit a procit de ahogy emelem az fsb-t minimálisan mondjuk 100-200mhz nagyobb órajelen menjen a proci nem ad képet, csak ha resetelem a biost!
Nem tudom mit kellene állítani rajta hogy engedje húzni a procit!
Hiába vissza veszem a ram órajelét nem megy sehogy!Valaki tudna nekem tanácsot adni hogyan csináljam?
Előre is köszi!
-
RAMy
aktív tag
válasz
darál0w #33744 üzenetére
Azzal nem igazán tudok mit kezdeni, max egy 12 cm-es ventilátort tudnék venni a hűtő másik oldalára is, de nem tudom, hogy mennyit dobna rajta.
Most hirtelen azt sem tudom, hogy a hűtőn volt-e valami paszta alapból vagy én raktam rá, de valszeg előbbi. Már elég régen volt felrakva a hűtő, kb. 2 éve, azóta nem szedtem szét, de tuning nélkül nem volt semmi baja eddig a processzor hűtésének, 50 °C fölé nem ment sosem játék közben, annak meg elvileg nem kéne folyamatosan 100%-on pörgetnie a magokat.
Köszönöm szépen a segítséged.Úgy néz ki, hogy tényleg stabil a rendszer, mert játszogattam is és nem volt újraindulás/kékhalál/stb.
Most pont kifogtam egy nagyon gané konzolport játékot, ami csak 3,2-n megy simán (Saints Row 2). Felhúztam a processzort, pár percig ment a játék szépen meg a gép is, aztán ugye újraindult. 3Ghz-vel sajnos kifagy meg brutálisan gyors, tehát játszhatatlan és élvezhetetlen az egész.Alternatív megoldásként tesóm gépén játszottam vele, C2Q E8400-as procival, 3,2GHz-re húzva szépen fut. Sajna marad ez a megoldás a problémámra.
-
-
darál0w
Jómunkásember
amit nem írok, az marad ugy, ahogyan a képeken van.
fsb freq 333
dram freq 1066
cpu voltage 1.35V
cpu pll 1.5V
fsb termination 1.2V
dram voltage - gyári fesz
nb voltage 1.25V
load line calibration off
ha bootol, akkor mehet a teszt. ha nem, akkor emeled a cpu voltaget 1.4V-ra.
a teszt pedig a következő. IBT, 10 kör, max stress.
és kérek 2 képet. IBT 6. körében és a teszt végén. a képen legyen rajta IBT, coretemp, CPU-Z cpu és memory fül.
hajrá
-
vargaaa92
csendes tag
Köszönöm a választ.
-
kaboska
aktív tag
válasz
darál0w #33724 üzenetére
Vissza raktam a beállításokat amiket a múltkor meg adtál.
És így hogy benne vannak a +ramok nagyon brutál!
Az lenne a kérdésem hogy a videó kártyát nem lehetne felpöckölni egy kicsit?
Ahhoz még mit lehetne állítani?
Az élményindexbe a proci 6,2-6,7-re
a memória a +2x2Gb-al 5,5-6,9-re javut -
vargaaa92
csendes tag
Üdvözletem! A kérdésem a következő lenne, AMD Athlon II X2 260 processzornál (ami egy ilyen lapba van: ASRock N68-VS3 UCC ) lehetőség van magfeloldásra ? Ha igen, akkor hogy megy ez?
Illetve, a hivatalos garanciát elveszteném magfeloldás esetén? Ne haragudjatok, ha bután hangzik a kérdés, csak nem vagyok egy nagy szaki. És ahelyett, hogy neten keresgetnék ilyen témában, egyszerűbbnek tűnt itt feltenni a kérdést, olyanoknak akik tapasztaltabbak ezen a téren. Remélem ez nem okoz gondot senkik..
Előre is köszönöm a válaszotokat.. Üdv Krisztián
-
-
RAMy
aktív tag
1024x768-ben, mert egy régi CRT monitorom van, de a grafikát a lehető legmagasabbra szeretem beállítani.
-
RAMy
aktív tag
Hali.
A konfigom: Asus P5Q, Intel C2Q Q6600, Cooler Master Hyper 212, 4x 1 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Chieftec 450W.Próbálkoztam már húzással, de csak az fsb-t írom át mindig, mert máshoz nem értek és nem akarom elrontani a gépem. Általában 2,7 GHz-re állítom a procim az fsb átírásával, 9x-es szorzó mellett, minden mást auton hagyok, így nem szokott gubanc lenni a rendszer stabilitásával. Most viszont már kezd kevéssé válni ez a gyári 2,4 és 2,7, így szeretném felhúzni legalább 3-3,2 GHz-re. Hogyan tudom ezt megtenni? A memória időzítést és a feszültség emelését nem vágom egyáltalán.
-
xxxthrief
aktív tag
Jóreggelt
Na szoval!
Hogyan tudnám huzni a procimat??
Amd phenom 8450 x3
10.5 szorzó 238-ra felhuztam az fsb-t addig sikerült!! 2.5ghz!
Ha többet huzok nem birja el!
Ha feszt emelek akkor tudok többet huzni vagy ennél a procinál ennyi a max?? -
tiboca7
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kezdeném, hogy én nagyon amatőr vagyok, és remélem ebben a topikban nem nevetnek ki.
Tehát van egy Q9550-es procim és amikor megnéztem CPU-Z programmal a Core Speed csak 2000 MHzEz normális?
Jelenleg XP van fent. -
Stubi28
tag
pontosabban 1.2875-re
-
Stubi28
tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az mitől lehet, hogy tuning után néha olyan hangot ad a gép mint amikor kikapcsol. Konkrétan egy kattanás, mint mikor leálláskor a winyók alap állásba kerülnek. PIIX2 555be, és csak a szorzót állítottam, látszólag gond nélkül. Hő is max 36fok terhelés alatt.
Köszönöm, üdv! -
xxxthrief
aktív tag
Nekemse indul.
De ilyenkor mit csináljak??
Most telorol irok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parfüm topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MySQL topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest