- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxos23
aktív tag
Hali.
Tegnap toltunk egy kis tuningot a procimra.
Érdekelne hogy amúgy alapfeszen menyit bírhat kb az E8400 c2d az én lapomba?
Jelenleg most 3750mhz állok stabilan -
freestailo
őstag
Sziasztok, a téma i5 2500k tuning.
Annyit csináltam hogy a CPU ratio-t feltoltam 39-re a BCLK-t pedig 105-re így most 4095-ön megy a proci. Most fut a Prime, fél óra alatt még nem fagyott, kérdésem, hogy 4,5 Ghz mennyire egészséges/egészségtelen ennek a procinak, és milyen arányban emeljem a ratio-t és a BCLK-t 4,5 -hez. (ja fesz manualon 1,22)
Aki esetleg tud linkelni valami jó leírást azt megköszönném.
Lapom: Asrock P67 Fatality Performance
Memória: Kingston value ram 1333 2x2 Gb
Táp: Enermax Pro 82+ 425w
VGA: 4890 vapor-x 1 Gb
van egy ODD még és egy 500-as WD Green -
pepino19
csendes tag
Köszönöm szépen. Egyébként AMD Sempron 3200+ proci van a gépemben , ezt szeretném kicserélni egy AMD Athlon64 x2 4200 ra . Úgy gondolom , így jobban fogja vinni a Call of Duty2-t multiplayerben.
-
Nordic
Közösségépítő
Jelenleg sima 3,9GHz-en tesztelek. Akármit lőttem be, kb fél-egy óra prime után elszállt egy újraindulással. Remélem ez már stabil lesz.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30976 üzenetére
Nincs hiba, mert ez alapján tolom(el van mentve könyvjelzőnek
). Mindegy, jelenleg 3997MHz-en van, 4GHz-en teszt-startnál újra is indult a gép, szal ha ez stabil lesz, akkor itthagyom. Főleg, hogy már ez a lég éppen, hogy elég neki(10 perce 59 fokos a proci, 60 fölé nem akarok menni
).
Anyám, ablakot kell nyitni, úgy befűtött a proci
.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30963 üzenetére
Egyenlőre kemény 5Mhz-et engedett a buszsebesség, így el is indult a largeFFT teszt fagyás nélkül. Bár szerintem idő kérdése és így is fagyni fog. Adtam feszt a CPU/NB-nek is, de a NB-nek nem. A bios mutatta szürkén, hogy 1,28V-ot kap, erre beírtam 1,285-öt, de már az is piros volt, elkezdtem visszavenni, és 1,1V-nél sárgult be. Szóval a lapom keményen túlfeszeli a NB-emet.
-
-
pepino19
csendes tag
Sziasztok !
Azt kérdezném ,hogy processzor csere után újra kell telepíteni a windowst ? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
szilrobi #30956 üzenetére
nagyszerű.
akkor amit nem mondok, azt ne marad ugy, ahogy a képeken
fsb freq 400
dram freq 800
dram timing manual - itt beállítod a gyári értékeit.
cpu voltage - a coretempben kiírt VID értékre.
cpu pll 1.5V
fsb termination 1.2V
dram voltage - gyári alapfesz
nb voltage 1.2V
load line calibration off
egyelőre ennyi.
mehet a teszt és jöhetnek a képek.
IBT 6. körében, aztán a végén.
IBT, cpu-z memory és cpu fül, coretemp amik legyenek rajta.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30945 üzenetére
Azt nem néztem, hogy én is elírtam
Most éppen azt lesem, hogy 1,475V-nál is stabil-e a proci. Ha ez stabil, akkor marad ez a 3,9GHz teszt idejére. A CPU/NB feszt növeltem annó +0,1V-al, de nem segített. Mivel általában újraindulgatott, nem foglalkoztam a sima NB-fesz-el. Majd meglesem azt is. Kösz!
Egyenlőre a proci hőfokai jók. 4GHz-en sem ment 57-fok fölé, amíg nem fagyott
Majd jövök telefonról, ha a segítségeddel megfőztem a gépem
.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
darál0w #30942 üzenetére
Tudom, nem szokásod
.
Hát tulajdonképpen, mi az a fesz.+, amit elvisel egy proci tuningolás esetén. Egy-két tized vagy század volt, amit még pluszban érdemes ráadni?
Bár gyanús, hogy közben elértem a végét, így most kicsit tanácstalan vagyok, hova tovább.
1,48V-on 3,9GHz kiugrott belőle, már majd egy órája fut a Prime95 hiba nélkül. De ez fölött már hibázik(4GHz). Próbáltam NB-fesz-re is adni, de nem javult. Ezek szerint ez a vége a procinak? Vagy van valami ötleted? -
szilrobi
aktív tag
-
boxos23
aktív tag
Dram frekvency:667mhz
fsbram- 5:8
-
boxos23
aktív tag
válasz
enemy107 #30936 üzenetére
robust Graphics Booster Auto
CPU Clock Ratio 9x417 3753mhz a cpuz azt irja de ha sajátgépnél nézem akkor csak 3600mhz-t ir
CPU Host Controll Enabled
PCI Express Frequency 100
System memory Multiplier ugy állitottam hogy 1333 legyen
CPU Vcore 1.2750V áááá hu ezt elfelejtettem ez most normalon van
termination Normal
CPU reference normal
MCH Core normal
Dram Voltage -1.5V
A többihez ne nyúlj egyenlőre, kezd el emelni a CPU Host frequency-t (FSB) tizesével, amíg indul, vagy indul de fagy, ha megtaláltad ezt az fsb-t teszteld le stabil-e. Ha még kevés az órajel, akkor szólj. -
Nordic
Közösségépítő
Üdv! Mekkora az a tesz, amit még elvisel egy 955BE egy normális léghűtéssel(mugen 2)? Meg akarom nézni mi a vége a procimnak.
-
boxos23
aktív tag
válasz
enemy107 #30932 üzenetére
Kösz előre is elkezdem próbálni.
De ezt nézd meg nekem ez a gyári fesze a memóriának, mert én csak ezt találtamhttp://www.kingmax.com/product_info.asp?fid=151&mid=184&cid=184&id=1167
Irj hogy melyikre állítsam és kezdem a tesszte.
Ja meg ez a ram vissza osztás mit takar mert még ilyet nem csináltam ebben még segíts.
Köszi
-
enemy107
senior tag
válasz
boxos23 #30931 üzenetére
robust Graphics Booster Auto
CPU Clock Ratio 9
CPU Host Controll Enabled
PCI Express Frequency 100
System memory Multiplier Itt majd oszd vissza a ramokat,hogí ne menjenek magasabb frekin a gyári előirtnál.
CPU Vcore 1.2750V
termination Normal
CPU reference normal
MCH Core normal
Dram Voltage a gyártó által előírt fesz a ramoknak
A többihez ne nyúlj egyenlőre, kezd el emelni a CPU Host frequency-t (FSB) tizesével, amíg indul, vagy indul de fagy, ha megtaláltad ezt az fsb-t teszteld le stabil-e. Ha még kevés az órajel, akkor szólj. -
boxos23
aktív tag
Na csak arra jutottam hogy valaki segithetne felhúzni az E8400 prcimat.
Azt mondták ez a proci alapfeszen is jó teljesítményre képes.
Annyi a baj hogy azt is mondták a lapom ~450fsb bír.Gigabyte P43T-ES3G
mindegy az a lényeg szeretném kihozni belőlle amit lehet.
Remélem valaki tud segíteni nekem .HA bios kép kell akkor töltök fel.
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
MATEO6600 #30927 üzenetére
A BIOS retesz egyszerűbb verziója, ha kihúzod a tápegységből a tápkábelt, és kiveszed a gombelemet az alap lapról. Másik vezió, hogy megkeresed a jumpert (clear cmos) az alaplapon, teszel rá jumpert és 5-10 másodpercig beindítod a gépet. Mindkét esetben a BIOS-ba beégetett alap verzió fog visszatérni (a dátum, boot beállítások, stb). Akkor célszerű alkalmazni ezt a megoldást, ha nem indul be a géped, vagy "hülyeségeket" csinál, mint esetedben is és előtte a BIOS-t állítgattad.
Üdv! -
rvn_10
senior tag
Az 1600-as ramok meddig bírják a tuningot, milyen feszültség adható nekik?
-
MATEO6600
őstag
válasz
darál0w #30912 üzenetére
Nyomtam egy Defaultot majd mindent beállítottam de természetesen így se jó... Egyszerűbb lenne 2.8 ghz-en futtatni, csak oda nem tudom a többi beállítást.
Eddig se bootolt be mindig, de ha 1szer bebootolt (2-3. próbálkozás) akkor utána már csak alvó állapotba kapcsoltam a gépet és teljesen stabil volt.
Most 10. próbálkozásra se indul be így. -
MATEO6600
őstag
Hi!
C2D E4300-am van, 2x2 Giga Kingmax 800 mhz DDR2 rammal.
3 Ghz-en használom a procit, de néha nem hajlandó elindulni ekkora órajelen.
Visszaszeretném rakni 2.8 ghz-re de abszolút nem értek a beállításokhoz, a jelenlegi beállítást is ti mondtátok
Most 333*9 -en jár, ramok 2.40B-n vannak, ha le szeretném venni 2.8 Ghz-re (akkor gondolom 311*9re kell rakni az FSB-t) mennyire állítsam a ramokat? -
Mkopi
csendes tag
válasz
Süni 1985 F #30900 üzenetére
Szia köszike. Hát igen nem rossz höfokok. De igaság szerint nekem nem rozsaszin csík jőn elő. hanem olyan mintha elcsuszna a kép. De mig nem volt meg ez a procim semmi baja nem volt a kártyával. Csak azt nem vagom ha a proci nem kap elég feszt akkor beakad a hang meg a játék is és azt írja ki hogy zárjam be a progit de oprendszer meg nem fagy le. Nem értem lehet a proci a szar. Franc tudja már. Az a baj hogy használtan ezért nem jó procit venni. Egy napig semmi baja nem volt. aztán gondolt egyet azt nem akarta az igazat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged